- Poco F7 – bajnokesélyes
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Shkiz0 #20221 üzenetére
Nos kis update.
Proxmox ment fel a H2+ -ra, VM-ből fut egy CHR mikrotik.
Működik probléma nincs, viszont a sebességek nem túl acélosak.
A legutolsó (időrendben a legelső) mérés a képen az RB450Gx4 gigabiten. annak helyére berakva a H2+ -t meg látszik, hogy lefelé is elmarad sebességben, felfelé meg konkrétan a felét tudja.
Valakinek van valami ötlete mitől lehet? -
adika4444
addikt
válasz
Shkiz0 #20215 üzenetére
Óvatosan költs a kétgigás netet kihajtani képes infrára, mert a Telekom hajlamos visszaszabályozni a profilt, hogy később újra elengedje. Elég hektikus ez. Az a legutóbbi konklúzió, hogy új eszköznél az első 1--2 hét ilyen, utána fixen visszaáll.
Egyébként mindenképp ragaszkodsz a RouterOS-hoz? Üzemeltetek egy vállalati network-öt, ott MT-k vannak, illetve itthon is az adja a Wi-Fi-t (hAP ac3), de a fő routerem egy MT7621-es Ubiquiti ER-X OpenWRT-vel. Ez tudja kihajtani lazán az IPv4 és IPv6 gigabitet, utóbbi pedig kell, a low-cost szerveremre csak így van gigabites elérés
Én, ha fenntebbváltok gigabitről, szerintem inkább OpenWRT irányba fogok elmenni. Otthoni környezetben sokkal flexibilisebb, mint a RouterOS. Jó a ROS is, de vannak korlátai, főleg ez az IPv6 téma nem megy úgy nekik, ahogyan kéne. OWRT-tel is van szívás, pl. a frissítés az egy kész tortúra (bár lehet script-elni), de ár/érték/teljesítmény arányban egy ezt támogató HW-rel most drasztikusan jobban járnék, mint ROS eszközzel.
Szerintem.
-
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #20217 üzenetére
Azert van rajta 10G port, hogy switcheljen. Azt hw-bol siman ki tudja szolgalni. Sok helyen olyan a halozat, hogy van egy nagysebessegu gerinc, akar sorosan felhuzva, es azon csillagpontosan agaznak le a klienseszkozokhoz. Na erre tokeletesen jo.
Amugy meg ott van a ccr2004-12s+, az nem feleslegesen eros egy home juzernek sem es kapsz rajta 12db 10 gigat. Az ara sem veszes.
-
kammler
senior tag
válasz
Shkiz0 #20215 üzenetére
Olyan nekem is volt, hogy anno 50/25-ös netem lett Telekom optikán. Az is jött, aztán egyszer csak torrentnél a vuze gyanús sebességet írt. Hát 100/50 lett belőle, de én aztán semmit se csináltam. Nem tudom miféle csomagok voltak régen, nem emléksze, de duplázódott, és nem volt semmi meghirdetve telekom részéről (mint amikor a 1000/500-ból 1000/1000 lehetett). Lapítottam, mondom meddig marad így. Végleg úgy maradt. Évekig ment így, aztán tovább léptem sebességben. Hát nekem egy 5009 van egy S+RJ10-el. Olyan 65 fokon ment benne a modul. raktam alá egy laptophűtőt, mindjárt 50 fok lett. Melegszenek ugyanis. Nekem csak a PC-hez kellett egyenlőre 2.5G. Drágák még a nem menedzselhető 2.5G switch-ek is. Négy portos vicc, 60 ezer, igaz nem noname, meg 2 SFP+ port is van rajta. Azért elmentettem könyvjelzők közé. Csak azt nem értem, mi a rákot vacakolnak az AX3-al is meg az 5009-el is. Miért nem rakták végig 2.G portokkal. Fillérbszás?
-
válasz
Shkiz0 #20214 üzenetére
Valószínüleg megvan mi volt a ludas. A telekomnál is van valami hasonló mint a mikrotiknél a cloud backup, ugyanis belépve a telekomos alkalmazásomba a telefonomon, egyből az fogadott, hogy válasszam ki technicolor vagy sagemcom eszközt kaptam e, majd végigvitt a beállításokon (akaratom ellenére nem lehetett bezárni csak végiglépkedni)
Aztán mindenáron rámerőszakolta, hogy hagyom e factory default beállításokon, vagy szeretném a régi eszközöm beállításait visszatölteni. Itt szintén nem volt olyan opció, hogy nem szeretném egyiket se, mert mondjuk kézzel már felkonfigoltam az eszközt.
Mivel utóbbi volt, így azt választottam, hogy a régi beállításait hozza (ha ezt nem tettem meg, minden egyes alkalommal ha beléptem az alkalmazásba felhozta ezt az ablakot nem lehetett elléptetni) és az pl letiltotta a wifit, valamint a név is visszaállt az eredeti telekomos névre.
Viszont ami érdekes, hogy az előbb mikor írtam, hogy le volt tiltva benne, akkor a név az volt amit beállítottam, tehát nem a factory név szóval nem értem miért volt letiltva.
Minden esetre most megy párhuzamosan mind a két PPPoE kapcsolat illetve amit még észrevettem, most hogy van olyan eszköz, amin van 2.5G port, hogy az 1000/1000-es netem helyett 2000/1000-et kapok (számlázva természetesen a gigabit van)
Viszont ha már ilyen rendesek akkor most gondolkodóba estem mit vegyek, vagy mit ne.
Jelenleg egy RB450Gx4 van illetve volt wifinek mellette egy hAP AC3, valamint egy CSS326 switch. A terv az eddig is az volt, hogy ha menne az ONT-ról a wifi, mögötte pedig a saját eszközön menne a PPPoE akkor a hAP AC az mindenképp kikerült volna, viszont ha már ingyen van 2G akkor kellene az RB450-et is cserélni valamire.
Itt jön most a kérdés, hogy akkor mit vegyek.
Ugye kellene egy olyan mikrotik amiben van legalább 1db RJ45 (nyilván kettő jobb lenne de szerintem nincs is ilyen készülékük így hirtelen) és mellette SFP+ hogy tovább tudjam osztani és mellé valami 5/8 portos switch ami már 2.5G.Ha jól néztem most hirtelen, 5009 + 2.5G switch + SFP+ modul lehet opció, vagy még mindig itt van kéznél az Odroid H2+ kütyüm, amiben van kiegészítő m.2 kártya amin még 4 port van, így összesen 6db 2.5G portom lenne. Ezzel egy probléma van még mindig, hogy RTL8125B van rajta, ezt meg mai napig nem támogatja natívan a mikrotik így az x86-os verzió kizárva.
Talán opció volna az amit anno elvetettem mert költségesnek találtam, hogy mégis csak ebből csinálnék routert, és valami linux alapon menne fel rá CHR és akkor úgy okés lehet a dolog. Csak ugye a CHR esetén P10 (10G) licenc kell ahhoz, hogy ki tudjam használni, a ami 95$ viszont így egybe ki tudom váltani a routert és a switchet is és az eszköz adott lenne, míg egy 5009 meg egy 2.5G switch nem jön ki a fenti összegből.Esetleg valakinek valami más ötlet ezen kívül?
-
Audience
aktív tag
válasz
Shkiz0 #20084 üzenetére
A fene tudja, szerintem mindegy. A T-nél egy STB-nek 10Mbps elég.
VLAN
- az ONT-ot még egy LAN portra becsatolod amit beraksz egy VLAN-ba.
- beállítod a trunk portokat és az acces portot az STB-nek és kész is vagy.EoIP
Csinálsz egy bridge-et egy extra portot amit hozzáadsz ehhez a bridge-hez és rádugod az ONT-ra. Ugyanezt elköveted a másik eszközön ahol az STB van majd egy EoIP tunnel-lel összekötöd a két bridge-et.
Láttam régen mindenféle leírásokat IGMP Proxy-val de valószínűleg béna voltam mert sosem működött. A fentiek VPN-nel is megoldhatóak így a világban bárhol lehet az STB, utazáskor/külföldre költözéskor jól jöhet.
-
Beniii06
addikt
válasz
Shkiz0 #19653 üzenetére
Én most nem cseréltetném az 5655-öt, 5670-re, mert a szolgáltatós topikban sokan panaszkodnak random szakadásokra, újra indulásokra, aminek szoftveres oka lehet, csak nem javítják. Ezért mindenki Technicolor ONT-ot akar, de szerelőknél ritkán van. Ha neked ennyit megér a wifi, próbát tehetsz vele, de csere vissza nem hinném, hogy lenne probléma esetén.
Az már csak eszétikai dolog, hogy az 5655, fekvő házban van és jól rögzíthető, akár falra és polcra is, addig az újabbak álló házban vannak és csak az egyiknek a talpán van rögzítési lehetőség, ha jól emlékszem.
-
Beniii06
addikt
válasz
Shkiz0 #19642 üzenetére
A wifit be lehet kapcsolni az ONT-on minden esetben, beleértve a Passthrough-ot. A kérdés, hogy mire kell neked. IPTV-t megoldani wifin keresztül vagy internet is kell rajta/androidos tv-hez kell? Mert ha az utóbbi, akkor 2 pppoe sessiont ad a Telekom, pont ilyen célra és akkor az ONT is tud csatlakozni PPPOE-n, illetve a Mikrotik is, mindkét helyen lesz net. Tavaly kipróbáltam és működött, azóta nem tudom változtattak-e rajta.
-
kammler
senior tag
válasz
Shkiz0 #19642 üzenetére
Nekem Huawei HGW8245H (?) Van. Magában a routerben is tudsz jelszót megadni, így a Mikrotik mellett az is fellép netre. Úgy lehet lesz wifije, csak van egy gond. Mikor az IPV6-ot intéztem, szólt a faszi, hogy azt a kapcsolatot bontsam, mert pár nap múlva automatikusan tiltódik egyik. Vagy a pppoe mikrotiken át vagy a HGW-ben lévő kapcsolat.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #17214 üzenetére
A 7.x.x verzioknal az a tapasztalatom, hogy ha barmilyen extra csomag van fent, abbol baj lehet frissitesnel. Ezert en mindig ugy frissitettem, hogy lementettem a configot, utana leszedtem minden extra csomagot, utana config reset es ekkor indult a frissitest, majd ugyan ez visszafele.
Szerintem valamit nagyon elszurtak, amikor attertek az egycsomagos alaprendszerre es mindig elfelejtik, hogy azert leteznek hasznalatban levo extra csomagok is. Nem tudom naluk milyen a CI/CD, de fogadnek, hogy az autotesztekbol kiszedtek.
-
válasz
Shkiz0 #17219 üzenetére
Közbe most nézem, a fórumban már elismerték, hogy több embert is érint a WW2 probléma.
Szóval aki használ WW2-őt az egyelőre ne frissítse!
Bétában viszont már javították:What's new in 7.3beta37 (2022-Apr-25 15:29):
*) system - fixed RouterOS bootup when wifiwave2 package is installed (introduced in v7.3beta34);Viszont ahogy írják is a fórumban, szívkodjon' le a komplett MT gárda, hogy egy stabil verzióban ez nincs megjegyezve.
-
silver-pda
aktív tag
-
-
silver-pda
aktív tag
-
bacus
őstag
válasz
Shkiz0 #15066 üzenetére
Accesspoint nál vettem, kizárólag tesztre. Van ami már most tetszik, pl dhcp szervernél látod, hogy melyik portra van rádugva az eszköz, ez ugyan apróságnak tűnik, de otthoni környezetben, mikor ember nincs aki megmondja melyik kábel hova megy, ott jól jön
Viszont 12h uptime, nem sok, most olvastam a mikrotik fórumon, hogy a rc5-rc6 ban az l2tp kliens v. ipsec miatt halnak le..
Ez még nagyon gyerek cipő, a következő lefagyásnál megy vissza a rc4, ha ott is fagy, akkor megy a szekrénybe és kivárom, amíg lesz egy stabil verzió, mert ez még itthon sem állapot ez az ujra indítgatás. Ha ezt akartam volna, inkább tp-linket veszek -
Beniii06
addikt
válasz
Shkiz0 #14759 üzenetére
A +100$-al is megéri? Nekem ez már elég kompromisszumos megoldásnak tűnik, két 2.5-es port miatt és a virtualizációnál is lehetnek még meglepetések. Összegben hol fog tartani a project már? (csak kíváncsi vagyok megéri vagy kb egy árra jön majd ki egy RB5009-el, ami azért többet is tud jóval)
-
-
-
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Shkiz0 #14623 üzenetére
Találtam adapter dokumentációt mini-ITX házhoz, de már nem foglalkoztat a dolog.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Shkiz0 #14614 üzenetére
egy házat kell még vennem hozzá
Szólj, ha sikerült!Én nem találtam hozzá nekem megfelelő, kulturált fém házat, így maradt az ocsmány akril lapos lego ház.
Nekem az előd (H2) van. Korábban routerként üzemelt egy Type 2 házban, jelenleg NAS-ként funkcionál egy Type 1-ben. -
Statikus
senior tag
válasz
Shkiz0 #14382 üzenetére
A szakértő a hülye kacsa panaszai alapján képes megmondani, hogy te vagy a hülye fiam, nem a készülék, mert ez a készülék képes egy eszközt normálisan kiszolgálni...
Úgy látszik itt mégsincs annyi szakértő, mint az ember gondolná a különféle stílusú hozzászólások alapján. Nem volna szabad a hozzászólások alapján besorolni senkit, sem szakértőnek, sem hozzáértőnek, sem hozzánemértő hülye amatőrnek. Biztos többen (mindenki) engem is hülyének néznek, de valahogy ezt a problémát mégis nekem sikerült megoldani...Egyébként az esetek 99%-ban a felhasználóban van a hiba.
-
Statikus
senior tag
válasz
Shkiz0 #14358 üzenetére
SOHO kategóriában a jelenleg elérhető wifis modemek közül a harmadik legdrágább - legalábbis a Mikrotik honlapja szerint.
Wifin nem is szeretnék gigabitet, de a 200-nál azért többet vár az ember, főleg úgy, hogy 2,4-en kéne ennyit tudnia.
Cserélni fogom.
Korábban írták, hogy az Audience sem hozza azt, amit várnak tőle, bár ott azért vannak 500 közeli wifi mérések (ez már megfelelő lenne). 4019 proci, több ram, több tárhely, rádugva egy switchet, képes lehet kiszolgálni az előbb leírt igényeimet? Vezetéken legyen gigabit net, wifin 3-4-500 körül úgy, hogy, ha több eszköz működik egyszerre, értelem szerűen ez csökken, megoszlik, de egy eszköz esetén hozza amit kell.A switch is a meglévő rendszer része, tehát azzal nem lehet baj (remélem).
Nem speedtest eredményeket akarok elérni - de azzal tudom mérni, hogy az új rendszer mit tud - stabil, megbízható, konfiguráható eszközre van szükségem, ezért választottam a mikrotikot.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Shkiz0 #14310 üzenetére
A superchannelt nem kellene ajánlgatni, főleg egy kezdőnek nem. Ugyanis az tesztelésre való, és nem veszi figyelembe az adott országban érvényes wifi-re vonatkozó szabályokat ill. törvényeket. Ha történetesen sikerül, pl. egy elhibázott frekibeállítással, zavarnia vele valami olyasmit, amit nem kellene, akkor esetleg az NMHH fog bekopogtatni hozzá...
-
Statikus
senior tag
válasz
Shkiz0 #14326 üzenetére
Most reseteltem a mikrotikot és újra beállítok mindent nulláról, így biztosan semmi gátló-lassító tényező nem lesz.
Tűzfal nélkül LAN-on 380/40, wifin 266/40.Lehet, hogy az 1Gb/s switch 500-500-ra osztja a két használt port között a sávszélt? A 380 erre utalhat.
Ha ez így van, akkor veszek egy Audience-t, azon van 2 port, 2Gb/s, wifi, nekem kb. ennyi kell és az talán tovább tudja küldeni a gigabit netet a gigabit hálóra.
Számomra az a furcsa, hogy Mikortik előtt a Vodafone modem/routerét használtam, ott nem volt ilyen gond. Ennyire bika az a cucc?Az rb450-ben nincs wifi.
-
válasz
Shkiz0 #14317 üzenetére
"Plusz hozzáteszem, a mikrotik eszközök soha sem a sebességre voltak kihegyezve"
Hát azt, hogy a MikroTik gyengén teljesít WiFi-n már én is sokszor hallottam, olvastam.
Nekem WiFi-n egy CAPsMAN alatti CAP-on keresztül 60 MB/sec volt a max, amivel a NAS felé/felől másolni tudtam. TotalCommander alatt, SAMBA megosztáson.
Ugyan ez dróton 90 MB/sec. -
-
Statikus
senior tag
válasz
Shkiz0 #14306 üzenetére
És még ez is:
MikroTik Routers and Wireless - Products: hAP acTehát nem vagyok tisztában vele, hogy mit kéne tudnia ennek az eszköznek, vagy te beszélsz teljesen más eszközről?
És egy összehasonlítás, hogy ne kelljen keresgélni, melyik mit tud:
MikroTik Routers and Wireless - Products -
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #14112 üzenetére
Nagyon durva keszlethianyok vannak az elektronikai alkatreszekbol. Olyanokat sem kapni, amiket az elmult 5-10 evben ezresevel tudtunk venni masnapi szallitasra. Nem tudom mi lesz itt jovore, talan kisebb osszeomlas az elektronikai piacon, mert csak egyre romlik a helyzet, nem latszodna, hogy a kiut fele haladunk.
Most mindenki megprobal betarazni ezekbol, igy meg rosszabb. -
adika4444
addikt
válasz
Shkiz0 #13913 üzenetére
Ha az Odroid-ra gondolsz, annak nem a pandémia a fő oka, hanem a kriptobányászat és annak az irdatlan hardverigénye. Amellett, hogy jól felverte mindennek az árát, csomó dolgot nem lehet kapni. Én is néztem ezt az Odroid-ot, bár UK-ból piszok drága, de home server-nek pont jó lenne, az NVME és a két SATA port az én igényeimnek teljesen meg is felelne...
-
Pille99
tag
válasz
Shkiz0 #13899 üzenetére
Szia,
én is most kezdek áttérni 2,5 Gb-ra Lan -ra és SPF+ra.
Jelenleg 4011 és a CSS610-8G-2S+IN van összekötve filléres SF.com 10GB optikával.
A következő lépés valamelyik (2,5GBLan+ sfp+) switch lesz:
ZYXEL XGS1010-12 (8port Gigabit LAN 2x 2.5GbE LAN 2x 10GbE SFP+)
Vagy ennek a menedzselhető változata XGS1210
qnap QSW-2104-2S (4x 2.5GbE LAN 2x 10GbE SFP+)A Qnap csak augusztusban lesz kapható, megvárom mennyibe fog kerülni.
Szlovákoknál 53k.
Ha itthon túl drága lesz, akkor a Zyxel-t veszem. -
válasz
Shkiz0 #13898 üzenetére
Közbe szétnéztem az összes distrinél amit a hardkernel ír. Készlet sehol sincs, előrendelni lehet. Egyedül az amcsi (ameridroid) írja, hogy csak előrendelésre van, és elvileg július / augusztusban tudják szállítani. Náluk emészthető az ár házzal expansion cuccal szállítással is 242$ lenne, csak ugye erre még jön most már áfa + vám ha onnan veszem.
EU-s árakat meg hagyjuk is, 60-80K-s árak repkednek csak a lapra
Szóval még mindig kintről érné meg talán. Viszont ahogy nézem az 4x2.5G kártyához ezt írják:It is compatible with the H2, H2 rev. B and H2+ (may be compatible with other systems with an NVMe M.2 socket, but none have been tested or confirmed)
Tehát akár még az is megoldás lehet, ha csak egy ilyen kártyát rizikózik be az ember, és egy mezei lapba belerakja parasztba, max kell egy Nvme riser kábel ami max 10K, és akkor nem kell a speckó lap. Bár hozzáteszem az eredeti árán (119$) simán megvenném már csak az azon lévő 2db 2.5G miatt is.
De egyelőre se lap, se mikortik támogatás nincs rá, szóval egyelőre marad a várakozás.szerk: közben ahogy nézem szépen "rám reggeledett"
-
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #13894 üzenetére
Talaltam olcsobb megoldast:
ODROID H2+ $130
4x2.5gbe expansion card $45
Mikrotik license level 4/5 $45/$95
Tapegyeseg (par ezres)Igy 80khuf korul ki lehet hozni egy 6x2.5gbites epitett routert, ha megy a RTL8125B-tel a routeros.
-
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #13894 üzenetére
Igen, sajnos mikrotiknel csak tobb eszkozzel jon ki a dolog es ezen bukik az egesz.
Igazabol, ha talalnal olyan 2.5 gigas switchet, aminek van 5 portja es tud vlan-t kezelni, akkor egesz olcson ki lehetne hozni a dolgot, mert az uplinket felvagod vlan-ba, azt atpasszolod az egyik porton egy 4011+rj45sfp+-os kombonak, leszedi vlanbol es routingol, majd vissza a switchnek. Igy $260 lenne a router+sfp+ es mar csak a switch jon ra, 120-bol talan kijonne.
-
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #13892 üzenetére
Ha a PC-NAS-Desktop megoldhato, hogy SFP+-os kartyaval menjen, akkor azert joval olcsobban ki lehet hozni. Sajnos a 10G-s RJ-45 SFP+ modulok nem olcsok(2.5 es 5 gigas pedig nincs), DAC kabelezni jobban megeri.
Mondjuk esetleg lehetne meg egy
CRS305-1G-4S+IN $150
2x10Grj45 $120
1xDAC kabel xxx
RB4011 $200
+ valamilyen 2.5gigas switch (40khuf)Igy 200 alatt picivel ki lehetne hozni.
-
válasz
Shkiz0 #13889 üzenetére
Én úgy tudom, hogy igen. De a kolléga jól írja, ez egy tcp kapcsolaton nem tudna 2 gigát. Ez persze lehet nem is igény. Viszont a "túloldalnak" szerintem nem bondingot kell támogatni, hanem a 2 pppoet, szerintem. De az össz 3gbps már tényleg kakukk, ha minden maxon pörögne.
-
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #13886 üzenetére
Sajnos nincs jo megoldas szerintem, ezt mikrotikbol nem uszod meg 250-300khuf alatt. Ime a 3 lehetseges variacio:
CRS312-4C+8XG-RM $600
RB4011 $200
--------------------------
szum $800===================================
CRS309-1G-8S+IN $260
4x10Grj45 $240
2xDAC kabel xxx
RB4011 $200
--------------------
szum $700+dac kabel====================================
CCR2004-1G+12S+2XS $600
4x10Grj45 $240
------------------------
$840#13887 lionhearted: Bonding felejto, nem tud egy logikai(pl. tcp) kapcsolaton 2 gigat kiszolgalni. Ket okbol is: a round robin nem szabvanyos, igy hardverbol nem tudja, elviszi az egesz procit, mas reszrol a tuloldal valoszinuleg nem tamogatja. De ha megis, akkor routingra nem marad semmi ereje, es az uplink/downlink utkozni fog a belso 2 gigas link miatt a proci es a switch ic kozott.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 G1, i5-10310U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad E15 G2, i5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titán 96%-os Akksi
- Béreljen minikotró gépet már 24 órától, akár hosszabb időre is
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- Bomba ár! HP ProBook 645 G2 - AMD A10-8700B I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest