Új hozzászólás Aktív témák

• silmatauki
    őstag

" Amúgy konkrétan melyik emberi áron beszerezhet led körte és kompakt a jó?"

Emberi áron valszeg nem kapsz kifogástalan LED lámpát, mert egyik sem fog semmiféle vörös-tartománybeli emisszióval bírni, ráadásul az olcsóbb modellek döntő többsége villog is ezerrel, ja bocs, 100 Hz-zel.

Én a következőket ajánlom (nagyon sokat teszteltem villogás és CRI szempontjából): ha kb.-izzólámpa spektrum kell, azaz kellenek vörös összetevők is, akkor a LEDON magas CRI-jű lámpáit fogod akarni. Ezeket az osztrák cég nem forgalmazza Mo-n; én a ledison-led-lights.co.uk-ról rendeltem több darabot is még 2011 szeptemberében. Azóta az akkor forgalmazott (és nálam azóta is kitűnően működő) modellek eltűntek a választékból. Ez van helyette, ami hasonlóan jónak (és sokkal olcsóbbnak: anno 32 Font/db áron + posta vettem a lámpákat; ezek max. feleannyiba kerülnek) tűnik:

http://www.ledison-led-lights.co.uk/p/LEDON+LED+Lamp+13W%2C+E27+Dimmable%2C+A66/131.htm

Ez dimmable, és emiatt (mivel van benne egy hatalmas pufferkondi vagy hasonló) nem is vibrál. Nem dimmable Ledon lámpákat nem teszteltem, mivel nem akartam pénzt (alig valamivel kevesebb, mint a dimmable) kiadni olyan lámpáért, amit aztán nem használok, ha kiderül róla, hogy villog.

Ha pénzt akarsz megtakarítani és nem kell a magas CRI, “csak” a vibrálásmentesség, akkor ezt ajánlom: Omega Led Lampbulb, E27 *2700K*. Anno (tavaly jún.) az itmedia.sk-tól rendeltem többet 2200/db-ért. A szokott LED-es sárgászöldes fénye van (ezért a pénzért ez van...), de nem vibrál, és azóta is működik (szemben egy halom olcsóbb LED-es lámpával, amik csak pár hónapig bírták).

Új hozzászólás Aktív témák