- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
tomi0405
csendes tag
Üdv!
Nekem is megjött az Eizo-m S2431W.
Írok egy kis beszámolót józan paraszti megfigyelések alapján az eddigi tapasztalataimról.
Mivel nem vagyok szakértő ezért idézni fogok egy hozzáértő,segítőkész kollégától (old_artist)
Az igazat megvallva amikor először elindítottam,megláttam a képét csalódtam.Nem volt túl éles,sötét színek nem jók.Aztán dobtam rá egy új icc-profilt ez valamelyest segített. Ez a probléma természetesen a komoly panel velejárója,az ilyen nagy színterű monitorokat be kell lövetni kalibrátorral.Aki ilyet vesz az készüljön úgy,hogy kalibráltatni kell,nincs mese.De ha ezt megtette,na akkor fog az áll leesni és a pisi csordogálni a gyatába.Ezek után tökéltes lesz...Erről több szakértő embert is megkérdeztem,tehát aki ki akarja használni a gép tudását annak el kell vinni hardveres kalibrációra. Idézet:"Háááát igen, a gyári beállítások "néha" nem a legjobbak, mivel a teszt asztalról 72 óra elteltével leveszik a monitort, és ahogy, amilyen beállításokon volt per pillanat a teszt, az jut a vásárlóhoz - sajnos! Nem hiába írják, hogy mindenképpen be kell kalibrálni!"
"Ha gondolod, akkor megejthetjük a kalibrációt a Te monitorodon is, és ha még tökéleteset akarsz, akkor van olyan lehetőség is, hogy a VGA kártyád jelszíntjére állítja a monitorod kijelzőjén megjelenített felbontást, ehhez azükség van a számítógépedre is, de ez már csak "kukacoskodás", de profi monitorokon (EIZO, NEC) ez szinte elengedhetetlen, mivel pl. az EIZO vezérlőpanelja mindig/minden esetben komunikál a VGA jel-kibocsátásával!"
Mivel crt-ről váltottam nagyon irritál az iszonyat fényerő tehát a fele alatt van a szint,hiába a fényérzékelő.Amúgy az idő múlásával egyre szebbeknek találom a színeket,élesek,telltek
lehet hogy most kezd ráállni a szemem. Lehet kezdek megbolonduni de; amióta az eizo megy azóta mintha kicsit gyorsabb lenne a gép,hamarabb áll fel a windows,programok gyorsabban nyílnak,zene mintha tisztábban szólna szóval "érdekes" szerintem én vagyok a hülye na mind1.
Az ilyen benga monitoroknál a divx-es cuccot el lehet felejteni min dvd,de konfigtól függően hd filmeket kell nézni. (nekem pl 3000+os amd sempronnal,1g rammal,9800proval nem megy az 1080, 720 tökéletesen)
Megfelelő háttérképek terén is elég korlátozottak a lehetőségek; www.hdwallpapers.net,http://www.coolhdwallpapers.com/, www.skins.be
Pixel tesztet végeztem,hiba nincs.
Utánhúzást teszteltem, fekete háttér,fehér msn ablak iszonyat módon rágatva SEMMI nulla zéró utánhúzás,szellemkép. E téren teljesen tökéletes.Hihetelen de szinte jobb mint a crt volt. Sávosodás nincs. Bevilágítás nincs.Homogenitása tökéletes,fekete az fekete. Színhűségről majd kalibrálás után...
Betekintési szög megegyezik a specifikációkban írtakkal 178° tehát szinte mindenhonnan látható a kép.
A kijelző méretei miatt a netes oldalakat szokni kell,ugye nem erre a méretre van optimalizálva a zöme. Viszont emiatt az excel, total commander stb. használata nagyon jó
Ára a tudásához mérten kifejezetten jó; br 186k. 5 év gari. Pixelgarancia az iso 13406-2
alapján;http://www.chipland.hu/download/leirasok/eizo_lcd_pixel_garancia.pdf
A monitorról bővebben : http://www.eizomonitor.hu/monitor/widescreen-kijelzok/24/S2431W.html
Nagyjából ennyi lenne,a teljesség igénye nélkül.
Remélem segítettem!
(egy kis poén a végére;haver bejön a szobába,na vettél monitort? Mondom ja, milyen márka
mondom eizo,bazz miért nem vettél lg-t annak legalább van neve...EIZO=MINŐSÉG
-
tomi0405
csendes tag
Azért ennyire ne használjuk már ki szegény old_artist-ot
Ha 100e körül nézelődsz akkor én az eizo S2201W-t nézném meg a helyedben kb 115e
http://www.eizomonitor.hu/pool/spec/hu_S2201W.pdf
De ha rám hallgatsz spórolsz még egy kis pénzt és veszel egy eizo S2231W-t ez már s-pva paneles... http://www.argep.hu/main.asp?suche=S2231W
Vagy dell 2208 sem lehet rossz. 76200ft
Itt tudsz még válogatni: http://www.argep.hu/main.asp?kid=3-827-38Üdv
-
tomi0405
csendes tag
válasz
old_artist #838 üzenetére
Üdv!
Megnéztem a linkeket amit betettél. Nagyon érdekesek.Nagyon komoly gépek vannak a videókban. Kár hogy ilyen drágák.Mondjuk ha több embernek tudnál kalibrálni akkor részben vagy teljes egészében visszajöhet az ára.Csak az a baj hogy nagyon kevesen hallottak erről a dologról,és nem tudják mennyivel jobb a monitoruk mint amit valójában mutat.
Én is érősen töröm a fejemet miként lehetne megoldani a kalibrálást..Ha már vettem egy ilyen komoly moncsit akkor ki is kéne használni a tudását...Beszéltem apámmal és lehet hogy lesz dolga a közeljövőben pesten,szóval lehet hogy összejönne a dolog. Persze ha vállalod.
És így a mérési adatok illetve a profilt közzé lehetne tenni és így másoknak is lehetne segíteni. Részleteket még nem tudok. Írj majd hogy hol mikor mennyiért tudnád megcsinálni a kalibrációt..Minden jót!
-
tomi0405
csendes tag
válasz
old_artist #830 üzenetére
Üdv!
Valóban alaposan körbejártam a témát...Minden cikket forumot átolvasgattam már,kb 2éve kezdtem el gondolkodni nézelődni.A dell kiesett, a másik kettő ami számításba jöhetett az a samsung 245T és az apple cinema hd 23". Mindkettő elég jó,bár komolyabb magyar cikk nem volt egyikről sem,csak külföldi.Aztán hallottam az eiróról,csak jókat, felhívtam pár ismerős számítástechnikust és rákérdeztem az eizóra és mindenki azt mondta h a világ egyik legjobb monitora. Több nem is kellett,megrendeltem..Az ára szerintem bőven jó brutto 186ezer míg a 245T-majdnem 200e és az apple is 230 és nem nagyon ereszkedik az áruk. Szerintem nagyon jó vétel ha a tudását számításba vesszük.Annyival nem kell többet költeni rá mint egy 2408-ra és az eizonál biztos a minőség. A dell már dolgozik a javított kiadáson ami nem sok jót sejtet..Illetve külföldi forumokon nagyon lehúzták..
A hardveres kalibrálással lesz egy kis gond... Pécsen lakok. Bementem 1-2 "komolyabbnak" tűnő számítástechnikai boltba,rákérdeztem h tudnak e harveres kalibrációt csinálni. Na ebből az sült ki h fél órán át magyaráztam h mire gondolok és hogy mi ez az egész.A válasz annyi volt h az osd-n keresztül állítgassam be a nekem megfelelőt.. Amúgy az osd-n keresztül van mód valami normális beállításra? Vagy csak a hardveres segíthet?
Sajnos itt a környékünkön nem tudok senkit akinek van colorimétere és értene is hozzá úgyhogy nem tudom mi lesz. Lehet maradnak a gyári beállítások sajna..Ha megjött a minitor,írok a fejleményekről
old_artist kössz a segítséget
Minden jót!
-
tomi0405
csendes tag
Üdv!
Ma megrendeltem az első tft-met egy eizo s2431wh-bk-t.
19es crt után szerintem nagyot fog ütni2éve nézegetem már a moncsikat
eredetileg dell 2408-at akartam,de elég sok negatív dolgot olvastam róla úgyhogy
eizo lett.Ma megrendeltem Pécsen,csávó feltelefonált és mondták neki h van raktáron
úgyhogy pénteken lennt lesz. Ára 186 ezer ft lesz.
Úgylátszik akad még 1-2db,hál istennek nem kell várnom rá
Remélem (tudom) nem fogok csalódni.
Kíváncsi leszek milyenek lesznek a gyári beállítások. Szerintetek kell majd karibrálni?
Eizo oldalán lévő icc-profilokat használta már valaki? Érdemes ezekkel próbálkozni?
Mennyi pixel gari van rá,tudja valaki?Minden jót!
-
tomi0405
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy dell 2408-as monitort és lenne pár kérdésem.
Radeon 9800pro 128mb-os karim van,játszani nem szeretnék csak hd-s filmeket nézni.
Ezzel a kártyával nem fog szaggatni a film?
Pécsen lakok és sajnos elég nehéz beszerezni ezt a típust ezért a netes rendelésre gondoltam. Argep.hu-n beírtam és a legolcsóbb ajánlatot a General direction dobta ki.Szerintetek mennyire biztonságos tőlük megrendelni,ismeri valaki a céget??Segítségeteket előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S27FG904XU Odyssey 3D Gaming Monitor! BeszámítOK
- LG UltraGear 34GS95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- LG UltraWide UltraGear 38GL950G-B IPS Monitor! 3840x1600 / 175Hz / 1ms / G-Sync! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest