Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• topikk

senior tag

válasz un2112 #84675 üzenetére

Miért ne vehetne PRO felszerelést egy amatőr vagy akár egy kezdő? Ha valaki vágyik rá és ki tudja fizetni, akkor megveszi. Akkor is ha kevesebb is elég lenne. Ilyen egyszerű. Én is úgy indultam, hogy kell valami ami egy kicsit jobb a telefonnál. Aztán megtetszett a fotózás, örömet okoz. Így egy pillanatig nem bánom, hogy kiadtam 1300 EUR-t az E-M1 ii-ért. Persze, sok pénz, de a hobbitól nem sajnálom / sajnálják általában. Van aki millióért vesz otthonra eszpresszógépet. Ha meg úgy nézem, hogy a G9 kb annyi mint egy új iphone, akkor drága vagy sem? Elvileg a világ leggyorsabb kamerája jelenleg, ezért megteheti hogy sokat kelljen fizetni érte. "Nyugaton" - ide értem a keleti Japánt is:) - egy-két havi megtakarításból megveszik, nyilvánvaló, hogy az a célpiac.

Meg sok embernek (beleértve engem is) jó érzés egy minőségi felszerelést kézbe venni, nyomogatni, van egyfajta technológiai öröm része is egy ilyne vásárlásnak a fotózáson túl. Mint amikor beülsz vagy csak ránézel egy autóra ami tetszik, anélkül hogy vezetnéd. Szerencsére nem vagyunk teljesen racionálisak, és ez így jó, mert ez a boldogság egyik összetevője.

"ényleg szükségünk van a legjobbakra, pl. egy 200-300mm-es nagy dögre, amivel Máté Bence kifotózza az oroszlán szájából a kaját, de mi akár verebet is ritkán látunk úgy amúgy, s ha látjuk, se fotózzuk le?" Ha nem akarod lefotózni, akkor nincs. De ha elkezdesz verebet fotózni nagyon gyorsan eljön az a pillanat, amikor rájössz, hogy jó obi nélkül ez nem fog menni, nem fog úgy menni, hogy elégedett legyél vele.

A második résszel (jó fotó / felszerelés) teljesen egyetértek.

Új hozzászólás Aktív témák