- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Letöltöd a Hiren"s BootCD-t (van benne 5 particionáló progi), kiírod Rufus-l pendrive-ra, bebootolsz róla és valamelyik particionálóval elvégzed a műveletet.
Természetesen csak saját felelősségre, adatvesztésért stb Te vállalod a felelősséget.
-
válasz
tordaitibi #96860 üzenetére
Gondolom Linux alatt szeretnéd ezt "elkövetni"...
1. PDF24 - PDF konvertáló, konvertáld Writer (.odt)-be (Mód->FLOW ez fontos), letöltöd (445MB-s PDF-t sikerült feltölteni a user-nek)2. Letöltöd ezt a kiegészítőt, LibreOffice Writer-ben telepíted, betöltöd az ODT-t és lefordíttatod vele (Eszközök/pagetranslate/europe/hungarian)
Kis kerülőút, de legalább működik, mondjuk azért a konvertálás és a fordítás is eltarthat egy ideig, légy türelmes...UI: PDF24 természetesen tud szétbontani és egyesíteni is...
-
-
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #31287 üzenetére
Ja és még annyi, hogy ha felkúszik a zárt Nvida driver(update nélküli) akkor mindenképp restart(ha kéri, ha nem), mert gyakran restart nélkül nem indul el a settings...
-
válasz
V.Stryker #31286 üzenetére
Igen... Szóval adott a CPU-ba integrált VGA meg egy külön, dedikált NVidia VGA kari. Én azt javasolnám első nekifutásra, hogy telepítsd fel a zárt drivert, az update nélkülit(bocs, most épp nincs Mint elérhetőségben, csak Ubuntu és AMD-vel, de a lényeg azért talán látható): Beállítások/Zárt illesztőprogramok(asszem)
Ha sikerül(csak saját felelősségre, mert néha napján ezek be tudják borítani a rendszert), akkor ITT már könnyedén beállíthatod a kívánt fényerőt és az meg is marad restart után is (mindig).
-
válasz
V.Stryker #31283 üzenetére
Pontosan milyen Mint disztrót használsz, milyen videokarival, milyen driverrel?
(Csak példaképp, Ubuntu 14.04, AMD kari, zárt driver és ilyenkor egyszerűen a Catalyst Control Center-ben állítható -többek közt- a Fényerő is) -
Ha ilyen sorrendben teszed fel (W7 aztán a Linux), akkor semmi teendőd nem lesz utólag.
UI: Ha van más lemez is a gépben, akkor arra ügyelj, hogy amikor a partíciókezelőhöz érkezel a Linux telepítőjében, akkor ott alul azt a meghajtót jelöld ki a boot loader-nek, amelyikre a W7 és Linux települ! Device for Boot Loader install
-
válasz
Rimuru #23255 üzenetére
Ha nem tudod Legacy-ban elindítani, akkor ez füstbe ment terv, mert a korábban linkelt hsz-ben pont azt írtad, hogy GPT partíció-stílust keres a telepítő. Ez 2 dolgot jelent
1. UEFI install lett indítva
2. Jelenleg MBR partícióstílus van használvaUEFI telepítésnél (ez Linux-ra is igaz) van egy EFI rendszerindító partíció, ahova a rendszerindító kód kerül. Ilyenkor az utólag telepített Windows valamennyire toleránsabb a Linux-al, de mérget nem vennék rá, hogy zökkenőmentesen menne a telepítés.
MBR esetén viszont szinte biztos, hogy "ledarálja " a Linux-ot. (De még1x írom, W8.1-et még nem próbáltam utólag telepíteni Linux mellé) -
válasz
Rimuru #23250 üzenetére
Természetesen nem gond az MBR, csak Legacy telepítést kell indítani.
Arra viszont ügyelj (mondjuk eddig még nem próbáltam ki 8.1-el), hogy Linux mellé utólag telepített Windows az nem egészséges dolog... Nehogy kellemetlen meglepetés érjen. -
válasz
MacCaine #23221 üzenetére
De igen, csak ez lényegtelen, mert a problémát nem orvosolja amúgy sem sajnos. Se Windows alatt, se másik Linux disztró alatt sincs ez a hiba, csak a Linux Mint-ben lévő FF kapcsán.
Nem tudom, lehet félreérthetően fogalmaztam és ezért félreértetted a problémát, ezért belinkelem, a már tavaly is felvetett problémát, hátha másképp megfogalmazva, meg képekkel illusztrálva egyértelmű lesz. [link]
-
válasz
MacCaine #23209 üzenetére
Ez sajnos nem járható út, mert még ha működne is (de nem működik), akkor sem lenne pálya a számomra, lévén private browsing-ra van állítva a böngésző, minden süti törlésre kerül, az általad ajánlott módszer meg a sütikbe menti a módosítást, ergo ahányszor elindítom a böngészőt, annyiszor kellene mindig beállítani.
Mint írtam is, ez csak Linux Mint-ben levő FireFox kapcsán jön elő.
-
válasz
joecontra #23204 üzenetére
Így világos.
Arra esetleg nem tudsz valami "gyógyírt", hogy a Mint-ben, amikor telepítem és alapértelmezett keresővé teszem a Goggle-t(FireFox-ban), akkor nincs gyors keresési eredmények... Yahoo és a többinél meg igen.
Először arra gondoltam, hogy a Goggle Piracy "elleni" dolog a Mint-ben ez, de nem.Szóval hogy lehetne a Google keresőt rávenni, hogy egy dropdownlist-ben tolja a találatokat?
(Régi Mint-es megoldások nem mennek a 15/16-ban) -
válasz
joecontra #23199 üzenetére
1. Igen, a leamortizálni szócskát épp ezért tettem macskakörmök közé, mert valóban nem küldi el az örök vadászmezőkre(mint egyes low-level flash formatterek), csak épp Windows rendszerben egy használhatatlan pendrive marad utána... És nem, a Windows partíciókezelőjével nem lehet rendbe rakni azt a pendrive-ot, amit a Win32DiskImager + Arch Linux Hybrid ISO "szétbarmol", csak parancssorból. (Már ha a Windows partíciókezelőjére gondoltál)
2. Windows-ban RAW partíció nem létezik(nem is látszik), pontosabban ha egy partíció stílusa RAW lesz, akkor lehet menteni a menthetőt és újraformázni vagy újra kreálni a teljes partícióstruktúrát. Unallocated részt nyilvánvalóan nem látja a Windows, szóval az a 31MB-os rész, amit lát a Windows az egy FAT-es EFI rendszerindító partíció
3. Windows esetén pendrive particionálása alapjaiban tér el a Linux-tól, mert
Claude Leon
Windows csak egy partíciót enged létrehozni pendrive-okon vagy ha pl Linux alatt/egyéb módon többet is létrehoznak rajta, akkor is csak az elsőt látja... Szóval Windows alatt nem lehet "széjjel particionálni" egy pendrive-ot. -
-
Első dolgom volt kipróbálni a Win32DiskImager-t, tényleg rendesen legyártja a telepítőt. Innentől Ryle mesternek sok sikert a telepítéshez.
UI: Azon nem meglepődni, hogy a fenti progi "leamortizálja" a pendrive-t, azaz pl az én 16GB-os pendrive-om 40MB-osnak látszódott, csak parancssori CLEAN és újra particionálással lehetett visszanyerni a kapacitását.
bob.zxr - kösz az aggodalmat, hogy nem tudjuk CPT.Pirk-el együtt , hogy mire szolgál a *.*
(Óvodában is már csillagpontcsillag volt a jelem és Captain Pirk-ön is van pár csillag)
-
Azért nem alkalmasak, mert az Arch-ban V6-os Syslinux leleldzik, ezek az USb creatorok meg lecserélik V4-esre általában, ezért a "Not a COM32R Image" üzenet.
A Win32DiskImager valóban esélyes lehet, de szvsz (anélkül, hogy megnéztem/kipróbáltam volna) még sem lesz az (persze ki kell próbálni)
Windows alá is telepíthető a dd, azzal kellene operálni vagy egy másik Live Linux lemezről bootolva legyártani a pendrive-t (szintén dd-vel pl)
-
válasz
ViZion #18998 üzenetére
Azt special nem, de egyébként GB (70003) Fan cucchoz volt szerencsém (ez 50K-s cucc (ne keresd, nem fogod megtalálni))
Az ilyen speckó cuccok configja sokszor egyéni "beavatkozást" igényel...
