-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Egy kis OpenVPN segítség kellene. Idén lejárnak az eddig használt openvpn certjeim, ezt még valami régi linux szerveren generáltam, az elmúlt 10 évben tök jól működött.
Most a mikrotiken generáltam egy új CA, Server, Client certeket, és szépen elkezdtem átállítgatni a linux szervereim a nagyvilágban, hogy azt használva konnektáljanak. Centos6 és centos7 alatt ezek problémamentesek, pár egyedi esetben, ahol nem frissitgettem a szervert önszorgalomból ott most szükséges volt az openvpn csomag frissítése.
A problémát egy win2016 szerver és két win10-es kliens okozza, ezeken képtelen vagyok működő kapcsolatot létrehozni. A kliens amivel próbálkoztam a community oldalról letölthető openvpn-install-2.4.8-I602-Win10.
A kliens logban kapok egy ilyen hibát
VERIFY ERROR: depth=1, error=unsupported certificate purpose: C=HU, O=C..... Kft, CN=s.........hu
OpenSSL: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed
TLS_ERROR: BIO read tls_read_plaintext error
TLS Error: TLS object -> incoming plaintext read error
TLS Error: TLS handshake failed
Fatal TLS error (check_tls_errors_co), restartingKipróbáltam egy mikrotiken is (bár két mikrotik között nem használtam ovpn-t), de csak kiváncsiságból, ha a client certet és kulcsot beimportálom már be tudok kapcsolódni, ha a Ca certet is, akkor pedig a "verify server certificate" opciót is bekapcsolhatom, a kapcsolat létrejön, stabil, stb.
Amit még kipróbáltam: a Ca.cert és Server.cert -eket beimportáltam, trusted rootba, de semmi javulás. Igazából a win2016 szerver a gázos, azt jó lenne el tudnám érni anélkül, hogy bárkinek be kéne loginoljon.., kínomban azon gondolkozom, hogy kirakok egy olcsó kis boardot az ügyfélhez..
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Október elején jön a Bye Sweet Carole
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- E-roller topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Microsoft Excel topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest