Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
válasz
Htibimor
üzenetére
CRYPTOPAY
Kerüld el messzire!
Én most nagyon sok pénzzel szívok náluk... Lassan 2 hónapja nem tudok hozzáférni a pénzhez.
Először jött a verified csúszás. Mostanáig nem történt meg május 9 óta pedig minden doksi bent van.
Ma betelt a pohár, mondom akkor fee ide vagy oda, leszarom a 20 eurót, meg azt is hogy rohadt drágán váltják vissza, mondom már nem érdekel, visszakérem btc-ben. Nem megy ez sem.
Már az EUR accomra sem küldik vissza, hogy aztán onnan btc-ben elutaljam.
"Something went wrong with your transfer, pls try again..."Ott rohad a pénzem egy virtuális kártyán, de ez is szép kis történet volt.
A plastic kártyámon ugye lejárt a limit ami alapból 2500 volt aztán ők visszavették 1000-re. Namondom lófasz, nekem vásárolnom kell, vettem egy virtual kártyát ami akkor ugyan úgy 2500 limites volt, ráraktam majdnem ennyit, eltelt 1 nap, és ezt is szó nélkül visszavették 1000-re. Vásárlásnak annyi volt. Ez volt 4 napja kb. Tegnap nézem, megint 2500 a limit, na mondom akkor ennyi, ma kiveszek mindent onnan és most itt tartok.
Több mint 1 hónap levelezés a supportos hülyepicsával, és ennyi...A csaj semmit nem tud csak elnézést kérni, de már rohadtul idegesítő, tegnap írtam közvetlenül a cardholderonline.com supportra, onnan jött a válasz, hogy rövidesen megtörténik az upgrade.
De ezt nem tudtam kivárni, gondoltam húzok el innen, de nem megy.
Most megint várok a csodára. Itt tartok jelenleg.Ja, kártyák között most 100 eurót enged mozgatni, LOL.
Valami kurva nagy gáz van ott... Lehet fújhatom a pénzem, MEGINT. -
Chaser
legenda
válasz
Sondi1986
üzenetére
jól megvezettek tegnap

Smithy87 oldal lap le, venti rá, kb minden gépemet ház nélkül használtam, jól elvoltak
amiknek tudom az utóéletét azóta is élnekszerk: Ciccuka ezen is filóztam tegnap, ec-s géppel, van pár elfekvőben
Smithy87 sok gépen van ec, enyémek asszem már rev2-esek is, de valszeg olcsóbb pc-vel megoldani
-
Ciccuka
veterán
Laptop-on külső grafikus kártyával próbálkozik valaki, mi a hátránya?

-
BRIKLY
veterán
válasz
Sondi1986
üzenetére
Nekem 460-ak vannak. (3 db)
13.4MH/s-el bányásznak, GPU-z szerint 27W-al.Kivéve a harmadik, ami egy Asus Strix. Az csak 12 körül megy,mert BIOD-t kéne modolni.
Sima Strix-re vajon fel lehet tenni a Strix oc BIOS-át? (Abbol van unlockolt csak)(#25286) Zotya984: Ráadásul a második ugyan olyan Giga kártyámnak is olyan a BIOS-a. De az Asus-é már nem.
-
Sondi1986
addikt
válasz
Smithy87
üzenetére
Ki kell kalkulálni.
Nekem 3db 1060 van a gépemben 1 volt benne, vettem bele egy Giga 1060 3GB minit 70ezer +5 ezer riser.
+ tegnap jött hozzá egy 1060 3GB 70 ezerért + 4ezer riser.
150 ezer3 kártya csinál ETH 69MH/s
78W, 71W, 69W, 218W eszik a három kártya, egy GTX1080Ti is ennyit zabál aztán csinál 35MH/s.1050TI-ből meg olvastam valakinél hogy 14,8MH/s csinál miközben a fogyasztás 40 valahány W-t.

De a RX560 is képes erre és írt BRIKLY hogy 27W eszik.Chaser Nem kell összekötni és AMD is lehet az nvidia kártyák mellett.
-
Chaser
legenda
válasz
Sondi1986
üzenetére
tegnap ezt kérdeztem és az volt össze kell őket kötni, furcsálltam is

Smithy87 érdemes volt benézni ma ( :
pcie sín mindegy? van a lapomon pár de csak egy 16-os, 280-as táp van, 4-et elbírna szűkösen, de hármat biztos
ha 10-12mh-t tud uo. vagyok kb mint 1070-nel, az magában drágább mint 3db 1050ti...bár lehet már csak napok kérdése és már nem annyival drágább
-
Chaser
legenda
-
Htibimor
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
Smithy87
üzenetére
1050-eket nem lehet összekötni, szóval azok elméletileg kiesnek több kártyás rendszerből, tegnap beszéltük
sztem több kártás rendszerről jelenlegi körülmények közt nyugodtan le lehet tenni, 4db 1070-nél ha 1 hónap múlva fuccs van akkor szép bukta lesz....persze ha nincs fuccs akkor oké, de ilyen árak mellett kell bele invesztálni rendesen
1050ti is kezd már hiánycikk lenni egyébként és van ahol már 100-ért dobálják ( :szerk: kinti vásárlás nagyon jó, amíg hiba nélkül megy minden, aztán ha nem akkor rájönnél lehet drága volt az a vásárlás, itthon még lehet verni asztalt garnál - feltéve ha értelmes kiskerről beszélünk - kinn ezt nem tudod megtenni és mivel tömegtermelés van minden gyártó minden típusának minden modellje hullik, csak az arányok változók
-
Dronte
aktív tag
válasz
NorbixD
üzenetére
Kimaradt belőle? Most is ugyanúgy be lehet szállni. Nyilván a belépési korlát kicsit magasabb, de ez ilyen (jelenlegi) megtérülési rátánál elég keveset jelent. És már ezerszer leírták hogy nem a kártyák magas ára miatt necces most beszállni, hanem minden egyéb tényező miatt (árfolyam stagnál, difficulty durván növekszik stb.)
-
Smithy87
senior tag
No kitaláltam a low budget csodát. Elméletileg a GTX 1050 equihashben olyan 140solt tud és kintről meglepően olcsó. Így szerintem egy 4 es riget építek belőle. Hacsak nem tud valaki áfa nélkül vásárolni nekem 1060-at.

-
Omli85
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Lefejlesztette programot miért ne keressen vele ? Amúgy meg kikapcsolható a fee de akkor bukod is az optimalizálást. Összességében jobban jársz ha megy a fee a dev-nek és neked is konstants jobb a hashrated. Valahol amúgy le volt írva -1% a fee viszont +3-4% az optimalizálás. Lehet számolgatni kinek mi éri meg jobban.
-
bobalazs
nagyúr
Dual claymore helyett ma kipróbáltam az utolsó ethminert (0.10)-es
és azt veszem észre hogy folyamatosan 30% Cput használ el. Korábbi verziók is dettó.
Dual claymore-ról meg azt olvastam az imént, hogy az 1% adománnyal ami a szoftverbe van beépítve, minimum egy új autó árát összehozza a fejlesztő per nap. -
NorbixD
tag
Sok ott a vészmadár a fórumba, gondolom főleg azok akik kimaradtak belőle és szeretnék ha mihamarabb vége lenne a bányászidénynek. Tény hog nem olcsó a kártyák árfolyama de jó eséllyel ezt akkor is kitermeli ha minden coint azonnal forintosítunk. Nem beszélve arról hogy lehet inkább megéri bennhagyni kicsit és megvárni míg nőni fog az árfolyam. Mert ha tényleg ez a pénz jövője akkor képzeljétek el még mindig mennyire kevés ember tud róla és mennyire nőni fog az igény utánna így az árfolyam is ha elkezdik minél többen használni. szerintem
-
L4mie
veterán
válasz
siemenss65
üzenetére
Látom, hogy indul az oldal, de voltaképpen mi is ez?
Egy új Crypto coin típus?
Ahogy nézem, lehet venni BTC-ETH-ETC ért, nekem furcsa a második oldal, adnak egy egyszer használható címet amire küldjem el a például 1 BTC-t, kapok érte kb 2700 ICO-t.
És utána mik a tervek?
Felkerül majd az ICO mindenféle crypto tőzsdére, lehet vele majd kereskedni?
Bányászni gondolom majd nem lehet.Tetszik a dolog, jó sok magyar név és arckép van alul
hajrá! -
Stanlee
őstag
válasz
HalasKYO
üzenetére
A kartyan tobbet keresel, mint a banyaszattal. Nekem most van itt 2 kartyam, irtam mar, hogy eladom oket a csudaba. 2 hete jottek meg, minimum 50 euroval tobbert tudom eladni darabjat, mint amennyiert megvettem. Ennyi penzert lassan 2 hetig kellene folyamatosan menniuk, de a mostani diff novekedessel lesz az 3 is. Tehat vagy hagyom oket addig menni, amig az elfogyasztott aram ara nem lesz egyenlo a megtermelt ETHbol a bevetellel, vagy most realizalom a hasznot.
az RX570-es kartyam 230-ert vettem es 309-ert adtam el + termelt meg hozza 0,2 ETH-et

-
HalasKYO
aktív tag
Pont a napokban gondolkodtam hogy veszek pár kártyát. jelenleg 1db gtx1070 essel csákányozok nice hashen mert erre volt időm beállítank és nem kell poolokaf keresnem. viszont az elmúlt 4 napban szépen hozta a napi 5$t ma meg csak 4 et de a prognosztizált napi sokszor 3,5. Gyanús. A másik meg az hogy tegnap és ma rahedli rx470-480 jelent meg apron igaz jo drágán is. 200$ os kártya 100k+ ért ami bányászott. használtan... hát persze.. lehet tényleg nemsokára durran egy lufi mindenesetre ha jó áron tudok szerezni még veszek. de mindenki komplett rignyi vgat akar eladni.. egyben.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Vektast
üzenetére
Zsopa:nak is szól: Aki arra lusta,hogy egy kicsit visszaolvasson,megnézzen pár youtube videót,az tényleg ne álljon neki bányászni. Ugyanis ha elkezded,ahhoz is kell türelem,beállítgatni a gépet,váltót regisztrálni,és eztán azt a bizonyos gépet figyelni,ha netán éppen mást jobban megéri bányászni,akkor átállítani,stb.
De mi olyan bonyolult azon,hogy letöltitek az 1000x említett Nicehash minert,és akár BTC cím nélkül elindítod,meg fogod látni,mennyit hoz jelenleg a géped. Ha tetszik,csinálsz magadnak BTC címet,ami szintén 1226x le lett írva,hogy hogyan,és hol..Kalkulátor: Ha olvasol,minden adatot megkapsz hozzá. Mi kell? Hashrat: minden nap téma,hogy melyik kártya mennyit hoz. Fogyasztás: Hát az is..
Hogy miért becsapó a kalkulátor? Azért,mert azt írja,hogy az adott pillanatban mennyi a haszon. De 2 pec múlva már teljesen más lehet, napok alatt meg a töredéke is,és persze a duplája is, ezt senki nem tudja megmondani,csak találgatni. -
Yany
addikt
Halihow!
Skacok, itt az oldalon azt olvasom, hogy GeForce-okkal nem érdemes dual mine-olni, ez mennyire helyt álló info GTX 1070-esek esetén?
"Just a reminder that the dual miner is only for AMD GPUs, so for Nvidia GPUs you still need to go for the SIA Go miner..."
http://cryptomining-blog.com/tag/sia-dual-miner/ -
siemenss65
tag
Egyébként a Corion csapatnak, benne Mesterlövésznek nagy gratula jár! Örülök hogy jól megy az ICO, tényleg!
-
siemenss65
tag
Hátsz... a mass adoption nem is olyan szép, mint amennyire egyébként szükség lenne rá.
-
Vektast
aktív tag
Sziasztok!
Türelmetlen vagyok utána nézni a dolgoknak de valahol olvastam hogy most nagyon pörög a bányász party. Ne legyetek genyók, áruljátok el hogy mennyi pénz lesz nekem ebből!!! 2db bányarottyantóval Voodoo 4000-el mennyi lesz a manyi?? hmm?? -
Something_
őstag
válasz
Casoli
üzenetére
En is azt szamoltam, hogy 4 honap alatt leszek 0an es en is 1 hete kezdtem.
vga 6x75k, lap 36k, ram 8k, tap 2x17k, cpu 16k. (sztem a kartyat 470 4gb, ha telitett lesz a piac, akkor is el lehet adni garival 50ert. lapot 30ert, tobbibol en pedig 0 bukoval ki tudom szallni sztem, vagy max 10%)Sztem nem ennyire drasztikus a helyzet, nehezseg elmeletileg havi 11%al emelkedik, a tobbit meg a jo eg tudja. De meg a nehezseg, sem 100.
En akkor fogok aggodni, mint ahogy emlitettem, ha a havi aram haromszorosa ala megy a haszon.
-
Casoli
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Számításaim szerint:
Első hónapban: 224e
Második hónapban: 168e
Harmadik hónapban: 112eÉs ezek is túlságosan bizakodó számítások. Mennyit is költöttél az egészre? Ki tudod számolni mennyi idő alatt hozza be az árát.
Én kiszámoltam a sajátomra, kb. 4 hónap alatt talán nullszaldós leszek, de én biztos vagyok benne, hogy hamarosan pukkan a lufi.
-
-
Márpedig amire rákérdeztél, azt képtelenség megmondani! Ha nem így lenne, akkor a világon mindenki bányászna. Pontosan ez a kockázat az, ami az emberek nagyon nagy többségét (szerencsére) visszatartja a bányászattól.
Ahogy sagem is írta, vannak kalkulátorok, amik nagyon hasznosak, szépek és jók, de azokkal maximum az adott, aktuális árfolyamon tudsz számolgatni. Ami pedig igen becsapós, mivel az árfolyam egy folyamatosan változó dolog, ahogy a bányászás nehézsége és még sok más egyéb paraméter is. Ha Putyin egyszer csúnyán néz, máris változnak az árfolyamok. A Viktor anyázik egyet az EU-ra, azonnal borul minden a tőzsdén a Ft körül... Ez bizony így működik. A kibányászott étert először euróba/dollárba kell váltanod, csak utána utalhatod az összeget a forint számládra. Közben több váltás is történik, valamint többen lehúznak különböző díjakkal.
Aki bányászásba fog, annak ezekkel a dolgokkal (és még sok mindennel) számolnia kell. Pl. akár holnap megszűnhet az ETH simán. Vagy lemehet az értéke 1 dollárra... Így egyszerűen! Pont, ahogy leesett 12 dolcsira is háromszáz felettről egy szempillantás alatt! Na akkor az összes megtakarításodat lehúzhatod a kukán. Aztán bár eladhatod a vásárolt alkatrészeket, ami enyhíti a károdat, de mások is ezt fogják tenni, így telített lesz (agyon)használt alkatrészekkel a piac, tehát csak nyomott áron bírsz megszabadulni tőlük, fillérekért. A sok százezres villanyszámla meg a nyakadon...
Aki úgy akar belevágni a bányászatba, hogy mindenképpen azt akarja hallani, hogy hát bizony ezzel ennyit meg ennyit kereshetsz napi szinten, mindezt csak azért, hogy pöröghessenek a szemében a dollárjelek... hát az inkább jobb, ha egyáltalán nem gondolkodik bányászkodásban!

Rendszeresen olvasom a topic-ot, de valami eszméletlen, amit itt látok...

-
Zsopa
tag
Köszi a baráti és segítőkész hangot (elég ritka sajnos a ph fórumokon)
Szóval én nem ilyen katergóriára gondoltam, hogy 4 milla befektetés.....Ha egy db kb 200-250 ezret érő VGA (konkrétan egy 1080 Ti Gaming OC) hozzá kb 100 ezer értékű a többi vas ugyebár (nem top, de nem is gyenge Corei7 4790K konfig)... Ebbe nem kell befektetni, mert ez már megvan!!! Áram mondjuk nagyon-nagyon olcsó (khm...céges, tehát számolhatjuk hogy kb harmada-negyede árán van annak, mintha otthon csinálnám), akkor ez az egy VGA mit hozna per hó? Azt mondom, ha biztosan hozna havi 100 ezret legalább. és legalább fél évig, akkor már úgy döntenék, hogy belevágok...
-
Zsopa
tag
[link]https://whattomine.com/
Pl ilyen kalkulátor? Bevallom ezek nekem magasak, vagy legalábbis nincs türelmem kisilabilzálni...

-
Something_
őstag
-
Casoli
őstag
Nincsen értelme belevágni, egy hét alatt harmadolódott a várható hozam. Én már bánom, hogy belekezdtem.1-2 hónap és tele lesz a hardverapró olcsó videókártyákkal.
Valamelyik kalkulátor oldalon korrektül szerepelt a várható hozam. Ha most egy hónap alatt összejön kettő egység, az a következő hónapban már csak másfelet hoz, a rá következőbe meg csak egyet.
Kábé ez a jövőbeli tendencia. Az árfolyamemelkedésre sincsen túl sok esély, mostanában inkább csökkent, mint nőtt.
-
Gh0sT
addikt
Ha nulláról epited a konfigot, 5-6 GPU-val számolva, akkor nagyságrendileg 3-4 hónap alatt terul meg a befektetés JELENLEG. Ez naponta változhat, jelenleg heti szinten 15-20%-kal csökken a profit a nehézség növekedése miatt, amit az árfolyam tud kompenzálni.
Számokban: befektettel 4 milliót, havonta ki tudsz szedni 1 milliót.
-
sagem
addikt
Én nem vagyok bányász de..erre több online kalkulátor is létezik, ide is lett linkelve már sokszor pár, nem?
Beírod, hogy, mit bányásznál, mekkora teljesítménnyel, mennyi a fogyasztásod, és hogy mennyibe kerül neked az áram, aztán kiszámolja.Azt, hogy mennyi a fogyasztás/teljesítmény meg lehet tudni az egyes kártyák típusából.
-
Zsopa
tag
Valaki tudna egy reális átlagolt számítást készíteni, hogy magyar forintban per nap, mennyi pénzt lehet altcoin bányászattal keresni...? Vagy lehetetlen ilyet kérni, mert mindenki csak körülményeskedik meg fanyalog, hogy itt más az áram ára, meg ott más, ez meg ilyen konfig, az meg olyen konfig, ez többet fogyaszt az kevesebbet, és senki nem hajlandó egy ilyen primtív kérdésre válaszolni, hogy átlagoltan nagyságrendileg körülbelül mennyi pénzt hoz egy ilyen... Holott baromira nem nagy ördöngősség az egészet átlagolva egy reális számítást végezni (nyilván erős közepes vason, amivel már van értelme csinálni és közepesen drága áramnál pl)
Hiszen ugyebár csupáncsak ez az egyetlen fő kérdés... és ezt pontosan tudja mindenki! Hiszen napi kb 1500 ft-os bevételért nem fog épeszű ember belevágni, drága hardverrel, sok áramfogyasztással, ráadásul még klímabaerendezés sem árt a szobába, ha egész nap megy maxon egy vagy több VGA...
Tehát tudni kéne, tiszta víz kéne a pohárban, hogy a leves nem lesz-e többe, mint a hús..?! Vágyom egy higgadt, kedves, kulturált, értelmes és segítőkész emberre, aki a szokásos kioktatás, mellébeszélés és hisztéria helyett megpróbálná megválaszolni ezt az abszolút és triviális kérdést, amely lényegében mindenkit érdekelne, aki gondolkodik hogy belevág ebbe... -
Zoo123
senior tag
Sziasztok!
Nicehash-en bányászok, megkaptam az első kifizetésemet de beléptem a Coinbase-re és megváltozott a BTC wallet címe.
-Minden kifizetés után meg fog változni?
-Át kell írnom a NiceHash-en a pénztárcám azonosítóját, vagy megtalál a pénz a "régi" címmel is?Elnézést kérek ha nagyon láma dolgot kérdeztem, örömmel fogadnám ha valaki felhomályosítana.
Üdv: Zoli
-
Smithy87
senior tag
-
HoaryFox
őstag
Az miért van, hogy indítottam egy tranzakciót és egyedül az etherscan.io látja a txhash-t, semmi más? (pl. etherchain, ethplorer)
-
Ciccuka
veterán
Olyan mennyire gyakori eset, hogy a NiceHash átáll valamire néhány percig és 3x annyit hoz?
Ilyennel kapcsolatos lehet? -
mepet
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére

A lakatfogó az, aminek a lakatjába befogod a kábelt a szigetelés megbontása nélkül, és a lakatban lévő tekercsen az átfolyó áram hatására fesz indukálódik, ami arányos az átfolyó árammal.
Szerintem te sima multiméterre gondoltál. Csak, hogy összezavarjalak: leggyakrabban a lakatfogó is sárga.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Pedig én is erre a kártyára gondoltam. Még valami altcoinos kártyán gondolkozom, de lehet, hogy marad a hivatalos út. Számlára és adózni utána(KATA).