(1 dolláros cucctól, a fél millás cuccig teljesen más lehet))
UI: az általad említett conf, kb 5 éves
-
válasz
pushalias #18835 üzenetére
Az a "xaros" 100MB-os partíció miatt cumiznak a user-ek számos esetben, mint a torkos borz... Szóval amennyire lényegtelennek tűnik (számodra) az a partíció, annyira fontos is egyben...
UI: Az adatlapodat elnézve, ezzel illene tisztában lenni egy WinMagazin szerkesztőnek(és ezt ne személyeskedésnek vedd, hanem építőjellegű kritikának)
-
válasz
Sub-ZeRo #18833 üzenetére
Szétszedni?
Vista/W7/W8 telepítőlemezről boot-olva parancssorból lehet particionálni, vagy ha ez estetleg bonyolult, akkor több boot-os particionáló progival is lehet előparticionálni, pl az itt linkelt MiniTool® Partition Wizard Home Edition-el...
természetesen ha ott van a 100MB-os partíció, egye meg a fene, de attól még a user-ek 95%-nak (vagy több) teljesen felesleges partíció, semmire nem jó/semmire nem jó.
-
válasz
Sub-ZeRo #18767 üzenetére
Hát egy teljesen kezdő versenyzőnek még bocsánatos, hogy automatikusan a Windows-ra bíz dolgokat, de Te azért szvsz nem az első konfigodat koptatod és nem is az első OS-t, szóval azért illene már tudni, hogy mire való az a 100MB-os partíció és azt is, hogy hogyan lehet "nem létrehozni"...
-
-
válasz
Carasc0 #18718 üzenetére
CSM -> Compatibility Support Module
Már csak 1 lehetőséget tudok javasolni, azaz akkor fognak csak megjelenni ezek a "rejtett" opciók, ha beállítasz supervisor jelszót. Lehetőleg egy 1 betűs jelszó legyen és nehogy ékezetet használj(bocs, ha mindezzel tisztában vagy, csak amikor ilyet javasolok, akkor azt veszem alapul, hogy valaki először csinál ilyet)
Ha így sikerül elővarázsolni a Secure Boot opciót, akkor tiltsd le. Utána már nem lehet gond a telepítéssel.
(Ettől függetlenül, ha tradicionálisan, hagyományos telepítést követek el, akkor sosem használok GPT partíciósémát, én minden esetben újrainicializálom az SSD/HDD-t MBR partíciósémát alkalmazva.) -
válasz
Carasc0 #18716 üzenetére
Az egyetlen problémám, hogy nem értem miért nincsenek meg a menük a BIOS-ban, amiknek lenniük kellene.
Utolsó próbálkozás: BIOS-ban az Exit menüben töltsd be az alapbeállításokat, majd az Advanced menüben a engedélyezd a CSM opciót (remélem ez se lesz) és a módosítások mentésével lépj ki a BIOS-ból, majd ismét be. Remélhetőleg feltűnnek az elveszett opciók...
-
-
válasz
Carasc0 #18710 üzenetére
Akkor nem tudom honnan származik az infód, hogy UEFI támogatottságú az a laptop, mert nem az.
Teljesen mindegy milyen Linux-al próbálkozol (olyannal, olyan disztróval, ami támogatja az UEFI-t vagy olyannal, ami nem), semmiféle olyan jelenség nem lesz, amire legelőször rákérdeztél. -
válasz
Carasc0 #18708 üzenetére
UEFI Support opció nem gond ha nincs, csak a másik 2 opciót tiltsd le végre (azok minden UEFI támogatottságú laposban vannak, pl a Secure Boot a Security menün belül)
Fast Boot-ot 2 okból is kapcsold ki
1. Nehéz belépni a BIOS-ba, ha be van kapcsolva (kikapcsolt állapotban tartsd folyamatosan lenyomva azt abillentyűt, amivel be lehet lépni a BIOS-ba, majd nyomvatartás mellett kapcsold be a lapost)
2. Nem lehet pendribve-ról boot-olni, amíg be van kapcsolvaSecure Boot
Szükségtelen Linux esetén -
-
-
-
válasz
Carasc0 #18700 üzenetére
"...hogy ne tartalmazza az UEFI boot rendszert?"
Arra gondolsz, hogy ne GPT partíciósémát hozzon létre automatikusan és ne legyen EFI rendszerindító partíció?
Ha igen, akkor annyi a teendő, hogy a telepítőlemezről (vagy a megfelelő progoval létrehozott boot pendrive-ról) ne az UEFI előtagos eszközről indítod a telepítést.
Ezalatt azt értem, hogy pl telepítőlemez esetén 2x szerepel a DVD a boot menüben. 1x pl AHCI: DVD akármi, meg még1x UEFI: DVD akármi néven (pendrive-nál USB: Pendrive akármi és még1x UEFI: Pendrive akármi néven)A telepítés megkezdéséhez a lapos bootmenüjét használd és onnan válaszd ki a megfelelő eszközt(BIOS-ban a boot sorrendben mindig az a SSD/HDD legyen az első, amire telepítesz)
UI: MBR->GPT és GPT->MBR váltásnál mindig le kell törölni/töröltetni az összes partíciót az SSD/HDD-ről és újra létrehozni/létrehozatni.
-
-
válasz
#59070464 #18678 üzenetére
Az miért nem járható út, ha beálítasz egy Apple billentyűt?
-
válasz
Rimuru #17808 üzenetére
"ne adj olyan tanácsot senkinek hogy rootként használja aktívan a rendszert"
1. Mivel korábban is hozott magának létre vendég fiókot, majd megoldja ezt a topiktárs, csak ha elolvastad volna az előzményeket, akkor érthető volna, hogy miért azt javasoltam, amit. (vagy ha gondolod, írd le, hogyan lehet a bejelentkező-képernyőt eltüntetni)
2. Előző évezred óta (mióta csak létezik admin fiók fogalma), azóta úgy használtam, jelenleg is használom és használni is fogom az összes gépem összes OS-ét(Windows, Linux egyaránt.)Ettől függetlenül értem miért írtad, amit és bizonyos fokig igazad van, de a legnagyobb biztonsági kockázatot nem az admin fiók jelenti, hanem maga a user. Sajnos a napi sok órás csüngés a faszbook-on(és egyéb közösségi oldalakon) természetes dolog, de az már nem, hogy egy kevéske időt szánjon a user naponta arra, hogy a biztonságos, a helyes, az ésszerű, a felelősségteljes internetezés és géphasználatnak utánanézzen és a szerint járjon el.
(20 éve vagyok a szakmában, 100-ból ha 5 gépen találkozom vendég és/vagy korlátozott fiókkal, ebből 4 Windows-os gép és 1 Linux-os) -
-
válasz
CPT.Pirk #17789 üzenetére
"Valami olyat vettem ki az okosok írásaiból, hogy egyszer elállítja azt a valamit a biosban a Win, aztán onnan kezdve el van állítva."
Azt nem tudod, hogy pontosan mit? (vagy -akár privben is- linkelhetnéd is és megsasolom)
UEFI kapcsán teljesen elképzelhető, hogy valamit el- vagy beállít, amit utólag lehetne kitakarítani/visszaállítani. (pl igen gyakran takarítom a deszkák boot menüjét a bennragadt ubuntu install bejegyzésektől(uefi install-al természetesen)) -
válasz
CPT.Pirk #17782 üzenetére
Igen, én is csak az ntpd szervizzel tudtam megoldani. Windows viszont nincs képben (csak az az SSD van csatlakoztatva, amire telepítek)
McSzaby - Olybá tűnik ez egy ismert bug (mondjuk a korábbi (0.8.4) Manjaro esetén nem rémlik, hogy ezzel volt gond...
colomb2 - Világos, de ha kézzel beállítom Európa/Budapestre, akkor is rossz az idő (más disztróknál ugye ilyen hiba nincs)
UI: Mondjuk PH!-nak is van gondja az idővel, mert ha valaki megnézi a saját- vagy bárki más adatlapját, hát nehéz megmondani, hogy az Aktivitásnál lévő idők, hogyan is születnek meg.
-
válasz
McSzaby #17775 üzenetére
Na ez szép volt, most a rendszeridő volt elmászva és azzal kellett mókolni a legtöbbet, hogy jó legyen. Pacman megy, AMD zárt driver is felment egyszerűen, GUFW-t is problémamentesen lehetett felpakolni, meg még jó pár dolog, amitől korábban a hajam égnek állt, szóval most már elfogadható valóban.
-
-
válasz
McSzaby #17764 üzenetére
Manjaro frissít már? És ezt most nem elméletben, hanem gyakorlatból kérdem...
(abban az órában már felpakoltam, amikor megjelent a 0.8.5 és xar volt az egész frissítés. 1,5 hét után feladtam, mert naponta gyalulták le a mirror-t és töltötték fel újra...)
Szóval akkor ez már igaz? 2 héttel a kiadás után talán lehet frissíteni is?) -
Akkor az a gond... Mindegy milyen Linux, az első dolgod legyen naprakészre frissíteni a rendszert (biztonsági- és ajánlottak), majd a Nyelvi támogatást is beállítani, nyelvi csomagokat is lefrissíteni.
Csak ha ezek megvannak, akkor van "éretelme" egyéb alkalamazásokat telepíteni. -
Magát a rendszert naprakészre lefrissítetted előtte?
1. Ha nem, akkor tedd meg (fontos és ajánlott frissítések is zúgjanak fel)
2. Ha ezt követően is gond lenne(amit kétlek, mert az egy biztonsági frissítés), akkor elindítod a Lubuntu szoftver központ-ot, keresőbe bepötyögöd, hogy libudev0 és telepíted. -
válasz
Nova96 #17446 üzenetére
Kipróbáltam és már Chakra alól írok, LiLi-vel hoztam létre a pendrive-ot és gond nélkül felment.
Szóval egy másik pendrive-al próbálkozz, vagy ennek kell egy alaposabb karbantartás, Windows alatt egy ilyen: [link] (lassú formázást eszközölj, le van írva hogyan kivitelezhető)CPT.Pirk - HHD is lehet megoldás, bár ott csak az olvasás gyorsul, írás nem. Ettől függetlenül, ha ésszerű áron lehet hozzájutni, akkor a gyors olvasás + nagy kapacitás előnyösebb vétel lehet, mint egy SSD jelenleg, ez tény.
-
-
válasz
CPT.Pirk #17442 üzenetére
"Mit értesz partíció eltolás alatt?"
Ami a neve, azaz a partíció kezdetének eltolását (partition alignments)
SSD-knél ennek az eltolási értéknek maradék nélkül oszthatónak kell lennie 4096-al(4KiB). Természetesen helytelen eltolási érték esetén is működik az SSD, csak éppen lassabb az SSD illetve többet kell írnia feleslegesen. (A Windows-ok (Vista óta) 1MiB eltolást alkalmaznak automatikusan, HDD-ken is(amikor a telepítővel vagy OS alatt a lemezkezelővel hozol létre partíciót))"A parted meg simán müködik, csak a meghajto méretét kérdezi MB-ban, nem tudom mi az a unit."
Hát ugye a Manjaro-nak CLI installere van. Amikor eljutsz a particionálásig és ott a manuális lehetőséget választod, akkor kézzel meg lehet adni a partíció eltolás értékét. Ezt az értéket különböző mértékegységekben adhatod meg, attól függően, hogy a Units lehetőséget mire állítod (lehet MB/LBA/Cylinder)
Na ha itt nem adod meg, hogy 1MB legyen, akkor szintén elcseszett eltolást használ, kb mint az XP. (csak az XP-nek megbocsátható ez a dolog, egy fél éves Linux-nak nem) -
válasz
CPT.Pirk #17440 üzenetére
De van automata particionáló(csak ütögeted az enter-t, aztán meghatározott számú, méretű, típusú partíciót gyárt le)... Mint a képen is láthatod, az az eredménye.
Kézi módszernél meg azért talán csak nem fogok manapság azzal töketlenkedni, hogy én állítsam be a partícióeltolást (Units) alapján...(több éves disztrók képesek user beavatkozás nélkül tisztességesen kezelni az eltolást SSD esetén)
Mondjuk a megoldás egyszerű, mert előparticionálom a meghajtót Manjaro telepítése előtt...
-
válasz
CPT.Pirk #17436 üzenetére
Pár negatív dolog a Manjaro-val kapcsolatban(egész konkrétan 0.8.4 xfce x64)
1. Telepítést követően kézi beavatkozás kellett, mert nem frissített egy byte-t sem
2. így 2013-ban elvárható lenne, hogy az SSD-kre is tekintettel van, nem pedig ilyen elcseszett partíció eltolást képes produkálni.(kézi módszernél is)Jelent meg újabb build is, lehet abban már javítottak/módosítottak, ezt nem tudom(amúgy már 2 napja költöznek(nem elérhető az oldaluk))
-
Hali!
Köszönöm, lassan de biztosan haladok, már minden driver-t amit kellett sikerült felpakolnom, magyar nyelvre áttettem az OS-t, megtaláltam , hogy a terminal ablakban is magyar nyelvű bill. kiosztást használjon stb (nem röhögni, tudom hogy ezek mennyire alap dolgok
)
Kis dolog egy Linux-osnak, de nagy dolog egy Windowsosnak...1. Felhasználó és csoportok témakör. Amikor létrehozok usert, akkor egyből a user típusától függően lehet a jogokat is állítani, ez rendben is van. Az lenne a kérdésem, hogy a létezik-e ezen felül amolyan Group Policy (csoportházirend) a Linuxban?
2. Hogy lehet kirakni a hálózati kapcsolatok ikont a panelre?
(Ki- és bemenő adatforgalom esetén villog, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam)3. FF-ben nem működik a BackSpace gomb (vissza az előző oldalra)
Fire.
-
válasz
sh4d0w #10249 üzenetére
Hali!
Akkor honnan tudod hogy forrás? Vagy egyszerűen arról van szó, hogy ezek programozó szemszögből forráskódokat tartalmazó fájlok, amiket szó szerint be kell fordítani, hogy egy "futtatható" állomány generálódjon? Mintha Windows alatt C/C++ írnék egy progit, majd make-el legenerálom manuálisan az exe-t? (csak itt nem exe)
Ezek linuxhoz letölthető flash változatok, ezek mit jelentnek (YUV, RPM stb stb) [link]
(tar.gz az gondolom gzip, szóval tömörített fájl)Fire.
-
Hali!
Először is köszönöm a válaszokat!
3. Igen, pl az Nvidia karinak a drivere volt/van .run kiterjesztéssel és a már említett Atheros chipset-es drivernek is...
A forrásnak milyen kiterjesztése van/lehet?
Pl itt mit takarnak a különböző letölthető verziók? [link]Jester01
Köszönöm. A különböző parancsoknak már utánanézek, azzal nem lesz gond...Fire.
-
Hali!
Nos először is törzsgyökeres Windows felhasználó/programozó vagyok, a Linux egy sötét folt jelenleg a számomra, de mivel szeretném megismerni, ezért pozitívan állok a kérdéshez, ha úgy tetszik kihívásnak tekintem...No, az Ubuntu utolsó változatát (x64) telepítettem, és egyből lenne pár probléma, konkrétan nem felismert eszközök driverének telepítésével kapcsolatban. (Elnézést, ha így elsőre még "Windowsosan" fogalmazok...)
Kutakodtam a neten a témakörben, de a leírások csak még több kérdést vetettek fel bennem, ezért egy pár alap dolgot itt kérdezek meg.1. Ha kell driver, akkor arra ügyelni kell hogy (esetemben) Ubuntu-hoz készült legyen?
Kérdem azért, mert láttam drivereket, ahol különböző Linux-hoz vannak változatok, tehát ebben nem egységes a Linux?2. Leggyakrabban run kiterjesztést látok a drivereknél, létezik más is?
3. Esetemben egy Atheros WLAN kártyához kell majd driver (de nyílván más is lehetne). Leírná nekem valaki lépésrő-lépésre, hogy hogyan kell telepíteni egy drivert?
(Szintén a eten olvastam ilyen leírást, de abból nem ltom, hogy miért úgy/miért oda stb, ezek a leírások nem kezdőknek szólnak, főleg nem Windows usernek...)4. Sok topic témája (jó nagy vitákkal persze) a Windows vs. Linux biztonságosságának kérdése. Engem ez most annyiban érdekel, hogy:
Ha egy email kliensel letöltök egy fertőzött levelet(ami windowsra kihatással lenne, de Linux alatt "agyhalott") és ezt a levelet továbbküldöm, akkor a fertőzött levél simán elküdhető. Ha ez így van, akkor van-e mód ennek a kiküszöbölésére avagy itt jutnak szerephez a néhány Linux alá írt vírusírtók?Előre is THX!
Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest