- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
old_artist
addikt
Ha ott lesz a Hexaa gépe is a 48xx-es kártyájával, akkor "csak nektek, csak most" bekalibrálom arra is a GuMipOkE monitorával/monitorját, (ha megengedi, de miért is ne engedné?), és már 2 kalibrációs eredményből lehet egy átlagot képezni - is!
Jók a smileyk - röhögtem is egy sort rajtuk!
-
GuMipOkE
senior tag
Beszéltem Hexaa-val és egyeztettem Old Artist kollégával is, és úgy néz ki, hogy csütörtökön lesz a kalibrálás a 2600XT vga-mra.
A kalibrálási eredményeket feltesszük ide is, hogy némi támpontot kapjatok a főbb értékek szemre történő beállításához. Az Ati 2000-res és 3000-res (és így a 4000-res) sorozata között van némi megjelenítésbeli különbség, ezért egy az egyben nem biztos hogy tökéletes eredményt fog adni az adatok átvétele, de finomítva a támpontok hasznosak lehetnek nektek.
De ha valaki vesz nekem egy 4850-es VGA-t, akkor rákalibráljuk a monitort Hexaa 4870-esére... ;)
-
GuMipOkE
senior tag
Igen, ha minden terv szerint alakul.
Kedd, szerda, csütörtök magasságában érkezik előreláthatóan, és ha kedd, vagy szerda, akkor lehet hogy Hexaa 4870-es karijához kalibráljuk Hexánál. Ha csütörtök, akkor a kalibrálás csúszik, mert Old_Artist kolléga aznap elutazik.
Legalábbis ezt beszéltük eddig, de még semmi sem biztos (csak a halál és az adó).Hozzá kell tenni, hogy én viszonylag alacsony fényerővel szeretem használni a monitort, elég gyenge bevilágítású szobában. Napi 8 órás melóhoz nem jó ha izzik a monitor...
-
GuMipOkE
senior tag
Királyság!
Nekem előreláthatóan jövőhét közepére érkezik, és Old_Artist vállalkozott, hogy bekalibrálja nekem a kicsikét. Azt még nem tudjuk, hogy mikor és hol, de jövőhéten okosabbak leszünk.A terv meg az, hogy a kalibrálási eredményeket közzétesszük itt, hogy az S2431W tulajoknak adjunk némi támpontot a beállításhoz. Persze az igazi, ha mindenki bekalibráltatja a sajátját, de ezt nem mindenki tudja megoldani...
-
old_artist
addikt
Ha lesz legközelebb egy S2431W monitor, amit kalibrálni fogok, akkor elmentem az eredményeket (miért is nem tettem eddig - már bánom), és lehet, hogy ezzel is közelebb kerülhettek (
) a "valósághű megjelenítéshez" - közreadom pü-ben is esetleg a monitor és az icc modul értékeket, hogy nehogy már a gyári (nem mindig helyes, sőt kijelenthetem, hogy megközelítőleg sem alkalmas) baállításokon "görcsöljetek" - legalább.
-
GuMipOkE
senior tag
Igen, S2431WH-BK a kiszemelt. Az easy up-os állványra nincs igazából szükségem, meg sztem sokba is kerül. Még nem rendeltem meg, de azt hiszem holnap írok pü-t Hexaanak az előfoglalás miatt.
Kiváncsi leszek, hogy mit fogunk tudni kihozni a masinából. A dell 2407wfp-nél sokkal jobbnak kell lennie, szóval vannak itt igények.Hja, én is remélem hogy nem valami xar panellel szerelik. Meg azt is, hogy a szumós vagy a gésa nem térdeli be...
-
old_artist
addikt
Hááát igen, akinek van nagyker joga, az a JuventusTeam-ből rendel - olcsóbban.
Mod: Nem, hál' Istennek, még samu panellal szerelik az EIZO-kat (kiváltságos jogokkal és szerződés értelmében), bár a TN-eseknél kezdik megszüntetni a gyártást (amiből nagy "mizéria" van), mivel nagy erőket mozgósítottak a samunál az oled tecnológiára, de még vagy 2 évig gyártják is a "nagyobb kaliberű" és *VA-s panelokat!
-
old_artist
addikt
Honnan veszed, lehet, hogy véletlenül Te is kapsz egyet, mint a samu monitoros kollegák többféle panelosat, de nem samusat (CMO, CPT, AUO), hanem summo-sat? (már-már vérre ment a vita a widescreen-ben) - sőt lehet, hogy egy gésát is mellékelnek a panel/pixel -"nyomkodáshoz".
GuMipOkE: szerintem egy gésával is megelégednél a komornyik helyett!!!
-
GuMipOkE
senior tag
Jaja, 2431 még elérhető árban, és tudása is azt hiszem megfelelő. Old_Artist nagyon vágja a témát, és mivel sok monitort látott már, ezért hallgatok a véleményére. ;)
Az sx széria már nem fér bele a költségvetésbe, és ebben az árkategóriában valószínűleg ez a legjobb.Te honnan fogod beszerezni?
Az a pöcögtető japcsi meg ha bekönyököli a panelt, akkor örök életére komornyik lesz itthon belőle, hogy ledolgozza ezt a vagyoni és nemvagyoni kárt...
-
GuMipOkE
senior tag
-
GuMipOkE
senior tag
Játékra (FPS-re) többnyire a 19"-os crt-met használnám, ezért ez annyira nem kritikus. De mivel anno a Dell 2407wfp-vel volt már dolgom, és nem estem hasra a képmegjelenítésétől (nem az inputlag, hanem egyszerűen a képe nem volt az igazi, a másik meg hogy koloriméter nélkül szinte lehetetlen elfogadható képet kreálni neki), ezért igyexem az elérhető legjobb tft kiválasztani, ami közelíti a crt-k minőségét. Old_Artist kolléga meg meggyőzött, hogy jobb az eizo.
Szóval asszem megvárom a következő Japánból érkező S2431W szállítmányt, és ha minden igaz, Hexxa kollégával nyélbe ütjük az üzletet.Igaz, nem vagyok meggyőződve, hogy az EIZO játékra sokkal alkalmasabb lenne, mint a samu, de még egyiknek a képét sem láttam a saját szememmel.
-
GuMipOkE
senior tag
-
old_artist
addikt
Az EIZO-k ezen jelölése:
"WE" az "E"=EasyUp-os, vagyis csuklókaros, kerek talppal (ilyen van nekem is, nagyon praktikus), bárhova, bármerre állíthatod.
A "WH" a "H"=Horizontális, vagyis nem forgatható a talpán (fix), csak föl, le és igy föl-le is dönthető!
Viszont mind a kettőt lehet álló és fekvő formátumban is használni! -
old_artist
addikt
Akkor miért nem gondolkozol egy EIZO HD2441W-WS / HD2441W-BK / HD2441W-TS 24" Wide Screen, Full HD, HDMI, HDCP, ezüstfehér/fekete/titán-ezüst-ben ~br.235-240e.
Ez, ha jól láttam, akkor a juventus-team-nél van készleten is. Ezzel fantasztikusabban tudnál játszani, meg szinte mindenre kiváló!A 245T nem igazán jó játékra, inkább grafikusoknak és képfeldolgozásra kiváló!
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- LG LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Háztartási gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Hibás LG 27GR95QE-B Oled Monitor
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest