- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rimuru #63144 üzenetére
Ki. Az insert, append, és egy sor törlése már fejből megy, ahogy a mentés és kilépés is. Egyszer már sikerült keresnem is
Sajna olyan vagyok mint a kis elefánt, nehezen tanul, de gyorsan felejt. Amit nem hsználok nap mint nap, az pillanatok alatt kimegy. pl. Pár napja olvastam a Gnome súgójában egy okos bash parancsról(bill. kombináció), ami a kiadott parancsok előzményeiben keres egyezést. Vele pillanatok alatt megtalálom azt a a parancsot amit egyszer már kiadtam, és nem akarom újragépelni a paraméterivel együtt.
Minden nap tanulok valami újat, csak nem minden tárolódik el
-
soldi3r
veterán
-
mexel
veterán
válasz
Rimuru #63079 üzenetére
Azt kerestem, már az előzményeket túrom de van millió. Az biztos hogy Dd-vel volt kapcsolatos, de valami tömörítéssel is mert úgy nem foglalt el akkora helyet. Szépen le volt írva de valami érthetetlen oknál fogva nem mentettem el.
BoB: ha androidosba írok akkor meg ide küldenek...
Mindegy, köszönöm, keresgélek tovább, pár nap és biztos meglesz
Gondoltam valaki csípőből vágja ezt
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Rimuru #63067 üzenetére
Bajok vannak, kezdő vagyok.
A furcsa, hogy formázni lehet a router kezelő felületén (nem a legjobb a fordítás), és ott lett formázva, és működik is (csak ott ext-et nem lehet pont választani).
Közben itt azt olvastam, hogy az fdisk mbr-rel jó, a gtp-t nem szereti.
"fdisk (older, doesn't support GPT"
Azt tudom, hogy anno GTP-re formáztam. -
Shyciii
veterán
válasz
Rimuru #63017 üzenetére
Ez az i3lock nagyon jópofa. Fel is tettem, be is állítottam, hogy jól nézzen ki, és hozzárendeltem egy bill kombót. A notebooko fedelének eseménye viszont még nem megy. A logind.conf valszeg működne, mert ha kikommentezem a lid switch sorokat, és odaírom a végére, hogy lock (manuál ezt írja), akkor nem csinál semmit. Aztán rájöttem, hogy kell egy daemon, ami ezen eseményeket figyeli, így feltettem az acpid-t, és természetesen elindítottam a szolgáltatást. Most már regál minden eseményre, és minden akcióra, kivéve a lock-ot. Tehát ha azt állítom be, hogy restartolja a gépet a fedél lecsukásakor, akkor restartolja, ha leállítsa, akkor leállítja. Egyedül a lock nem megy
úgyhogy ennek még utánanézek, mert az arch wikipediáján nem találok ezirányú infót.
-
Shyciii
veterán
válasz
Rimuru #62964 üzenetére
Ugye pure arch + kde-t használok most. Ehhez találtam rendes tutorialt nuku scriptel. Működik is faccán. Ugye kb 2 hete terveztem, hogy openboxra váltok. Csináltam megint egy pure archot (meg image-t is róla, ha elcseszem az openboxot, akkor csak visszatöltöm), viszont ahány videót néztem kb annyiféleképpen mutatják, hogy hogyan kell feltenni, és kézzel beállítani, de egyik sem működik rendesen. Legtöbbször az a baj, hogy a login screenen a felhasználót kiválasztva nem bejelentkezik, hanem visszaugrik a loginscreenre. Slim, lightdm ugyanezt csinálja. Fura, hogy míg kde + sddm esetén kvázi mindenki ugyanúgy mutatta, openbox esetén meg rengeteg verzió van. Kvázi nem találok egy rendes, kifejtős leírást, ami tényleg működik. Tehát el sem jutok, hogy már az obenboxot mutassa, és konfigurálhassam a panelt, launchert stb
-
válasz
Rimuru #62948 üzenetére
Mondjuk egy küső merevlemezt a Raspberry-re kötve simán formázhatom bármelyikre? Vagy van valami megkötés vele kapcsolatban (oké, majd rá is keresek
)
globbing-al van egy kis gondom:
ls -ad .????
.kodi .nano
de
ls -ad ?????
ls: '?????' nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtárHa a . nem helyettesíthető ? jellel, akkor hogyan listázom ki a 4(5) karakter hosszú könyvtárakat?
-
Shyciii
veterán
válasz
Rimuru #62859 üzenetére
Testreszabhatóság az remek, azt én is szeretem, de nálunk a programozóknál nem úgy van, hogy mindennap betöltik a maguk 3-4 programját, aztán dolgoznak. Visual Studio, vagy Delphi az egyetlen fix kvázi. Semmi más. Mondjuk nem is normális a rendszereink felépítése. Teljesen kusza. Hol mssql, hol mysql, hol firebird, hol mongodb, Windows 2008 R2 - Windows 2016, Freebsd, Ubuntu...Igazából ésszerűtlenűl csinálunk dolgokat, de a felsővezetésnek jó így, hogy az átláthatóság lassan a nullához konvergál.
-
válasz
Rimuru #62613 üzenetére
Kössz!
Úgy értem a viszonyulást, hogy azonos célt szolgál a kettő, vagy mást?
Előbbi esetén miben melyik a jobb?(#62615) cigam: Néhány nap, de senki nem tudja pontosan. Az egyik fejes hagyta el nyaralás közben, de ő sem tudja pontosan, hogy mikor, mert ő is csak akkor vette észre, hogy nincs meg, amikor már több napja nem is nyúlt hozzá. Persze az sem esett le neki, hogy egyből szólni kéne...
-
lev258
veterán
válasz
Rimuru #62455 üzenetére
Hurr-hurr
IMIIKE1998: A Microsoft Office csomag nem érhető el Linuxra, viszont van LibreOffice. Ha képes vagy átállni, akkor teljesen jól használható szoftver, viszont az átjárás a két szoftver között nem egészen tökéletes, inkább nem ajánlott.
Létezik Steam, amin keresztül Linuxra elérhető játékokat telepíthetsz. Újabban van egyfajta emulációs próbálkozás is, amivel Win-es játékokat is lehet futtatni, változó sikerrel.
Természetesen vannak nem Steam-es Linuxos játékok is, de a Win-esekre megint csak emulációs lehetőség van, változó sikerrel.
(Tudom, a Wine nem emulátor, de most ebbe ne kössön bele senki.) -
Shyciii
veterán
válasz
Rimuru #62267 üzenetére
Double Commanderben nem találtam ilyet. Csak ezeket:
Alapértelmezett kódolás: UTF8
Új létrehozása ezzel a kódolással: UTF8BOM (van még UTF16)VIszont ha a locale-gen alatt a magyart választom ki, és úgy generálom le, akkor jó lesz a Double Commander alatt is, viszont így az egész linux nyelve magyar lesz.
-
Frawly
veterán
válasz
Rimuru #62105 üzenetére
Nálam a kizárólag Waylanden futtatott 3.28.3-as Gnome Shell Arch Linuxon megjegyzi az ablakok méretét. Nem kellett hozzá semmit állítanom, vagy addont telepítenem. Alapból így jött. Ez valami Manjaro-s beállítási gikszer lesz. Gyurmafigura is ezt pont ezt az arch-os verziót használja, szerintem ezt ő is meg tudja erősíteni.
A másik probléma viszont biztosan az, amit írsz, hiába állítja át valaki a Gtk3-témát, Gtk2/Qt-t használó alkalmazásoknál külön kell állítani.
(#62108) kmisi99: azt az 1,5 tera adatot sürgősen mentsd le. A superblockhiba egymagában nem játék, ne adatvesztés legyen a vége. Adatmentés után egyszerű lesz a dolgod, formázd az egészet újra, meg húzd rá újra a rendszert, adatokat meg visszamásolod rá. Ha az fsck nem tudta megjavítani a fájlrendszert, akkor más választásod nem lesz.
-
Shyciii
veterán
válasz
Rimuru #62105 üzenetére
És melyik tudja? Mert ugye a KDE sem kifejezetten tudja, ha úgy nézem. Cinnamont próbáltam még ma más okból kifolyólag, és ott sem lehetett.
Most épp nézem a Shell extension-öket Gnome-ra, de még nem találtam meg, hogy van-e olyan, ami megjegyzi az ablakokat. Milyen néven találtad?Uhh tényleg. GTK vs Qt. Basszus...Akkor esélytelen egy GTK-t használó rendszeren Qt-s programok témáját állítani? Mert ahogy nézem VLC-nek van saját téma kezelője, így ott a sajátját átállítottam, de többinél nincs.
Amúgy KDE-nek nem okozott gondot, hogy a GTK-s Double Commander igazodjon hozzá. Ezért is nem tűnt fel, hogy ez gond lesz Gnome-ra váltáskor. -
Shyciii
veterán
válasz
Rimuru #62037 üzenetére
Uhh, én azt hittem, hogy kernelben van minden szép és jó, és azt kötelezően tudnia kell a disztriknek használni, max a konfigurálási lehetőség nem, vagy korlátozott mértékben adott. Azt meg végképp nem gondoltam volna, hogy az LTS változhat disztrinként is. Azt hittem ez központilag szabályozott.
Köszi a linket, ezt áttanulmányozom. -
válasz
Rimuru #62037 üzenetére
Köszi, 10 fok eltérés miatt már megéri felrakni valóban.
Mivel van 340 és 390 számú is tárolóban a kártyához, gondolom bizonyos kártyákhoz jó csak a magasabb számú, de ha ezzel fut ez a Quadro 1000M-es, akkor azt is használhatja hozzá.
Megnéztem és ez jó hozzá: (ill. ezt írja a driver kereső az nVidia oldalon)
Version: 390.87 Release Date: 2018.8.27
-
Frawly
veterán
válasz
Rimuru #62034 üzenetére
Pont írtam a Linuxos OFF topikba, hogy a Win10 update-ja már olyan lassú, hogy még a gentoo-s forráskódból forgatással is beelőzöd sebességben. A fordítás ugyan jobban megizzasztja a procit, de hamarabb végez és mellett tudsz bármit csinálni. Na, ezt Win10-nél próbáld meg.
(#62031) ubyegon2: én, mikor még embereknek telepítettem gépet, mindig azt a Windowst tettem fel, amit kértek. Úgyis csak arról akartak hallani, Linuxról nem. Meg végül is azért nem győzködtem őket, mert ha Linuxot teszek fel, utána nem supportálom, így ha később elromlik valami, én nem leszek ott, ők nem értenek hozzá, és segítséget sem fognak tudni hozná szerezni, kevesebb ember tud nekik benne segíteni. Ha meg Windows van fent, ahhoz ugrasztani tudják bármelyik szomszéd Win Pistit, aki meg tudja nekik patkolni működőre vagy bárki távsegítséget tud nekik nyújtani TeamViewer segítségével. Bár szívem szerint régóta nem tennék Windowst semmilyen gépre, hacsak valami céges vagy professionális felhasználás, vagy játék nem indokolja, vagy valami komoly driver probléma állja útját a Linuxnak.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
Rimuru #61931 üzenetére
Köszi, tökéletes így, most már csak reménykedni kell, hogy megoldja a problémát.
@Cigam
Crontab tök üres, a parancs pedig ezt adja kiinit.scope loaded active running System and Service Manager
session-c1.scope loaded active running Session c1 of user pi
session-c2.scope loaded active running Session c2 of user pi
avahi-daemon.service loaded active running Avahi mDNS/DNS-SD Stack
bluealsa.service loaded active running BluezALSA proxy
bluetooth.service loaded active running Bluetooth service
cron.service loaded active running Regular background program processing daemon
dbus.service loaded active running D-Bus System Message Bus
dhcpcd.service loaded active running dhcpcd on all interfaces
getty@tty1.service loaded active running Getty on tty1
grafana-server.service loaded active running Grafana instance
hciuart.service loaded active running Configure Bluetooth Modems connected by UART
home-assistant@homeassistant.service loaded active running Home Assistant
influxdb.service loaded active running InfluxDB is an open-source, distributed, time series database
lightdm.service loaded active running Light Display Manager
ModemManager.service loaded active running Modem Manager
NetworkManager.service loaded active running Network Manager
nmbd.service loaded active running Samba NMB Daemon
polkit.service loaded active running Authorization Manager
rsyslog.service loaded active running System Logging Service
smbd.service loaded active running Samba SMB Daemon
ssh.service loaded active running OpenBSD Secure Shell server
systemd-journald.service loaded active running Journal Service
systemd-logind.service loaded active running Login Service
systemd-timesyncd.service loaded active running Network Time Synchronization
systemd-udevd.service loaded active running udev Kernel Device Manager
triggerhappy.service loaded active running triggerhappy global hotkey daemon
udisks2.service loaded active running Disk Manager
user@1000.service loaded active running User Manager for UID 1000
wpa_supplicant.service loaded active running WPA supplicant
avahi-daemon.socket loaded active running Avahi mDNS/DNS-SD Stack Activation Socket
dbus.socket loaded active running D-Bus System Message Bus Socket
syslog.socket loaded active running Syslog Socket
systemd-journald-dev-log.socket loaded active running Journal Socket (/dev/log)
systemd-journald.socket loaded active running Journal Socket
systemd-udevd-control.socket loaded active running udev Control Socket
systemd-udevd-kernel.socket loaded active running udev Kernel Socket
triggerhappy.socket loaded active running triggerhappy.socket -
Frawly
veterán
válasz
Rimuru #61924 üzenetére
Igen, a cpulimitet én is ajánlom. Pár hete találtam rá, nekem Re-Volt-hoz kellett. Hiába kapcsoltam be a RVGL-ben a V-syncet, még úgy is feleslegesen túráztatta a procit, nagyon melegedett (majd újra lesz pasztázva). Így levettem cpulimit-tel, és azóta teljesen jó, a V-syncelt 60 fps így is megvan, és a procit valami 20-30%-ig pörgeti csak fel így.
A nice prioritásállítása csak egy szintig segít. A CPU terhelési %-ot nem lehet vele szabályozni.
-
enginev3.0
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz
Rimuru #61641 üzenetére
Köszönöm, megszívlelem a figyelmeztetést - akkor marad live rendszer (esetemben a Hiren's Boot CD-n lévő Parted Magic mini Linux) és az abba beépített CloneZilla, majd utána még szintén a live rendszer alól elvégzem a plusz tárhely hozzáadását a /home partícióhoz.
ubyegon2: köszönöm a tippet, ezt megnézem, mert fel szeretnék állítani a jövőben valamilyen rendszeres backup-olást is és ahogy nézem, ez arra (is) alkalmas.
-
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
válasz
Rimuru #61602 üzenetére
Ezért járok ide, mert nem tudom szaknyelven leírni a bánatom.
Laptop külső FHD monitorra kötve, saját kijelző kikapcsolva működik. Elindítottam egy hosszabb letöltést és rányomtam a képernyőzárra, hogy ne világítson feleslegesen. Ennek az lett az eredménye, hogy a laptop kijelzőn (itt miért?) és a külső monitoron is ez van:Linux Mint 19 Tara msim tty1
msim login:Bejelentkezek, kijelentkezek, de eltüntetni nem tudom.
Nem vágom, hogy ez terminal vagy konzol, nem találkoztam rövid Linux pályafutásom alatt ilyennel
Innen szeretnék menekülni, megnézném a letöltés sorsát, Firefox, stb. -
-
törölt tag
válasz
Rimuru #60618 üzenetére
Úgy értem, hogy vannak filmek, sorozatok etc és azt egy Linux-s környezetre akarom rakni és arról elérni. Arra kérdeztem, hogy milyen disztró van. Vagy tökmindegy, mert a hálózatról úgyis elérhető? Wint nem akarok, mert elég szívató és a Linuxra gondoltam van e megoldás.
-
válasz
Rimuru #60557 üzenetére
Ez annyira egyszerű lehet, hogy még életemben nem hallottam róla! Gyaníthatóan ez rendszergizdáknak való.
OK, már látom, hogy ez telóra van. Az rohadtul hiányzik, hogy még telón is nézegessem a rendszer adatokat.
Minek? Belepiszkálni tutira nem fogok, akkora felületen még áttekinteni sem fogom tudni a kínai 8magos csodát.(amúgy nem is akartam volna androidos vizekre evezni, nem is kéne, az egy dolog, hogy a kollégát kitiltották az androidos topikból)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Rimuru #60456 üzenetére
Most úgy el is állítottam mindent a témázgatással (próbálgatással), hogy nem tud bejelentkezni. Rescue módban nvidia driver leállást mond. Valószínűleg újra kezdem elölről, telepítek egyet (legalább gyakorolok, és tovább szidom őket).
Egyébként az első amit nem értek, hogy miért nem lehet egy windows közeli felületet létrehozni, hogy aki áttér annak könnyebb legyen. Kicsit azt érzem, hogy ilyen különcködés megy, hogy ez teljesen más mint a win, itt miden más. Valahol ezt érzem akkor is, mikor értelmetlen dolgok miatt kell parancssorozni, valami alap dolgot bonyolultan beállítani: a pro linux mágusoknak ez nem hátrány nekik 2 kattintásm meg 1 sor gépelés, de élvezik hogy van egy szenvedő közlegény alattuk, akinél ők sokkal okosabbak. Persze lehet tévedek (és remélem így is van).
Félre ne értse senki, ez nem vonatkozik itt senkire! -
Skullwipe
senior tag
válasz
Rimuru #60097 üzenetére
Na akkor én meg azt kérdem, hogy szoktatok másolni ilyen adatokat, hogy mentitek le? Gyorsan, könnyen, egyszerűen terminálban?
Amúgy régebben linkeltem egy videót az arch telepítéssel kapcsolatban, és van github ahol ezek a scriptek mindig fent vannak és te magad úgy írod át, és úgy módosítod ahogy tetszik, egy jó alap, és ezt bogarásszuk végig a videóban, az se rossz dolog.
Egyébként valami nálam is elkezdődött, mert ugyan én tök hülye vagyok de annyival jobban érdekel már a linux téma, rosszul vagyok ha winre kell gondolni, annyi dolog rossz benne. A régi linuxok meg már jól kinőtték magukat, és én most eléggé pozitívan tudok erre a témára gondolni.
Valaki elmondja nekem, hogyan tegyem újra akkro a cinnamont úgy hogy tudjam miket raktam fel home-ban és hogy vissza tudjak másolni mindent ami alapból az asztalon volt, meg úgy egyáltalán minden olyan információt amit beállítottam magamnak megmaradjon? Olyan jó lenne, ha tudnám miket mentsek le, miket állítsak vissza, hogy ugyan úgy visszakapjam ahogy előtte használtam, mielőtt szét barmoltam volna.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Rimuru #60081 üzenetére
Megcsináltam a ff beállítást, működik, nagy köszönet érte.
Majd megcsináltam az easeus partition master programjával az mbr-gtp konvertálást. Ami érdekes, hogy azóta a win zászló helyett a lenovo logó van win betöltődésnél (ez a töltő karikával). Sajnos így az easyBCD-vel jól beállított dualboot-ot is buktam. (ráadásul nem szerettem a grub-ot, inkább az easybcd-s felületet próbáltam használni)
Most kezdek google-zni az uefi-s dualboot miatt, bár jobban szeretném, ha lenne egy jó kis program, ahol nekem csak kattintgatnom kéne. -
-
csixy
addikt
válasz
Rimuru #60075 üzenetére
Természetesen teljesen nem biztos, hogy tudom, de már használtam korábban és működött. Tudom ,hogy bizonyos biztonsági kockázatai vannak a használatának, de a segítségével lehet grubot telepíteni partícióra.
installing grub2 to a partition
"Run: chattr -i /boot/grub/i386-pc/core.img. This will unlock the GRUB2 core code file for updating, if it isn't unlocked already."
-
válasz
Rimuru #59846 üzenetére
Kossz!
Es arra nincs tipped, hogy pl. a Nemo-ban miert vannak hasonlo gondok? Illetve pl. Gnumeric eseten a cellakban, meg meg par progiban.
Adwaita-Dark temanal elojon, es a legtobb sotet temanal szinten.
Biztosan tematol fugg, mert talaltam olyan temat, aminel nem jelentkezik a hiba, de az jo rusnya tema.Valami a GTK temakkal lesz. Ha Cinnamont, vagy Mate-et rakok fel, akkor nincs gond, de most Deepin eseten elegge zavaro.
-
Frawly
veterán
válasz
Rimuru #59739 üzenetére
Lehet igazatok van, és én emlékszem rá rosszul, és tényleg 1 hónap lesz. Most már kíváncsivá tettetek, megnézem mennyi idő lesz.
A half rollinggal az a bajom, hogy nem akarok disztrót upgrade-elni, nem csak hogy nem félévente, hanem soha. Bár most újrahúzom az Archot, ami még csak egy éve van fent az egy éve megvett gépen, mert úgyis gond van a NetworkManagerrel, meg már annyi szar fent van, hogy átláthatatlan a rendszer, és úgyis vissza akarok állni az örök kedvencemre a KDE-re, meg akkor már kipróbálom SSD-n az f2fs-t, hogy mennyivel jobb, mint az ext4. Az ilyen éles váltásokat jobb tiszta lappal kezdeni. Egyébként az életben nem akarok OS-t újratelepíteni. Bár lehet eltolom még egy héttel, mert vannak dolgok, amit még ezen a telepítésen akarok tesztelni.
Szóval tényleg csak az a bajom a Fedorával, hogy half rolling, ha lenne ilyesmi full rollingban, akkor tenném is fel. Ilyenkor rendszeresen elgondolkozok, hogy a Gentoo ezért lenne jó, ott tudnám mindig git-dev-ből a ropogós, legfrissebb kódot forgatni, de ki a ráknak van arra ideje, hogy állandóan forrjon a gép, míg pörgeti le az új kódokat? Így is meló mellett alig van szabadidőm, mikor gépezni tudok, meg pihenni.
-
taiji
csendes tag
válasz
Rimuru #59694 üzenetére
colomb2
Ez oké, de ezen leírás alapján ez a load nem %-ban megadott érték. A system monitor amit néztem, pont úgy mutatja, mint a Windows-é, és %-ban, csak a Win 10 szét tudja bontani CPU+GPU-ra a mutatott értéket ahogy most a céges 1709-es buildet nézem.
BoB
Szerintem hagyom azt a Chromiumot, mert többen írták, hogy Core i3 + ssd-s gépen is 8 óra volt a befordítása.
-
Skullwipe
senior tag
válasz
Rimuru #59673 üzenetére
Teljesen más miatt keresek még mindig megoldás a foxnál, mert a lastpass menü sehogy se jön elő winen pár napja egyik fajta firefoxnál se amiket használunk, és véletlen a találatok között volt ez is. Alapból sose találtam volna rá ezekre a jó tippekre, amit csak tudtam be is lőttem gyorsan, de tudok kimaradtról is, mondjuk a videóknál ha még mindig van az hogy fade-in és fade-out, ezeket is ki lehet kapcsolni, de attól még mindig nem azonnal reagál teljes képre váltásnál, de legalább nem sötétíti le a képet.
-
válasz
Rimuru #59266 üzenetére
Uhh, sorry, igaz.
Igyexem nagyon rovidre fogni.
Kiprobalom a Thunart.Frawly: A D.C. azert nem jo, mert sem regex-el, sem egyeb modon nem tudom elerni, hogy a hibas karakterre reszurjon.
Hogy tudom kideriteni, hogy mi van mogotte, amire szurni is lehet?csixy: A MC siman kihagyja a kritikus karaktereket, es ha megprobalom atnevezni, akkor azt irja, hogy irasvedett a winyo, es nem tud ra irni (root-kent is).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Rimuru #59256 üzenetére
Először oda akartam írni, de ott nagyon kevesen vannak, meg egyelőre talán jobb ötlet javaslatokat megosztani ott, amiből lehet készíteni egy listát. Látni láttam ezt a sylpheedet, de ronda, meg GTK is (mondjuk ez nem ritka párosítás). Szerintem a Geary lesz aztán talán hamarosan megjelenik a Vivaldié, az meg helyzeti előnnyel indul úgyis mert be lesz építve a böngészőbe (a mutt kiesik, mert ugyan nem írtam, de nekem az email kliens az grafikus, a muttot meghagyom a perverzeknek).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Rimuru #59197 üzenetére
Rákerestem, nem találtam egy korrekt összehasonlítást. NSA vagy merre felé tapogatózzak?
Amúgy minden fontosabb böngészőről időről időre kiderül, hogy haza telefonál.
Egy böngetőért nem fogok visszaállni win-re, azért jó látni, hogy van haladás.Dave™
Hinni tudod hol kell?
Én inkább azt mondom egyes böngészővel legyünk nagyon elővigyázatosak, vagy jó esetben simán elővigyázatosak.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Rimuru #59197 üzenetére
Olvass utána azért. Az üzleti modell - a google-lel szemben - nem erre épül, így nincs rá szükségük, elég részletesen beszámolnak róla több fórumon is, a szkeptikusok pedig keresgélhetnek a kódban is. Plusz mint mondtam az alapító JvT is bizonyított már az Operával meg a köré szervezett közösséggel, neki már pusztán bemondásra is elhiszem (de azért jó dolgot elolvasni a technikai oldalát is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Tőzsde és gazdaság
- Trollok komolyan
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Renault, Dacia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest