- Milyen okostelefont vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Aktív témák
-
spirit007
senior tag
Pusztán annyi, hogy 1., hamissá válik a kijelentésed, 2., hitelt rontottál. De nem érdekes...
Te tényleg ***** vagy... vagy a tied az ojázikompújter ??? ...hogy így a tyúxemedre léptem
Jááá
Hát tudod, te is tanulj meg számolni! A normálisabb 24"-es TN-ek 50-65k között vannak, pl. az U2410 meg 130k. Ez nem 3x-os ár, hanem 2 - 2.6x-os.
ez még szebb
-
spirit007
senior tag
Nekem is ez a meglátásom
Lehetőségem volt kipróbálni az elmúlt napokban pár monitort és rádöbbentem, hogy jelenleg már nem azt jelenti egy TN "minőség", mint 4-5 évvel ezelőtt !
Pl, LG Flatron W2453TQ, BenQ G2420HD, Samsung SyncMaster 2443BW, Dell UltraSharp U2410 .
Hát igen ... a Dell lenyűgöző, de ennyit nekem egyszerűen nem ér az a többlet amit nyújt ! kb. 150ezer FT.. na jó van pár átszabós vebbolt ahol olcsóbb ...csak azokról a fekete listás topicban már sanszos , hogy olvashattunk.
Megfogalmazták már itt többen , hogy pl. nem néznek az ajtó sarkából filmet, se a plafonról függeszkedve , se fekvőtámasz nyomás közben ...valamint nem fotóboltolnak 24/7 arányban és nem szerkesztenek dtp kiadványokat. Nos én sem.
A SyncMaster 2443BW esetében pl. először nem is hittem el , hogy TN paneles - mivel kizárólag a pc asztal előtt guggolva kezdett torzulni a kép, vízszintes irányban viszont semmit sem vettünk észre , ~1 m távolságban ültünk hárman egymás mellett, forgószékeken . Persze ez a 70-ezres kategória, amennyit nem adnék érte , de nem azért mert TN, hanem mert szerintem a LG-vel egyező minőségű képet ad - csak ez az 5 tigris dizájn ugye ... (az állítható magasság nálam nem szempont)
Viszont sikerült egy BenQ G2420HD elé betelepednem, és ezután egyszerűen nem értettem, a "többiek" mire fel adják az ettől jól láthatóan 1 fokkal gyengébb megjelenítőiket 10-20 ezer Ft -al drágábban (???)
A konklúzió tehát ugyan az mint 5 éve : mindenki próbálja ki működés közben a kiszemelt monitorokat és utána döntsön
Konklúzió 2 : A TN paneleseket is nyugodtan számításba lehet venni -
spirit007
senior tag
Igazából én is ezért érdeklődöm, mivel eddig 15" és a 19" -os monitorokat használtam amik egyaránt TN -esek . De az a betekintési szög dolog éléggé ki van sarkítva -főként ekkora méretnél.
(a másik , hogy gőzöm sincs a cPVA, eIPS, IPS, MVA, PVA, S-IPS technológiák közül melyik az üdvözítő)
-
spirit007
senior tag
Sziasztok!
24"-os monitor vásárlásán töröm a fejem (1920X1080) .
A keret kb. 50K , ebben az árban viszont csak TN panelesek vannak .
Olvasgattam a topicot(kat) és mindenki azt tanácsolja, hogy "tegyél még hozzá és legyen inkább ipv ..."
Namost valamilyen konkrét árat tudnátok mondani, hogy mennyibe kerülne ekkora méretben egy ipv-s monitor -mondjuk a legolcsóbb ?
Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest