- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #929 üzenetére
Köszi!
A PixPerAn-t nézegettem, és a várt eredményt hozta. CRT-nél semmi utánhúzás (miért is lenne), az EIZO-nál meg az amit a PH-s teszteknél is demonstráltak. Sztem elfogadható.
-
GuMipOkE
senior tag
Egy röpke élménybeszámoló:
Az EIZO S2431W formatervére nem kissé valamiféle japán neo-kubista irányzat hathatott. Megjelenése szögletes, egyszerű, letisztult, talán kicsit minimalista.
Ami biztos, hogy jó eséllyel nem a design lesz az, ami miatt ezt a teremtményt a vásárló kinézi magának (kivéve, ha ez bejön a kedves vásárlónak), annál inkább a belső tartalom.
A monitor "hagyományos" talppal érkezett, nem az agyondicsért EZ-UP-os változattal. Ennek ellenére könnyen megfelelő pozícióba tudtam állítani, amivel sikerült az elvárásaimnak tökéletesen megfelelni.Belső: kiváló színek, teljesen jó betekintési szögek, és nagyon jó kontraszt jellemzi. Kalibrálás után érdemes igényesebb fotókat nézegetni rajta, szemetgyönyörködtető...
Pixelhiba nincs, bár a bal felső sarokban a legszélén van egy gyengélkedő pixel, aminek valamivel kisebb a fényereje a többihez képest. Egyáltalán nem zavaró, csak a szintetikus tesztek alatt sikerült kiszúrni.A szokásos szintetikus teszteket lefuttatva semmi hibát nem tapasztaltam. A különböző kontrasztos tesztmintákat nézve semmi "képfutásos" hibát nem sikerült kiszúrni (mint pl a Dell 2407wfp-nél). Azt mutatja, amit kell.
Csináltam inputlag-tesztet is, és összeeresztettem az EIZO S2431W (ugye LCD) és az LG F900B (CRT) monitoromat.
Az eredmény pedig stabil 31ms-os késést mutat az LCD terhére. Megnéztem a 2 kimenetet felcserélve is, de hajszálra ugyanolyan eredményt kaptam (Sapphire 2600XT).
Játékok alatt még nem volt alkalmam érdemben tesztelni, talán gyengusz is hozzá a VGA-m, de majd a kollégák leírják tapasztalataikat.
Eddigiek után: teljesen elégedett vagyok vele, azt hozta, amit el lehet várni tőle...
Üdv.:g
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #924 üzenetére
Így van.
Annyi kiegészítésem van a dologhoz, hogy a 2600XT-hez 30%-os fényerővel lett bekalibrálva az EIZO.
Egyébként nagyon jól sikerült a bekalibrálás, mert az átlagos deltaE érték 0.4 lett a 2600XT-n. A maximális is 0.8-nál megállt.Amúgy meg aki teheti, kalibráltasson egyet Old_Artisttal, mert akkor lesznek a legjobb színei...
Köszönet neki még1x! -
GuMipOkE
senior tag
Azt hiszem rajtam sem fog múlni, de azért nyugtával dicsérjük a napot...
-
GuMipOkE
senior tag
Beszéltem Hexaa-val és egyeztettem Old Artist kollégával is, és úgy néz ki, hogy csütörtökön lesz a kalibrálás a 2600XT vga-mra.
A kalibrálási eredményeket feltesszük ide is, hogy némi támpontot kapjatok a főbb értékek szemre történő beállításához. Az Ati 2000-res és 3000-res (és így a 4000-res) sorozata között van némi megjelenítésbeli különbség, ezért egy az egyben nem biztos hogy tökéletes eredményt fog adni az adatok átvétele, de finomítva a támpontok hasznosak lehetnek nektek.
De ha valaki vesz nekem egy 4850-es VGA-t, akkor rákalibráljuk a monitort Hexaa 4870-esére... ;)
-
GuMipOkE
senior tag
Igen, ha minden terv szerint alakul.
Kedd, szerda, csütörtök magasságában érkezik előreláthatóan, és ha kedd, vagy szerda, akkor lehet hogy Hexaa 4870-es karijához kalibráljuk Hexánál. Ha csütörtök, akkor a kalibrálás csúszik, mert Old_Artist kolléga aznap elutazik.
Legalábbis ezt beszéltük eddig, de még semmi sem biztos (csak a halál és az adó).Hozzá kell tenni, hogy én viszonylag alacsony fényerővel szeretem használni a monitort, elég gyenge bevilágítású szobában. Napi 8 órás melóhoz nem jó ha izzik a monitor...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
tomi0405 #886 üzenetére
Hi!
D-sub, vagy DVI csatin keresztül használod? A D-sub esetében mindig a kártyához kell kalibrálni a monitort, mert ugye analóg jelről van szó, és 2 kártya analóg jele szinte biztos hogy nem fog 100% egyezni. A DVI-nál igazából nincs ilyen jellegű probléma, mert digitális jelről van szó, amit 2 ugyanolyan chippel szerelt kártya elméletileg ugyanúgy vagy legalábbis igen kis különbséggel produkál a kimeneten.
-
GuMipOkE
senior tag
Inputlag szinte minden tft monitornál van, csak a Dell 2407wfp-nél ez az érték kb 45ms környékén és afölött van, addig mondjuk az eizo-nál kb 25ms körül van. Ez amúgy csak FPS játékoknál tud zavaró lenni. A dolgot az tetézi, hogy a 2407-nél az overdrive nem működik valami jól, és azt mondják, hogy jobb lenne ha ki lehetne kapcsolni ezt a funkciót ezen a monitoron...
Persze érdemes lenne valami igényesebb tesztet összevadászni a 2408-asról is, hogy mennyit sikerült az elődmodellhez képest javítani rajta. Ugyan nem 24"-os, de viszonyításképpen a Dell 2709W-ről van a prad.de-n részletesebb teszt is. Elég jól vizsgázott a monitor, viszont tartósan 47ms körüli az inputlagja. Szvsz ~35ms és ez alatt annyira nem lenne vészes, de ez kicsit sok FPSekhez. -
GuMipOkE
senior tag
Királyság!
Nekem előreláthatóan jövőhét közepére érkezik, és Old_Artist vállalkozott, hogy bekalibrálja nekem a kicsikét. Azt még nem tudjuk, hogy mikor és hol, de jövőhéten okosabbak leszünk.A terv meg az, hogy a kalibrálási eredményeket közzétesszük itt, hogy az S2431W tulajoknak adjunk némi támpontot a beállításhoz. Persze az igazi, ha mindenki bekalibráltatja a sajátját, de ezt nem mindenki tudja megoldani...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
MegalodonS #866 üzenetére
Sorry, személyesen csak a 2407wfp-t volt alkalmam kipróbálni, és az nem győzött meg, igaz nem a játékokban nyújtott teljesítménye miatt. Ez a teszt leírja viszont, hogy játékok alatt mi a helyzet.
Hogy a 2408 és 2409 miben változott, azt nem tudom, de biztos csak a javára tudott... -
GuMipOkE
senior tag
Hát sztem ebben az árban 24"-os Dell-t kaphatsz, de az játékra nem jó, és egyéb kérdésekben is hagy kívánnivalót magaután. Az előző hsz-ben egy 22"-os EIZO-t ajánl Old_Artist, ami viszont mindenre megfelelő. 24"-ban sztem nem találsz az ár keretein belül minőségi monitort.
De majd a többiek kijavítanak engem, ha szükséges.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #853 üzenetére
Pü-t megkaptam, válaszoltam is.
Az S2431W beszerzést Hexaa intézi nekem.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #838 üzenetére
Tehát akkor ha jól értem, az icc profilos móka igazából nem a legjobb megoldás ezeknél a monitoroknál, mert az alap kimenő videokártya jelhez igazítja az eizo monitor saját magát.
200-300 üzemóránként mennyire változik meg a monitor színmegjelenítése? Azt írják a második linken, hogy kb havonta érdemes újrakalibrálni.
Nem sűrű egy kicsit?
Ehhez már biztos kellene egy kolorimétert venni, ami 30e-től kezdődik. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #830 üzenetére
Akkor ha jól értem, az eizo-s hardveres kalibrálás nem olyan, mint a többi monitornál a szoftveres kalibrálás, amit asszem a vga driveren keresztül szoktak csinálni.
Igen, tegnap érkezett meg az eizo S2431W szállítmány japánból Bécsbe. Hexaa hoz nekem is egyet a jövőhétre.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #798 üzenetére
Igen, a korábbi hsz-ed után gondoltam a primary és a secondary cseréjére, bár sztem ha lesz is különbség, nem lesz az olyan nagy.
Amúgy sapphire 2600XT-vel lesz meghajtva (egyelőre).
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #791 üzenetére
Kb 1.5-2 hét múlva megérkezik az s2431w. A 19"-os CRT-m mellé teszem és csinálhatok input-lag tesztet, ha érdekel vkit.
Az SX2761W-nek van kb 23 ms-os inputlagja (kb 1.5 frame), ami azért eléggé jó.
A senorg webshopjában még mindig ott van az az SX2761W ami 300 órát ment eddig. Lehet hogy nem vitte el még senki, vagy elfelejtették levenni.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Atti0925 #784 üzenetére
Hogy mennyire zavaróak a TN panelek hátrányai filmnézés közben, az teljesen szubjektív. Vannak emberek, akiket zavar, és vannak, akik szerint elfogadható.
Meg kellene nézned egy ilyen panellel szerelt monitort, mondjuk egy olyan üzletben, ahol van pár kiállított darab.De a szubjektív élmény még a TN panelos monitorok között is más lehet, ezért érdemes a kiszemelt típust, vagy ahhoz nagyon hasonlót megnézni.
-
GuMipOkE
senior tag
Igen, S2431WH-BK a kiszemelt. Az easy up-os állványra nincs igazából szükségem, meg sztem sokba is kerül. Még nem rendeltem meg, de azt hiszem holnap írok pü-t Hexaanak az előfoglalás miatt.
Kiváncsi leszek, hogy mit fogunk tudni kihozni a masinából. A dell 2407wfp-nél sokkal jobbnak kell lennie, szóval vannak itt igények.Hja, én is remélem hogy nem valami xar panellel szerelik. Meg azt is, hogy a szumós vagy a gésa nem térdeli be...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #774 üzenetére
Hát ha az a gésa is tud pixelt pöcögtetni, és ágyba hozza a reggelit akkor még az is lehet.
-
GuMipOkE
senior tag
Jaja, 2431 még elérhető árban, és tudása is azt hiszem megfelelő. Old_Artist nagyon vágja a témát, és mivel sok monitort látott már, ezért hallgatok a véleményére. ;)
Az sx széria már nem fér bele a költségvetésbe, és ebben az árkategóriában valószínűleg ez a legjobb.Te honnan fogod beszerezni?
Az a pöcögtető japcsi meg ha bekönyököli a panelt, akkor örök életére komornyik lesz itthon belőle, hogy ledolgozza ezt a vagyoni és nemvagyoni kárt...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #765 üzenetére
Ha jól értettem, a pöcögtetés az nem kocogtatás.
Nem ujjheggyel kell csinálni, hanem úgy mintha el akarnád pöckölni a monitort a hibás pixelnél.
Gondolom azért ezt viszonylag finoman kell csinálni, hogy a kijelző lehetőleg ne sérüljön meg.Remélem erre nem lesz szükség a kiszemelt eizo monitornál, bár nincs rá 3 napos pixelhiba garancia.
-
GuMipOkE
senior tag
Igen a korona effect a samunál egyértelmű, de az eizonál csak a szintetikus teszteknél jön elő, játéknál nem.
Bár hozzá kell tenni, hogy az a flash-es teszt sztem egy fabatkát sem ér, mert crt-n is egy fura elő/utánhúzásosvagy vmilyen hasonló megjelenése van, ami valószínűleg a flash gyengesége.Tehát még az is lehet hogy az eizo-nál egyáltalán nincs korona effekt.
Persze ha nem flash-es változattal teszteltek, akkor lehet hiteles a teszt. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #761 üzenetére
Igen, ez azért megnyugtató.
Ha játékról van szó, akkor általában úgyis stratégia szokott szóba jönni, ahol ugye alig számít a válaszidő meg az utánhúzás. De ha tényleg ilyen tapasztalatok vannak, akkor egy hl2 is élvezetes lehet az eizon.
Most már csak azt kell kitalálnom, hogy a 2600XT-mből hogy legyen 4850-es.
Bár most nincs olyan játék ami miatt szükségem lenne egy ilyen kártyára, talán egyedül majd a GTA4 PC-s változata, ami meg még erőssen a jövő zenéje.Persze a legfontosabb most nekem, hogy a napi 8 órás photoshopozás/webfejl/egyéb munkák mellett ne follyon ki a szemem a crt miatt. Nap végére mindig hasogatni szokott a búrám.
Nem vagyok járatos én sem a pixelhiba-javításban, de állítólag ha pixelhibás termék megy vissza a gyártókhoz, akkor "rázópadra" teszik a panelt (soronként, vagy az egész panelt rázzák, azt nem tudom). És ha sikeres volt a művelet (általában az), akkor újra beépítik, és eladják a monitort.
Amikor lejön a gyártban a futószalagról a panel, akkor állítólag letesztelik, és akkor megy tovább, ha méréskor nem jön ki semmilyen hiba. Tehát elvileg összeszerelés és a szállítás alatt alakulhat ki olyan, hogy valamelyik pixel környezetében valamelyik anyag/fólia elmozdul a helyéről.A "pöcögtetés" meg a rázópadot "helyettesíti".
A senorgos ember mondta, hogy direkt volt egy olyan (asszem) benq vagy LG monitoruk, ami a pixelhibákat hivatott demonstrálni a vásárlóknak/ügyfeleknek (annyira rossz darab volt). De már annyit volt pöcögtetve, hogy a rengeteg pixel hibából alig maradt, úgyhogy lassan teljesen hibátlan lesz a panel. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #758 üzenetére
Hja, hát így jártunk.
Igazából ha tényleg elégedett leszek az S2431W-vel, akkor azt hiszem megéri várnom. Már csak akkor fogok frászt kapni, ha pixelhibás lesz. Bár a senorgos emberke azt mondta, hogy a pixelhibák nagy része némi türelmes pöcögtetéssel orvosolható.
De komolyan. -
GuMipOkE
senior tag
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
i are robot #754 üzenetére
Igen, ez a helyzet. Bár ez azért is furcsa, mert amióta az alacsonyabb árkategóriában is árul az eizo monitorokat, biztos fellendült a kereslet a monitorai iránt. Meglepő, hogy a logisztikát nem igazították az igényekhez. Persze valószínűbb az amit mondasz, és a piacok priorizált sorrendjében valahol jól hátul lehetünk.
-
GuMipOkE
senior tag
Játékra (FPS-re) többnyire a 19"-os crt-met használnám, ezért ez annyira nem kritikus. De mivel anno a Dell 2407wfp-vel volt már dolgom, és nem estem hasra a képmegjelenítésétől (nem az inputlag, hanem egyszerűen a képe nem volt az igazi, a másik meg hogy koloriméter nélkül szinte lehetetlen elfogadható képet kreálni neki), ezért igyexem az elérhető legjobb tft kiválasztani, ami közelíti a crt-k minőségét. Old_Artist kolléga meg meggyőzött, hogy jobb az eizo.
Szóval asszem megvárom a következő Japánból érkező S2431W szállítmányt, és ha minden igaz, Hexxa kollégával nyélbe ütjük az üzletet.Igaz, nem vagyok meggyőződve, hogy az EIZO játékra sokkal alkalmasabb lenne, mint a samu, de még egyiknek a képét sem láttam a saját szememmel.
-
GuMipOkE
senior tag
Úgy tűnik teljesen eizo nélkül maradtam.
Azért ez kicsit nevetséges, hogy nem lehet a pénzt hozzávágni az eizo-hoz, mert nem hagyja magát.
Most az a kérdés, hogy várjak-e több mint 2 hetet, vagy megvegyem a 245T-t, vagy valami hasonlót.
-
GuMipOkE
senior tag
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #736 üzenetére
Jaja, én is így voltam a dologgal.
Várom hogy Hexxa válaszoljon privibe. Jobban örülnék annak, ha sikerülne a foglalás, mert ha nem, akkor lehet hogy jövőhét elején samu 245T lesz a dologból.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #734 üzenetére
Folyamatban van...
Jó lenne egy példányt szerezni belőle.Amúgy meg Senorgnál van egy demo példány EIZO SX 2761 WH BK, ami hibátlan és 300 üzemórát ment. 210e+fáért oda is adnák, csak nekem nem fér bele a keretbe. Egy segítőkész munkatársuk egyezkedett az eizoval, de annyit nem tudtak engedni az árból, hogy elvigyem.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #731 üzenetére
Igen, Hexxa nekem is írta pü-ben, hogy a tegnapi lista alapján van S2431W. Senorg meg ma azt mondta nekem, hogy minden le van foglalva, ergo elfogyott.
Kiváncsi leszek Hexxa mit válaszol, bár püben nem mondtam neki, hogy Senorg szerint nincs szabad készlet.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #730 üzenetére
Igen, ezen dilemmáztam. Bár a belinkelt szöveg alapján a 245T is legalább 10bites LUT-al rendelkezik. Az pedig 1mrd színt jelent. Az S2431W is valami hasonló színtartománnyal dolgozik.
A teszt alapján egy kicsivel gyengébben kalibrálható be a 245T, bár a különbség nem túl vészes.
Szóval most itt a dráma, hogy mi legyen, mert nem kapok EIZO-t. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #728 üzenetére
A Senorgnál. De Hexaa is a bécsi raktárból tudott volna rendelni, úgyhogy azt hiszem most ez a típus nem lesz kapható a következő 1 hónapban.
-
GuMipOkE
senior tag
Nem tudom, hogy a Samsung 245T tudja-e hozni az imént említett eizo minőségi szintjét.
Ebben a tesztben érdekes megjegyzéseket tesznek a 245T-vel kapcsolatban:"On its own homepage, Samsung advertises the 24-inch model as having a 15 percent larger colour space thanks to its WideColorGamut-CCFL backlight. There are contradictory details on the Internet regarding the internal Look Up Table. However, since no colour gradients are discarded and no banding occurs at RGB settings between 0 and 60, we strongly believe that the model comes with at least a 10-bit LUT, similarly to the Eizo S2431W."
"Combined with the numerous setting options, the extended colour space delivers good results for graphics work in professional environments. Users who only process images in the sRGB colour space might be better of with the Eizo S2431W, which also has an S-PVA panel but lacks en extended colour space."
No és ezt most hogy értsem?
-
GuMipOkE
senior tag
Rendeltem egy EIZO S2431W-t, és kiderült, hogy 3-4 hét múlva lesz csak, mert kifogyott a bécsi raktárban is.
Kénytelen leszek más típust választani.
Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- LG UltraGear 34GS95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest