- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
petcsike
tag
válasz
RaZroX #21842 üzenetére
Gondolhatod, hogy nem véletlenül kérdeztem, pontosan melyiket használjam... mert "vettem" már egy pár fajtát, de nem működött egyik sem. Vagy behalt a telepítésnél, vagy el sem indult már a telepítő. Egyszer felment teljesen, ott viszont maga a rendszer mondta azt, hogy hát bizony egy nagy ...-t fog betölteni, úgyhogy az is kuka volt. Szóval ha van valami konkrét javaslat, hogy melyiket és honnan "vegyem meg" akkor azt rendkívül megköszönném.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
RaZroX #21277 üzenetére
Ez butaság, mivel gyári iMacekben is van 1TB-os vinyó és én is használtam 1,5TB-os belsőt és 1TB-os külsőt hacklival is és most iMac-el is, bár igaz,h nem azokon volt a rendszer, de ettől még ha gyárilag 1TB-al veszed a gépet, akkor azon lesz, tehát semmiképp sincs 500GB-os korlát...
-
Lazika
senior tag
válasz
RaZroX #21259 üzenetére
Igen...
Nemrég vettem ezt a videókártyát de már bánom,h nem kicsivel többért vettem. Igazából erős nem kell,mert nem játszok meg ilyesmi,de ezt ha nem tudom beüzemelni akkor kénytelen vagyok venni egy újat.
Edit: Vagy esetleg milyen kextet kell kivenni a mav telepítőből?
-
Xero
nagyúr
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RaZroX #21068 üzenetére
AHCI support has been dropped from -G/-GF boards on an earlier firmware release and, up to my knowledge, never restored. There must be something wrong with AHCI on these boards:
2JKT37A/2JJT37A
- Removes AHCI support from -G/-GF boards even if they have an AHCI-capable ICH SKUAmúgy jól sejtem hogy te ő vagy?
-
tibor452
tag
válasz
RaZroX #21016 üzenetére
nem fogok senkivel se vitába szálni azt hogy nem "no komment"-et írtam az egy dolog mi ebben a probléma nállad?és miért offolod szét a topikot?és szerinted én vitatkoztam is valakivel itt miért kell itt bele kötni mindenbe,azért jöttem ebbe a fórumba hogy olvassak hozzászóljak,mellesleg nem írta le az egyén hogy miben van "buherálva".hogyan lehet letiltani egyes embereket?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
RaZroX #20529 üzenetére
Működő rendszer alól Retail dmg-ből a System/Installation/Package mappában lévő OSInstall.mpkg-t futtatod és felteszed a 10gb-os particióra utána Chameleon install (verzió egyezzen a rendszeren lévő verzióval, én úgy szoktam), ha végeztél kicseréled a gyári kernelt a legacy kernelre viszont nem tudom, hogy más kext kell-e (System.kext-re értem ezt). (nullcpu, evoreboot, fake az alap dolgok).
-
dzsumpika
tag
válasz
RaZroX #20473 üzenetére
Pontosan így van, ahogy mondod
. Van mellette egy WIN most ugye, meg a többi hely egy külön partíción a fájloknak (későbiekben) és ilyeneknek. Tehát akkor az egészet formázom és újrapróbálom!
Fel nem adom, mert ha ezzel nem működne, találtom iDeneb megoldást, igaz 10.5-tel, de az sem baj!
Hátha
.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
RaZroX #20404 üzenetére
Kis szenvedéssel de kiszedtem az iATKOS telepítőből a neked szükséges sleep enabler telepítőjét, és külön a kext fájlt. [link]. Az már más kérdés, hogy fog tetszeni a gépednek ha felrakod. Ott van külön a kext ha kext helper és társaival rakod, vagy ha pkg-val szeretnéd.
-
-
mongoose123
aktív tag
válasz
RaZroX #20400 üzenetére
Én sleepenabler.kext -el próbálnám ki. BIOS beállításoknál még fontos, mire van rakva a Power Management. Alaplapomnál csak auto van, de ha tiednél választani lehet akkor azt hiszem S1 kell. Esetleg ha megpróbálod akkor vigyázz milyen kext-et raksz fel mert simán tud KP-zni.
-
a1200
aktív tag
válasz
RaZroX #20356 üzenetére
Jó, akkor 2.-ra, vagy max. 3.-ra menjen, ezért kell előre mindent tisztázni, látnom.
Ez a hétvége erre lenne szánva holnap du-ig.
Már 2,5 órája írok itt, de még azt sem tudom, hogy egyáltalán a hardveremmel menni fog a rendes működés külön VGA kártya nélkül (vagy más miatt nem működne), vagy az egészet felejtsem el?
Pedig mostanra már a teljes leírást meg akartam kapni sok egyéb infóval együtt, és ma vacsi után már telepítettem volna. -
a1200
aktív tag
válasz
RaZroX #20342 üzenetére
Miért nincs külön OS X topik? Miért csak Apple topik van?
Ha feltelepült, és majd rendesen működik az X a gépemen, akkor sem az Apple topikokba kéne mennem kérdezgetni a rendszerről, hanem itt, ahol most írok, mert ott rendes Apple mac gépekre van telepítve, annak meg nem sok köze van a gépemhez.Először a telepítési trükköket kéne leírni, mert látom hogy nem lesz egyszerű, erre ez a topik való, amiben most írok. Nem akarok másik fórumba regisztrálni.
Valaki mutathatna itt ebben a topikban is üziket, amik jók lennének most nekem. Nem tudom elolvasni a 20e üzit.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
RaZroX #20292 üzenetére
Óóóó, ha tudnád ezzel én mennyit szívtam és milyen k.rva ideges voltam, hogy minden leírás így van megcsinálva és a k.rvára nincs köze a valósághoz.
Próbáld ezzel. Bár ez nem pont ahhoz van, de mégis láthatod a különbséget.
Ehhez még kellhetnek fájlok, bár mivel más verzó, nem tudom mennyire. Azért ide belököm, hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest