- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a Google Pixel 10a EU-s energiacímkéje
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
totálkezdő
tag
Két történet a paranoiáról. Tudom, hogy az alábbi felvetések nem teljesen újak.
Ma egy parkon mentem keresztül, ahol egy nagyon szép lombú fa állt. Elővettem a kis zsebgépemet és készítettem róla egy emlékképet. A fával szemben, nekem háttal, egy négyemeletes ház van. Miközben eltettem a gépet, a házból kiszólt egy hölgy és azt kérdezte, hogy mit fotózok. Mondom, hogy a fát, mert nagyon szép. Mire ő: csak azért kérdezte, hogy nem az ablakokat fényképezem-e és mi érdekel. Persze otthagytam.
Erről eszembe jut egy korábbi paranoia. A házunkkal szemben lévő épületen egy darabon omladozni kezdett a vakolat, ami kitűnő alkalmat kínált nekem arra, hogy a teléim élességét ellenőrizgessem és gyakoroljak velük. Egyszer csak új lakó költözött valahová a szemközti házba, aki rám ordított, hogy mit fényképezek én be a lakásokba. Mivel semmi szükségem arra, hogy valami őrült miatt kijöjjön a rendőrség és megnézze készítettem-e "kukkoló" fotókat a szemközti lakásokról, már több mint egy éve felhagytam a vakolat fotózással.
Ezek az esetek elgondolkodtattak. Mindenképpen tiszteletbe tartom mások személyiségi jogait. De vajon meddig lehet ezen az alapon korlátozni a fotózást? Mi lesz akkor, ha a fenti alapon valaki feljelent, amint éppen egy kedvenc pesti épületemet fotózom, ő pedig azt állítja, hogy direkt befotóztam az ablakán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 250D gépek objektívvel, kiegészítőkkel. ( 4250 / 5800 expoval )
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 4250 / 6500 / 9000 / 12300 / 13200 expo )
- Canon EOS 200D +kit objektív és táska ( 6100 expo )
- Canon RF 85mm f/2 Macro IS STM objektív - Újszerű -
- Canon EOS R6 - Kevés expó - Újszerű -
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Oppo A14 4/64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs