Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

válasz ekkold #10522 üzenetére

nem jó a sima wifi szerintem, három eszköze van, két wifis, mintha capsmanért kiáltana :)

Számomra ez a mondata nem volt világos: " nem tudom kiválasztani h bridge módban működjön a meglévő hálózatomban", ezt most sem értem, hogy mit szeretne.

jegesib:
    "Szívesen adok munkát korrekt embereknek, de ezek az ajánlatok igen messze voltak még attól is h egyáltalán elgondolkodjak rajta"
    Mondjuk nem tudni mire kértél ajánlatot, és mire kaptál! Egy rendes hálózat kiépítés, ami tartalmazza a kábelek árát is (mondjuk cat6A) kábelekkel, ezeknek a végpontoknak a bekötését és műszeres lemérését, majd javítását, ismét lemérését, amihez kapsz egy jegyzőkönyvet is, az egészen biztosan nem olcsó. Maga a műszer bérlése is egy vagyon, egy magamfajta mérnökember órabére sem kevés.

Az, hogy a villanyszerelő berángatja a te általad adott vezetékeket és ott hagyja lógni a falnál, hogy kezdj vele valamit, neked kell kiméregetni, szétválogatni a rack szekrénybe rendezgetni, stb, na az olcsó, de olyan is.

Gondolom se jegyzőkönyv nem készült, se mérés nem volt, jó esetben egy kontakt hiba elleni vizsgálat egyben a vezetékek bekötésének helyes sorrendje ellenőrzéssel, de ha ezt egyedül csináltad, akkor ez is sok mászkálással jár, már 5 végpont sem fél óra..

Egyébként nem tudom most mi az ár, én már nem csinálom a fizikai kábelezést, de sok sok évvel ezelőtt az utolsónál azt hiszem 25e Ft / végpont árral számoltam, mérés, jegyzőkönyv nélkül, amit ha külön megfizették és kérték, akkor arra hívtam egy szakcéget.
    Az eltelt évek száma nem tudom mit változtatott az áron, lehet ez most vissza se köszön, de ennek fényében se stimmelnek a kapott árajánlatok? (a műszeres mérés egy vagyon!)

Új hozzászólás Aktív témák