- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Siriusb #27480 üzenetére
Lehet, hogy ez félrement kissé
, mert én ugyan nem írtam semmit a piszkálás szükségességéről. A MINT 17- et is piszkálás nélkül használom, mióta megjelent, néha ránézek a frissítésekre. Egy hónapja nem telepítettem egy szál disztrót, de még programot sem.
Az 1+ fiúgyerekes poen zavart volna össze?
Gyorsolvasó vagy egyébként vagy csak rosszul céloztál? -
mzx
senior tag
válasz
Siriusb #26578 üzenetére
Köszi a választ neked is.
Mit tegyek? Ez a kérdéses pc egy 1999-ben gyártott Pentium 3-as. Gyárilag van jumper a windows-os vinyón. A másik vinyó, amit kb 5 éve vettem használtan, és amire amire pár éve linux-ot telepítetem, azon tegnap néztem először, hogy van -e rajta jumper, de nem találtam rajta. Egyébként gondot okoz, hogy rátettem egy jumpert? A BIOS érzékeli ezt a hdd-t így is. Vagy levehetem róla? Akár javasolt is levenni erről a linux-os hdd-ről? Netán hosszú távon bajt okoz neki? Tegnap például nagyon felhevült, igen meleg volt ez a hdd!Ezen pc-ben egyetlen , széles busz van, vagy vezérlő (nem tudom a megnevezését), és van rajta slave csatlakozó, meg master is.
-
mzx
senior tag
válasz
Siriusb #25725 üzenetére
Itt a pont!
Azért jöttem vissza most, h közöljem, rájöttem, mi okozta, de látom, Siriusb már tudta.
Igen igen, szóval az történt ,h tegnap olyankor teszteltem portokat, amikor torrentkliens futott, és a tűzfalon be volt állítva a kliens portszáma.
Amikor kiirtam a vonatkozó kérdésem, akkor meg épp nem futott torrent kliens -se semmi, ami a vizsgált portot használta volna-, bár a scannelt port szintén meg volt adva tűzfalon mint nyitott port, de a weboldal scanner-e zártnak látta.Siriusb, köszi a megerősítést, ez volt a sejtésem, amit írsz, és ha ketten gondoljuk így, talán lehet is reális alapja. Szóval tűzfalon nyitva a vizsgált port, de ha semmi tevékenység nem folyik rajta, akkor zártnak mutatja egy port scanner. (Ami meg sincs adva a tűzfalon, azt meg hiába nézegeti, azokra timed-out-ot, vagy filtered-et jelez ki egy scanner.)
-
Penty
aktív tag
válasz
Siriusb #24096 üzenetére
Ubuntuval én is játszottam 4-5 éve. Szép volt, csili-vili volt, de valamit nem tudtam megoldani rajta (már nem emlékszem, hogy mit), így visszatértem akkor a Win7-hez. Másfél éve ismét nekiestem a linux világának, de most már kicsit komolyabban, és végül a Debiannál kötöttem ki pár hétnyi disztrópróbálgatás után, amit azóta is problémamentesen használok.
-
Zoltán
őstag
válasz
Siriusb #20680 üzenetére
na, miután módosítotam a file attribjait sikerült lefutattni a parancsot amit írtál, legalábbis hibát már nem írt a terminál, de továbbra sem működik. Erre azt csináltam, hogy megnyitottam a file-t, megkerestem benne az egyetlen sort ahol a source értéke "front mic" volt és "rear mic"-re állítottam át. Ezt meg is őrizte boot után is, ekkor azt hittem, hogy nyertem, de nem, elindítva az alsamixert megint "front"-van megadva a microphone forrásának. A fileban jól van, tehát "rear" továbbra is. Megpróbálom a mic. hangerőt is beállítani közvetlenül a file-ban, hátha úgy oké lesz (alapból ez is nulla, szóval alsamixerben szoktam ezt is felhúzni boot után)...
-
válasz
Siriusb #19864 üzenetére
Nincs, mert már a Linux sincs meg.
(#19865) CPT.Pirk: A disztró probléma kilőve.
A gépednél amúgy nem biztos, hogy maguk a Windows telepítések rendben vannak.
2 windows és mind a 2 rossz lenne?! Érdekes lenne, mikor gyári iso-ból lett feltéve, főleg úgy hogy még fizettem is érte, és pont baj van velük. Amúgy meg a partícionálást lehetne eltolni, de az sincs. Mert 7 alatt is mondtad ezt, de hiába javítottam ki, semmi problémát nem talált a rendszer. Ha meg a 350/100 megás parícióval van baja, akkor ott rohagyjon meg a Linux, mert azért nem telepítem újra a 8-at, hogy legyen egy linuxom. Bár itt írták is, hogy másnak simán megy vele, szóval nem hinném hogy ez lenne a baj. De a szabadidőmet nem akarom ezzel a szenvedéssel tölteni, de hát úgy nézki hogy nem lesz belőle Linux, windows mellé. Majd ha nem kell a 7 a laptopra, akkor egy Linux majd felmegy rá. Bár szeritnem az sem fog működni, amilyen szerencsém van vele.
De volt rajta korábban Debian, azzal mi volt a helyzet a boot terén?
Pendrive-on volt fent, de 20 perc után kukáztam is, mert kusza volt részemről.
(#19867) EarL 007 : Az udvaron van egy medence.
-
Lacces
őstag
válasz
Siriusb #19478 üzenetére
Meg én olvastam is olyat, hogy disztró függő. No mindegy, én vagyok a hülye, hogy mindent elhiszek
Gugli hazudott az OpenSuse-val kapcsolatban, ezért fordultam ide, de akkor megyek Gugli-zni tovább. Most úgy is marad már.
CPT.Pirk: OpenSuse alatt nem ilyen, ott is az elejétől csinálja ezt nekem. (Rengeteg családi fotónál ez nem olyan jó)
Jester01: Áh, hagyjuk, 8 év alatt, csináltam 16-szor, és most ha összejön, akkot telepítés során ír ki hibákat. Itt szúrtam el a napot a gép előtt, ahelyett, hogy túrázni mentem volna
F34R: az alap Debián, hmmm igaz, mindig is kiakartam próbálni, hát most eljött az idő
Köszönöm, további szép napot mindnekinek! -
trisztan94
őstag
válasz
Siriusb #19325 üzenetére
Nem ilyen menüre gondoltam. Arra, hogy az alkalmazások helyi menüje (fájl, szerkesztés, nézet..stb) ne az alkalmazás ablakán belül legyen, hanem fent a felső panelben. (Mint mac-en, vagy korábbi ubuntu-ban is benne volt asszem)
Amúgy a Gnome Do jól néz ki, fel is rakom
-
törölt tag
válasz
Siriusb #19121 üzenetére
Elis indult, de továbrase lehet a "szokásos" módon megtalálni.
Ezt írja a terminál:
[hokins84@hokins-pc ~]$ chromium
.backup/ .bash_profile .config/ .directory .esd_auth .gstreamer-0.10/ .SpiderOak/ .xinitrc
.bash_history .bashrc .dbus/ .dmrc .fonts.conf .kde4/ .spunrc .xsession
.bash_logout .cinstall/ Desktop/ Downloads/ .gnupg/ .local/ .Xauthority .xsession-errors
.backup/ .bash_profile .config/ .directory .esd_auth .gstreamer-0.10/ .SpiderOak/ .xinitrc
.bash_logout .cinstall/ Desktop/ Downloads/ .gnupg/ .local/ .Xauthority .xsession-errors
[790:812:0616/124821:ERRORbject_proxy.cc(624)] Failed to get name owner. Got org.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwner: Could not get owner of name 'org.chromium.Mtpd': no such name
[790:812:0616/124821:ERRORbject_proxy.cc(624)] Failed to get name owner. Got org.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwner: Could not get owner of name 'org.chromium.Mtpd': no such name
[790:790:0616/124823:ERRORbject_proxy.cc(529)] Failed to call method: org.chromium.Mtpd.EnumerateStorages: object_path= /org/chromium/Mtpd: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.chromium.Mtpd was not provided by any .service files
-
-
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Siriusb #16741 üzenetére
Azt probaltam, csak kiakadt a rendszer, amikor a pendriveot akarta mountolni. Azt ugyan nem ertem, miert kell ahhoz hely a rendszerlemezen, de sikertult kicsit takaritani, es mar felmountolja a Pendrive-ot.
(#16739) tomtyi
Amugy az volt a titok, amit irtal, koszonom!
Toroltem ezt: /var/cache/apt/archives es egybol megy a gep. -
rybank
senior tag
-
Ryle
tag
válasz
Siriusb #16345 üzenetére
Nem találja akkor a vinyót...ha bent van a pendrive...szóval, grubról még csak álmodni se merek.
Bejön az alaplapnak a márkás képe ...és utána ott kicsipogja amíg ki nem húzom a pendriveot, amint kint van már ismételten van minden.
( a pendrive jelen esetben itt most egy [link] ) microSD kártya nélkül.
Olyan mintha valamiért bootolási lehetőséget keresne rajta, és mivel nincs rajta ezért nem megy tovább.
A winchester van a boot sorrendbe elsődlegesnek beállítva.Válaszokat előre is köszönöm!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Siriusb #16381 üzenetére
Akkor neked ezek a minimalista dolgok jönnek be. Nem rossz az Openbox, de én csak gyenge gépen használnám, mert elég kevés lehetőséget nyújt. Gnome3-al szemben ezt legalább be lehet állítani, csak az meg nem nevezhető egyszerűnek, még egy auto loginért vagy egy indító ikonért is konfig fájlt kell szerkeszteni. Persze értem a koncepciót, ha minden benne lenne, akkor nem lehetne vele 100MB ram használat alatti disztrót csinálni de egy erős mai gépre számomra van jobb is. Persze valamivel lassabb lesz egy fullos DE, de valamit valamiért.
Egyébként egy jó pont, hogy tettek bele egy kis minimális effektet, ami bekapcsolható és hellyel - közzel még működik is.
A tint2-t még nem próbáltam rajta. Majd ha legközelebb Archbanget használok, akkor megnézem mit tud.lionhearted: talán a 2D Unity még ment volna, de azért elég gáz, hogy egy sok éves GF FX5200 a hivatalos nVidia driverrel megoldhatatlan akadályt jelent a Unitynek. Szóval érted, ki kell adni, mert jön a dátum. Akkor is kiadják, ha a csomagok fele még nem tökéletes.
Egyszerűen nem értem miért jó ez így. -
-
Ryle
tag
-
Ryle
tag
válasz
Siriusb #13470 üzenetére
Pastebin nem akarta nekem valamiért anélkül hogy ki lenne kommentezve a conky.conf ezen részét ami fel lett töltve. Nem vagyok egy linux mágus ezt el ismerem, és azt is hogy nem írtam hozzá hogy nem fogadta el. El indul a conky hiba nélkül, de még is az alábbi dolgot csinálja amikor el inditom a conky-t.
-
Siriusb
veterán
válasz
Siriusb #12988 üzenetére
És ezt is elolvashatod: http://ubuntu.hu/node/23128
-
randras
veterán
válasz
Siriusb #12923 üzenetére
Tökéletesen sikerült a telepítés, ha be van dugva a külső vinyó, betölt a GRUB, egyébként kérdés nélkül indul a Windows 7. GRUB-ból szintén indul mindkettő, eddig jó! A vinyón is megvan minden cuccom!
Örület, majdnem minden hardvereszközöm működik!
A partícionálást így csináltam:
ext4 15 giga /
ext4 5 giga /home
swap 2620 megaNem rontottam el semmit? Mondjuk 8 giga mellé nem is gondolom, hogy kellett volna swap, csak vinnyogott a telepítő!
-
randras
veterán
válasz
Siriusb #12923 üzenetére
Párszor már nekifutottam, és egyszer csak nagy kínlódás árán tudtam a GRUB-ot letörölni, és visszahozni a háttérben ott pihenő Windows-t, szóval azért kérdeztem eleve így.
Mert a Windows kell a munkához, a migrálással meg majd szórakozom szabadidőmben!
Megpróbálkozom akkor a telepítéssel, sikítok, ha baj van!
(Egyébként telefonon nagyszerűen bevált a Linux!)
-
randras
veterán
válasz
Siriusb #12921 üzenetére
Húú, jó sok van!
Még egy kérdés: átgondoltam, egyelőre nem akarom ráereszteni élesben a gépemre a Linuxot. Az megoldható, hogy egy USB 3-as külső vinyóra rakom fel, és onnan fusson, ha laptop bootoláskor csatlakoztatom, és azt jelölöm ki boot helynek?
Az lenne a cél, hogy ne hagyjon a vinyón semmit!
-
janos666
nagyúr
válasz
Siriusb #12911 üzenetére
Kipróbáltam a wubi-t. Nem nyert.
Már az is gyanús volt, hogy a C:-re tette a boot képfilet, nem az EFI partícióra, így bootoláskor nem is találta meg a boot manager. Először előjött egy ránézésre Windows felületen a hibaüzenet, hogy nem találja a képfilet, majd bejött a grafikus Win8 bootmanager, és Ubuntu-t választva csak újraindult a gép.Megnézem a Fedora-t.
-
F34R
nagyúr
válasz
Siriusb #11964 üzenetére
pedig volt . addig nem tudtam frissíteni mielőtt ezt meg nem csináltam , lement az -Syu és a letöltötendő mittumomén 120 mb telepítve ~255 (ennek a helyén meg mínuszos érték állt ami bugra jellemző ) ezután semmilyen csomagot nem lehetett felrakni pacman-al . próbáld ki , a mostani cd képet a dual-t leszeded felrakod az alaprendszert és próbálj pacman -Syu-t . kidobja hogy az előző hsz-ben írt fájlokat töröld [link] itt is írja . ha ezt megteszed a frissítési listában ott van az új pacman , ha mindent letöltött ellenőrzéskor (telepítés előtt ) meg kidobja a hibát.
nekem csak az előző módszerrel ment.
nah xd most meg a module - init -tool-al /kmod van baj és elő jött megint . bocs a rossz minőségért.
[link] -
zed01
őstag
válasz
Siriusb #11942 üzenetére
Hagyd, a MS már a Vistára megígérte a winFS fájlrendszert, tudjuk milyen eredménnyel. Még a Win8-ban sem lesz benne. Utálom, hogy két hetente nem kis időt kell rászánnom az Ashampoo WinOptimizerrel hogy töredezettség mentesítsem csak a windows rendszerpartíciót, a másik 1.5 terrás NTFS partíciónak neki sem merek állni, mert az ítéletnapig eltartana. Ugyanis a windows beépített defragmentere sz@rt sem ér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest