Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz MC Pite #15475 üzenetére

    Azt az egyet nem szabad elfelejteni, hogy a mélységélesség mértékét sose egyedül a szenzor mérete, hanem a szenzor mérete és az alkalmazott obi fényerejének kombinációja adja.

    Erre mondtam azt ha valaki csak a buta fényerőtlen kit obival venne rendszergépet annak lehet jobban megéri inkább az x10 - XZ-1 kompaktokon gondolkoznia, mert mélységélességben és zajban közel egy szinten vannak.

    Ezek a kompaktok a szimpla f/3,5-5,6-os fényerővel megáldott kit obikhoz képest pont annyival fényerősebbek, hogy a kisebb szenzorukat ezzel pont kompenzálják.
    Azaz nagyságrendileg egy szinten vannak pl. mélységélességben, ahogy az itt is látszik (gondolom erre az összevetésre gondoltál).
    Valamint zajban is nagyon hasonló szintet hoznak mert a fényerősebb obi mellett adott szituációban alacsonyabb iso-t lehet velük alkalmazni, mint egy nagy szenzoros fényerőtlen alap kittel.

    A rendszer gépek ilyen téren az igazi erejüket akkor mutatják csak meg ha a buta kit obin kicsit továbblépve beszerzünk hozzá pár spéci üveget is.

    Példának lőttem neked m43-as Pana G1 + M.Zuiko 45/1,8-al két képet.
    Egyet f/5,6 rekeszen (ez az amit kit obival tud a m43, valamint kb. ez az a mélységélesség amit a fent említett két kompakt is tud) és egy másikat nyitott rekeszen f/1,8-on:

Új hozzászólás Aktív témák