- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1037 üzenetére
Ha azt nézzük,hogy ez a monitor kint 500euro,a dell az új reviziós 2408-at meg olyan 650euro környékén adja....akkor asszem nem sokat kell gondolkodni.
azért tényleg szörnyű a dellnél input lag -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1032 üzenetére
Háát csak nem hazudott a haverom az este
,itt igaz 25ms-nak írják az input lagot,de így is kiváló eredmény
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1034 üzenetére
Nah...most értem haza és máris találtam egy komolyabb tesztet a 2475-ről
[link] -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1032 üzenetére
-
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #1029 üzenetére
Ha karácsonykor vagy jövő év elején lehetne szerezni külföldről Dell 2408WFP-t 80-90K-ért az nagyon jó lenne. Elképzelnék egy olyan nagy monitort az S1931-em mellett.
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #1027 üzenetére
Irány Bécs!
Szinte már látom, monitor turizmus! Régen hűtőládákkal megrakva érkeztek a magyarok haza Bécsből, 2008 ban monitorokkal!
-
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #1025 üzenetére
Úgy legyen!
De ez már csak 2009-ben fog megvalósulni.
Egyébként nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyibe fog fájni egy Dell 2408WFP majd jövőév március-április-ban. -
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #1023 üzenetére
Tulajdonképpen akkor 100K-ig csak a lenovo van, nincs választási lehetőség, de minek is, nagyon jó monitor ez.
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #1019 üzenetére
Ezek hallatán lehet várok még amíg lejjebb megy az ára, mert nagyon jól hangzik. A HD2441 májusban még 300k Ft felett volt kapható, mára meg egy százassal olcsóbbért, remélem a 42-nek az ára is ilyen ütemben csökken majd.
-
H.Roland
aktív tag
válasz
old_artist #1016 üzenetére
Azt tudod, hogy mit javítottak a 2442-vel?
-
H.Roland
aktív tag
válasz
old_artist #1010 üzenetére
Még egy dolog.
Szerintetek mennyire aggályos a jövőre nézve, hogy nincs rajta HDMI-bemenet? -
H.Roland
aktív tag
válasz
old_artist #1006 üzenetére
Köszi.
Ez a Juventus Team nagyker, nem? Tehát ott elvileg csak viszonteladók juthatnak hozzá 186-ért, jól látom?
Végfelhasználók számára a gépbolt.hu-ra mutató linkjük van, de ott nem találtam meg a monitort. -
H.Roland
aktív tag
válasz
old_artist #990 üzenetére
Old Artist! Te eléggé képben vagy az Eizo monitorok terén.
Három kérdésem van az S2431W-vel kapcsolatban.
1. Hol lehet legolcsóbban beszerezni Magyarországon?
200 alatt nemigen láttam google-on keresve.
2. Milyen pixelhiba-garancia van rá? Cserélnek egy pixel-, ill. subpixel-hibára?
3. A tesztek szerin az S-PVA paneles monitorok input lagja a legnagyobb.
Ez mennyire észrevehető játékoknál ezen a monitoron? -
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #988 üzenetére
Eddig ez a legrészletesebb Dell 2408-as teszt, amit láttam: http://monitortest.blogspot.com/ Igaz, nem mai (márciusi), azóta lehet hogy javítottak pár dolgot, de elég sokmindenre kitér.
-
válasz
old_artist #988 üzenetére
" akkor inkább ez" a linket elfelejtettem be írni... én is pont a dellre gondoltam
!
A lenovonál nagyon pici a méret/pixel arány, az nem gáz?!
-
válasz
old_artist #985 üzenetére
Játékra nem, film igen, és munkára is bár monitorozok tv-n
!
-
janeko
őstag
válasz
old_artist #980 üzenetére
ment a privi
-
janeko
őstag
válasz
old_artist #978 üzenetére
sikerült megtalálni: Samsung Monitor-LCD 24" Syncmaster T240HD (WIDE, T-sorozat, 1920x1200, 10000:1 DC, 300cd/m2, 5ms, 160˚/160˚, analóg/DVI/HDMI, MagicBright3, MagicTune, Color Effect, fényes fekete)..
A monitor még nincs meg csak 15.én lesz megszerk: a leirás alapján ugyan az mint ami az én lapomon van.. hát majd meglátjuk
-
divrapier
tag
válasz
old_artist #974 üzenetére
ilyeeeeet!!! 60 Hz-en jo lett! Koszi szepen. a fene gondolta volna hogy ilyen is letezik
llllll meg a sok l betut is megtudom kulonboztetni
Koszi meg1x -
divrapier
tag
válasz
old_artist #971 üzenetére
d-sub 70 Hz. Ja, meg vmiert dvi-n nem mukodik. ahol vettem a kabel meg a monitor is jo volt, tobb gepen probalva, nekem meg nem ment 88GT-vel. ugyhogy maradtam dsubnal, azzal nincs gond. de tenyleg, ez miert lehet?
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #967 üzenetére
Igazából arra gondoltam, hogy az EIZO SX2461 kicsit kilóg a sorból, mármint hogy túl jó ebbe a tesztbe, szvsz a 2431-es passzolna inkább ide.
Ha lesz majd valami tapasztalatod az SX2461-esről, megosztod velünk? Kíváncsi lennék, mennyivel jobb a 2431-esnél.
Jah, remélhetőleg előbb-utóbb én is tudok majd valamit mutatni.
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #951 üzenetére
Azért az kérdés, hogy ennek a HP-nak az S-IPS panale mire képes az EIZO PVA-jával szemben. Szóval papíron a panel elvileg jobb, bár ki tudja az elektronika mire elég. Azért egy tesztet én is megnéznék.
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #951 üzenetére
Ha lesz pénz,úgyis eizo lesz
,ha meg nem,akkor muszáj lesz ezek mellett döntenem vagy esetleg a dell 2408WFP mellett.2Benq-t már azért sem akarok,mert szeretném összehasonlítani azért őket,ha lesz is rá időm
De ha kintről tudok szerezni 500euro körül LP2475-öt,amire nagy az esély,akkor lehet az lesz az S-IPS panel miatt.
De mint mondottadvárni kell picit,hátha lemennek az árak
-
válasz
old_artist #935 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Nem nagyon tudok angolul ( egyáltalán ), de nekem úgy tűnik az összehasonlító grafikonból, hogy kalibrálatlanul helyesebbek a philips színei mint a samué
!
Bár az ár és a pixelgarancia az tényleg tök olcsó, nem beszélve az 1920x1200-as felbontásról ( játékra nem akarom használni ).
Különben, ha 22"-ost vennék melyiket ajánlanád?! Láttam Hanns G-t 43ért szintén 3 nap pixel garival...
-
mm00
aktív tag
válasz
old_artist #937 üzenetére
Szóval 60k ért érdemesebb lenne egy 22"-ost vennni?
Főleg szöveg(programozás), film, némi játékra kell.
-
mm00
aktív tag
válasz
old_artist #935 üzenetére
[link]
Ezen teszt alapján mi a véleményed erről a 24" os philips monitorról?
Text rendering legrosszabb ereménye kicsit elbizonytalanít -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #929 üzenetére
Köszi!
A PixPerAn-t nézegettem, és a várt eredményt hozta. CRT-nél semmi utánhúzás (miért is lenne), az EIZO-nál meg az amit a PH-s teszteknél is demonstráltak. Sztem elfogadható.
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #925 üzenetére
Köszönöm, a hasonló monitorral rendelkezők nevében is!
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #924 üzenetére
Így van.
Annyi kiegészítésem van a dologhoz, hogy a 2600XT-hez 30%-os fényerővel lett bekalibrálva az EIZO.
Egyébként nagyon jól sikerült a bekalibrálás, mert az átlagos deltaE érték 0.4 lett a 2600XT-n. A maximális is 0.8-nál megállt.Amúgy meg aki teheti, kalibráltasson egyet Old_Artisttal, mert akkor lesznek a legjobb színei...
Köszönet neki még1x! -
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #918 üzenetére
Úgy legyen!
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #916 üzenetére
Isten vagy !
Remélem 4870 es eredményt is kapunk! -
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #903 üzenetére
Történt már valami előrelépés a dologban?
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #912 üzenetére
Végignézegettem a dolgokat, nem rossz, bár azt nem mondanám hogy ezek után könnyű szívvel adok ki érte ennyit (mondjuk ugyanez igaz az S2431-re is
), de jó lesz ez. Ha már egyszer monitort veszek lehetőleg minél többet tudjon, hiszen nem fél évre lesz.
-
MegalodonS
őstag
válasz
old_artist #861 üzenetére
Dell inputlag most viccelsz?
-
kohi
tag
válasz
old_artist #857 üzenetére
100 körül de érdekel tól -ig egy metszet ha van hozzá kedved és időd
egyébként köszi. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #853 üzenetére
Pü-t megkaptam, válaszoltam is.
Az S2431W beszerzést Hexaa intézi nekem.
-
kohi
tag
válasz
old_artist #854 üzenetére
munka, internet, kevés játék és grafika meg egy kis családi videó konvertálgatás stb.
-
tomi0405
csendes tag
válasz
old_artist #838 üzenetére
Üdv!
Megnéztem a linkeket amit betettél. Nagyon érdekesek.Nagyon komoly gépek vannak a videókban. Kár hogy ilyen drágák.Mondjuk ha több embernek tudnál kalibrálni akkor részben vagy teljes egészében visszajöhet az ára.Csak az a baj hogy nagyon kevesen hallottak erről a dologról,és nem tudják mennyivel jobb a monitoruk mint amit valójában mutat.
Én is érősen töröm a fejemet miként lehetne megoldani a kalibrálást..Ha már vettem egy ilyen komoly moncsit akkor ki is kéne használni a tudását...Beszéltem apámmal és lehet hogy lesz dolga a közeljövőben pesten,szóval lehet hogy összejönne a dolog. Persze ha vállalod.
És így a mérési adatok illetve a profilt közzé lehetne tenni és így másoknak is lehetne segíteni. Részleteket még nem tudok. Írj majd hogy hol mikor mennyiért tudnád megcsinálni a kalibrációt..Minden jót!
-
i are robot
senior tag
válasz
Hali!
Tudnál nekem néhány linket összegyűjteni, hogy az általad ajánlott, vagyis szerinted használható kalibrátorokat hol/mennyiért lehet kapni? Nem nagyon vagyok képben, de ha kitanulmányozom, akkor lehet hogy havarokkal összedobnánk a pénzt egyre, és én megcsinálnám mindenkinek a kalibrálást. Szóval nem feltétlenül a legolcsóbb érdekel, de nem is a legdrágább, hanem olyan árkategória, amivel már szabad és érdemes dolgozni.
Meg egyéb elméleti írásokat is örömmel fogadok, angol nyelv nem akadály. Szeretném magam kicsit kikupálni monitor (és még esetleg nyomtató) kalibrálásból.
Úgy látom eléggé vágod a témát, azért bátorkodtalak megkérni erre, remélem nem veszed tolakodásnak.
Talán a moderátorok nem vágnak ki, igazából ebben a topikban lenne a helye, viszont itt is érintettétek a témát, gondoltam elfér.
Áj színk disz íz dö bigíning ov ö bjútiful frendsip.
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #843 üzenetére
Annak nagyon örülnék / örülnénk / ha segítenél ebben!
Ha esetleg van egy-két ICC profil az általad bekalibrált monitoroknál, akkor legalább megközelítő értékeket kapnánk! -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Tehát akkor ha jól értem, az icc profilos móka igazából nem a legjobb megoldás ezeknél a monitoroknál, mert az alap kimenő videokártya jelhez igazítja az eizo monitor saját magát.
200-300 üzemóránként mennyire változik meg a monitor színmegjelenítése? Azt írják a második linken, hogy kb havonta érdemes újrakalibrálni.
Nem sűrű egy kicsit?
Ehhez már biztos kellene egy kolorimétert venni, ami 30e-től kezdődik. -
tomi0405
csendes tag
válasz
old_artist #830 üzenetére
Üdv!
Valóban alaposan körbejártam a témát...Minden cikket forumot átolvasgattam már,kb 2éve kezdtem el gondolkodni nézelődni.A dell kiesett, a másik kettő ami számításba jöhetett az a samsung 245T és az apple cinema hd 23". Mindkettő elég jó,bár komolyabb magyar cikk nem volt egyikről sem,csak külföldi.Aztán hallottam az eiróról,csak jókat, felhívtam pár ismerős számítástechnikust és rákérdeztem az eizóra és mindenki azt mondta h a világ egyik legjobb monitora. Több nem is kellett,megrendeltem..Az ára szerintem bőven jó brutto 186ezer míg a 245T-majdnem 200e és az apple is 230 és nem nagyon ereszkedik az áruk. Szerintem nagyon jó vétel ha a tudását számításba vesszük.Annyival nem kell többet költeni rá mint egy 2408-ra és az eizonál biztos a minőség. A dell már dolgozik a javított kiadáson ami nem sok jót sejtet..Illetve külföldi forumokon nagyon lehúzták..
A hardveres kalibrálással lesz egy kis gond... Pécsen lakok. Bementem 1-2 "komolyabbnak" tűnő számítástechnikai boltba,rákérdeztem h tudnak e harveres kalibrációt csinálni. Na ebből az sült ki h fél órán át magyaráztam h mire gondolok és hogy mi ez az egész.A válasz annyi volt h az osd-n keresztül állítgassam be a nekem megfelelőt.. Amúgy az osd-n keresztül van mód valami normális beállításra? Vagy csak a hardveres segíthet?
Sajnos itt a környékünkön nem tudok senkit akinek van colorimétere és értene is hozzá úgyhogy nem tudom mi lesz. Lehet maradnak a gyári beállítások sajna..Ha megjött a minitor,írok a fejleményekről
old_artist kössz a segítséget
Minden jót!
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #830 üzenetére
Akkor ha jól értem, az eizo-s hardveres kalibrálás nem olyan, mint a többi monitornál a szoftveres kalibrálás, amit asszem a vga driveren keresztül szoktak csinálni.
Igen, tegnap érkezett meg az eizo S2431W szállítmány japánból Bécsbe. Hexaa hoz nekem is egyet a jövőhétre.
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #796 üzenetére
Én is gondolkoztam a HD széria valamelyikén, de 40e Ft az árkülönbség az S szériához képest az meg nem kevés.
Remélem bejön amit mondasz és 200e körül hozzá lehet majd jutni az ősz folyamán, nem lenne rossz.
Bár nem tudom mennyivel járnék jobban a HD2441W-vel, én a "- játék, DVD+film, DivX és HDMI, Blu-Ray, esetleg HDCP" kategóriába tartozom. Filmet mondjuk többnyire számítógépről néznék, de később tervbe van véve egy konzol, valószínűleg PS3 és a "HDMI, Blu-Ray, esetleg HDCP" rész inkább erre vonatkozna.
Na meg valószínűleg lesz mellé egy külső TV-tuner és a Tv is ezen megy majd (bár mostanában egyre ritkábban ülök elé).
-
_tRebroN_
tag
válasz
old_artist #819 üzenetére
jó akkor másképpen mondom 4:3-as képarányu felbontás gondolom nyomorékul néz ki 16:10 esen ergo dagatt lesz minden nem?
-
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #820 üzenetére
Ezt be!
Bárcsak nekem lenne ilyen
-
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #817 üzenetére
Régi CRT vagy új TFT? Ha új, akkor szerintem tévedés.
-
_tRebroN_
tag
válasz
old_artist #812 üzenetére
6ms gondolom elég a csikozás és szellemkép mentes FPS ezéshez is nem?
Msik hogy mivan a 16:10 moncsikkal ha 4:3 képarányban hajtom meg? Egyébként is rühellem az extra nagy felbontást pl a jelenlegi 19 esemet 1024x768 ban használom -
_tRebroN_
tag
válasz
old_artist #800 üzenetére
Gainward 8800GT-m 512 golden sample kártyával bírok, amit esetleg majd jövöre talán egy 4870-re cserélek!
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #798 üzenetére
Igen, a korábbi hsz-ed után gondoltam a primary és a secondary cseréjére, bár sztem ha lesz is különbség, nem lesz az olyan nagy.
Amúgy sapphire 2600XT-vel lesz meghajtva (egyelőre).
-
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #793 üzenetére
Ahoz képest nincs nagy különbség a HD2441W és a HD2442W között.
A HD2442-ben van távirányító
Cinema Mod, Game Mod meg egyéb apróságok...Szóval nem tudom, hogy megéri-e a plusz 80-100K-t a HD2441W-hez képest. Panelileg ugyanaz...Ha pedig 200K lesz, akkor az egy elég jó ár egy ilyen fantasztikus monitorért. -
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #798 üzenetére
Ez a drasztikus áresés mit takar? Amit már korábban említettél, hogy kb. 10%, vagy tudsz valami egyebet?
szerk.: Hoppsz, egyszerre írtunk.
-
_tRebroN_
tag
válasz
old_artist #796 üzenetére
játék, DVD+film, DivX és HDMI, Blu-Ray, esetleg HDCP - én ebbe a katba esem és 24 col hd-ban gondolkodom mert úgy érzem ennek van értelme számomra SAMSUNG T240HD-t is nézegettem.
Képfeldolgozás nálam nem jáccik! -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #791 üzenetére
Kb 1.5-2 hét múlva megérkezik az s2431w. A 19"-os CRT-m mellé teszem és csinálhatok input-lag tesztet, ha érdekel vkit.
Az SX2761W-nek van kb 23 ms-os inputlagja (kb 1.5 frame), ami azért eléggé jó.
A senorg webshopjában még mindig ott van az az SX2761W ami 300 órát ment eddig. Lehet hogy nem vitte el még senki, vagy elfelejtették levenni.
-
snoopy
aktív tag
válasz
old_artist #793 üzenetére
aham. akkor lehet érdemes lenne várnom 1 hónapot még.
vagy még egy hónapot dolgozni érte -
snoopy
aktív tag
válasz
old_artist #791 üzenetére
az szép.
nem tudok linkelni. ez elmélkedés volt, meg kérdéskettő között dilemmázom ugyanis. ha lenne hdmi az eizon az jó lenne a jövőre nézve.
-
_tRebroN_
tag
válasz
old_artist #788 üzenetére
Hát nagyon köszi a kimerítő választ! Amire rájöttem nagyjábon, ha TN panelost veszek nagyjábol mindegy mit veszek (50k hufért már elég jó 22-24 colosok vannak) bár van egy két üdítő szinfolt pl a viewsonic palettáján.
Na most ugye ha komolyabb büdzsét szánok a dologra ez ugye alaphangon minimum 3x pénz jelent az 50k hufhoz képest, 135-150 ropi környékén nekem a Dell 2407 hc-se eléggé szimpatikus.
És ugye 200+ tól meg eizók jönnek...na most a dilemma annyi, hogy ha kijönnek a Full HD-s 94cm-es panasonic plazmák vagy LCD-t amik már vannak is, akkor már inkább azt venne az ember, mert azt ugye látom messziről is és monitorként nekem megfelel mivel én PC re kötném.
107cm-es LG LCD-je van barátomnak és számomra elég jó minőségü voltak rajta a játékok 1300-as horizontális felbontással is már. Az asztalomra viszont max a 24-26 colban gondolkodom, de ha veszek full hd-s moncsit az asztalra akkor szarok a 94cm-es pana full hd lcd/plazmára.
Szal te mit tennél a helyemben? Vegyek most egy faszántos full HD-s LCD-t vagy várjak vmeddig mert tudomásod van olyan lcd ről, ami egy most már piacon lévő de még elég drága lcd-nek esetleg lenyomhatja az árát mondjuk szeptemberben? Vagy hd-s plasm/lcd pana tv? -
_tRebroN_
tag
válasz
old_artist #731 üzenetére
És ezek az eizok játékra milyenek? Csak azért mert ezek ugye grafikus moncsik erősen vagy nem?
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #776 üzenetére
Nem én vásárolok onnan, hanem a kisker ott rendelte meg a moncsit!
De ha azt a boltot írom le neki,ahonnan én vásárolok, valószínűleg nem mond neki semmit. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #774 üzenetére
Hát ha az a gésa is tud pixelt pöcögtetni, és ágyba hozza a reggelit akkor még az is lehet.
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #770 üzenetére
Az már a 26' osokhoz ár!
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #765 üzenetére
Ha jól értettem, a pöcögtetés az nem kocogtatás.
Nem ujjheggyel kell csinálni, hanem úgy mintha el akarnád pöckölni a monitort a hibás pixelnél.
Gondolom azért ezt viszonylag finoman kell csinálni, hogy a kijelző lehetőleg ne sérüljön meg.Remélem erre nem lesz szükség a kiszemelt eizo monitornál, bár nincs rá 3 napos pixelhiba garancia.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #761 üzenetére
Igen, ez azért megnyugtató.
Ha játékról van szó, akkor általában úgyis stratégia szokott szóba jönni, ahol ugye alig számít a válaszidő meg az utánhúzás. De ha tényleg ilyen tapasztalatok vannak, akkor egy hl2 is élvezetes lehet az eizon.
Most már csak azt kell kitalálnom, hogy a 2600XT-mből hogy legyen 4850-es.
Bár most nincs olyan játék ami miatt szükségem lenne egy ilyen kártyára, talán egyedül majd a GTA4 PC-s változata, ami meg még erőssen a jövő zenéje.Persze a legfontosabb most nekem, hogy a napi 8 órás photoshopozás/webfejl/egyéb munkák mellett ne follyon ki a szemem a crt miatt. Nap végére mindig hasogatni szokott a búrám.
Nem vagyok járatos én sem a pixelhiba-javításban, de állítólag ha pixelhibás termék megy vissza a gyártókhoz, akkor "rázópadra" teszik a panelt (soronként, vagy az egész panelt rázzák, azt nem tudom). És ha sikeres volt a művelet (általában az), akkor újra beépítik, és eladják a monitort.
Amikor lejön a gyártban a futószalagról a panel, akkor állítólag letesztelik, és akkor megy tovább, ha méréskor nem jön ki semmilyen hiba. Tehát elvileg összeszerelés és a szállítás alatt alakulhat ki olyan, hogy valamelyik pixel környezetében valamelyik anyag/fólia elmozdul a helyéről.A "pöcögtetés" meg a rázópadot "helyettesíti".
A senorgos ember mondta, hogy direkt volt egy olyan (asszem) benq vagy LG monitoruk, ami a pixelhibákat hivatott demonstrálni a vásárlóknak/ügyfeleknek (annyira rossz darab volt). De már annyit volt pöcögtetve, hogy a rengeteg pixel hibából alig maradt, úgyhogy lassan teljesen hibátlan lesz a panel. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #758 üzenetére
Hja, hát így jártunk.
Igazából ha tényleg elégedett leszek az S2431W-vel, akkor azt hiszem megéri várnom. Már csak akkor fogok frászt kapni, ha pixelhibás lesz. Bár a senorgos emberke azt mondta, hogy a pixelhibák nagy része némi türelmes pöcögtetéssel orvosolható.
De komolyan. -
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #747 üzenetére
Egy ember, akire mindig lehet számítani!
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #743 üzenetére
Egyébként mi a külömbség a WE és a WH jelzések között?
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #743 üzenetére
Nem!
Egyébként a kisker velük hozatja a jövő héten az enyémet is! Egye fene bevállalom. Ha nem lesz jó, kivágom a kukába.
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #740 üzenetére
Ennyiért nem kellett sokáig árulni!
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #736 üzenetére
Jaja, én is így voltam a dologgal.
Várom hogy Hexxa válaszoljon privibe. Jobban örülnék annak, ha sikerülne a foglalás, mert ha nem, akkor lehet hogy jövőhét elején samu 245T lesz a dologból.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #734 üzenetére
Folyamatban van...
Jó lenne egy példányt szerezni belőle.Amúgy meg Senorgnál van egy demo példány EIZO SX 2761 WH BK, ami hibátlan és 300 üzemórát ment. 210e+fáért oda is adnák, csak nekem nem fér bele a keretbe. Egy segítőkész munkatársuk egyezkedett az eizoval, de annyit nem tudtak engedni az árból, hogy elvigyem.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #731 üzenetére
Igen, Hexxa nekem is írta pü-ben, hogy a tegnapi lista alapján van S2431W. Senorg meg ma azt mondta nekem, hogy minden le van foglalva, ergo elfogyott.
Kiváncsi leszek Hexxa mit válaszol, bár püben nem mondtam neki, hogy Senorg szerint nincs szabad készlet.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #730 üzenetére
Igen, ezen dilemmáztam. Bár a belinkelt szöveg alapján a 245T is legalább 10bites LUT-al rendelkezik. Az pedig 1mrd színt jelent. Az S2431W is valami hasonló színtartománnyal dolgozik.
A teszt alapján egy kicsivel gyengébben kalibrálható be a 245T, bár a különbség nem túl vészes.
Szóval most itt a dráma, hogy mi legyen, mert nem kapok EIZO-t. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #728 üzenetére
A Senorgnál. De Hexaa is a bécsi raktárból tudott volna rendelni, úgyhogy azt hiszem most ez a típus nem lesz kapható a következő 1 hónapban.
-
MegalodonS
őstag
válasz
old_artist #706 üzenetére
Nagyon varom, es remelem hogy hamarosan teszt es ar is lesz majd rola!
-
MegalodonS
őstag
válasz
old_artist #700 üzenetére
Latom neked is tetszik!
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #702 üzenetére
Az már a múlté!
És a GX2 is!
Most jön az újítások kora!
-
AMATŐR
őstag
válasz
old_artist #700 üzenetére
"megnézném élőben is - azért!"
Gyere át!
-
lor
tag
válasz
old_artist #694 üzenetére
regota cad-ezem /kb 15 ev/
most is egy tn panelesen csinalom /kicsit hobbi is/de kivancsi volnek miert jobb egy s-pva panelesen csinalni a mesterseget
jarkaltam uzletekben nezelodni nincs nagy valasztek
es ami van azt is 1024x...-on jaratjak, hogy bemutassak a parasztnak
/de meg nemetben is igy megy/a 24"-hoz ill az altala nyujtott felbontashoz azonban ragaszkodnek
/legfeljebb nem egyszerre cserelem a vassal/dell-ket megcsekkolom
mik is azok 150 meg kb birhato osszegtobb otlet is johet!
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #690 üzenetére
Jó lesz nekem az oszlopos, nem ér meg annyi plusz pénzt az easy-up. Eddig csak azért érdekelt, mert azt hittem hogy az oszlopos állvánnyal nem forgatható a monitor, de úgy látom mégis.
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #664 üzenetére
Én is egy 24"-os Eizo monitort néztem ki magamnak és pont ezen az easy-up állványon filózom. Az S2431 valamelyike lesz, de majd +20k csak az állványért elég soknak tűnik.
A forgathatóságon kívül van még valami előnye? Általános felhasználásra (net, filmezés, játék) kell, bár később lehet használni fogok cad programokat is.
-
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #680 üzenetére
Olyan közepes grafikai munkára ( nem annyira profi ) , melyik Eizo monitort tudod ajánlani?
24-30" között. Persze 30-as is lehet. Valami CG sorozatot néztem, de lehet, hogy azok nagyon komolyak. -
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #678 üzenetére
2010? olyan soká? Oled Tv-k már szivárognak, de a monitorok nem nagyon.
Lehet, hogy 1 év múlva kellene berúházni egy Eizo SX3031W-BK-ra és egy S2431WH-BK-ra.
Bár lehet, hogy akkorra már elavultak lesznek. Otthon most 3 monitorom van.
3 db Samsung... 19"-os. Ezeket szeretném lecserelni majd. Várom a jó vételeket.
-
MegalodonS
őstag
válasz
old_artist #673 üzenetére
A gazdasagot soha nem erdekelte a klimavaltozas de ez nem ide tartozik.
Az oled draga es most elkezdett vasarlobarat aruva valtozni az LCD-TFT piac.Amikor en eloszor lattam es jatszottam Dell 24" 1200 Font volt az ara, en 480 Fontot fizettem erte es ez folyamatosan csokkken es egyre tobben vasaroljak.Az emberek is szeretik a nagyobb kepernyoket.Aki egyszer meg izlelei nehezen szakad el tole.24" vissza 19"-22" ahhh semmi esetre sem tennem de masok sem.Az elkovetkezo 1-2 a sok sok mostani monitort probaljak majd eladni.
Igaz jon majd az ujabbb, meg az ujabb technologiak, lasd OLED, de addig meg a sokan vesznek inkabb egy sima TFT-LCD-t az asztalra mert olcso, es nagyon sokaknak ez a legfontosabb tenyezo. -
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #673 üzenetére
Azért kíváncsi leszek az Eizo Oledjeire.
-
MegalodonS
őstag
válasz
old_artist #667 üzenetére
Azert 22" es 24" kozott eleg kicsi, de meg is nagy a kulonbseg.24" jobban megeri mert most mar lassan a 17"-19"-22" kifuto szeria lessz.Ar ertek aranyban 1-2 ev es kb senkinek nem fog kelleni egy 22"tft.Jon a 24"-26" kepernyok korszaka.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
old_artist #668 üzenetére
Innen olvastam valoszinuleg el van irva...
-
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #661 üzenetére
Tervezgetek még csak. Meg nézelődök. Akkor két állvány közt ennyi lenne az árbeli különbség?
Ez elég furcsa. -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #656 üzenetére
hááát az a 158k ami próbálható...nem éri meg nekem..az már sok:S A benq 137klenne,ez is már nagyon határeset anyagilag..sztem az is lesz,de már találtam 2408-at 142k-ért...még agyalok rajta
-
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #617 üzenetére
,,Nagyon olcsón fogja adni az EIZO készülékek teljes tárát''
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire .Mindenképp válaszolj az előzőre.
Köszi...... -
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #618 üzenetére
Hexaa? Hol lehet elérni? Melyik topikban?
Érdekel nagyon -
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #614 üzenetére
Jó, nagyszerű. Beszélek velük.
Egyre jobban érdeklődök az SX széria után, mert nagyon szép képük van.
Kifejezetten a 30"-os tetszik, mert annak jó nagy a képfelülete. A 27"-os nem, mert annak csak 1920x1200-as a felbontása. A 24"-os is nagyn jó, az is tetszik. A pálmát, mint említettem a 30-as viszi. Kár, hogy nem lehet 400-500K-ért venni. Annyit áldoznék rá biztosan. -
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #612 üzenetére
Üdv,
Igen, teljes mértékben elnyerte
Csak nem nagyon látok se M.o-n se külfödön ilyen csodát.
Azért arra kiváncsi lennék, hogy mennyibe (fog) kerülni itthon meg külfödön.
Ha külföldön olcsóbb, akkor ott veszem, mert nem probléma.Gondolom a gari itthon is jó, mert az Eizo világ garis. Bár az Sx széria is nagyon tetszik. A 24-es meg a 30-as -
losi73
senior tag
válasz
old_artist #602 üzenetére
üdv igazábol csak arra szeretnék pontos választ kapni ha ven hogy hogy lehet hogy egy samsung 244t monitora ha rákötöm a ps3-mat vagy egy x360-nat és 1080p állitom öket a monitor miért azt irja ki hogy 1400x1050 ben megy mikor a kép penge éles és nem látni torzulást sem
-
MegalodonS
őstag
válasz
old_artist #595 üzenetére
igen igy nez ki egy reszletesebb bemutato
Gondolom a baratod is a tesztek alapjan vasarolt es nem a valosag alapjan? Amugy neki milyen rev A00 vagy mas?
En azt nem ertem az emberekben, hogy inkabb a hisznek a leirasokban, mint annak aki tenyleg latott mar, vagy tenyleg hasznalja a mindenapokban.
-
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #586 üzenetére
Az ára miatt nem is néztem, mivel nagyon olcsó 24"-esre gondoltam, ami kb 60-70k között lenne, vagy 40-50k közötti 22"-esre. A monitoromat meg értelemszerűen eladnám, ami meg kb 35k+- -t ér.
Aktív témák
Hirdetés
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Samsung Full HD LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest