Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz ati3x #68061 üzenetére

"Hàt akkor nem 5 tengelyes a stabi."

Nézd meg a cikkeket, hogyan működik.

"A dfd-t nem keverem."

Dehogynem. Inkább olvass utána, hogy mi is a DFD. A változás mértékéből tippelve ugrik egyet a szerinte várható távolság közelébe, majd onnan folytatja és finomítja tovább a fókuszálást. A DFD a GH4-ben jelent meg, amiben semmi stabi, tehát nem is értem, hogy köthetted őket össze.

"Amúgy én kinézek vm hasonlót az oly-ból."

Sony is rég kutatja, de még ők sem tartanak ott. Google z-shift

"Szerintem az em5 mk2 hires módja is egy technikai csoda."

Régóta létezik, a Hasselblad Multishot ugyanúgy egész- és fél pixeles eltolásokat használ, valószínűleg ugyanúgy piezós mechanikával.

Peat;) "Azért birizgál valahol hogy ezeknek mennyi az élettartama, én anno azt tanultam meg hogy ami mozog az el is romlik előbb utóbb."

A piezós szerencsére utóbb, inkább a zár miatt kell aggódni. De ezek már úgyis valószínűleg előbb avulnak el normál használat mellett, minthogy tönkremennének.

Pollai: azért azt a másik mondatot se felejtsd el mellette:
    "Since low light, high ISO performance is so highly correlated with sensor size, we're a bit skeptical of the result, and will reserve some of our excitement over this performance increase for when we've investigated further to rule out things like noise reduction."

Asdf_: "Afaik az OMD-kben eddig lcd volt"

Igazad van, az EVF maradt LCD, csak a hátsó LV képernyő volt OLED.
    Mindenesetre a Sony (NEX-6, -7-től kezdve RX-ek és A7-esek mind), Fuji XT-1 és XT-10, valamint néhány Pana is ezt használja már.

ANOka: "Miért hiányzott már annyira az elektromos zár?"

Time-lapse darálja a zárat. Egyik szomszédom hivatásos time-lapse fotós és stop-motion animátor. Egy évet nem élnek meg a gépei zárcsere nélkül, az újabb középkat. Canon gépei már 70k körül megadják magukat. Múltkor mesélte, hogy az aktuális, épp tervezés alatt álló projekten az ügyfél elsőre egész napos fotózást és olyan hosszt kért, amivel kb másodpercenként 1 kép jönne ki. Csak tiszta matekkal az 86400 kép -- jó eséllyel egy nap alatt elhasználódna egy új gép :DDD

MrChris: "Visszafelé nem fejlesztenek!"

Nem is tudtam, hogy a 300 f4 már megjelent :U A 400 crop vázon 640, ahhoz márpedig csak a 300 f4 lesz mérhető, a 100-300 és 75-300 hosszabb végükön nem az élességükről híresek.

anaqer: "Nincs amúgy ez az egész "hány tengelyes a stabi" dolog kicsit túllihegve...? Heló, nem mindenki remegő kező alkesz..."

Nincs amúgy a kriticizmusod kicsit túllihegve...? Heló, nem mindenki foteltudós, néhányan kijárunk fényképezni is...
    Pont ebbe belekötni teljesen indokolatlan, a stabi a rendszer egyik legnagyobb fegyverténye, ami valós használatban is aranyat ér. Jópár képem van, ami állvány nélkül, kézből készült, a 20-assal 1s, 9-18-assal 2s, s élesek, pedig bár nem vagyok alkesz, de remeg a kezem. S ez még csak az első gen. 5-tengelyes stabi az EM5-ben, ezt azóta még fejlesztették tovább. Nincs még egy rendszer, ami ezt tudná. Felrakok egy fixet, aminek APS-C párjában szintén nincs stabi -- az APS-C gépnek még ha lesz is 1 FÉ előnye zajban, nekem még mindig marad további 1-3 FÉ előnyöm záridőben.

Új hozzászólás Aktív témák