- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
komolytalan váz a j1. mármint nekem szenzor+af bőven állatira tetszik, de maga a váz pocsék. jól megépített, de pocsék gombokkal, nulla kezelhetőség stb. kompakt, na, abból sem a komolyabbak.
a nikon nagy barom, hogy nem egy komoly vázzal indította az egészet (p7700-szerű, sok tárcsás, kompakt méretű, jó fogású stb.). az obik amúgy a 10-30-at leszámítva állati jól rajzolnak. nem a mérnöki részével van gond a rendszernek, az fasza. a piaci pozicionálása és az ára nyírta ki, szóval a közgazdászok
-
.mf
veterán
Ha már emlegettem:
itt egy panoMalajzia, Langkawi-sziget, Raya-hegy kilátójából a kilátás
EM-5 + 12-32
12mm f8 ISO-200 kézből, SooC jpg utómunka nélkül
7 kép, Hugin, manuális kontrol-pontok (nem tetszett neki a témavalszeg túl sok, túl sötét volt neki, meg sok nem elég kontrasztos felülettel. Másik pano 3 képből kicsit világosabbkor a három adótoronyról egyből összerakta).
-
ati3x
senior tag
Én is a bay-ról rendeltem. Eredetinek hirdetett aksit. Paramétereiben elvileg egyezik 1220 mAh-s. Amikor megjött dobtam is a töltőbe, és úgy néz ki működik. Mondjuk àrban sem volt a legolcsóbb, meg amcsiból jött. Kb postàval eggyütt 2/3 volt az itteni àrnak. 400 vs 600SEK. Néztem, hogy vannak jóval olcsóbb, àltalàban 850 mAh-s akksik is, de nem bízok bennük.. Mondjuk ami amcsiból jött, azon is jóval több a kínai felirat, mint az eredetin!
-
jube7
tag
MiniTool Power Data Recovery
Próbáld ezzel, ha a recuva nem segített. -
Gondwana
addikt
Linux alatt valamilyen disk utillel rálesel, hogy látszik-e egyáltalán (nálam ez gparted, de más is alkalmas a célra), majd ha itt láttad, hogy drive van, de unformatte,d vagy unknown partition, máris esélyes (de nem a windowsos utilokkal), ha pl. a kártya elérését (pl. /dev/sdc vagy hasonló, tehát nem sdc1, ami már partíció lenne) kidumpolod egy fáljba, amin utána lehet garázdálkodni (pl. sudo dd if=/dev/sdc of=~/kartyaimagefile.dump bs=4M és lehet várakozni, mert ez uyge, csak a késznél jelez vissza)
-
gorgo
őstag
Kowa: ezek nem állóképre lesznek optimálva, azaz direkt nem kicsi a méret, nem fog úgy karcolni mint egy tájképhez készített obi; CA-ban sehol nem lesz. (mondom ezt úgy, hogy néztem pár tényleg mai, csúcs természetfilmet a BBC-től, sokmillás profi cuccal felvéve: a CA olyan vastagon virít helyenként, hogy ihajj! Laikusként azt mondom, hogy filmezésnél a CA-t áldozzák be kompromisszumként valami fontosabbért cserébe).
Régebbi drágább vs. újabb, olcsóbb (kb. azonos minőségben, tudásban) témához. Én is dettó így vagyok ezzel. De ami sztem sokkal fontosabb: nekem már megvan, és 1 éve használom, ellenben akinek még nincs majd talán vesz. Azaz inkább örülni kell, nem? Más meg majd az új cuccnak örül! Kérem ez itt csupa öröm és bótottág!
.mf: majd tegyél fel valahová néznivalót!
-
hegyimorc
senior tag
"Megvettem az E-M5-öst -- kijött az E-M10-es."
Megvettem, nem volt drágább mint az E.M10,és már másfél éve használom (nem jövőidőben, egyszer talán
)
"Megvettem a PanaLajka 25-öst -- kijött az Oly 25-ös."
Ez sem került többe mint amennyiért az Olyt kapnám, és eddig semmi olyat nem láttam ami miatt elcserélném az olyra. (Bár az oly is nagyon rendben van)
"Megvettem a Pana 12-32-est -- kijött az Oly 14-42-es."
Mindkettő koszos setét kis zoom, de a panának legalább van értelme. A 12mm.
"Megvettem a Samyang halszemet -- biztos ki fog jönni vmi más olcsóbban
"
Ezen nagyon meglepődnék.
-
gorgo
őstag
-
Marseille199
senior tag
Az igen. Elképesztő "olcsóság", legalábbis nekünk. (Aztán mindig sírunk, hogy milyen szar itthon, amiben van némi igazság, de mellbevágó, hogy százszor rosszabb körülmények között mosolygósabbak az emberek..)
Az a chai tea, vagy micsoda? Ha az, akkor az finom nagyon
Nem a közeljövőben fenyeget ez a veszély, hogy kijussak oda, de a bakancslistán rajta van
-
paramparya
őstag
Inkább csak jó ha van gép, nem arról fog szólni, néha kifejezetten zavar is, ha barátnőm rákattan, és a kijelzőn keresztül látjuk a tájat
150k még belefért volna, de annyiért most csak vázat látok használtan, e-pm2 megvan 90 alatt 14-42-essel, ahhoz még van manual 130-as 2.8-asom és 50 2.0-m, veszek rá egy keresőt, és 120-nál megálltam (persze + wifi kártya esetleg, akkor már 140 felé van).Kicsit sajnálom, hogy az e-m10 nem jön ki két héttel hamarabb, akkor vihetném azt. ha az itthoni ára 180 körül megállna akkor még bele is férhetne, de usaból hazahozni már nincs időm, pedig úgy lenne a tuti.
-
k1csi
senior tag
k1csi: ez egy fényképezőgép. Neked videókamera kell.
Eredetileg ezt az egész videós dolgot marketinges extra feature-nek találták ki aztán néhányan rájöttek, hogy egy viszonylag nagy szenzoros és fényerős (fényerős obival) kamerát lehet így kapni aminek olyan képe van kevés fényben mint az 1 nagyságrenddel többe kerülő igazi videó kamerának se.
Persze a marketingeseket sem ejtették teljesen fejre (sajnos) aztán azóta külön videó vonalat kezdtek csinálni ebből (néhány cégnél, pl Cinema EOS 14K dolcsiban - kösz inkább nem kérem).
Mivel számomra ez az egész hobbi, nekem bőven jók az 1.8-as (vagy akkörüli) obik is. Hogy miért jó a stabi videónál abba most ne menjünk bele, de tény hogy kevés fényerős fixnek van stabija. A Pana 42.5 1.2 pont ide tartozik, de 1600 dolcsiért kösz. ezt se kérem a stabi miatt. Fotóra meg elég jó nekem a 45 1.8 is töredék áron.Persze nekem is főleg a szám jár, tegnap is amikor láttam hogy esti szánkózásnál olyan kevés fény volt, hogy ISO3200-on se fogok egy fia videót csinálni (fényerős obival), dobtam az egészet és nekikezdtem a svenkelős fotónak (ugye azért mert milyen jól nézne ki a csikos háttér mozgás érzékeltetésére és nem mellékesen a záridőt is levihettem 1/8-1/10 környékére - persze se a vázban, se az obiban nincs stabi és MF prefókusz volt az egyetlen opció). Miután láttam, hogy így se fog sok babér teremni (mert ISO1250 mellett még mindig hiányzott néhány Fé), elővettem a vakut (külsőt, de jó eséllyel a beépített is pont azt tudta volna) és mindenkit jól telibevakuztam (jjeahh sose mond, hogy sose). Úgy igazából egy képpel sem voltam elégedett (harmadát helyben töröltem, másik harmadát otthol), a megmaradt harmad se hozta a csíkokat mert a háttér is főképpen a vakuból kapott fényt azaz jól ki lett merevítve.
Szóval jól kihasználtam a GH2 videós képességeit... Most így utólag tiszta fejjel lehet, hogy egy sima kompaktal is pont hoztam volna ugyanazt az eredményt. Még a végén én is veszek egy LX7-et... Végülis még videóra is jó....
-
Mercutio_
félisten
Tegyük hozzá, hogy te egykezesen használod a cuccot, aki kétkézzel fogja, annak lehet belefér még 12-40-nel is, ki kell próbálni.
-
gorgo
őstag
Most mondjam, hogy szép? Én az efféle 'p0rn' képeket rettenet öncélúnak tartom, ezért nem is készítek ilyet. Eddig egyetlen ilyen camera p0rn képet posztoltak itt, (Marseille199 kollega
) ami amúgy mindent vitt is. Belinkelném, de nem emlékszem mikor volt, keresőszó sem jut eszembe, nem is volt. Aki emlékszik, az tudja miről beszélek!
(talán asszonypajtás tart kezében valami kicsike kacatot, tán valami Fuji-t). Na, olyanokat viszont bármikor szívesen látnék!
mf: rémesen alexpós a kép, csakhogy beszóljak!
És a megvilágítás: rémes!
-
törölt tag
Csak hogy sokan hisztiztek az alap fogása miatt, és nekem látatlanban az volt az elméletem, hogy egy ilyen féltok sokat javít rajta.
Van aki szeret 1 kézzel fotózni ? Nekem obi nélkül sem kényelmes egy kézzel a g6 váz fogása, pedig nem azért mert 40 kilós vagyok és nehéz lenne
-
MrChris
nagyúr
ok, megnézem.
Pozitívan csalódtam a G6-al kapcsolatban. A focuspeaking nagyon király, főképp a manuálozóknak mint én. Video alatt is működik. A másik ficsőr pedig az elektronikus zár, manuál obival 0 hang van. 20-assal is csak az obi hangja, rekeszmozgása. De hogy mire is jó? Mikor kattan a gép az ösztönzi a fotóalanyt (gyerek, asszony) a mozdulásra, pislogásra, fejbiccentésre. Ez így nincs. -
ati3x
senior tag
Kb 2 hónapja meglett az állampolgárságom.. Mondom, ok, akkor csináltatok svéd utlevelet.. Helyi rendörségre kell menni.. Neten lehet időt foglalni.. Egy fél órával előbb érkeztünk, de sorra vettek egy ből.. (kedd este 1/2 6 ra kértünk haverral időt, meló után) 350 korona befizet, kb 5 perc adategyeztetés, fotó újlenyomat.. csütörtök reggel jön a rendörségről az sms, át lehet venni az utlevelet.. Kicsit beszartam..
Szal van még mit tanulni..
-
.mf
veterán
És vazzzze ilyen nincs és mégis van
Nurnberg, Germany
01/17/2014
10:56 P.M.
Departure ScanVecses, Hungary
01/21/2014
6:00 A.M. Arrival ScanVecses, Hungary
01/21/2014
6:30 A.M. Destination ScanVecses, Hungary
01/21/2014
8:45 P.M.
Your package encountered a delay at the UPS delivery facility. We expect delivery to be postponed by one business day.Angliában vidéken délután f5-kor adták fel, este 10-re már a londoni logisztikai központban volt, másnap hajnal 5-kor meg már gépre tették. Ez hatékonyság, ez szolgáltatás.
Németországban pénteken gépre adták, Mo-ra szombaton érkezhetett meg. Hétfőn semmit nem csináltak. Kedd reggel megtalálták a csomagot. Kedd este már nem tudták, hová tették. Szerdán majd megkeresik. Csütörtökön talán ki is hozzák. Vagy nem.
Komolyanmár -
.mf
veterán
Hehe, tegnap panaszkodtam, hogy bő másfél hete lejár a szűrős kistáska kiszállítási becslés-határideje, erre most az előbb jött meg
Az E-M5 viszont még mindig sehol. Írtam a boltnak, hogy van-e tracking szám. El is küldték, és lám: a zegyik hárombetűs nagy szállítmányozó cég, ahelyett, hogy Londonban repülőre rakta volna és Bp-en leszedte volna, s akkor két nap alatt, már múlt héten megkaptam volna, ehelyett szigorúan csak esténként küldözgette Németországban 1-1 várossal arrébb, aztán múlt pénteken Nürnbergből egy time warpba küldte, mert csak ma jelent újra meg Vecsésen. De már legalább a városban van, csak hoznák végre ki........
-
gorgo
őstag
Én mindjárt 2 dolgot nem értek, ill. egyet az árat még igen (mert csak!), de azt nem, hogy miért nem a klasszikus darabokkal kezdek, mint pl. ahogy a Fuji megcsinálta.
Se a Pana, se az Oly nem elsőre jött ki a klasszikus 17-es és 25-össel, csak évek múltán, a 45 sem a legelején, de legalább nem későn jött. Ezt érti valaki? Totál idióta hozzáállás. És 2014-ig kellett várni egy igazán fényerős portéobira. Tkp. még mindig kell rá várni, mert magyar földön egy kezem elég hogy hány ember veszi meg a Noctiront... (de még kitben sem fél milla helyett mondjuk 390-ér...).
Csepp a hülyeség tengerében hogy a gyengébb minőségű, kisebb átfogású pana 12-35 1300€, míg a jobbik 12-40 oly pro zúm kitben elérhető 700€-ért... -
eeXaa
addikt
"Tudom, persze az újabbik sima Panára gondolsz." ...nem, a régi 14-42-re amit a g3-hoz adtak...
...szerintem ez a méret travel zoom kategóriában, ami még elfogadható, számomra tökéletes megoldás a g3-al..
...én túrázok egy csomót évközben, és a fixeket cserélgetni nagyon-nagyon kényelmetlen, főleg nehéz terepen.. a 14-42-es kit-el lőttem a tavalyi évet végig, de borzasztóan hiányzott egy hosszabb tele...
...gondolkoztam nagyon, hogy veszek én is egy LX7-et, és a G3-mon a 45-200 figyelne a túrákon, de az LX7 képeit nézegetve, inkább nem vágtam bele, így ez a megoldás, maradt, egy picit drágábban... -
-
Studi
veterán
Ez semmi, múlt héten kaptam:
"2013-01-21 13:06:25 időpontban értesítést kértél akkor, ha a(z) Nokia Lumia 710 készülék White változatban elérhető boltunkban.Ezen e-mail küldésekor (2014-01-10 10:25:10) a keresett készülék rendelhető, az oldalunkon meg tudod tekinteni."
Köszi!
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Értem én, de elég kevesen vannak a 14-140 II tulajok közül akik EM-5/1-re vették, és a többiek így nem sok releváns infóhoz jutottak
(gyengébb oly vázak stabijánál esélyes, hogy jobb az obiba épített, a Pana tulajok meg ugye...)
Studi: G1 hátránya, hogy nincs benne videjó, az meg a laikustestvérek vevők szemében gáz lehet. Valami még rémlik, ami nekem nem jött be annó a G1-ben, de mivel sose használtam így nem emlékszem rá. Amúgy nincs (még) GF1-em, csak töröm a fejem, egyik ismerősnek felajánljam-e a beszámításos G3-ra váltás lehetőségét, de így nem sok rációt látok benne
Juszt: Azok az ebay árak egyébként mostanában történt sikeres aukciók árai, vagy annyiért hirdetik őket?
madgie: Hehe, ezért jobb az obi, az nem annyira feltűnő, ha 1-el több van
MrChris: Ha eladja sz*rér-hugy*r növeli a hivatkozási alapot az alacsony árakra a piacon, de ha mindenáron váltani akar az illető nincs mese
én személy szerint ha annyira nagy lenne a használati és a piaci érték közti különbség a családi/baráti körben néznék szét, hogy kinek adjam kölcsön/ajándékba a sokéves vázamat, szerencsére a G3 azért még mindig egy jól használható emberi kinézetű jpg-ket köpködő váz, de 2-3 év múlva valszeg inkább megkapja a gyerek.
-
törölt tag
-
törölt tag
Gondolom a pl3 nem fejlődött annyit a pl1 óta.... tehát ott én ilyen lámpa mellett 800 fölé nem mertem menni vele.
Még valamire rájöttem az első 20 kép alatt a g3 után.
Itt nem szabad sorozatra állítani az expo-t, mert hiába figyelek rá, nem tudok egyet lőni, mert olyan gyors hogy legalább kettőt lövök vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Villanyszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged