- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #73844 üzenetére
Értem, amit a Sonyra elérhető obikról írsz, csak nem osztom a véleményed.
Van, amiben erősebb a rendszer, van, amiben gyengébb - sokunk számára jobb alternatíva az MFT-nél. Amíg azt látom, hogy a vázam négy objektívvel (kitobi + 3 fix) együtt kevesebb egy kilónál, addig még a súlyra sincs okom panaszkodni.
-
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #73811 üzenetére
(#73798) hibavissza
"Annyiban szólnék még hozzá a témához, hogy ha eladják az utolsó 5100/6000-es vázat akkor már értelmezhető árú gépe sem maradt a Sony-nak."
Már hogyne maradna. Itt az A5000 és marad kínálatban az A5100 és az A6000 is. Nem véletlenül viszi el a MILC-piac 40 százalékát a Sony.
(#73811) Mercutio_
Nem értem, miért ne számíthatnánk ide a Sigma sort? Vevőként egyáltalán nem érdekel, hogy ki gyártja az objektívet, az számít, van-e. De ha ennyire fáj, a 19 mm-es Sigma helyett lehet venni 20 mm-es Sonyt is, kb. egyformák. Mellesleg a Sonynak a 20-35-50 sora is teljesen rendben van.
"Azt nem tudom honnan veszed, hogy a 25-ös fixek nyitva nem rajzolnak jól"
Nem mondtam, hogy rosszul rajzol, de nem fog úgy rajzolni a 25-ös MFT fix nyitva, mint a 30-as Sigma a Sonyn, gondolom, ezt te sem vitatod. És akkor még a másfélszeres felbontást meg sem említettem...
"A nagy utazózoomokat meghagyom azoknak akik kompakt és dslr fronton is hasonló átfogásra gerjednek és élvezik az orrnehéz szetteket."
Elhiszem, de ha a felsorolásodban benne volt a Pana 14-140, akkor az enyémben is benne lehet a Sony 18-200.
"Ha a 10-18/4 250-ért nem elszállt lelked rajta"
Az árban már tényleg elszállt, említettem is a másik topicban, hogy talán inkább Canont használnék helyette adapterrel, ha hasonló látószög kellene. De Sonyra legalább adapterrel elérhető egy ilyen zoom olcsón is, még ha adapterrel, akkor is. MFT-re viszont nincs jó árú alternatíva egyáltalán.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mercutio_ #73811 üzenetére
Meg hát azok csak 2.8-asok.
Ha a sal 16/2.8 karcolna akár csak úgy mint a pana 14/2.5, mint alternatíva picivel jobb lenne a helyzet. Kisméretű majdnem fényerős szett: 16-35-60. De sajnos az a 16-os marhára szétkeni a képet, nem is értem mi céljuk volt, kb 5.6-on közelíti alulról a panát ami nyitva így is jobb. Persze ekkora rekeszeléssel megint csak megy a levesbe a szenzor előny, dof-ról nem is beszélve. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #73774 üzenetére
(#73774) Mercutio_
Azért ez az érvelés nem kicsit gáz, akár az Általad eredetileg írt "kicsi-jólrajzoló-nemelszálltárú" kitételt nézem, akár a "hasonló fényerővel" kitételt nézem...
Ha Nálad beleférnek az f2.8-as fixek, akkor nyugodtan tedd a Sony mellé az APS-C-n legalább értelmes látószöget adó 19-30-60 Sigma sort, a 30 mm-es macro obit is. És azt sem felejtsük el, hogy MFT-n a 25 mm-es fixek nyitva aligha fognak úgy rajzolni, mint a Sonyn a Sigmák.
A Sonynál a 10-18 f4, a 18-105 f4 egyaránt nagyon jó a saját műfajában és az áruk sem elszállt. Ha valakinek hosszabb utazózoom kell, akkor ott a 18-200, ami legalább olyan jó, mint a Pana 14-140.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Mercutio_ #73774 üzenetére
bocs, a legnagyobb tiszteletem mellett sem fogok reagálni, de ha jól esik, írd le jó gyakran, hogy nincs megfizethető, jó, nem túl nagy obi E bajonettel
MrChris: egy kicsit olvass már figyelmesebben, most írtam le, hogy 35/1.8, 50/1.8 -> ezek a jó, megfizethető, nem túl nagy fixek. ráadásul stabi is van bennük, ami sztem tök jó
-
rumos14
nagyúr
válasz
Mercutio_ #73757 üzenetére
jaj de unalmas már ez a Sony obi szöveg... úgy tálalod, mintha ez valami alapigazság lenne. én elfogadom, hogy több m43 obi van (főleg kitobi...) mint E bajonettes obi, és vannak lyukak a Sony-nál, de "odaát" is, pl. a kitobik és az f2.8 obik között van egy óriási űr, semmi kicsit nagyobb átfogású de elfogadható fényerejű zoom. olcsó nagylátó fix, pl. egy 9/2.8 jöhetne. meg egy stabilizált 25-ös - hiába van 2 Pana és 1 Oly.
szóval megint leírom a Sony 35/1.8 és 50/1.8 lényegében hibátlan üvegek. a 18-105/4 pedig olyan átfogást és fényerőt ad ami m43 világban álom kategória. (~14-80/f3.2)de még csak abban sincs igazad, hogy egyre jobbak a Sony vázak, mert emelett egyre drágábbak is
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #73757 üzenetére
Ha a Sonynál ebből kettő teljesül, akkor már igen jó obiról beszélhetünk.
pollai: na ja. A Szent Grált még mindig nem találta meg egyik gyártó sem. Vannak különbségek, vannak szuper cuccok már minden milc rendszerben. A m43 most azt tudja, hogy vannak f@sza 16 megapixeles vázak, fotózásra bármelyik vállalható. Vannak jó videós vázak a Panánál. És vannak objektívek, zoomokat ekv 14mm-től ekv 600mm-ig végig legalább 2-3 különbözőből lehet választani, és vannak fixek. Nagyon sok fixek. Különböző árszinten, a minőség pedig a nagyonjónál kezdődik, és onnan csak felfelé...
És persze vannak hiányosságok, lehetne minden jobb, lehetne az összes tudást egy vázba gyúrni. De szerintem momentán egyik gyártónak sincs olyan váza, ami ezt tudná.
-
neevous
tag
válasz
Mercutio_ #73764 üzenetére
Túl van lihegve fórumokon ez a front-backfocus dolog.
Vannak gyártóknak olyan sorozataik (Sigma 30mm), ahol szinte lehetetlen pontosan fókuszáló obit venni, de az esetek borzasztóan nagy többségében nincs ezzel baj (vagy a hiba konzisztens és korrigálható), persze az obinak a váznak és az obinak is teljesen precíznek kell lenni a tükrös PD-AF technológiából adódóan. Persze itt nem játszik az, hogy használt obit veszünk Ebayről, de ha valakinek erre van igénye, akkor be kell nyelni, hogy ki kell próbálni mindent és ha nem jó, nem megvenni, vagy visszavinni, de ami jó, az utána is jó lesz.
Mondom mégegyszer, az lenne a legjobb, ha erről nem kellene beszélnünk és nekem sem kellene D7200-at használnom, ha olyan a téma.
-
neevous
tag
válasz
Mercutio_ #73760 üzenetére
Nem, nem jobb a Fuji sem, ettől még teljesen releváns a véleményem, hogy a Pana/Oly 2008 óta megoldhatta volna a hibrid AF-et, ha a Nikonnak az 1-essel kapásból sikerült, főleg ha nekiállnak 300mm F4 obikat piacra dobálni.
X100-am van továbbra is, ami rohadtul lassú. A Flickr-ön az Isztambulos képeim nagy többsége zone focusing volt. Ezt egy kompaktnak viszont könyebben megbocsájtom.
-
-
t.imi
addikt
válasz
Mercutio_ #73564 üzenetére
Igazad van, de kimaradt a gyerek, aki "kicsit" szereti a madarakat
OK, ez megoldható tükrössel is.
Szóval az általad leírtakra szimpla / dupla kittesek közül az E-PL7 vagy a Pana GF6? Ez a kettő megállna ~130 / 140k magasságában, nem mennék M10, GX7 felé, mert nem lenne megállás.
Mind a két oldalon vannak előnyök, hátrányok.
PL7-ben van stabi, slow mo, time lapse, részleges szín, 81AF pont, .... Panán van vaku, elvileg a legeslegjobb AF, hajszálpontos AF, jobb videó, ami hirtelen eszembe jut.Teszteket olvasva kb egy szinten vannak, külföldi oldalak viszont vagy 30%-al jobbnak hozták az Olympust.
Du elmentem a MM-ba, ott sony alpha 5000-t akartak rám sózni dupla kittel. Spec a Sony kit obikról sok jót nem hallottam.
Váz meg kb S1 szinten van kezelőszervek számát nézve.
Olyról, Panáról meg főleg, erősen lebeszéltek. Ahány ház....
Nagyon köszönöm az eddigi segítségeteket -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #73473 üzenetére
Fórumos júzereknél nem valami elterjedtek tudtommal, így tapasztalat sincs velük. MrChris-nek van asszem egy s40-ese, de az nagyobb, én meg came-mini 3 axis gimbal-t használtam és nebula 4000-et próbáltam, ezek frankónak tűntek, csak drágák... Amúgy a nyáron én is veszek egy ilyen olcsó ebayes csodát, youtube-os videók alapján az árukat simán megérik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #73471 üzenetére
Nem ilyen? (pirosaktól lefele) Esetleg gopro vagy kompaktokhoz szánt 3 axis gimbal?
-
gmeszaros
tag
válasz
Mercutio_ #73429 üzenetére
Ezzel kapcsolatban par dolgot szerintem meg erdemes hozzatenni, bar igy kicsit hulyen jon majd ki, mert olyan lesz mintha magamat vedenem, pedig az esettol fuggetlenul is ez a velemenyem ilyen helyzetekben:
1. Az valoszinuleg vitan felul all, hogy ennel a topicnal ezerszer szinvolanasabb forrasok talalhatoak az interneten (akar angolul) tanulasra, szoval nem azert kerdeztem amit kerdeztem, mert helyettesiteni akarnek barmit is ezzel rabolva az olvasok idejet.
2. Ha az elso pont igaz, akkor tanulas szempontjabol nem a kerdesem a felesleges, hanem ez a topic, sot... az egesz oldal. Ha a Ph! nem lenne, akkor is megtalalhato lenne minden fontos informacio a neten. A Ph! megis letezik, mint ahogy ez a topic is, szoval valahol mashol kell keresni az igazsagot.
3. En ezt a teruletet nem ismerem, es batorkodtam oda irni, amit az egyik tapasztalt forumtars ajanlott. Tudom, utananezhettem volna (ezt el is ismertem), de mentem az arral, az emberek sokszor (soha) nem racionalisan cselekszenek.Tiszteletem a tudasotokat a temaban (akar amatorok vagytok, akar hivatasos fenykepeszek). Nekem is van olyan terulet az eletemben, amiben elerem mar olyan szinteteket, amivel nem tartozom a kezdok koze. Ha azon a teruleten valaki kerdezne valami teljesen egyszerut, akkor 3 dolog tortenik:
1. Eszembe jut, hogy hulye kerdes nem letezik. Ilyen esetben teljesen helyenvalo volt az a valasz, amiben linkeltetek egy masik topicot. Persze ha oda masoltam volna, ott is megkaptam volna ugyanezt (es megis ki ajanlotta?), mert oda sem illett, de ez csak a veletlen muve lehetett.
2. Ha nincs idom valaszolni, akkor nem valaszolok. Ha senki sem valaszol egy kerdesre, az is informacioval bir.
3. Ha van idom, akkor meg segitek.Visszakanyarodva az kezdo gondolathoz: Mi ertelme ennek a topicnak? Hireket elobb szerzek mas oldalakrol. Szakmai anyagot siman talalok a neten. Altalaban jobb szakemberekbol tobbet talalok a dpreview foruman (vagy mashol).
En azert kerdeztem itt, mert tamogato kozosseget kerestem. Erre hasznalom a Ph!-t 2001 ota (nem ez az elso userem). Amirol ti beszeltek, ahhoz valoban ezer jobb forras van a neten. Ha ezt a topicot erre tartjatok fent, akkor felesleges (most feltetelezem, hogy mindenki tud angolul).
De a helyzet szerintem nem olyan rossz. Kaptam utbaigazitast, kitakarittattam a topicot magam utan, es ha a hangulat ilyen lesz tovabbra is, akkor csendben odebb allok, hogy megtalaljam amit keresek, ezt pedig meghagyom azoknak, akik valamiert ezt a topicot preferaljak mas helyett (ezt minden sertes/sertodes nelkul mondom).
Ez az en velemenyem, ami (mert mindannyian emberek vagyunk) pont annyira ertekes es igaz, mint a tietek. Az elet tul rovid ilyen beszelgetesekhez, de most, ezt mar megirtam es mar mindannyian elfecsereltuk a draga idonket (ahelyett, hogy a gyerekeinkkel jatszottunk volna 15 percet) elkuldom, aztan kiszallok.
Ajanlom szeretettel az egyik kedvenc mondasom: Almost no one is evil. Almost everything is broken.
-
-
válasz
Mercutio_ #73368 üzenetére
Nem fejlesztettem a gépparkot egyáltalán - legalábbis szárazföldi használatra nem.
Persze, hallottam a speedboosterről, kérdés, használ-e ilyet vagy az optika nélküli sima AF adaptert valaki itt? Az hogy jön ki, hogy xy lencse után még bezsúfolunk 6 lencsetagot és még javul is az optikai teljesítmémy (mtf - persze elméletben , de hogy néz ez ki a valóságban pl egy adaptált 70-200as zoommal?)
?
-
-
-
-
Studi
veterán
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #72541 üzenetére
Valójában szerintem meg sose volt igazán kicsi váz a G3.
Ránézésre persze ténylen eszméletlen pici és légies látvány volt, de a szubjektivitást félre téve, pont a lenan által is korábban említett túlnyúlások miatt messze nem volt gyakorlati értelemben annyira kicsi, mint lehetett volna.
Egy mérete volt csak ami ténylegesen kicsinek mondható és az a szemből nézett szélessége, ami jó, de talán ez számít a legkevesebbet. Többi paraméterében meg már annyira nem jó. Például ugyanolyan magas, mint a mirrorless vonalon kifejezetten nagydarabnak számító X-Pro1. De a legfontosabb paraméterben, a vastagságban még rosszabb is.
Így viszont fent áll az a bizarr helyzet, hogy még a hatalmasnak mondott X-Pro1 is laposabb helyen elfér, mint a kicsi légies G3.Ettől függetlenül a G3 remek kis gép volt a maga idejében és azzal is egyetértek veled, hogy a Pana jelenlegi kínálatában méret szempontból a GM1 és GX8 között tátong egy hatalmas űr. Ilyen szempontból pont egy egészséges kompromisszum az ami hiányzik. Jó lenne oda még valami, de ha rajtam múlna, akkor nem a G3-at éleszteném fel újra, hanem sokkal inkább egy LX100 méretű és külsejű Pana váz kéne ide.
Egy ilyen méretű és formájú Pana váz talán még az én szívemet is meglágyítaná.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mercutio_ #72541 üzenetére
Tulajdonképp a G3 lógott ki a sorból, annak kellett volna egy külön vonal. G1-2-5-6-7 a mindent tudó szegény ember GH-ja, G3 meg egy kisebb, markolat nélküli, kevesebb kezelőszervű sorozat, esetleg igényesebb kivitelben, Panásan csonkított M videóval és persze olcsóbban.
-
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #72359 üzenetére
Igen, manuális. Viszont mérete szerintem pont kellemes a kategóriájában. A Noctidronnál például kicsit kisebb és könnyebb is.
Persze nyilván nem egy palacsinta, de például máshonnan megközelítve egy régi manuál adapterrel együtt is kb pont akkora méretű és súlyú, mint ez az F1.2 Samyang. Ez pedig még mFT-n is nagyon kényelmes méret.
No persze nyilván nem GM1-gyel, de mondjuk jjeahh tuti nem esne zavarba ha ölébe pottyanna egy ilyen. -
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #72356 üzenetére
Ez oké, de én most elsősorban a Sigma trióra reagáltam. Természetesen minden rendszernek megvannak a maga fekete foltjai, az APS-C Sonynak meg aztán pláne. Ugyanakkor mFT szemszögből pont a Sigma triót felemlegetni a témában az minimum egy kapufa.
Aztán persze van amikor meg fordul a kocka, az új Samyang 50/1,2 objektív például pont mFT rendszeren ad számomra szimpatikusabb látószöget. A Popco pont nemrég tesztelte ezt az objektívet, aminek külön érdekessége, hogy tette ezt mFT-n és APS-C Sony-n egyszerre.
Ez egy olyan manuál obi, amivel kapcsolatban már én is csak elismerően hümmögni tudok. Érdemes végiglapozni a tesztet, még szöveg nélkül is nagyon beszédes.
Jó látni, hogy a tervezésénél nem csupán a nyers paraméterekre, a teljesítményre, de olyan apró finomságokra is odafigyeltek, hogy ezeken felül milyen karaktere legyen ennek a portré üvegnek. Nyitott rekeszen van egy nagyon enyhe kis puhasága, épp csak annyi amennyi egy portrénak szinte mindig jól áll. A jól korrigált tudatos tervezést pedig abból is érezni, hogy az enyhe lágysága ellenére is már nyitva is egyenletesen éles szinte a kép egész felületén.
A bokeh ugyanez, nyitott rekeszen álomszép, kellemesen puha egy minimális kis játékkal, valamint egy kis körkörösséggel fűszerezve.Aki nem találná a végén a képet az ide katt.
Nekem nagyon tetszik. Igaz nagyon erős kettősséget érzek vele kapcsolatban, amit egyelőre nem is nagyon tudtam magamban feloldani. Ez pedig, hogy APS-C-n nem annyira tetszik a látószöge, egy mFT vázon viszont az általam pont nagyon szeretett körkörös bokeh az ami szinte teljes mértékben leesik.
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #72353 üzenetére
Az előző kommented alapján azt is mondhattad volna, hogy mFT-n a Lumix 14, 20 illetve az Oly 45mm-es objektíveknek mennyire szerethető a látószöge?
Konkrétan a Sigma 19mm-es obi meg APS-C szenzoron ekv. 28,5mm-nek felel mag. Az gyakorlatilag azonos a Lumix 14/2,5-tel. Azzal nem tudom mi a bajod, én még emlékszem amikor még nagyon boldog tulajdonosa voltál egynek.
Persze lehet, hogy most a Lumix 12-32-t még jobban szereted, de hát Sonyra nem csak van, de pont hogy a PZ 16-50-nel vette azt a gépet.
Ettől persze még beleköthetsz a döntésébe, csak akkor legalább csinálnád azt rendesen!
-
-
eeXaa
addikt
válasz
Mercutio_ #72343 üzenetére
hogy miért ezt bármelyik pana ellenében?
- 3:2 arányban 24mp
- no shutter shock
- jobb szenzor...
- jobb követő fókusz
- van auto iso manuál módban is
- letölthető appok. pl nd filter.
- persze a 24mm ekv. obi amire ott lenne válaszként a pana 12-32, de ha jól tudom akkor azt csak a gm1-2 hez adják, azmeg számomra már túl kicsi, meg amúgyis...
nem lesz több G panám most van a 3. ik. ki-ismertem már annyira a pana filozófiát hogy ne vegyek mégegyszer... -
silmatauki
őstag
válasz
Mercutio_ #72333 üzenetére
az ujabb / dragabb adapterekkel valszeg nem rossz az AF sem. egy olcso adapterrel irtak a cikket tavaly nyaron, ezert se OIS nem volt, es az AF is atlag 2 mp-es:
"Im Fotobetrieb unterstützt der Adapter den Einzel-AF, er ist aber mit rund 2 Sekunden Fokussierzeit relativ langsam"
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #72245 üzenetére
A színpad a tiéd! Alkudj!
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #72272 üzenetére
Szerintem a szenzor felülete csak egy másodlagos vagy akár sokadlagos tényező, a felbontást előbbre sorolnám, amiben kicsi a különbség (14 vs 16 Mpx). S ha úgy nézzük, a felület is csak fele, tehát az 1/80 vs 1/20 még mindig sokkal nagyobb lemaradás, mintha csak a felület alapján lineárisan arányosítanánk. Szenzor felépítése, jelszintek / erősítés, jelfeldolgozó processzor, rengeteg tényező lehet még ott.
Dolphin: nekem márpedig ez a személyes tapasztalatom. A normál és szélesebb csodálatosan megy, 9-18 szélesebbik oldalán a 0.5-1s trükközés nélkül is megy; a 20-assal 1/15-1/10 alatt átváltok 2s késleltetésre és úgy akár 1s is sikerül; a 45-össel viszont 1/30 után már váltanom kell a késleltetésre, és úgy is csak 1/25 az, ami még jó eséllyel sikerül, 1/20 és 1/15 már rosszabb arányban vagy csak ritkán. Nincs olyan biztos, remegésmentes kezem (meg szabolcsi pálinkám), mint Mazsinak, de nem csak ennyi. Mástól, máshol is azt hallottam / olvastam, hogy az eredeti EM5 a szélesebbik oldalon remekel, hosszabbnál annyira nem fényes; ellenben az EM5m2-nek már jobb a telés teljesítménye.
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #72178 üzenetére
FEDman cikkébe is bele kívánsz kötni?
"Fényerő: F4" -
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #72152 üzenetére
"Ott ugyanis arról szólt a fáma, hogy a 300/4-nek a 400/5.6 L APS-C-n, ahol ekv 600mm mint az Olympus miben megfelelője és miben nem. PONT."
Amúgy olvasni tudsz? Lassú Víz linkjét a kiinduló hsz-ben (#72109) megnézned sikerült vagy csak beszélsz összevissza? Azon ugyanis nem 400/5.6 hanem egy 5600 dolcsis 400mm f/4 objektív szerepelt. Persze kár is lett volna többet várni tőled.
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #72149 üzenetére
Te tényleg képtelen vagy értelmezni amit olvasol? (ha egyáltalán...) Konkrétan Lassú Víz hozta hogy szerinte mi ekvivalens a leendő oly 300/4-gyel egy más szenzorméretű rendszerben, én pedig rámutattam (először röviden, csak azt persze b*sznak itt többen megérteni...) hogy ez miért nem volt helytálló. Akar a halál blogolni, csak itt jópáran képtelenek az értelmezésre aztán benne ragadok.
De tényleg, innentől hagyom is mindenkire, írja csak a hülyeségeit (ez természetesen nem Lassú Vízre vonatkozik) -
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #72070 üzenetére
Jajj, ne kezd már te is.
Most komolyan én vagyok az egyetlen aki el is olvasta mit írt Golota?
Szerintem elég világosan leírta, hogy miért választotta ezt tanulási folyamatot. Még azt is leírta, hogy pontosan tudja ezzel így eleinte többet fog szívni, de bevállalja, mert szeretne ezáltal jobban megtanulni fényképezni.Végre egy ember akiben van alázat a fotózás iránt és nem csak kérdez, de tényleg hajlandó energiát is fektetni a tanulásba. Én nagyon megörültem, hogy vannak még ilyenek is, erre ti meg nekimentek..
Ha tudnátok, mikor anno én a fotózást tanultam ennél sokkal durvább megkötéseket vállalva fotóztam. Nem azért mert nem volt jobb technikám, hanem mert tényleg meg akartam tanulni fotózni.
Lőttem ez idő alatt sok rossz képet? Hajjaj, de mennyit..
Akkor megérte? Meg mert ezeken keresztül fejlődtem.Golgota is ezt az utat vállalta teljesen tudatosan és én tisztelem is emiatt.
Részemről erről ennyit, a témát ezzel részemről lezártam.
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #71929 üzenetére
"a 27-es fix 10x zajosabb volt mint a traktornak csúfolt pana 20/1.7"
Nebasz!
Van itthon mindkettő, így gyorsan elő is vettem hangpróbára és rájöttem miért nem akartam elhinni.
Tényleg hangosabb a 27-es, de a 20-nak sokkal betegebb hangja van.
Szerintem azért is adtam el egyszer, mert úgy szól, mint ami percen belül meg fog dögleni. Pedig semmi baja, nem haldoklik, így él -
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #71915 üzenetére
Neked csak kifogásból volt Fujid, még meg sem melegedett a kezedben, máris eladtad
E-PL5/6/7=X-A1/M1
E-M10=X-T10
E-M1=X-T1És most ne csak az AF-et nézzük, de az is több összetevős játék (Fujinál a legalsó kategória kivételével van fázis AF, míg Oly-nál csak felülre jut),
-
-
istvan170
aktív tag
válasz
Mercutio_ #71891 üzenetére
Kompaktok után Nikon, majd Fuji rendszerrel fotózgatok egy évtizede abszolút saját szórakoztatásomra, leginkább fixekkel. El sem tudtam képzelni, hogy valaha lesz kereső nélkül gépem. Mindig is elsődleges szempont volt. Aztán idén nyaralásra kíváncsiságból elvittem a tesóm E-PL6-ját. Hazajöttem, és eladtam a Fuji X-E1 vázat meg a 2 fixet. Tapicskolós kijelző, Wifi, stabilizátor, és a kit objektív teljesen vállalható minősége miatt. A kereső egy pillanatra sem hiányzott, sőt sokkal jobbakat komponáltan a kijelzőn. Vettem egy E-PL7-et a 3 tengelyes stabi meg a kezelőszervek miatt, meg két obit. 20 és 45 fix. Sokkal elégedettebb vagyok ezekkel, mint eddig bármivel, pedig ennél szinte csak drágább cuccaim voltak. A kijelző mindenhol látható, a JPEG-ek minősége imádnivaló. Az E-PL7 pedig Fuji szinten megépített gép, sokkal több beállítási lehetőséggel, mint az X-E1. Én sok szempontból jobbnak tartom, ha nem is mindenben. Véleményem szerint itt a legtöbb laikusnak teljesen feleslegesen ajánlgatjuk a keresőt (egyébként az E-PL7-re éppen tehető, ha nagyon kell). Egyre kevésbé van értelme. Ez persze csak az én meglátásom a saját tapasztalataim alapján. Az érintőkijelzőről meg azt gondoltam, hogy ez a világ legnagyobb hülyesége, most meg semmiért nem adnám. Óriási előny így fotózni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged