- Google Pixel topik
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #20708 üzenetére
sziasztok,
sikerrel bejött az ONT, 5670 lett végül. szép varázslat volt. a Telekom kolléga normális volt nagyon, meg akarta oldani. belement volna, úgy tűnt, az ONT közös téren történő elhelyezésbe is PoE-val, de a fogyasztás miatt elengedtük. a kiállásig nem tudtunk bejönni, de a lakás közepén az álmennyezetig jutott fiber, oda ment az ONT, ott meg megvágtuk a kihúzott UTP-t. még 230V-ot kell majd valahonnan odavinnem, hogy szép legyen a hétvégém...
egyelőre átraktam Bridge/PPPoE PT-be az ONT-t és a meglévő Archer C7 WAN-ra dynamicIP-vel rádobtam. így az otthoni háló sem áll földbe, amíg játszom a hAPax2-vel.
nem rég kezdtem ismerkedni a hálózatokkal, Cisco dolgokat konfigurálgatok bébilépésekben, egy CLI DHCP-t kiadni nem esik nehezemre, de attól még messze vagyok, hogy tudjam mit csinálok.
--> Skory 2018-as bejegyzését találtam ma, hogyan is érdemes nekiállni, meg a MikrotikOnline alap dolgait is nézegetem. a kérdésem az, hogy tudnátok még ajánlani "best practice" oldalt, cikkeket SOHO témára? a LAN, wlan beállítás egy dolog, de jól feltűzfalazni már nem. plusz van egy fix IP-s NAS itthon, amihez van pár nyitva kb. fél tucat port (a docker meg Syno kimehet a netre). ezt szerintem sokkal jobban lehet / kellene implementálni, mint ahogy most van... ezt a portnyitogatást el kéne felejteni gondolom teljesen és vpnvpnvpn? erre van esetleg valami specifikusabb oldal, iromány?köszönöm előre is
ui.: tudtam, hogy pöpec lesz a tik és bár egyelőre csak GUI-n próbálkozom, ez tényleg a lehetőségek tárháza otthonra is, ami a beállításokat illeti, nagyon tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gamescom 2025: Harminc évnyi VGA
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- PlayStation 5
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RTX 2060S 8GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest