- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #53957 üzenetére
Egyre inkább gondolkozom azon, hogy beáldozom a 100-300-at, amit alig használok, és beszerzek egy 75-öst, mert sokat portrézok gyereket szabadban, nagyon jól jönne a plusz gyújtótáv. Persze nem rossz a 60-as makró sem, de azért van hátránya fényerőben, gyújtótávolságban is. Nyilván ebben is van bőven geek faktor.
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #53761 üzenetére
Nem mélyültünk el komolyabban a témába, hogy ez hogy fordulhatott elő.
Samu 85: sajnos tényleg csak rohanósan sikerült kipróbálnom, mert a promóter, akinek ott kellett volna állnia az asztalnál, és ideadnia, nem állt ott. Egy kisegítő csaj volt csak, aki türelmemet kérte, mert ő nem adhatta ide. Kb 10 percenként kanyarodtam arra, két órán keresztül.
Az obiról: nehéz. Nagyon. Nem kicsi az NX300 (igaz ergonómiában nem túl jó), de ez az obi nagyon húzza, jobb mögé az NX30/NX1. Hiába hibrid az AF, hiába van élesre álva az előző expo miatt az obi, mindig kicsit eltolja, és aztán visszaáll, ez elég idegesítő volt.
Sajnos csak pár portrészerű képet sikerült lőnöm, háttér se nagyon volt.
A képe tetszik. -
-
válasz
MrChris #53215 üzenetére
Egyelőre nem szándékozom gépet fejleszteni, csak megosztottam a tapasztalataimat, mert meglepődtem rajta. 1-2 év múlva viszont fogok fejleszteni, és ezért érdekelt a gh4 teljesítménye.
Jó lenne, ha az E-M1 utódja tudna jól videózni (zebra, 4K, kis rolling shutter torzulás), vagy a GH5 kapna egy szenzor stabit, de szerintem egyik sem válik valóra. -
válasz
MrChris #53213 üzenetére
A váz valóban könnyebb. Kizárólag RAW-ban néztem PS CS6-ban.
Kisebb a különbség egyel nagyobb ISO esetén a GH4 javára, mint kettővel nagyobb ISO esetén az Oly javára.
Tehát kb. egy fé előnye van a GH4-nek.
Dinamika szempontjából viszont ISO800-on is egy kicsit jobbnak látom a Pana képét, mint az Oly E-30 képét ISO 200-on. De ezt anniyra nem is néztem, csak a lámpák kevésbé égtek be a Panával..: JuSzT :. : Visszatérve a hogyan-ra: azt csináltam, hogy a lencsét ahogy lehet, kinyitottam (f3,5), és mindkét gépen beállítottam ISO200-ra, mert az E-30-nak ez az alap érzékenysége. Mindkét gépen próbáltam belőni a helyes expo-t, de csak az E-30-nál tudtam kitartani (azt hiszem, 1/80 körül voltam ekkor). A Panánál ez kb. mindig bemozdult. A GH4-gyel 1/250 - 1/320-on voltak annyiszor élesek a képek, mint az e-30-on 1/80 környékén. Ehhez ISO800 kellett, míg az E-30-at végig 200-on hagytam.
szerk: a zaj összehasonlítást kijavítottam.
-
theporcupine
tag
válasz
MrChris #52915 üzenetére
4k FHD leméretezésben nem vagyok biztos. Vagyis részben. Nem ismerem a részleteket, de a Lumix G FHD-ja talán azért annyira éles szemben csoda 5DMkIII videóval, mert a belső leméretezése jobb lehet. Néztem neten teszteket, változó eredményt adnak leméretezésre. Ami jó lehet, az a 8bit 4:2:0 to 10bit 4:4:4 valóban hozhat minőségi javulást, de ehhez kell progi, ami megcsinálja. Meg az a fránya külső rögzítő, ami nem olcsó. A maradék gond, hogy videó tömörítés van a képkockákon, így kicsit kételkedem a fotó minőségben, de meg kell nézni. Mondjuk GH4 tud 200Mbps All intra-t FHD-ban, de a 4k csak 100Mbps és nincs ALL-intra. És persze, itt a videó beállítások hatnak, vagyis ez csak a fotó mód jpg-jét helyettesítheti, nem a RAW-t. Cserébe egy sok-sok képes 24/25/30fps sorozatból lehet a perfekt pillanatot kiragadni, aminek a töredékét tudná ez a gép sorozat módban. Tényleg kiváncsi lennék, hogy megüti-e pl. egy profi esküvői fotós igényeit, de nagyon nem fogadnék rá. (Hiszen nekik a GH4 fényképei sem elég jók.)
-
Marseille199
senior tag
válasz
MrChris #52792 üzenetére
Á, jó lenne. Igazi bokalef.sós fotók voltak. Csak ff, nagyrészt kisfilm (leica) és elsőként eddigi projektjei során egy digit váz: egy kis Leica S2
Soha az életben nem gondoltam volna, hogy láthatok Salgado-t élőben és erre a kiállítás vége előtt 1 nappal!
Nyilván nem csak ez volt a jó, teljesen más világ. Mindenki kedves, minden tiszta, az utcaseprő is perfekt angol, és úgy en bloc, optimistább az összkép. Bár nem nehéz..
-
.mf
veterán
válasz
MrChris #52626 üzenetére
Igen, de azok a szélességet növelnék, a hosszt optikai formulával viszont ilyen kicsire kihozták, szemben a szintén fullfrém mirrorless Szoní és Cájsz modellekkel. Ezért is ilyen érthetetlen az egész számomra, hogy miért nem hozták kisebb méretre ki.
Laca: bocs, de ezzel abszolút nem értek egyet. Ezek filmes gépekre is jók, amikben nulla szoftveres javítási lehetőség van, optikailag kell jónak lennie az obiknak, mégis kicsik. Sőt, rengeteg már bizonyított, optikailag kiváló Leica M üveg van a filmes korszakból is, ami szintén kis mérete ellenére fényerős, éles, optikailag nagyon jó, és fullfrém. A 3rd party gyártók meg hiába gondolkoznak azon, hogy biztonsági játék, és hogyan lehet minél több helyre elsütni, azaz eleve tükrös bázistávval gondolkoznak; viszont abból megint csak kályhacső lesz, ami studiófotósokon kívül őszintén kit érdekel? Nem hinném, hogy sokan kirándulni, utazni mennénk egy olyan fix-sorral, amelyek mind akkorák, mint egy 10x átfogású túraobi; márpedig a 35 f1.4 akkora, mint a 24-240. Kihoznának FE-mountra egy optikailag korrekt és a jelenleginél kompaktabb 35, 50, 85 f1.8 "alap-szentháromságot", kaszálnának vele. Még egy 24-80 f2.8-nak is van hely, mert a Cájsz nem csak f-sötét, de szánalmasan-szar, hogy halálba rekeszelve is milyen a széle. Kereslet is lenne, mert normális kínálat a Sony és Zeiss részéről nincs, és az ár is magasan van. Mire várnak?
De mindegy is. Off is, meg nulla befolyásunk rá, hogy végre észhez térjenek / felébredjenek. -
Studi
veterán
válasz
MrChris #52481 üzenetére
Nem tudom, ki ugrana rá erre a nyílt platform miatt. A mobiltelefonpiac vezető gyártói tuti nem: a Sony most jelentette be a sajátját, nyilván a saját üvegeihez. A Samsungtól várok hasonlót, de szerintem az az NX Mini lencséihez fog jönni. Alma biztos nem, Microsofttól sem várható ilyesmi, a többiek azért annyira nem erősek.
De jó áron csak megvennék egy ilyet, nem azért, mert bármi racionalitása van, csak mert geek vagyok. -
silmatauki
őstag
válasz
MrChris #52320 üzenetére
" Amúgy konkrétan melyik emberi áron beszerezhet led körte és kompakt a jó?"
Emberi áron valszeg nem kapsz kifogástalan LED lámpát, mert egyik sem fog semmiféle vörös-tartománybeli emisszióval bírni, ráadásul az olcsóbb modellek döntő többsége villog is ezerrel, ja bocs, 100 Hz-zel.
Én a következőket ajánlom (nagyon sokat teszteltem villogás és CRI szempontjából): ha kb.-izzólámpa spektrum kell, azaz kellenek vörös összetevők is, akkor a LEDON magas CRI-jű lámpáit fogod akarni. Ezeket az osztrák cég nem forgalmazza Mo-n; én a ledison-led-lights.co.uk-ról rendeltem több darabot is még 2011 szeptemberében. Azóta az akkor forgalmazott (és nálam azóta is kitűnően működő) modellek eltűntek a választékból. Ez van helyette, ami hasonlóan jónak (és sokkal olcsóbbnak: anno 32 Font/db áron + posta vettem a lámpákat; ezek max. feleannyiba kerülnek) tűnik:
http://www.ledison-led-lights.co.uk/p/LEDON+LED+Lamp+13W%2C+E27+Dimmable%2C+A66/131.htm
Ez dimmable, és emiatt (mivel van benne egy hatalmas pufferkondi vagy hasonló) nem is vibrál. Nem dimmable Ledon lámpákat nem teszteltem, mivel nem akartam pénzt (alig valamivel kevesebb, mint a dimmable) kiadni olyan lámpáért, amit aztán nem használok, ha kiderül róla, hogy villog.
Ha pénzt akarsz megtakarítani és nem kell a magas CRI, “csak” a vibrálásmentesség, akkor ezt ajánlom: Omega Led Lampbulb, E27 *2700K*. Anno (tavaly jún.) az itmedia.sk-tól rendeltem többet 2200/db-ért. A szokott LED-es sárgászöldes fénye van (ezért a pénzért ez van...), de nem vibrál, és azóta is működik (szemben egy halom olcsóbb LED-es lámpával, amik csak pár hónapig bírták).
-
madgie
titán
válasz
MrChris #52411 üzenetére
"egész átgondolt a formaterv, letisztult"
Mondd már meg, a kedves delikvens hogy teker azon a programtárcsán?Elengedi a a teljes gépet jobbal és felül kezd két ujjal, fél tenyérrel, majd ököllel matatni? Mert az, hogy teljesen idióta módon a státuszkijelző (státuszkijelző, istenem...) miatt betolták annyira a tárcsát, hogy élő ember hüvelykujja nem ér el odáig, még rá is b@sztak egy lock gombot. Letisztult lett, no
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #52340 üzenetére
inkább csak nagy, nekem ez a lufipufók design nem jön be, nagy méretben még csúnyább, persze ez relatív...cserébe a fogása, kezelése valószínűleg egy álom, szép nagy tárcsák mindenhol, a markolat is kényelmesnek néz ki sztem, az expó gomb meg akkora, hogy valszeg sosem kellene keressem a kamerán mint a 60d esetében
-
gorgo
őstag
válasz
MrChris #52320 üzenetére
A helyzet az, hogy kishazánkba mindig jelentős késéssel érkeznek meg a friss technológiák. Igaz eza LED fényekre is. Hiába léteznek már sokkal faszább W/lumen költséghatékony ledek, hiába vannak már egyre jobb színvisszaadásúak, illetve az 50hz villogást is tuti megoldották már úgy, hogy ne villogjon 50hz-cel, az IKEA-ban ha veszel egy olcsót, az garantáltan a legszarabb.
Az OBI pl. meg még pofátlan is, egyszer "k*va nagy akcijóban" méregdrágán adott őskövület LED-eket, csak mert azok dizájnosak voltak ("fénygránát"). Kár, hogy ősöreg szar ledecskék csücsültek benne. Ez van
De azt akkor is te hibázod el hogy e-shutterrel nyomod a képeket, mert még teszel rá egy lapáttal... -
MC Pite
veterán
válasz
MrChris #52291 üzenetére
A LED fényszarok elég széles skálán mozognak. Aki megveszi a hidegfehéret... vagy tetszik neki vagy béna, szóval a szín olyan amilyet veszel.
Az hogy kilóg a búrából és direktbe érkezik fény az obiba, az is egy dolog... (Persze ha 12/14mm-es obit haszálsz beéltéren akkor belekomponálódik menthetetlenül az tény...)
Hogy interferencia-e ami a plafonon van (ugye olcsó fényforrás vibrál, a normális nem) az jó kérdés, lehet egyéb sajátosság (nem elég homogén fény, és már nincs előtte búra ami lágyítsa a fényt). -
Schanyee
senior tag
válasz
MrChris #52063 üzenetére
Szerintem egy nagyobb szenzort sokkal gyorsabban kell kiolvasni, hogy ne legyen túl nagy a rolling shutter effektus. Plusz a nagyobb pixelek is nagyobb kondikat és társait jelentenek, ami megint nagyobb késleltetés. Amúgy oly-nál még ott lehet az is hogy a szenzor a stabi miatt mozog, így nem lehet rá normális hűtőbordát rakni vagy hogy a váz vezesse el a hőt.
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #51709 üzenetére
A nagyobbik Panát mondjuk "picivel többért" nemigen láttam még sehol, amikor volt apróban, akkor hatszámjegyű árat kértek érte, e-bayen is hasonló áron láttam eddig. Vagy L1-el már 150e körül.
Mondjuk az sem annyira elrugaszkodott ár egyébként, pariban van kb a 12-60-ak piaci árával, ami nagyjából rendben is van. -
Studi
veterán
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #51704 üzenetére
Ahogy Parci mondta. Az Oly vázak fele, és a három Pana/Lajka váz nem tud vázstabit, ezekre jó választás. Amúgy a képe nem olyan szép, mint a 14-54-é, szerintem bőven nem ér annyit, amennyiért eladni próbálják mostanában. De azért van, aki ugrik a Leica névre. A 14-54 nagyobb fényereje részben amúgy kompenzálja is a stabi hiányát.
A nagytestvére azért emberes üveg, tesztelni nem teszteltem, csak kézbe vettem. Az tetszetős darab, L1-re az kéne. -
.mf
veterán
válasz
MrChris #51588 üzenetére
Ez relatív. Natív m4/3-osnak tervezték, ha jól emlékszem, a kép alapján nem lesz kicsi; de az UWA obikba általában kell is üveg rendesen. A 8.5 f2.8-as érdekesnek hangzik, az árát majd meglátjuk, de annyira olcsó sem lesz, mint amit szerintem jjeeaahh remél. Van egy 1" szenzorhoz tervezett 6 mm (!!) f1.8-as (!!) c-mount, obijuk is. Persze, 4/3-on már vignettál, legszéle fekete, na de ekv. 12 mm, rektilineáris, és f1.8? Szóval az az obi 600 USD B&H-nál. Ez alapján a 8.5 f2.8-at 3-400 USD-re tippelném.
-
k1csi
senior tag
válasz
MrChris #51326 üzenetére
Tudtommal ez a szenzor van az E-M1-ben:
http://industrial.panasonic.com/www-cgi/jvcr13pz.cgi?E+SC+4+CGA7001+MN34230+8+WWhttp://www.semicon.panasonic.co.jp/ds8/c3/IS00006AE.pdf
Remélem ez elég konkrét volt.
Szóval vsz. a szenzorral önmagában semmi gond nincs... -
k1csi
senior tag
válasz
MrChris #51322 üzenetére
Lehet ezért okoskodónak titulálni, de én sem hiszek abban, hogy jó minőségű/korlátok nélküli 4k-t utólag bebarkácsolnak az E-M1-be. Lehet rossz minőségű lesz vagy csak max. néhány másodperc (egyébként pont a GH2 ami tud néhány másodperces 40 fps-es 4MP-es sorozatot). Zárkímélő gyors sorozatra még jó is lehet adott esetben (ahol nem gond a kisebb felbontás, rolling shutter stb.).
Abban viszont igazad van, hogy ami jelenleg túl sok hővel jár a szenzorstabihoz az 1-2 generációval később, ahogy fejlődik a technika elérhető lesz. Pont ezért bizakodok a 50/60p fullHD-vel kapcsolatban, hogy az tényleg csak a fejletlen SW miatt volt. -
törölt tag
válasz
MrChris #51061 üzenetére
Számomra a
- jobb felbontású kijelző
- a beépített panorámamód
- kétszer annyi fókuszpont
- AA szűrő elhagyása
- Wifi
- Magas ison jobb zaj
- beépített vaku
- nagyobb evfbőven megéri a kialakult különbözetet. Sőt... Madgie eladásából kiindulva, a nagyjából 1 éves Em5 gépek 130 körül mentek, ő pedig a pár hónapos gépét adta 150 ért. Nem kérdés hogy melyiket venném és melyik éri meg jobban.
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #50995 üzenetére
Teljesen jó az E-M10, de sokallom a 170-et egy gépért, ráadásul a kártyám is lejárt, azt is hosszabbítani kellene előtte, az +8. És mivel jó a váz, egyelőre (egy bolond kivételével
) senki nem is akarja eladni.
Teljesen jónak érzem a GX7-et is, csak egy kicsit furcsa egyelőre a hirdetés előélete. Mindegy, lehet, hogy rákérdezek még egyszer.
Nagyon érdekelne az NX30 is -40%-al, de akkor meg csak kitobival lennék, kezdhetném az üvegeket cserélgetni, hajkurászni. Szóval emellett most szépen elsétálok.
Egész jó lenne az E-M5 is, de néhányszor azért jól jött a Pana wifi távvezérelhetősége.
No meg tök jó a G6 is, nem gondoltam volna, hogy ekkora a kereslet rá.
-
Gondwana
addikt
válasz
MrChris #51002 üzenetére
(Hajnal 4-ig meló, utána 7-kor boot, a legkisebb helységben "download" közben telefon elő, hogy mi hírek a PH-n, egy pirinyót benéztem, ennyi. Különben is a 65536 a következő kerek szám itt, a PH-n!)
(A GH1-kereső hirdetés meg valódi, csak tőlem távol esik földrajzilag, olcsó videós kitobjektívvel kellene neki.) -
Studi
veterán
válasz
MrChris #50889 üzenetére
Pana. Vagy Oly.
Igazából az van, hogy túl sok volt itthon a váz, így lelkem megnyugtatása végett felraktam a két nagy tükröst, hogy úgyse megy el, de legalább megpróbáltam. Erre az E-30-at elvitték fél nap alatt.
Így viszont felszabadult egy kis keret, gondolkozom használt GX7-en, vagy egy E-M10-en.
-
Haugland
aktív tag
válasz
MrChris #50824 üzenetére
Mindez az opció akkor él csak amikor MF-ra van állítva a gép, ugye?
Most fogok találkozni az első manuális obimmal ha minden jól megy.
Csak tegnap volt lehetőségem egy D3200-as nikont kipróbálni egy fix obival és ott fura volt élességet állítani egy távolabbi pontra nagyítás nélkül...
Ez is egy ok lehet, hogy miért jobb már egy ilyen gép a tükrösöknél... (Legalábbis ennél a verziónál) -
ezisjo
tag
válasz
MrChris #50776 üzenetére
Én is néztem, 20 ezer Ft-ért még vitrinbe rakva, mint szoba dísze is megéri.
Ha nem lenne itthon egy tökéletes darab markolattal és minden hozzávalóval, már elvittem volna.Amúgy érdekes/szeretem használni, pedig jó sötét az a Porro keresőt. És a Kodak CCD-ből kieső kép még mindíg teccik.
-
theporcupine
tag
-
Marseille199
senior tag
válasz
MrChris #50360 üzenetére
Teljesen más a dolog. A mikro 4/3 "kis" érzékelője itt elég nagy előny, check the sony.. No meg nem beszélve az elektronikáról, af motorról, képstabiról satöbbi. No meg használathoz ezt is ki kell ám húzni. De üdvözítő lenne mondjuk, ha töpörödnének a cuccok. Nagy kedvencem a voigtlander 40/1.4 nokton, na akkora méretű 28-35-50-es af-es fixeket szívesen látnék minden gyártónál
-
-
Schanyee
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest