Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szőröscica

    addikt

    Hello!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Leírom, hogy én elsősorban mire használom a fényképezőgépet: javarészt kirándulások és családi események megörökítésére, tehát 95%-ban embereket, illetve épületeket/tájat fotózok.

    Ehhez milyen objektívet érdemes még beszerezni az alap 14-42 mellé? Eleinte a 45-200-ra gondoltam, de igazából nem tudom, hogy érdemes-e 100 ezret kiadni rá, kihasználnám-e egyáltalán ezt rendesen. Persze tudom, hogy hülye kérdés, hisz ti honnan tudhatnátok, hogy az én felhasználási szokásaimhoz szükség van-e egy 200-as telére, vagy sem, de gondolom a tapasztalataitokból ki tudtok indulni. Vagy inkább egy nagylátószögűre kezdjek gyűjteni? A kompaktom ekv. 25mm-t tud, és igazából ez tökéletesen elég volt eddig, nem kerültem olyan szituációba, ahová nagyobb látószög kellett volna. Nem tudom, hogy ennél mivel lesz rosszabb a 14-42 ekv. 28mm-e nagylátó állásban. Igazából a fotóstáskában bent lesz a kis kompakt is mindig velem.

    Segítsetek légyszi, hogy mire kezdjem el félretenni a pénzt. :) Még mindig a 45-200 a szimpatikus nekem, végülis zoomolási lehetőségből sosem elég. :)

Új hozzászólás Aktív témák