- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
ecaddsell #195414 üzenetére
Hát ezen lehet vitatkozni. Sony gyártja a legjobb kamerákat, de mégsem az ő mobiljai a legjobbak kamera téren. Szoftveres feldolgozásnak óriási szerepe van, hogy mi a trükk az úgy se fog kiderülni, ez kb ipari titok. Tesztek alapján tudunk tájékozódni, mert hiába tesznek csúcs kamerát egy készülékben, az sem garancia a jó képekre.
Pixelek csúcson járatják ezt a kamera témát, nem jobb bennük a hardver egyszerűen a Google mérnökei tudnak valamit. Lehet azért mondani, hogy trükk, meg szemfényvesztés csak, de a végeredmény igazolja őket, "nagyítón" látható a különbség, vagyis tényleg jobb a kép, nem csak egy szoftveres trükk ami átvág.
128 GB kinek mire elég, nekem most 256 GB-os van és fele foglalt, de valójában ennek legalább a fele "szemét". Ez igény és felhasználás kérdése, lehet valaki alapból tárol 100 GB zenét és akkor 128 GB nagyon kevés, átlag usernek szerintem elég ennyi is, de mint írtam felhasználás függő. Sok stream felhő stb. korában jól ki lehet jönni ennyi tárhellyel is. Így tudom Pixelhez jár még 2 évig tárhely Driveba.
Nyilván ezen spórol a Google, azt mondja ez a minimum (volt régen 64 vagy 32 GB is), saját SoC saját szoftveres megoldások (Googl kamera is híres, moddingba fel tudod rakni egy adott készülékre szinte garantált, hogy jobb kép fog készülni, mint a gyári szoftverrel), meg nyilván a haszon, hiszen ha Apple 40-50% körül keres, akkor Google miért keressen keveset. Xiaomi meg keveset tesz rá, lehet nincs 10% (Redmi vagy Poco széria) cserébe kicsit több a reklám és saját szoftverhez láncol.
Teszteket érdemes nézni, Pixelek csúcson vannak kamerába az biztos, probléma inkább hardver szokott lenni (melegedés). Viszont valaki tiszta szoftvert szeretne kevesebb reklám, előre telepített szoftverek nélkül az biztos hogy jobban jár, persze van más lehetőség is. -
cs.zs.
veterán
válasz
ecaddsell #190399 üzenetére
Szerintem is, pár év múlva úgyis leteszed, veszed a következőt. Esetleg fiókban fekvő tartalékká válik a mostani. Ha android főverziót nem is kap, azért biztonsági frissítések jöhetnének.
Sok-sok éves, hibátlanul működő XA1: [kép] [kép]
Nemrég USB-C csati csere volt, rászántam a pénzt, erről a telefonról nehéz lemondani.
(De a biztonsága igazán frissülhetne, a k.anyjukat!)
-
stk049
csendes tag
válasz
ecaddsell #187424 üzenetére
Csak arra emlékszem, hogy régen több mint 10 éve volt egy Olympus kb 20 Megapixeles digitális fényképezőgépünk, ami emlékeim szerint elég jó képeket csinált, nem túl nagy és automata volt. Csak elő kellett venni és mehetett a fénykép. A mobilok fejlődéséből gondoltam biztos fejlődtek annyit a fényképezőgépek is, hogy egész jó képet csináljanak az olcsóbbak is.
-
zolnagy
őstag
válasz
Ezzel a motorola edge 50 fusionnal van valakinek tapasztalata? Tegnap éjjel félálomban berendeltem 2 dbot a gyerekeimnek. Egészen tegnapig samsung a35-t vettem volna nekik, amikor megláttam ezt. Samsung van nekik most is (egy 5 éves alap, számát nem tudom).
A fotó/video fontos lenne, ezért vagyok bizonytalan, bár már úgyis mindegy, legfeljebb visszaküldöm. Meg amit emlegettek az a móka mód a fényképeknél. Ez samsung sajátosság, vagy rá lehet más telóra is tenni? Köszi! -
titi12
aktív tag
válasz
Csuda tudja, de az én véleményem szerint pedig egy 10–20 éves DSLR is 1 nagyságrenddel jobb képet készít bármiféle erőlködés nélkül. Sokkal inkább a mobiltelefon mint mértékadó képkészítő eszköz erőltetését tartom túlzásnak.
(És ha a képet magát megint csak mobilon nézzük meg!)
-
-
-
gabber01
addikt
válasz
ecaddsell #178260 üzenetére
Egy a baj, hogy nem vagyok hajlandó ilyen rablóárakat kifizetni semmilyen telefonért.
A biztonsági frissítések hiánya viszont miatt viszont hamarosan muszáj lesz váltani. De szomorú, hogy 3-4 év alatt zéró érdemi fejlődés nem történt, de legalább minden drágább lett. :/ -
laaceee98
tag
válasz
ecaddsell #177139 üzenetére
Köszi. Tegnap több topikban is fektettem ezt a kérdést, nagyjából mindenütt ugyanide lyukadtunk ki. Vannak ezen az árszinten is korrekt fotós mobilok, de nagy csodát egyik sem tud (értelemszerűen). Viszont csak ezért még nem akarok venni kétszer-háromszor drágább mobilt, úgyhogy majd szétnézek, aztán ha nem vagyok elégedett a választott makró képességeivel akkor veszek rá egy ilyesmi +lencsét. Még mindig nagyságrendekkel olcsóbban kijön, mint egy mai csúcsmobil 400 ezerről kezdodoen..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest