Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• haruspex

aktív tag

Mindenképpen lenne piaca szerintem a rendszernek, kérdés, hogy, hogy adják el, meg kinek. Pláne hogy nem látszik,hogy más rendszeren a croppos milchez annyira törnék magukat a gyártók, pár kit jellegű objektíven kívül eddig. (Kivétel Fuji), Bármekkorát lendít egy-két célra a Sigma amit hozzá tesz.Az alsó közepet vitte sokáig az ára, és a formaterv, de Canonnak/Sonynak jobb neve van. Aztán a trendek meg a fejlődő szenzor hiánya eléggé visszavette a dolgokat. Persze mivel egy gyártó van kb. nem sokat lehet ebben tenni a piacon. De akkor se adjanak már ki gépet 8 éves szenzorral,pláne, ha már van újabb 3 éve...Trendeken értem pl. a sok okos YT-s megmondót, meg hogy hirtelen pl. mindenki 85-mmel szeretne vállas portrét (Mondjuk sztem pont az egyik legkevésbé izgalmas műfaj talán.). PL. amikor még megvetem anno az e300-at akkor még legnagyobb előnynek a nagyobb mélységélesség volt emlegetve a fórumokon, most ez meg hátránynak. (Nyilván önmagában egyik sem igaz).

Az ár nem lenne olyan nagy gond a felső kategóriában, de el kell magyarázni, hogy miért kellene azt éppen megvennie valakinek. Ezért is annyira elhibázott lépés az 1.2 sor, nem sok érvet tudnék mellette, míg pl a 45. f 1.8 -ra, de akár egy Pana 25.14-re igen igen. (Izlandon a Laugavegur trailen találkoztam egy csókával aki az FF nagylátó mellé egy Oly vázat, és egy kistelét hozott, mondván, hogy még mindig könnyebb, mint a Nikonjára így. )

Más: igenis kell a több MP, a jövő a 4-8k tévéké, montitoroké pláne ha croppolsz, hogy 10 év múlva felskálázás nélkül tud mutogatni a képeid. Illetve, én azt olvastam valahol, hogy a BSI a magasabb pixelszámmal hoz inkább előnyöket.

Új hozzászólás Aktív témák