Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Betáblázta magát az Oppo
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dArk-
tag
válasz
Geller72
üzenetére
Tessék: http://www.diginforce.com/
1080 yüan darabja, csak és kizárólag kínában árulnak. Itthonra ahogy néztem sajnos még csak az 1 chipes dualminer rendelhető ami 70kH/s 98 USD-ért, meg a fenti 5 chipeseket árulja egy szemfüles kínai az aliexpressen valami 3.000 USD-ért DHL szállítással.. Szóval marhadrága még itthonra rendelni, gondolom előbb eladnak amennyit tudnak otthon normális áron :\
Szerk. különben az ltcgear-ről sem volt nagy hírverés, pedig ha jól láttam már november-december környékén leszállították az első batch-et :\
-
Geller72
veterán
-
bandito1
csendes tag
válasz
Elbandi
üzenetére
Nem számoltál nagyon félre. Én is kalkulálgattam és arra jutottam, GPU-ból még gyorsabb riget összeraksz amit utólag el tudsz adni mondjuk a feléért. Az összes ilyen scrypt célhardver drágább, és kisebb teljesítményű, mint amit GPU-ból össze lehet rakni. Elenyésző az amivel kevesebbet fogyaszt, illetve kockázat is ott van hogy szállítanak-e, meg utalj előre 30%-ot. Sztem felejtő.
-
dArk-
tag
Elbandi: A 14 azért nagyon sok szerintem. Az 1M5 27% VAT-al 1.900 USD, gondolom ennyiért már állja a futárt emberünk. Ez 430.000 HUF, egy épkézláb 2x280x config meg 250.000 körül lehet.
Reggie0: Ebben tökéletesen igazad van, a fogyasztása viszont töredéke lesz.
Az 5 chipes gridseedet egyébként 40.000-ért vesztegetik kínában, 350kH/s-t tud 7-8W fogyasztással. Faja lesz ha a sok kis ferdeszemű telepakolja velük a gardróbot

-
Geller72
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Middel nem ok? Én régen a dogehouse.org-ban is nyomtam. Nekem nem volt vele gondom. Azon kívül, hogy PPLNS-es. Most éppen 23 Gh-es a pool.
: -
Neten most hirdetnek egy ASUS R9 270X DCII TOP VGA-t.
Az eladó azt mondja, hogy 2012.decemberében vette EMAG-nál, tehát 1év 1 hónapos és hogy már nincs rá garancia, mert lejárt
Utaljak el előre 10.000Ft-ot és küldi a kártyát utánvéttel
Válasz: az nem baj, hogy az AMD 2013.szeptemberében jelentette be én biztosan nem jól tudom, márpedig neki ilyen van
-
folditomi
tag
Jelenleg 3 kártyás az egyik rendszerem, és ehhez kellene egy jó tápegység.
3 kártya:
-HD 5830
-HD 5850
-HD 6950Ezek, legjobb tudomásom szerint 580W körül fogyasztanak, ha 100%-osan terhelem őket.
Ti, személy szerint mit ajánlanátok hozzá?
(mellette van 4 GB DDR2, és Celeron 2.0 GHz) -
musztiii
tag
Off: Privátban akartam kérdezni, csak mellényomtam

Köszi, de lehet h inkább marad a logmein/team viewer. A tiemviewer itthon simán a belső hálót használja, szóval nem megy fel netre, úgyh az gyors, amúgy meg logmein elég király.
Bár most küldtek egy emailt, hogy félévig használhatom, utána fizetős lesz
Szóval a PSU-s kérdésemre visszatérvén, elég vajon az 5V a vga-nak, mert molex csatin annyit mértem rá.
-
Victoryus
addikt
Powercolor kártyával rosszabb a termelés mint mondjuk egy Asus 6950-nel? Bár szerintem egy 7850 jobban megéri 1 év garanciával.
-
válasz
musztiii
üzenetére
Magát az API-t használom, bővebb infóért érdemes a doksiját olvasgatni:
https://github.com/ckolivas/cgminer/blob/master/API-README
Egyelőre monitoringra használom főképp, de pool váltó scriptet is reszelgetek hozzá (sima fapados bash script).
-
musztiii
tag
Szia cgminer remote Apija alatt mit értesz pontosan? én találtam egy CGRemote nevezetü dolgot, de elvileg csak béta és fizetős is, ezt hazsnálod? Vagy van valami másod?
Előre is köszi, csak mert a logmein sok netet igényel, hátha igy gyorsabb lenne
üdv: m
Illetve 7950 kártyát szerinted megéri venni 73k-ért? most újítanék be egyet, csak nem tudom mennyit tudok majd kipaszírózni belőle, de lehet kipróbálom majd a bios frissitést.
280x-em is csak 710-el döcög pedig van akinek 760, lehet azon is kellene frissitenem ,csak félek h veszitem a garit -
Dogecoin-t kipróbálnám végül.. Melyik pool-t ajánljátok?
-
dArk-
tag
Mire az Alpha-t elkezd szállítani szerintem a többségünknek már régóta lesz itthon gridseed chipes minere
Különben az ltcgear már jóideje szállítja romániából az fpga alapú scrypt minereit, épp azon dolgoznak, hogy meglegyen belőle az első adag hardcopy asic. -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
sammet
üzenetére
1. Az 5 Mhs-es Scrypt miner 486ezer Ft átszámolva. 2 MHs-t össze tudsz hozni 4 db 6970-el, ami 160ezer, ehhez jön még egy alaplap 16, 1 vinyó 6, 4 GB ram 10, 1 táp 40, 2 riser 10, 1 fa rig 5. Ez összesen 247ezer. Ha besz.rik a bányászat a 486ezres cucc mehet porfogónak, a gépet meg el tudod adni mondjuk 50%-on legrosszabb esetben, tehát ha ezzel a GPU configgal bányászol, havi 140ezret összehozol, akkor már bejött a fele a befektetésnek.
2. Az a Scrypt miner még nincs is, talán májusra lesz belőle valami, most csak az előleget akarják legombolni rólad!
-
folditomi
tag
Üdv uraim. Lenne egy kérdésem.
Valamilyen módon meg lehet oldani, hogy ha elmegy- és visszajön az áram, a gép automatikusan bekapcsoljon?
Ha bebootolt a gép, egyből elindul a cgminer, csak erre kellene megoldás, hogy ha visszajött az áram, akkor kapcsoljon be a gép is.
Köszi előre is. -
Geller72
veterán
"Fraudulent Vircurex accounts on Skype
There are currently two Skype accounts that are impersonating Vircurex support. The account names are vircurex. and vircurex.eu Both accounts have no association with Vircurex. Do not use them to ask for help. Note: our support will never ever ask for your passwords nor will they ever ask you to send coins to any addresses. If you need to contact customer support then please contact us at customerservice@vircurex.com"!!!!
-
htc07
addikt
Sziasztok!
Ma este is készültem nektek egy kis finomsággal, legutóbb úgy-ahogy sikert aratott az excel-es árfolyamkalkulátorom, ezért továbbgondoltam az ötletet.
A dolog lényege, hogy beírod miből mennyit vettél milyen áron, és ha változik az árfolyam, akkor azt a cryptsy API-n keresztül ebben a táblázatban látni fogod.A fenti táblázat a teljesség igénye nélkül készült, demonstrációs célból.
Jelenleg csak a cryptsy API-val működik együtt (a coinex API-ja elég sz*r, más oldalakat pedig nem használok) , de elméletben bármelyik váltó API-jával összehozható. Egyetlen szépséghibája, hogy csak kb. óránként frissül az API, de arra még nem jöttem rá, hogy ezt hogy lehet a drive-on szabályozni; mindenesetre arra a célra tökéletes hogy az ember egy helyen lássa a befektetései állapotát.
Nem szeretnék érte pénzt kérni, becsületkassza címek a táblázat alatt

Akit érdekel a dolog, dobjon rám egy PÜ-t, nem ígérem hogy azonnal válaszolok, de hétvégén igyekszem időt szakítani rá
Egyébként csak importálni kell a saját drive-otokba a fájlt, plusz ezt a szkriptet használtam az API-hoz.Remélem lesz ember akinek hasznára válik, nekem nagy segítség

-
válasz
The Exiled
üzenetére
Az unexchanged + ballance lesz az amit végül megkapsz. Persze az unex. csak egy hozzávetőleges érték, hiszen az még nincs beváltva, de egyébként nagy eltérés nem szokott lenni. Szóval add össze amit látsz, és éppen annyid van, illetve kalkuláld hozzá, hogy mennyi van még hátra a napból (CET szerint hajnali 2-3-ig tart egy forduló, akkor utal a middle).
-
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Nem teljesen értem mit számít a config file a cmd paraméterezéshez képest, de elhiszem ha nálad máshogy működött. Egyébként linux alatt bányászom, és config file-al (eleve évek óta így használom, mert sokkal átláthatóbb), illetve a cgminer remote API-ját is használom.
-
The Exiled
tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
miért ne termelne többet mint a villanyszámla? perpill 40 ft nálunk egy kwh és az egész gépem cirka 150 w-ot eszik. 0,15*40*12= 72 forintot evett 12 óra alatt és ha az összes exchange-et összeadom, akkor 0,951 usd-t termelt, ami cirka 215 forint. Nem nagy tétel, perpill kísérletezgetem vele, mert szeretnék videókártyába fektetni bányászati céllal.
-
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Ha elküldöd a cgminer beállítási útmutatót, megköszönöm.
Küldök privátba e-mail címet.@(#10428) HSM
Tudom, hogy menne, de egyenlőre nem érek rá beállítani egyik kártyát sem. Mind menne többet is.
Beraktam, írtam hozzájuk egy netről szedett adatokkal töltött bat fájlt és most így mennek.
Összesen 3,3mhs jelenleg. Finomhangolással lenne 3,5, meg lehet a fogyasztáson is tudnék faragni....
Majd jövő héttől már minden este ráérek állítgatni. -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
The Exiled
üzenetére
A választ már meg is adtad, PER PILLANAT a middle nem éri meg neked. A middle értéke abban rejlik hogy nagyrészt napi szinten majdnem mindig fix összeget hoz. Ha nincs időd ezzel foglalkozni akkor csak ráállítod a géped és keresi neked a pénzt. Az persze már más kérdés, hogy jelenleg 1000 Khs alatt nem éri meg bányászni, a villanyszámla és az amortizáció miatt. 180khsel pedig még a villanyszámla sem jön vissza.
Bocs, ha elvettem a kedvedet.
-
The Exiled
tag
sziasztok, kibányásztam 12 órányi middle-t, és a következő eredményeket kaptam:
Immature Unexchanged Balance (estimated BTC):0.00010485
Unexchanged Balance (estimated BTC):0.00035839
Balance (BTC):0.00067659
Ha jól gondolom, akkor a balance lene az amit végül kitermeltem, tehát, 0,5648 USD-t termeltem 12 óra alatt
A számok nem nagyok, mert csak 180 Kh/s-t tud a kártyám.
Ez jól sejtem hogy elég rossz arány? ltc-vel ha számolom ( a felhasznált áram most lényegtelen)[link] 1,48/2 tehát 0,74 usd-t termeltem volna
doge-al pedig: [link]
2,64/2 tehát 1,3 usd lett volna a profit.
Én számolom rosszul, a middlecoin balancát néztem rosszul, vagy middle perpill nekem tényleg nem éri meg?szerk: pár perccel elnéztem, frissítettem a számokat, de még mindig nem az igazi. Az unexchanged balance-al együtt lenne telljes az összeg és hosszú távon (mondju 1 hét/1 hónap) kijönne a várt hozam ( valahol ltc és doge között)?
-
sammet
csendes tag
Hello mindenkinek egy ideje már gondolkodom a bányászaton 2 fő kérdésem lenne :
1. a netsebesség befojasolhatja a banyaszatot ha mondjuk alacsony a feltoltesi sebesseg pl. normal ADSL
2.Hardvereket nézve a gpu-knál jobban megérné egy ilyen https://alpha-t.net/shop/ nem? -
Victoryus
addikt
A tips baromira nem akar feljebb menni, kellett nekem bevásárolni belőle...

-
bandito1
csendes tag
Dual biosos a kártya? Ha igen a kapcsold át 2. állásba.
0.) Ha nem dualos, akkor mentsd le VGA@BIOS nevü progival a BIOS-od.
1.) Techpowerup-ról le tudsz húzni hozzá bios-t.
2.) Win98 boot pendrive létrehozása. (http://www.sevenforums.com/tutorials/46707-ms-dos-bootable-flash-drive-create.html)
3.) Atiflash letöltése (http://www.techpowerup.com/downloads/2306/atiflash-4-17/) és ráírása a pendrivera
4.) Boot a pendrive-ról,
5.) atiflash -i Erre ki fogja írni az infókat a kártyádról, illetve egy sorszámot, ha több kártya is van.
6.) atiflash -f -p 0 biosfile.rom (Ahol a 0 a kártya sorszáma)Igazából ennyi az egész. Én Gigabyte 7970-vel szoptam (gv-r797wf3-3gd rev 2.1) 620Kh/s fölé nem akart menni az Istennek sem, másnak meg 750-el simán ment. Persze a saját flashelt Biosával nem indult el, ami 750 Kh/s tudott, végül 280X Biossal simán elindult. Most 700 Kh/s-el eldöcög.
-
Igen, -g2. A frekipárokat pedig annyit próbálgattam, hogy tavaly tavasszal xls-ben vezettem őket, és kb 2 hétig szoptam a kártyával (include TC állítgatás)
Gyakorlatilag annyit tudok elérni BÁRMIVEL, hogy nem 320khs-em van, hanem 450, de akkor az már összeszorított foggal
Driver, cgminer verzió nem számít, ha pedig ugyanebbe a configba bepattintok egy GigaByte kártyát (szintén 7970) az MSI helyére, akkor 750khs-t nyom azonnal.Azért futottam most neki újra, mert sok víz lefolyat azóta a dunán, gondoltam hátha növekedett a tudásbázis. Végül is így is van, btctalkon és más fórumokon is irkálnak már a kártyáról (mindenki ugyanígy szop vele), de sajnos a vége a bioscsere a dolognak (vagy úgy hagyják és elkönyvelik a 200-300khs buktát), viszont ennek kapcsán meg már nagyon kevés az infó (honnét, milyen biost, tuti megoldja e, stb..)

(Ja és SHA256 alatt tökéletes volt anno, 750MHS, ezt csak úgy a jegyzőkönyv kedvéért).
-
gyuszaa
őstag
válasz
aAron_
üzenetére
Itt minden szükséges információt megtalálsz.
(#10389) TooCool
Én meg épp fordítva vagyok ezzel, több okból kifolyólag.
Először is nincs rajtuk garancia, nem tudni az előéletükről (nem mai darabok ugye). Bányászat alatt tovább amortizálódnak, ventilátor téren elég kritikus például. És itt még bele lehetne kötni a hatásfokba is.És itt jön képbe az, amikor majd lecseng a bányászat, kutyának nem fognak kelleni ezek a régi szériás kártyák a telített piacon, vagy csak jelképes összegért.
Egy leendő vásárló is elgondolkozik, hogy vajon mennyit lehettek hajtva az amúgy sem mai darabok, nem 24/7 teljes terhelésre lettek tervezve, és nem mindenki törődik ezzel sajnos, hogy optimális körülményeket teremtsen nekik legalább.Még az is érdekes lesz még az új kártyáknál is, hogy a felső-közép kategória el lesz lehetetlenítve, mert ugyan ki venné meg ezeket, mikor olyan nyomott áron lesznek a felső kategóriás 79×× - R9 280X-től kezdve a téma. Papíros garancia is meghatározó lehet majd, először azokat fogják inkább megvenni ezek közül is.
Lehet persze onnan is megközelíteni, hogy kitermelik az árukat, nem számít, jó lesz majd a gyereknek stb..
Megint más ha 5-10 kártyáról van szó.(#10439) Dexar007
Tényleg drágák, de komolyabb gépparkoknál lehető legjobb megoldás ez a fajta.
-
musztiii
tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Jó ez a leggagyibb persze, de a célnak megfelel, amit sajnálok, hogy nicnsen molex csatija és így a mobo-ról veszi le azt amit onnan kell, az én esetemben 75 wattot, 1.0-ás csati lévén

más:
Kimértem egy itthoni tápomat, és az összes molex csatin csak 5,4Voltot mérek, ez egy codegen(tudom, hogy szar)
Egy másik FSB tápot is kimértem, annál is 5,0-kat mértem, bár az terhelés alatt volt( az egész gép ment közben)Egy harmadik pedig terhelés alatt (enermax) 10,9-et adott le.
Kérdésem az lenne, hogy elég-e ez az 5V a vga-nak.Van egy negyedik 500wattot Ropla táp, erről a márkáról mit tudtok?
-
Geller72
veterán
A tc a titok szvsz. Nekem is volt olyan kártyám, ami az istennek sem akart menni. Nem hogy szarul, hanem egyáltalán nem. Meg kellett találni a megfelelő TC-t, utána már ok volt. Egy haveromat kérdeztem, neki az MSI TC 21115-n megy jól. Ő is a netről szedte, mert szívott vele. Egy próbát megér.
A gpu threads 2-n van, (-g 2)?
-
Attix82
addikt
Nem feltétlen a magas MHz es a magas TC a nyerő.
GPU threads 2
TC 8192GPU MHzet meg csökkentsd próbára merre mozdul a sebesség, illetve 1250 MHz legyen a memória.
Asus 7970 GPU 930 RAM 1250 G2 TC 8192 640 kh/s stabilan 0,9 GPU Voltage mellett.
Egy R9 290Xet próbáltam és GPU 850 MHzen volt a leggyorsabb
az alatt és felett lassult. -
válasz
Attix82
üzenetére
1050/1500, tc 8192, illetve sok-sok egyéb kombináció. A kártyával az a gond, hogy 500khs főlé nem megy (nem csak nálam, senkinél, tele vannak vele a releváns topicok). Biost kéne mókolni, de erről már sajnos kevesebb az infó, többnyire mindenki csak sötétben tapogatózik. Esetleg ha valakinek sikerült már megoldania a problémát, akkor érdekelne hogy milyen bios-al hajtja a kártyát.
És mégegyszer, konkrét típusról van szó MSI-n belül is: R7970 OC (2pmd3g), tehát nem általános 7970-es a kérdés, megy abból nekem több is egyéb gyártótól, ismerem őket már mint a tenyerem

-
jozsef8
aktív tag
Valaki nem tudja, hogy mikor változik a moon diff-je? 35 órája nem változott semmit...
-
musztiii
tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Én most rendeltem ebayről 1000ft-ért x1es risereket, jó nekem nem kell sok,mert nincs annyi kártyám. Szerintem mire vége lesz a dolognak ezek az 1000ft-s riserek nem olyan vészes árak, hogy rajtunk maradjanak, a kártyáktól jobban félek, 280x-eket még el lehet majd adni, de az 5870 és társai kinek kellenek majd?
-
Nincs valakinek véletlenül MSI R7970 3G OC -je? Lenne hozzá pár kérdésem, ez a kártya külön állatfaj

-
aAron_
őstag
Valaki tudna adni valami forrást, ahonnan le lehet tölteni napi felbontásban a difficulty-t? (pl LTC-hez) csak árfolyamokra találok ilyen adatokat. Lehetőleg min egy évre visszamenőleg kéne.

-
musztiii
tag
két külön-külön 70fokos kártyát ha beteszek egy gépbe, úgy h kb 2 cm van közöttük az mennyire fog melegedni? 12-es ventikkel ki lehet valahogy szívni/fújni onnan a meleget, hogy tartsa is ezt a hőfokot?A gép 0 fok körüli helységben van
Riser még soká jön
2*5870 vagy hasonló kaliberű kártyákat tennék bele -
ngabor2
nagyúr
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Jó, hogy szólsz, még nem néztem rá, de pótolom a hiányosságot.
-
Mesterlovesz
aktív tag
Már írtam egy cgminer beállítási útmutatót, talál be is kerül az összefoglalóba, már átadtam az illetékesnek. Ha esetleg érdekel valakit akkor szívesen elküldöm privátban. (Szájbarágós kicsit, mert célzottan kezdőknek szól, de lehet, hogy vannak benne részek a haladóknak is!)
-
Mesterlovesz
aktív tag
-
Dexar007
veterán
Pool szerint fedoranal 162-es diff van.

-
joi29
őstag
A tárca szinkronizál, cgminer letöltve kicsomagolva ma idáig jutottam.

-
joi29
őstag
Üdv tudna valaki mutatni egy linket ahol, magyarul a kezdő érdeklődőknek leirják az ltc bányászat kezdését és hogy mire van hozzá szükség, amúgy szájbarágósan.

A kezdő hsz-t már olvastam. -
gcsordas
csendes tag
A c66.bondni pool másnak is megnyekkent? Nekem se a walletbe utalás nem megy, és jóváírás sincs órák óta.
Tips beállt 60 körülire, vagy másfél milla van még nálam. Megéri várni, vagy váltsam be, oszt' csókolom?
-
Geller72
veterán
Teljesen jók az 5870-ek. Stabilan hozza a 2 db a 820-at avg. Már most 0.008 felett járok middlén és még nem ment le a 24 óra, valamint van még unexem is bent. A 0.008 volt az a plafon, amivel számoltam, hogy jó lenne meglennie 24 óra alatt. Kíváncsi leszek, hogy mennyi lesz a vége du. 3-ra. Akkor jár le a 24 óra.

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Logitech g29
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

:

Köszönöm! A tips-et hogy lehet beleírni? Azt nem fogadja el, ha csak simán beírom mondjuk a wdc helyére a képletbe.