Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #928 üzenetére
Üdv!
Üdvözlünk az EIZO-sok táborában!
Én valahogy úgy jellemezném a monitort, hogy valami "neo-minimalista", letisztultan kreatív monitor, "maximilista" teljesítménnyel és színtérrel/belső tartalommal - kategóriájában!
A PixPerAn teszttel is végezhetsz összehasonlítást a CRT vs. LCD-TFT monitorok között.
Eredményekben gazdag monitorozást kívánunk a készülékhez!
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #875 üzenetére
Üdv!
Láttam a vitát a Dell InputLag-járól, és hát amit leírtál, az nagyon is igaz! Eddig 4 helyen voltam kalibrálni a Delleket (a 2408-at is), és bizony nincsennek megelégedve a tulajok az InputLag miatt, sőt az egyik kliens vissza is vitte, és a csere készülékkel sincs megelégedve, s ő mondta, hogy külföldi oldalakon annyira kétségbe vannak esve a Dell tulajok, hogy ha nem javítanak a monitoron valamit (rev.), akkor tömegesen fogják visszavinni a monitorokat.
Az "overdrive" technológiáról meg csak annyit, hogy ez az EIZO fejlesztése, s bárhogy próbálkoznak az "ellenfelek", nem fogják még megközelíteni sem az ő technológiájukat, és az EIZO ezzel uralni tudja a piacot - tán' ezért! -
AMATŐR
őstag
válasz
GuMipOkE #868 üzenetére
GuMipOkE: Nekem tegnap jött meg a moncsim Eizo S2431W.
Sajnos nincs VGA karim / kölcsön kaptam egyet, 1 napra a teszt erejéig / így kb. 6 órát tudtam csak nyúzni az új szerzeményt.A színek... észbontóak. A belátási szög hihetetlen nagy az előző TN panelos 2232BW monitoromhoz képest. A filmek.... egyszerűen fantasztikusak.
Nekem a játék is igen fontos, így 2 játékot próbáltam ki rajta COD4 ill. Crysis. Semmilyen külömbséget nem láttam sebességben a régi 2ms os monitorhoz képest. Így játékra is kiváló!
Most itt áll az aztalon és várja a 4870X2 megjelenését!
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #839 üzenetére
Azok az icc profilos letöltések a netről, azok csak "mókák", mivel ahogy különbözőek vagyunk mi emberek, olyannyira különbözőek a monitorok is, annak ellenére, ha még az icc profil mellé is írnák a fényerő, kontraszt, RGB %-os értékeit is!
Igen, tulajdonképpen van olyan lehetőség is, hogy a VGA kártyád jeléhez is igazítja, a kijelző megjelenését, tehát "mit is bír a VGA kártyád?" - "mit tud megjeleníteni a kijelződön?", stb. ...
Igen, professzionális munkáknál (színbontás, kép- és színszerkesztés, kép- és színretusálás, képgarfika, stb.), havonta, vagy egy bizonyos idő elteltével meg kell ismételni a kalibrálást (pl. nyomdai munkálatoknál), mivel a leendő nyomtatott anyagnak összhangban kell lenni a kalibrált kijelzővel, igy mindig csak a kijelzőben bizhat az ember (meg esetleg a proof - drága -, vagy a cromalinban - szintén drága, ezért kalibrálnak sűrűn, hogy mindíg a valóságos színteret jelenítse meg, melléfogás nem megengedett.
Ha átlagos képszerkesztést végzel, akkor elég, ha negyedévente, fél évente újra ellenőrzöd a kalibrálással a monitorod színterét.
Általában (bár monitorok válogatja), kb. 0.1 és 0,5%-os az eltérés két kalibráció között!
Hát, a gyengébb "kalibrátorok" 20-30e -től indulnak (nagyon nem ajánlatosak, gyenge gyerekjátékok és pénzkidobás, nem korrekt kalibrálásúak), de ami (már említettem) megfelelő is lenne, az az X-Rite EyeOne Display 2 (65-80e) koloriméter, a szoftver hozzá vagy LaCie BlueEye Pro V4 (80-100e), vagy az olcsóbbik basICColor Display 4 (30-40e).
Korrekt kalibrátort csak indokolt esetben, un. grafikai, nyomdai előkészítési munkákra ajánlanám a megvételét, általános grafikai munkákra megfontolandó - mivel elég költséges, és vissza kell, hogy hozza az árát is! De, ha valaki áldozik rá (mivel van pénze), mindenképpen ajánlanám, mert szinte megfizethetetlen, ha mindig a legjobb színtérrel akarunk "esetleg" dolgozni!Hát, el lehet rajta gondolkodni!
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #831 üzenetére
Üdv!
Igen, a hardveres kalibrálás egészen más, mint egy szoftveres "próbálkozás, vakarózás". Valahogy ezt a "szoftveres kalibrálást" végzőket úgy tudnám szemléltetni, mintha egy Rolls-Royce-ba Trabant motorral Forma 1-et akarnak nyerni!
A harvveres kalibrálás valahol itt kezdődik, és igy, meg itt is nyomon lehet követni, vagy az egyik legjobb kolorimeter, amivel nagyon korrekt kalibrálással lehet a panelt a legjobb színhűségre bírni!
A coloriméterekkel+szoftverekkel már elég jól be lehet kalibrálni a kijelzőket, de a Spektrofotometer-rel (250e-1millió Ft is lehet) a leghitelesebb kalibrálási eredményeket lehet elérni, de ehhez nem minden monitort lehet rábírni/elvégezni, mivel nem alkalmasak a hardveres kalibrálásra!
Már én is kíváncsi vagyok az S2431W-dre!
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #806 üzenetére
Valahol láttam itt a PH-n (már meg nem mondom hol, valami tesztben volt), hogy felcserélték a két VGA ki/bemenetet, és megdöbbenésükre más volt az érték!
Én is itthon kipróbáltam még anno, és a primary mindig gyorsabbnak tünt.
Csak érdekesképp' írtam, hogy kipróbálhatod, Te mit veszel észre, a jelenlegi VGA-dal! -
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #797 üzenetére
Ha csinálsz egy input-lag-ot, az nagyon jó lesz (várjuk!
), akkor próbáld meg azt is, hogy a VGA kártyád primary és secundary felváltva is ellenőrizd majd le, mert más eredményt fog majd mutatni!
Holnap azért rájuk kérdezek, mert azt mondták, hogy már eladva! De lehet, hogy azért nem viszik/vitték el, mert kb. egy hónap múlva drasztikusan esni fognak az árak az SX és HD-s monitoroknak!
-
AMATŐR
őstag
válasz
GuMipOkE #772 üzenetére
Én a Juventus Team-től rendeltem. Kíváncsi vagyok mikorra realizálódik a dolog. Te is feketét rendeltél?
Örülök, hogy egyforma moncsink lesz, a beállítási problémákat esetleg könnyebben megoldjuk. Egyébként mondtam Old_Artist nak, ha megjön a cumó rögtön hívom egy-két tanácsért!
Old_Artis
emélem ezt nem valamilyen xar panellel szerelik!
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #762 üzenetére
Ez a senorg-os "pöcögtetés" tetszett, kíváncsi lennék élőben is a látványra!
Majd esetleg tanuld el tőlük, és itt a PH-n meghírdetheted, hogy akinek van pixel hibálya, megyek "pöcögtetni"!!!- azt hiszem rengeteg megrendelésed lenne, nem győznéd "pöcögtetéssel"!
Hááát, várjuk a fejleményeket, állítólag aug. 5-én jön meg a szállítmány Japánból, s 2-3 nap, mig a kereskedőkhöz eljut, és ...
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #760 üzenetére
Üdv!
Nemrég beszéltem az egyik ismerősömmel, akinek S2431W-je van, bár ő grafikai munkákhoz használja, de néha a fia szokott "játékot nyomatni" vele (ahogy ő mondja), és megkérdeztem a fiút, hogy miket játszik: foci, autóversenyek és lövöldözős játékokkal (interneten a Warcraft III-al), s szerinte semmi problémát nem vett észre (utánhúzás, reakcióidő), sőt szívesebben játszik az eizo-val, mint a saját samu 2253LW-s monitorjával, mert szerinte ég és föld a különbség, és csak irigykedik mindig az eizo-ra!
Természetesen nagyot nyom a latba, egy super VGA kártya is, és a szg+rendszer!Hááát, a pixel hiba "javításokban" nem vagyok járatos, de majd más elmondja, hogy hogy is van az a "pöcögtetés".
Ha a kávától 1 cm-en belül van, akkor nem is olyan veszélyes, mivel nemrég voltam kalibrálni egy 1 éves NEC 1990SX *VA samu panelos monitort, aminek ezen belül volt a pixel hibája, de még soha sem vette észre, és ha nem kompakt a felülete, akkor észre sem lehet venni!
Persze, ezt nem vígasztalásképp írtam, de a "super" nec samu panelosaiban is van pixel hibás! -
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #757 üzenetére
Az az igazság, hogy a közép eu-s országokban egy elosztó hely van, (két logisztikai raktárral, Wien és Nettetal), és szvsz nem készültek fel, hogy keleten is egyre jobban terjednek a jobb/kiválóbb eizo-k. Nyugatabbra elviszik/elhappolják a kereskedők, és nem számoltak az egyre növekedő keleti piacra, mivel elég szerények voltak az eladási mutatók!
Igen, igen, szvsz itt kiütközik persze és természetesen a kereskedők prioritási sorrendje is, mert ha németbe jobban fogy, oda is foglalózzák/viszik a monitorokat! Csak hát azért nem értem, ha valahol belendül az üzlet (pl. nálunk), akkor szvsz még több prioritást kellene adni a logisztikának, hogy abban a régióban is fellendüljön az üzlet, marketing nélkül is! Nem érdeke a eizo-nak? - kétlem! Itt talán az eizo mo.-i képviseletét (avnet) tartom bűnösnek és kiszámíthatatlannak, hogy figyelembe sem veszi a vevőkörét!
Sőt, itt még az is elképzelhető, hogy a mo.-i kereskedők között is van rivalizálás, és prioritásként annak szállítanak, aki ...(talán egyeduralkodó akar lenni, és az árral is manipulálni tud). -
i are robot
senior tag
válasz
GuMipOkE #751 üzenetére
Teljes mértékben átérzem a helyzetedet. Ez Magyarország. Kis pénz, kis foci, kis piac, kis lufi. Legyen jó ami éppen ott van a boltban, olyan amilyen, más világmárkákra meg ne akard a pénzedet náluk elkölteni, mert nem kell nekik a pénzed, minek. Harmadrangú gyarmatországban mire számíthatunk.
Erre lenne jó az Ejrópunjó, hogy kimegyünk szlovák rendszámú autóval Ausztriába műszaki cikkeket vásárolnii, de valamiért mégsem működik a dolog, mert itthon, a külföldön vásárolt, ugyanakkor világgaranciás termékedet ha javításra szorul, feldughatod a tudod hova, mert a mákeszervíz nem hajlandó a hivatalos papír ellenére sem hozzányúlni, jóesetben egy félév múlva, talán, esetleg, ha jó volt az előző esti sörözés közben nézett meccs. Eeenyi.
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #732 üzenetére
Az S2431W hardveresen:
- LUT-ja 3x10bit,
- a tónusérték számítási pontossága 14bit (ami a samunál nincs),
- fekete/fehér válaszidő kigyújtási 11/eloltási 5 ms (samunál 14/10),
- sőt az EIZO-nál még van autómatikus fényerő stabilizátor és jeloptimizátor, és
- környezeti fényerősség érzékelő is.A kalibrálhatóság az EIZO vezérlőpaneljának köszönhető, hogy jobban és nagyobb szinteret képes jeloptimozációjából adódóan kihozni a kijelzőből!
Próbáld felvenni a kapcsolatot a Hexaa-val, hátha tud valami megoldást!
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #727 üzenetére
Tulajdonképpen az EIZO-nak van egy verhetetlen vezérlőpanelje, amit más monitorok még meg sem közelítik. Ennek értelmében az EIZO-k olyan színmélységgel rendelkeznek, ami a 16,7 millió (24bit-en) színt, 1 milliárd (sőt van olyan típus, az SX-nél 68 milliárd, 36bit-es) színpalettából állítaná elő, 30bit-es LUT-tal a valósághű színtelítettséget?.
Ez szinte felülmúlhatatlanok - hardveresen, más monitoroknál ezt szoftveresen próbálják csak megoldani - kevés eséllyel!A samu 245T modelje is nagyon kiváló, de amióta megjelent az EIZO S2231W monitora, árban/értékben/teljesítményében hozza a 245T-t, sőt a S2431W és különösen az SX szériák felül is múlják technikailag/technológiailag!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged