- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
tomi0405 #886 üzenetére
Hi!
D-sub, vagy DVI csatin keresztül használod? A D-sub esetében mindig a kártyához kell kalibrálni a monitort, mert ugye analóg jelről van szó, és 2 kártya analóg jele szinte biztos hogy nem fog 100% egyezni. A DVI-nál igazából nincs ilyen jellegű probléma, mert digitális jelről van szó, amit 2 ugyanolyan chippel szerelt kártya elméletileg ugyanúgy vagy legalábbis igen kis különbséggel produkál a kimeneten.
-
Relic81
tag
válasz
tomi0405 #886 üzenetére
Egy kis segítség kellene nekem!
Napokban megjött az én kicsikém is. (S2231W)
DVi+USB bekötése megtörtént. A telepítő cd-ről a Screen Manager Pro LCD progi sikeresen felrak. Azon belül Én bármi állíthatok ,de elmenteni nem tudok semmit. Így a monitorom még mindig Plug and play és nem eizo...
Nekem old_artist kalibrálta és az icc is megvan ,de míg p&p a monitor addig kb semmit nem érek vele :S
Dobhatok én megint a Japcsikra atomot akkor se bírom feltelepíteni a kincsemet
A winxp meg nem ismeri fel sajnos az eizo-t. -
-
old_artist
addikt
válasz
tomi0405 #860 üzenetére
Hát, azért írok egy "pici" kiegészítést!!!
Az EIZO S2201W nagyon jó kis TN-es választás, viszont a Hexaa-nál már ~br.100e-ért megkapod!
Az EIZO S2231W-vel kapcsolatban egyetértek, hogy még egy "picit" hozzáteszel anyagilag, és kapsz egy nagyon-nagyon kiváló, sőt S-PVA paneles monitort, ami szinte majd minden megoldásra kiváló, viszont itt is szintén ajánlanám a PH-s kereskedő Hexaa-t, akinél ~br.135e-ért megkapod!
A Dellel kapcsolatban viszont kicsit kételkednék a megvásárlása miatt, mert elég nagy az inpu-lag-ja, és nagyon figyelni kell a pixel hibákra!
Jó alternatíva lehet még a lenovo L220xW monitor, ami szintén S-PVA paneles, viszont FullHD-s készülék, ami nagyot nyomhat a latba, sőt br.87-95e Ft között már meg lahet kapni, sőt, hogy elég sok pixel hibás készülék van belőle a kereskedőknél, nagyon ajánlanám a Brekk-et, aki pixel hibára tesztelve kis felárral br.95e-ért árusítja! Igazi BestBuy a maga 22"-os mezőnyében!
Ah, most nézem, hogy ezt Kohi-nak akartam írni, bocs!
-
old_artist
addikt
válasz
tomi0405 #849 üzenetére
Üdv!
Hát igen, elég drágák a műszerek és a hozzá tatozó szoftverek. Már vagy négy-öt éve járok kalibrálgatni monitorokat, és hát eddig nem volt olyan "vizuális szemlélődő", aki megkérdőjelezte volna a kijelző kalibrálás utáni színvilágát, sőt egyenesen megdöbbentek/megdöbbennek, hogy mit is lehet még egy "gagyi" monitorból is kihozni!
Aki még nem tapasztalta, az nem tudja, hogy mit veszít a kijelzők színterének az úgymond "tökéletesítésével"! Olyan színvilágot lehet megteremteni kalibrálással, amit elképzelhetetlennek tart az ember szabad szemmel!pü.-ben megírom a kalibrálással kapcsolatos dolgokat és egyeztetünk!
-
old_artist
addikt
válasz
tomi0405 #832 üzenetére
Üdv!
Hát igen, valahogy mindenkinek igy kellene választani monitort, ahogy Te tetted. Gratula hozzá!
Olvastál, keresgéltél, érdeklődtél és értékeltél! Na, valahogy igy kell mindenkinek!
Hát igen, a hardveres kalibrálást nem mindenki végez, mivel nem sokan tudják/tudnak róla, pedig ha tisztába lennének a hatásával (akikhez járok kalibrálni, mindenki csak ámuldozik utána), akkor a gyártók is elgondolkodnának a kalibráció adta PR munkával kapcsolatban is!
OSD-n keresztül csak "maszatolás" szerű kalibrálást (szemre) tudsz végezni!A #838 hsz.-t is ajánlom a figyelmedbe!
Várjuk a fejleményeket, a monitorod élménydús hozzászólását itt a PH-n!
-
old_artist
addikt
válasz
tomi0405 #829 üzenetére
Üdv!
"Ma megrendeltem az első tft-met egy eizo s2431wh-bk-t."
Háát, ha első LCD-TFT-d, akkor nem fogsz benne csalódni! - gondolom elég olvasgatás és megfontolás alapján választottad az egyik legjobbat!Az ára kitűnő, ha bruttó!
Azért van különben, mert most jött egy nagyobb szállítmány az EIZO-tól - kifogtad!"Remélem (tudom) nem fogok csalódni." - remélem (de nem ám!)!!!
"Kíváncsi leszek milyenek lesznek a gyári beállítások. Szerintetek kell majd karibrálni?" - a gyári beállítások azok nem valami jók, mivel ezeket a nagy színterű monitorokat, ha kijelzőn akarsz élethű, valósághű színeket megjeleníteni, akkor mindenképpen hardveresen be kell kalibrálni (tapasztalatból tudom)! Az élmény, a kalibrálás után frenetikus, csak szuper latinuszokban lehet róla írni és beszélni!
Az icc profilokat csak abban az esetben lehet használni, ha a fényerő, kontraszt és az RGB %-os arányával is rendelkezel, és ismereted van a %-os eltérésekről. Minden monitor, mint mi emberek is, nem lehetünk egyformák, így még ha egy %-os eltérésekkel is rendelkeznél, lehet, hogy a Te kijelződön, nem fognak megfelelni az értékek, mert egy adott monitorra kalibrálták. Az icc profil csak egy alternatíva, egy viszonyítási alap, ha letöltöd, de szvsz semmi értelme, csak a kalibrálással (és az sem mindegy, milyen készülékkel/koloriméterrel/Spektralfotometer-rel) tudsz sajátos profilt érvényesíteni monitorodon!!!
Az EIZO-kra is a Class II. osztály érvényesül a pixel/sub-pixel garanciára - sajnos!
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest