- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Egyrészt sajnos az éjszakai égbolt elég utómunka-intenzív, másrészt a régi szenzor elég zajos hosszú záridőn és magas ISOn. Én is szenvedtem rendesen a PL3-mal, amiben ugyanaz a Pana szenzor volt, mint a PL2-ben; az EM5-ben lévő Sony szenzor viszont zseniális ilyen téren.Friss termés, ha már Tejútról volt szó: szombat éjjel egy ismerőssel Drégelyváron voltunk, hátha sikerül még Perseidákat és szép tiszta csillagos eget látni... az időjósok legalábbis tiszta eget jósoltak... jah. Frászt. Körbe felhős, és észak felől nagggyon sűrű villámlásokkal kísért vihart vonult tőlünk nyugatra, s eléggé aggódtunk, hogy csak ne jöjjön felénk is, mert a kocsihoz 40 perc séta esőben csúszós hegyoldalon nem hangzik túl poénnak.
Bár körbe felhők voltak, felettünk szerencsére egész tiszta volt, s bár Perseidákból nem sokat láttunk (abba az irányba elég felhős és fényszennyezett volt), de a Tejút még a pára és falvak-városok fényszennyezése ellenére is kivehető volt.Naszóval, így nézne ki a kép ha jpg-ben lőttem volna.
7.5 halszem, 30s (a max, mielőtt a csillagokból csíkok lesznek), ISO1600. Valamiért így sötétebb, mint este a gépen visszanézve a képet...Ez pedig rawból gyors hozzányúlás: egy kis defish és crop, +1.65 EV, + selective tone, fehéregyensúly, kis kontraszt, egy adag vibrancy
S egy a másik irányból:
Kutyus: néztem jópár trackerrel lőtt képet, s 1-1,5 percig (uwa obival) még nem olyan vészes a táj elmozdulása (főleg, ha eleve sötét).
GoTo: ha csak Tejút szélessel, nem pedig mélyégi objektumok telével / távcsővel, akkor szerintem nem annyira fontos a goto, s a Polarie Vixen a legkisebb, amit fentebb linkeltem. Nem tudom, láttál-e már ilyet élőben. Egy hivatásos time-lapse fotós és stop-motion animátor ismerősöm pl. utazáskor pont azt szokta magával vinni, amit linkeltél. Az állvány-rész nem szétszedhetőre van tervezve, egy fél kisbőrönd a cucc, és elég sokat elvisz a felvihető tömegből; meg utána cipelni is...
Studi: juteszembe, rég nem olvastam a mestertől...

Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SONY LCD és LED TV-k
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LG LCD és LED TV-k
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT / SFF , 3050, 3060, 3070, 5070, 7060, 5090/ 7.-8.-9.-10. gen/ SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyrészt sajnos az éjszakai égbolt elég utómunka-intenzív, másrészt a régi szenzor elég zajos hosszú záridőn és magas ISOn. Én is szenvedtem rendesen a PL3-mal, amiben ugyanaz a Pana szenzor volt, mint a PL2-ben; az EM5-ben lévő Sony szenzor viszont zseniális ilyen téren.