Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    válasz #58660352 #6163 üzenetére

    Nem a válaszom. És talán nem is kell...

    Indoklás:
    A Nex rendszerbe való átlépésem egyik alapvető indíttatása volt a zsebbe helyezhetőség, a kis méret. Sokáig úgy gondoltam, hogy a nex a palacsintával egy kívánatos elegyet alkot, s ennek továbbfolytatásában reméltem a rendszer továbblépését.
    De nem így van.
    1. a palacsintával (persze csak ha szükség van rá) egyszerűen nem lehet semmilyen funkciót manuálisan produkálni (fókusz..pl)
    2. Fedman kartács által írt dolgokra tromfolva; sokkal meghatározóbb a vázméret, mint gondolnánk!!!! A sok felkiáltójel a kipróbálás végett íródott; én pillanatnyilag egy manuál nikonnal, adapterrel használom (s sokszor viszem kabátzsebben) a sanyit, és kellemesebb élmény ment közben, mint a GH2 egy oly 45 1.8-cal. Más kiterjedés...
    3. A kérdés úgy hangzott volna szebben; Mikor hoz ki a sanyi értelmes, megfizethető obikat a nex-re? A válasz; van egy érkezőben (az 500 mm 1.8 stabis) ez szerintem kötelező darab a sanyinál, és sokkal égetőbb, mint mft-nél az oly 45 1.8, illetve egy igen komoly zúm ( 16-50 fix 2.8) ami viszont igen drágának ígérkezik, de ha megjelenik, érdemes megvönni, mint a nikony hasonló zúúmját.

Új hozzászólás Aktív témák