- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nord_
veterán
válasz
Matthew #16225 üzenetére
Egy kezem kevés lenne megszámolni, mennyi digivázat használtam (Canon 300D-től kezdve a Nikon D300-on át a Pana GF1-ig), de mindegyiknél kikapcsoltam a segédfényt, mert nem adott jobb eredményt a használata, viszont bosszantóan zavaró volt…
Segédfény csak a külső vakun volt bekapcsolva (amikor nagyritkán föltettem), de az olyan távolságra használtam, ahová a beépített amúgy se látott el.
-
need
addikt
válasz
Matthew #10173 üzenetére
jó ez nem szép dolog + lusta is vagyok...keresgélni... megteszed hogy linkeled..??
nekem kevéssé jók a tapasztalataim a rossz fényviszonyok mellett..igaz nem gondolkoztam még el a MF megoldáson..!
Szerintem az AF-re az igazi megoldás legalább is számomra olyan külső vakú ami rendelkezik ezzel a segéd fénnyel..
-
sphe
senior tag
válasz
Matthew #10173 üzenetére
Igen, a S-AF+MF az, és valóban elfogadható. Esti fotózáshoz meg úgyis full MF. Azért azt hozzá kell tenni, hogy néha nem 100% pontos az AF, ilyen a kompaktoknál is előfordul, de itt az AF mező viszont méretezhető, így ezzel tényleg oda fókuszál, ahová kell.
Nem mondanám jobbnak, de van hasonló értékű vétel: használt pana GF1 vagy G1 vagy ilyesmi.Ha volna esetleg más is, az engem is érdekelne.
Apropó: tervezed elkészíteni a barkács AF-t?
-
sphe
senior tag
válasz
Matthew #10171 üzenetére
A kérdés jogos. 11W-os energia takarékos izzófény mellett, de csak árnyékos részen, vagy tele (zoom) állásban nem talál fókuszt már, és életlen lesz a kép, de ha auto focus+manual focus beállítással használod, akkor utólag manuálisan sötétben is rákorrigálhatsz a fókuszgyűrűvel, hogy relatív éles legyen. Direkt izzó mellett/alatt normálisan megvilágított részen, valamint napfényben minden probléma nélkül.
Különben már van házi mini manuál segédfény megoldás rá, a házi barkács topicban megnézheted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olympus OMD E-M1X újszerű állapot
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest