- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dreizwanzig
tag
Sziasztok!
Anyumnak szeretnék telót venni, ehhez kérnék tippeket.
- Árkategória? 50-100 közt
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 3-4 évig jó lenne ha tudná használni.
- Mire használnád? Alig használja. Néha kis facebook, viber, banki ügyek, telefonálás.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Jó lenne valami kisebb, 6" körüli, de ahogy nézem, már nem nagyon van ilyen... De jó lenne 6,5" környékén maradni.
- Egyéb igények? Annyi igény lenne csak, hogy otthon viszonylag gyenge a térerő a házban, jó lenne ha valami olyan telefon lenne, aminek jó az antennája. Én pl az iPhone-al tudok simán telefonálni nála, bár a lakásban leesik a térerő. De neki rendesen akadozik a hang (valami régebbi Huawei teljója van).Motorola Moto G84 5G 8GB / 256GB esetleg?
-
-
-
-
Mivel pont szembejött egy Redmi Note 14 pro+ duplaakció nálunk (leárazás 299 fontra + ajándék smart band 9), bedobnám a kérdést, 12éves, dolgaira példásan jól vigyázó nagylegénynek melyiket vennétek? Samu A56 volt eddig a fő jelölt.
- Árkategória? Nálunk 300 fontért beszerezhető mind2, nem mennék efölé
- Használt vagy új? - szigorúan új, UK garanciával
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú távra, ha a gazdája kinövi, jó lesz tartaléktelónak
- Mire használnád? Böngészés, chat, email, iskolai telefonos appok, alap fotózás. (egyelőre) laptopon játszik a leendő tulaj.
- Android vagy iOS? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mivel nincs értelmes zsebretehető telefon évtizedek óta, úgyis táskába megy/mind1.
- Egyéb igények? jó akksiidő, fényes nappal is olvasható legyen, jó wifi/4-5G jelerősség#195017: igen, javítottam, őróla lenne szó
Ami kicsit a xiaomi ellen szól a hosszútávú szoftverfrissítés, a note 14p+ utolsó biztonsági frissítése kevesebb, mint 4év múlva esedékes (2029 január), az A56 azután még nemhogy biztonsági frissítést, de 2 extra droid főverziót is fog kapni. -
-
wzol
tag
Sziasztok,
Egy Samsung A54-est lecseréléséről lenne szó. Új készüléket keresek, ami 190e alatt van és nem feltűnően lassabb (maximum 2D-s egyszerű játékokról van szó).
Fontos lenne:
- a hosszú szoftvertámogatás
- az AOD vagy ehhez hasonló (a Motorola Edge Lightingról sajnos nem találtam elég infót - a lényeg a folyamatos értesítés kijelzése lenne),
- az NFC,
- a hosszú üzemidő,
- előlapi ujjlenyomatos feloldás
- és a lekerekített él kifejezetten jó lenne (Az A54-es vastag, kicsúszós volt).Ideális lenne:
- a jó kamera (semmi extra effekt, AI nem kell)
- a jó vízállóság
- a minél egyszerűbb rendszer - a Samsung extráit sem használta a tulajdonos
- kb. 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely
- valódi közelségérzékelő (a Samsungé néha nem működött rendesen)Egy Redmi Note 14 Pro+ eddig a kiszemelt (Bár a HyperOS az elég soknak néz ki, egy tiszta Android is oké lenne, vagy a Motorola szintje). A Vivo, Honor, Poco, Nothing Phone márkák nagyon ismeretlenek.
Nagyon köszönöm előre is!
-
válasz
cs.zs. #195012 üzenetére
, én effektíve kb 450 font értéken vettem előfizuban, a szifon, samu alternatíva jó 150 fonttal drágább lett volna. Pénzben pont félúton az A56 és az S25 ultra/szifon 16pro között, miközben a kamerája minimum olyan jó, mint az utóbbiaké.
Gyerkőcnek nézek most A56-ot, oda már nem megy még egy előfizu, úgyh teljes árat kell kiperkálni ami így majdnem annyi lesz, mint amennyibe az én p9prom fájt... - ebayes bontatlan dobozossal tudok esetleg valamicskét faragni a költségekből.
-
válasz
cs.zs. #193285 üzenetére
Nem emlékszem, hogy érdemben visszajeleztem volna, szóval egyelőre NAGYON meg vagyok elégedve a p9pró-val, 9.5/10 pont.
#1: SOHA nem fogy ki a memóriája a kezemben korábban megfordult a52S, s7edge-hez képest, nulla akadozás
#2: kicsivel jobban fogja mindkét csamcsungnál a wifi és 5G jelet
#3: kijelző szépen-jól olvasható verőfényes napsütésben is
#4: akksiidő egy picit tényleg gyenguszabb, mint az a52s, de egyáltalán nem vészes (emiatt a fél pont levonás). Vettem hozzá egy brutál powerbankot (ezt még nem teszteltem).
#5: a kamera tökéletes, a telekamera kiegészítve egy kis olympus előtétlencsével teljesértékű teleobjektíves megoldás a turistás kocafotós igényeim lefedésére. Az alap kamera éjszakai módjától is dobtam egy hátast, az A52S se volt semmi ráhekkelt gcammal, de ez még egy komoly lépés előre.Nem játszok rajta, úgyhogy ilyen irányú tapasztalat nincs, hétköznapi appok nulla akadással, gyors indulással hálálják meg a vasat.
Melegedésről nem tudok beszámolni, ahhoz el kell vigyem valami nyári helyre. -
billyjoe
csendes tag
válasz
cs.zs. #195007 üzenetére
Igen, láttam, el is gondolkodtam rajta. Motorolaval egyszer már megégettem magam (frissítés hiánya), de tudom, az rég volt. Egyetlen dologtól tartok, a gyenge hardware, bár az A53nál jóval erősebb (ami persze nem nehéz
). Igazából a legfontosabb hogy ne akarjam naponta földhöz vágni...
-
billyjoe
csendes tag
Sziasztok,
Lecserélném (végre) a Samsung A53-at, Telekomnál venném az utódot, de egyelőre nem jutottam dűlőre. Általános használatra kellene (social, néha játék, fotó aminek a minősége nem annyira fontos), kompakt méret, ip68, gyors töltés és vezetékmentes töltés jó lenne, illete még a telefonálás fontos (ne legyen térerő gond), valamint a rendszeres frissítés. Tökéletes választás úgy látom nincs, valahol kompromisszumot kell kötnöm, így két kiszemeltem van, S24 és Pixel 9a (árban minimális a diffi).
Hajlok a 9a irányába, de a modem miatt kicsit félek tőle, de méretben jobb lenne mint az S24. Esetleg ötlet, vélemény?
(Tesztek alapján egy A56 bőven elég lenne, ha nem lenne nagyobb mint az A53...) -
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Egy ideje már Apple felhasználó vagyok saját célra, így teljesen kiestem az android vonalból.
Az alábbi paraméterekkel szeretném a segítségeteket kérni.
- Árkategória? Bruttó 150.000-ig
- Használt vagy új? Csak új, számlás jöhet szóba.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? A legjobb vételt keressük, reálisan max 2 éves időtávra.
- Mire használnád? Céges felhasználás, Yetteles 5G-s korlátlan mobilnettel. Outlook, Sharepoint, Teams, fényképezés, videózás (rakodás dokumentálásához), WhatsApp, WeChat.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Ebben az árfekvésben iOS kizárva, így marad az Android, mint reális opció.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Passz. Női kézbe kerülne elsődlegesen, fontos, hogy praktikusan használható legyen, mert a telefonálás és az egyéb feladatok kb 50-50%-ban oszlanak meg.
- Egyéb igények? Üzemi környezetben lenne használva, esetlegesen por és ütésállóság előny, de nem feltétel (gondolom ennek brutál felára lenne). A kijelző kapcsán sem gondolnék semmi speciális igényre, zárt, üzemi környezetben nem érné erős napfény.
Preferáltan valami Samsung típust szeretne a kolléga.Köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
azazbeza
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Feleségemnek egy Samsung Galaxy A53 mobilja volt, ami most sajnos tönkrement.
Nagyon szerette a kameráját a képeket amiket csinált.
Kettő mobilon gondolkozok most a One kínálatában előfizetésre.Galaxy A36
Redmi Note 14 Pro 5g.Ezek közül melyik lenne jó választás szerintetek?
Kizárólag a Fő kamerát fogja használni.
Esetleg ezek rosszabb képet készítenének?Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Mazda topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- BMW topik
- World of Tanks - MMO
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest