-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooney8
aktív tag
válasz
Máté94 #17518 üzenetére
mert most azt akarom csinálni, hogy akkor létrehozom a 8gb-os partíciót, unibeast lefuttat, újraindítom, a létrehozott partícióról boot-olok, formázom a mostani SL-t és a helyére fölrakom a ML-t. ez így járható út?
azt tudom, hogy miután fölrakta a ML-t, akkor nem fog tudni boot-olni, mert ugye addigra törölve lesz az SL-ből megmaradt bootloader, de cd-re ki van írva az iboot, azzal tudok boot-olni az új ML-re nem? -
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #17482 üzenetére
Kínai, vmi MMTek
Rendszerinfó ezt írja róla:
BCM92045DG Non-UHE:Termékazonosító: 0x2101
Forgalmazóazonosító: 0x0a5c (Broadcom Corp.)
Verzió: 0,00
Sebesség: Legfeljebb 12 Mb/s
Gyártó: Broadcom Corp
Helyszín ID: 0x1d110000 / 3
Rendelkezésre álló áram (mA): 500
Szükséges áram (mA): 100Most a hátsó USB portban van, kb 1m-re a billentyűzettől, lehet, akkor átdugom az első USB-be, hátha jobb lesz, mert akkor nem lesz köztük 2 kb 2centi vastag falap (az asztal lapjai).
Amúgy az én alaplapomon életre lehet valahogy kelteni az USB 3.0 portokat úgy,h tuti ne legyen kernel panic? Csak mert kéne az a +sebesség és a 4 USB port is kevés már -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17429 üzenetére
Szerintem a gépház baromi drága, főleg egy vga nélkül rendszernek, ahol i3 dübörög, ami nem a forrófejűségről híres. gépházon kapásból egy 5-öst spórolz, ha egy olcsóbb Thermaltake házat veszel vagy -ne adj isten- még olcsóbbat valahonnan.
RAMon is spórolhatsz, ha hardveraprón veszed vagy vaterán vagy máshol. a ramokra szokták a legtöbb garanciát adni pont azért, mert egyszerűen nem romlanak el, lecsíphetsz az árából pár ezret, mert a DDR3 manapság szaré'-hugyé' megy
PSU: na ez szerintem a legnagyobb kidobás. Chieftech tápot kapsz 7K körül és minőségi cucc, nem fos. majd' harmad áron.
ssd árakhoz nem értek, én is csak gusztálgatom az ssd piacot, de majd később veszek.
a bill+egér jókora szeletet tesznek ki ebből a tortából, de ez vallási kérdés
(tény: használtan olcsóbb és otthon fél óra alatt lepucolod egy kis cif+szivacs kombóval gyönyörű tisztára) -
törölt tag
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17422 üzenetére
170ből szerintem olyan gépet lehet összekalapálni(ha nem számolunk monitorral és egyebekkel), hogy a töködet elhagyod
én múlt héten 2 nap alatt lezavartam a gépfrissítést. vettem occón i3 2120-at, gigabyte h61m-d2-b3 lapot és 4giga ramot. volt régebbről egy vtx3D 5670/1gb vgam. az egész nagyjából 35K-ból kijött és az alaplap zsír új. proci kéz alól 1 év garival 21K, ram 4,5K kingston 1333mhz.
nyilván nem az év 3 legjobb üzletét kötöttem meg (alaplap újonnan 11K volt és majdnem a házig hozták ingyen -pick pack pont rendszer, 15 percre innen)révén, hogy maradi voltam eddig, így az IDE winyóm hiányában nem tudom még feltenni korrektül az osx-et, windows alól toltam, mert béta hétvége volt egy hamarosan megjelenő játékhoz, ami évek után felkeltette az érdeklődésemet és -magam is meglepődtem- full high grafon(árnyékok visszavéve kicsit) gyönyörűen futott 50-70 ember között. csak pislogtam (1440x900).
szóval szerintem 170-ből olyan gépet lehet összehozni, hogy hosszú évekig nem kell frissítened. de ha spórolni akarsz, akkor célszerű nem nagy kereskedőktől venni(aqua.hu és tsai) és akkor marha nagyot spórolhatsz. -- itt hardverapro.hu-n néha marha jó ajánlatokat lehet megcsípni, csak legyél rámenős
-
törölt tag
válasz
Máté94 #17373 üzenetére
Mosolygok a bajuszom alatt,és csak egy kávét kérek.
Kext van,de nem adok állapot van 2 éve,marad is ameddig mások rebrandelik az elvégzett munkákat.Legutoljára úgy került ki cucc,hogy kiadványszerkesztős barátomnak megcsináltam a gépét és a gyereke meg továbbtolta a kextet,mondanom sem kell pár nap mulva multibisztben volt mindenféle jelölés nélkül (vizjel perze benne a binárisban),forrás nélkül...
szóval népszótár@ijb senkinek semmit ameddig a jelen helyzet fennáll.
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Máté94 #17340 üzenetére
Igen. Korábban jártam már ott és az alapján egyszerűen nem akart menni.
Az install leindult. Fel is ment rá, de bootolni már nem akart... Akkor ott akadt el ,hogy állítólag a gui nem indult.
Mivel kicsit időszűkében vagyok, így keresek olyan illetőt aki már sikeresen feltette...
Esetleg személyesen is meg tudnánk csinálni az installálást.. -
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #17335 üzenetére
A valódik eddig még bírták, de onnan is legyilkoltam. Nem tudom milyen bolygó együttállás okozta a gondot, de a logokból semmi sem derült ki. Kapott DU permission repairt, és User permission repairt is, de nem igazán vált be. Új usernél is gondok vannak, így inkább nullázom a dolgot.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Máté94 #17306 üzenetére
Na, leadtam a rendelést, elviekben pár nap és meg is jön talán.
És igen, nem tervezek több monitort hozzákötni.
Btw, mivel ezzel elszúrtam a külön SSD kérdését, ezért lenne egy kérdésem: A mostanira is feltelepíthető (lesz) a Mountain Lion, az adatos illetve Windows-os partícióim mellé? Régebben (10.5 korszakban) sikerült csinálnom dualbootot úgy (DVD-ről bootolt az OS X, ennyi "hátránya" volt), most is sikerülne?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17281 üzenetére
Na ez egy nagyon nagy teret ad most, szuper
Ramoknál van valami megkötés vagy bármit elvisz szintén?
Kinéztem 4K-ért egy 4gigás Veritech ramot. 1333Mhz-es. mellé egy G850-et, amit elvileg tudok húzni egy kicsit gyári hűtővel.Jelenleg a várható konfig úgy nézne ki, hogy
Gigabyte GA-H61M-D2-B3(ebből a gigabyte oldalán van rev 1 és rev 2. számít a difi?)
Intel Pentium G850
Veritech 4GB 1333Mhz ram
VTX3D Radeon 5670/1GB(ez van most, okésan megy)
Chieftech 380W-os táp(gondolom elég nekik)van egy IDE winyóm, ahhoz lehet szereznem kell egy ide-sata átalakítót vagy usb-s interfészt, de lehet hogy simán nyugdíjaztatom, még nem dőlt el a sorsa.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17279 üzenetére
Pofám leszakad.
Első blikkre olyan 30-35 ruppóból kijön a deszka+proci+ram
és ha el tudom passzolni a mostani konfigot, akkor ez egy egész kellemes áron kijövő váltás.(hogy őszinte legyek: azt hittem, hogy ezek a celeron 530-as procik nincsenek támogatva osx által)
Köszönöm szépen!
belemélyedek a dologba. -
-
Nkboy
senior tag
-
törölt tag
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #17113 üzenetére
Bármikor, ha vannak szabad perceim.
Egyébként valóban a tonymac-en is vannak sült bolondok, de ott már inkább read only-ban vagyok jelen. Az világ ideje sem lenne elég mindenre.
(#17112) Phantomhive: A mentalitás dologhoz friss info:
Hétvégén egy család költözött ki bajor földre végleg és a maradék bútorokat egy bérelt magyar autóval szállították. Sajnálatos módon egy Passat beléjük szállt. És összetörte őket.
A Passat sofőrje egyből hevesen bocsánatot kért, majd szépen mosolyogva kitöltöttek mindent papírt és mentek dolgukra. A Passat mellesleg tk lett.Itthon mikor látnánk mosolyt hasonló szituban? Soha.
-
a1200
aktív tag
válasz
Máté94 #17089 üzenetére
Ez az Apple cég tisztára olyan, mint 1 teleshopos cég.
Mindkettő közvetlenül a fogyasztóknak árul, azaz nincs a láncban nagyker, kisker, szállító, stb. az árréseikkel, azaz minden hasznot a cég rak el. Ezért sem értem miért nem sokkal olcsóbbak a termékeik.Nem tudok minden kérdést külön topikba írni, ezért írtam mindent ide, mert ehhez a témához kapcsolódik. Itt mindenre választ kéne kapnom.
Most rákerestem itt a teljes fórumban az "Apple"-re, csillió találat lett, semmi értelmes.
Melyik topikban kaphatok választ a többi kérdésemre? -
a1200
aktív tag
válasz
Máté94 #17054 üzenetére
Az eszközkezelő szerint a hálókártya Atheros L1 Gigabit ethernet 10/100/1000 Base-T controller. Ez elég infó? Most már minden megvan a teljes telepítési, stb. magyar leíráshoz?
A VGA-ból elég a legolcsóbb, aminek csak van értelme, kb. 20e-ért. A GTX680 160e, az 580 csak 140e.
-
a1200
aktív tag
válasz
Máté94 #17052 üzenetére
Itt vannak az alaplapom részletei, hang, háló, chipsetek:
[link]
Ezekhez is van megoldás?Az angolom nem elég jó, magyar telepítési leírást kérek, az OS X-ből is magyar kéne, mert van magyarítás.
Először odáig jussunk el, hogy a konfigom minden része minden szempontból alkalmas-e valahogy a legújabb OS X használatára, utána jöhetnek a telepítési, beállítási, stb. trükkök.Megnéztem azt az AIDA64-et, miért kell ez a teljes rendszerdiagnosztikai és sebességmérő program az OS X dologhoz?
Ehhez milyen VGA-t ajánlasz, ajánlotok?
Ha lehet, semmi más hardverre sem költenék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest