- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- Aktív hűtéssel mutatkozott be az IQOO 15 Ultra
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- kompakt csúcstablettel készül a Lenovo
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Nem én írtam.
Kipróbáltam, 80cm-nél határozottan, 90cm-nél még meg tudom különböztetni, 27" 4k-n.
Húzz egy vonalat és közvetlen mellé a feléig egy másikat, hány cm-ről látod, hogy az egyik fele vékonyabb? Én (0,15625 pixelméret) 180cm-ig.
De ez csak a vonalpárok megkülönböztetése, ennél sokkal jobban, többet látunk. A hajszál ~0,06mm, a pókselyem ~0,01, aztán mégis látjuk egészen messziről is. Ne csapjuk be a vonalpárokkal magunkat, teljesen téves következtetésre jutunk a látásunkkal kapcsolatban.gyapo11: Előttem van két egyforma portré kép a monitoron (27"4k), egyik 4k-ra van leméretezve, másik 2k-ra, de azonos méretűek, mintha a monitor egyik fele 2k monitor lenne, 70-80cm-ről szoktam nézni, kiválóan látszik a különbség. Idehívtam asszonyt is nézzen rá van e különbség, azonnal mondta, hogy az egyik életlen. 120cm-ről kezd összemosódni, de a hajon 150cm-nél is kivehető a különbség. 70-ről meg ordít melyiken több a részlet. Nehéz lesz meggyőzni, hogy ezt kb nem is láthatom.
Egyébként mikor megvettem a 4k-s monitort pár nap után nem is voltam elájulva, hogy annyival részletesebbek lennének a dolgok, aztán kábelt szereztem és beüzemeltem mellé kontrollnak a régi 1200p-s Eizo-t és elcsodálkoztam, hogy bakker olyan ez, mintha harisnya lenne rajta.
Ezt viseltem el 10 éven át?
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- NIOH
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Linux kezdőknek
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Wise (ex-TransferWise)
- Xbox One
- Gyúrósok ide!
- Gumi és felni topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- További aktív témák...
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Samsung Galaxy A32 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kipróbáltam, 80cm-nél határozottan, 90cm-nél még meg tudom különböztetni, 27" 4k-n.
Ezt viseltem el 10 éven át?