Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz evo87 #89069 üzenetére

    Ha kicsit elvonatkoztatsz a saját igényeidtől, anyagi képességeidtől vagy a saját szűkebb környezetedtől és a piaci folyamatokat szemlélve nézed mi történik most a fotóiparban, akkor ennyit én mindenképpen hozzátennék:

    1. A kamera gyártók számára a három legfontosabb piac Észak-Amerika, Európa és Japán (nagyjából ebben a fontossági sorrendben).

    2. Az észak-amerikai és európai piacokon átrendeződés van, egyre nagyobb arányt képviselnek a Full Frame rendszerek a crop rovására.

    3. Az USA-ban a legnagyobb számban eladott cserélhető objektíves fényképezőgép 2018 második felében már a Sony A7 III volt.

    4. A fotóipar egyre inkább a haladók és profik kiszolgálása felé tart, az amatőr (entry-level) szint folyamatosan csökken az egyre jobb okostelefonok hatására.

    5. A preferenciák rangsorolásánál egyre kevésbé szempont a kompaktság (valójában ez a MILC early adopter rétegen kívül senkit nem érdekelt soha), egyre uralkodóbbá válik az a fogyasztói felfogás, hogy ha kompakt, mindenhova cipelős fényképezőgép kell, arra ott a mobil és csak az ennél komolyabb igénybevételhez kell fényképezőgép.

    6. Egy flagship Androidos telefon vagy iPhone verdesi az 1000 dollárt és viszik őket, mint a cukrot. Mármint azokon a piacokon, ami a kamera gyártók számára a leginkább releváns. Egy ilyen vásárló számára ha kicsit is komolyabban szeretne fotózni, már nem olyan nagy áldozat egy 2000 dolláros Full Frame váz. Még akkor sem, ha mondjuk egy objektív sort már nem tud összerakni mellé, de Full Frame és kész, neki az kell. A gyártó meg pénzt akar keresni és olyat gyárt, amire vevőt talál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák