Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)
- Megjelent a Redmi Turbo 5 Max, az első telefon Dimensity 9500s-sel
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
de!
csendes tag
Nem akarok vallásháborúba kezdeni a gyújtótávolságokat illetően, csak elmondom, hogy mit tapasztalok a Sigma fix 30-asaival.
1) Már a Sigma 30/2,8-at is imádtam. Ha fölment a vázra, nehezen jött le. Főleg sötétedés után könyökölte ki a Pana 20/1,7 vagy az Oly 45.
2) 1-2 hónapja bevállaltam a Sigma 30/1,4-et. Van vele macera, mert egyrészt bazi nagy a kit zoomokhoz meg a fixekhez képest, meg ND szűrő nélkül nem lehet nappal mit kezdeni az 1,4-gyel 1/4000-es záridő limit mellett.
Mégis: nyaralás alatt más fixet nem használtam. Ha szűk volt, jött a 9-18, ha távcsövezni kellett, jött az Oly kit 40-150. Az a 30 ott nagyon jó helyen van a 18 és a 40 között.
A Pana 20/1.7-nek még látszik egy kis élettere beltérben, ahol azért a 30 néha szűk. (Beltérben a 45-tel klausztrofóbiám volt.) Azt legalább egyszer elővettem.
Nem tudom, hogy mikor kerülök legközeelebb olyan helyzetbe, amiről azt gondolom, hogy feltétlenül az Oly 45-tel kellene megoldanom a Sigma 30/1.4 helyett.
Tehát ne húzzátok le a 30-ast a listátokróll, csak azért, mert olyan hülye szám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest