Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Haugland #67948 üzenetére

    Ha csak jpg, akkor Panák helyett Oly.

    Kutyus: "Kis offként nyeltem egy nagyot :)"

    Jó cucc, én is szoktam nagyokat nyelni, főleg az árán. A7 ugyan már csak 1000 EUR újan, de egy fokkal jobb lenne egy A7m2, ami meg már 1500 EUR, az igazi viszont mégiscsak egy A7R2, csakhogy az 3500 EUR... A legjobb ár-érték arányú sor, 28, 55, 85, még 2500 EUR. Kéne egy UWA- és egy telezoom is, még 1100 + 1300 EUR. S ott tartunk, hogy 8400 EUR, bő kétésfélmilla, s van egy vázunk s hozzá 3 db fixünk és 2 db f4 zoomunk. :(
    Remélem, hogy hamarosan kijön egy A7m3 javított ergonómiával (tárcsák), az R2 AF-jének továbbfejlesztésével, s végre kidobnák belőle azt a redves AA-szűrőt, esetleg frissítenék a szenzorát is. Egy A7m árszintjét még nagy nehezen lenyelem, de egy A7R2 túl sok egyszerű hobbistának.

    Jeni, Anoka: EM5 +e-shutter +wifi +live-compo +jobbevf -időjárás-állóság -akkusmarcsa.
    Az EM1m2 remélem érdekesebb lesz.

    Jeah: "Szerintem valamelyik 43rumors-os srác a hugira ráizgult :DDD"

    Szerintem a többiek is így vannak vele, nem csak én, hogy egyszer-kétszer már majdnem beírtam, hogy a 43r admin annyira rá van indulva a húgodra, hogy bármi kép a húgodról bárki által insta-bekerül ;]

    Schanyee: "- Az összecsukódó mechanikája (az a kis zár) borzasztó, a Pana 12-32 fényévekkel jobb"

    Szinte mindenki nyavalyog rá, de attól még nem fog mágikusan megváltozni. Egyszerűbb, ha elfogadod olyannak, amilyen, és inkább élvezed a használatát, kis méretének előnyeit.

    "- A széles látószög városnézésre nagyon bejött, szinte belefér a képbe amit látok :)
    - A széles látószög a képek visszanézésekor nagyon ritkán tetszett, minden olyan kicsi, hogy hiába van minden a képben, igazából semmi se látszik. Csak azoknál a képeknél jött be ahol kevés dolog van és azok jó nagyok. Különben a végeredmény még TV-n nézve is élvezhetetlenül kicsi.
    - Embereket nagyon zavaróan torzítja a nagylátószög :(
    "

    Nem mindenben értek egyet Ken Rockwell-lel, de ezt nekem is be kellett látnom:
    "Ultrawide lenses are the most difficult lenses to use well. Ultrawides are not for "getting it all in." Ultrawides are for getting yourself, and therefore the viewer, right smack into the middle of something. Ultrawides are for putting next to the muzzle of Dirty Harry's revolver to put it in your face. If you can't or won't get close, leave the ultrawide at home.

    Ultrawides rub the viewer's nose in your subject. Properly used, ultrawides grab your viewer and yank him into the middle of your situation.

    Ultrawide lenses are for getting close and bringing the viewer into the photo, not for fitting a subject into a photo."

    Jeah: "Váá, addig dugtam felismerte :D Problem solved!

    ANOka: csak ma hisztizett, eddig nem volt gond"

    Minden sora arany :DDD Szóval a dugás mindenre megoldás :DDD

    Warter: elsőre azt hittem, ff, olyan szürke :DDD Hol van ez?

    Scarabeus: hát ez kár :( Velem pár országot beutazott, eddig még bírja, igaz manapság már csak otthon van, a 9-18, 20, 45 hármas mellé már nem érzem nagy szükségét.
    Erről az "életem egyik legjobb gömbpanoráma helyszíné"-ről majd kérünk infókat és képeket :)

    Hibavissza: "nekem ez a stabi dolog is olyan, hogy jól mutat a tesztekben, de a való életben nem elég megbízható. Én az ISO emelésben jobban bízom. Mondjuk csak Canon-Pana vonalon mozogtam eddig."

    Igen, ebből látszik, hogy OMD-vel még nem volt dolgod ;] Az magic.

    Jeni: ha a képminőség a fontos, akkor 20-as és 45-ös :)
    Oly olcsó kit alapzoomok közül 14-42-II-R > 14-42 EZ ~ 12-50
    A kettő mondjuk nem is igazán egy kategória, az egyik pöttöm, a másik lónagy mivel hossza nem változik zoomoláskor, cserébe időjárásálló.

    Hibavissza + Jeah: Glidecam, és múltkor már írtam, amikor Jeah gimbalokat nézett. Hasonló passzívokat elég sok filmesnél láttam már, és ha nézel behind-the-scenes videókat, gyakoriak bizonyos feladatokra. DIY verzióban nemhogy 30k, de pár k-ból ki lehet hozni.
    Motoros gimbalt is ki lehet olcsóbban hozni, ahogy írtam már: DIY, Hobbykingnél fél kiteket (karbon váz) és többi szükséges alaktrészt (motorok, vezérlő, akku) egyhelyben mind kapni nálunk.

    MrChris: ehhez képest ennek (MadMax Gokart) a behind-the-scenes-jében is feltűnik szerintem pont az a darab, amit Hibavissza linkelt, rajta egy RED kamerával, sőt, úgy tűnik, hogy a kamerás nagyon is szereti, mert többet van ezen, mint motoros gimbalon.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák