- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
I02S3F #95992 üzenetére
Pont Mint-en jár az eszem
Unalmas lehet, hiszen maga a disztró is uncsi. Én már 10 éve unom, de ki lehet bírni így izgalmak nélkül is simán.
Minden megy rajta vajsimán.
Ezt kéne Tibikomámmal megértetni!
Beszarok a stílusodon
.
Ez a jobbik eset, sokan arcidegzsábát kapnak tőle.
-
válasz
I02S3F #95981 üzenetére
Még szerencse, hogy kezesbárány!
Neked legalábbis.
Két nap alatt hogyan vált azzá? Emiatt kérdezem csak:
Volt fent Arch, csak - mindneféle buherálás nélkül - függőségi probléma lett. Összeakadtak csomagok. Mondom eltávolítom, ami okozza. Erre nem boot-olt.(#95884) I02S3F
Vagy valamit megint nem jól értelmeztem?
(#95986) urandom0
...következő bootnál volt meglepetés, szinte semmi nem indult el, csak egy alap prompt-om volt, meg egy csomó modulhibám. Próbálgattam kézzel betöltögetni a modulokat, de a modprobe-ra, az insmod-ra és az összes többire azt mondta, hogy "not found"
Innentől kezdve én az ilyesmit úgy nevezném, hogy kezesbáránnyá vált a disztró!
-
urandom0
senior tag
válasz
I02S3F #95981 üzenetére
Persze, hogy az, mert te értesz hozzá. Hirtelen minden nagyon egyszerűvé válik, ha az embert ért hozzá.
Én pl. Slackware alatt simán megcsinálom, hogy törlöm a futó kernel csomagját, letöltök egy másik verziót, legenerálom hozzá az initrd-t, bemásolom a helyére, átírom az elilo.conf-ot ha kell, és kész a kernelfrissítés.
A minap pedig úgy jártam, hogy elkezdtem törölgetni a KDE csomagjait. kaddressbook, kio, kmod, kizé... következő bootnál volt meglepetés, szinte semmi nem indult el, csak egy alap prompt-om volt, meg egy csomó modulhibám. Próbálgattam kézzel betöltögetni a modulokat, de a modprobe-ra, az insmod-ra és az összes többire azt mondta, hogy "not found". Kiderült, hogy a kmod csomag nem a KDE-hez tartozik, hanem a kernel modulok kezeléséhez szükséges parancsok vannak benne, enélkül még egy pendrive-ot sem tudsz beolvasni. Én meg simán letöröltem
Bebootoltam a telepítő pendrive-ról, shellből visszamásoltam ezeket a programokat, utána már be tudtam bootolni normálisan. Utána töröltem, amiket kézzel másoltam be, és visszatelepítettem a kmod csomagot, azóta is működik.
Úgy könnyű, ha az ember ért hozzá, de aki nem, az nem fog ilyen problémákkal küzdeni, letörli és újratelepíti az egész rendszert, vagy visszamegy Windowsra. -
válasz
I02S3F #95884 üzenetére
Hát tudod...
Most szenvedek egy friss Mint-tel.
Nem hinném hogy pl. a yt-dlp egyedül az én monomániám. 2022-es verzió van a gyári tárolóban.
Azóta kb. 6x volt yutubéknál api változtatás ergo használhatatlan.
Akkor mire jó..? a fényévekkel elmaradt tárolós szoftver? Azt aláírom stabil mivel nem is használom ezért tuti atomstabilan ott van a lemezen. -
válasz
I02S3F #95807 üzenetére
Kéremtisztelettel.
Gyenge testem, rozoga elmém meghajolt a köz nyomására és a gyalult Debian helyére ment most 15 perce egy LinuxMint XFCE (természetesen megy, azaz menne rá majd a komplett KDE Plasma).
Miért feltételes módban írtam?
Hát mert a szépen simán lefutott telepítés, a legvégén benyögte fatális hiba, ez nagyon nagy baj, ő biza' nem tudja betenni az indítófájljait az EFI partícióra.
sda7, fat32, flagek rendben, benne egy W10, az Ubuntum indítói, eddig minden os-nek sikerült ez a nehéz művelet. Hely is van mert a gyalult os-ek bejegyzéseit törlöm az EFI könyvtárból, most legutóbb a EFI/debian mappa ment a levesbe és mert gondolva a jövőre, 1GB az EFI partíció mérete. Még a Nobarának is elég volt, asszem az pakol kerneleket az EFI-be.
Ilyenkor mit kéne elkövetni, és miért nem sikerült neki az ami eddig sacc. 7-8 oprendszernek gond nélkül ment?Mégse szeret engem a Mint.... brühühüü...
-
válasz
I02S3F #95797 üzenetére
Én is régóta szívesen vennék, de amíg az előző tökéletesen muzsikált, nem vitt rá a lélek a cserére.
Még a sebességgel sincs bajom. SSD van benne.
Ez egyébként érdekes dolog, mert Elitebookban Sata3-as SSD van, ebben NVMe PCIe 3.0 és különösebben nem érzek emiatt semmit, amivel pörgősebb, az inkább az Intel CPU gen2-ről gen11-re váltás miatt van. Gamer desktopban se tapasztaltam sebesség különbséget a Samsung 860 EVO és Samsung 980 között, nyilván azért, mert a lényeges különbség az a szekvenciális sebességben van, nem az access time-ban.
-
válasz
I02S3F #95792 üzenetére
Köszönöm! Ha annyit bír, mint a HP, már jól jártam. Én se vagyok járatos noti hw témában, de két hónap alatt sokat nézegettem, hasonlítgattam procikat, árakat... Amúgy vagy Elitebook vagy Dell Latitude volt a cél, a Precisionok durva áron vannak nagyon. De mivel nem renderelek a gépen, nem is játszom, így nem is kellett a Precision.
(mióta tudom, hogy notit kell vennem, minimalizáltam a sörfogyasztást, ezzel győztem meg magam, hogy megérdemlem)
-
válasz
I02S3F #95790 üzenetére
160 pezóért, de nagyon jó áron volt tényleg, szerencsém volt egy hajnalban felrakott hirdetéssel, még nem csaptak le rá a nepperek! Egy pont ugyanilyen volt fenn 219-ért!
Az öreg Elitebook is működik amúgy, csak a töltőöble és/vagy a dugórésze elfáradt egy ideje és sokat kellett tekergetni, hogy elkapja a töltést... ha ez nem lenne, még 3-4 évig használtam volna simán. De költeni már nem akartam rá, 5 évig meló ment rajta, naponta 100x asztalról ölembe kaptam, majd vissza az asztalra és mivel hátul kiáll a töltőbizbasza, kapott rendesen, mikor félkézzel dobtam az asztalra.
ubyegon@Latitude-5520:~$ inxi -Fxxx
System:
Host: Latitude-5520 Kernel: 6.5.0-35-generic x86_64 bits: 64 compiler: N/A
Desktop: Cinnamon 6.0.4 tk: GTK 3.24.33 wm: muffin vt: 7 dm: LightDM 1.30.0
Distro: Linux Mint 21.3 Virginia base: Ubuntu 22.04 jammy
Machine:
Type: Laptop System: Dell product: Latitude 5520 v: N/A
serial: <superuser required> Chassis: type: 10 serial: <superuser required>
Mobo: Dell model: 063MV5 v: A00 serial: <superuser required> UEFI: Dell
v: 1.36.0 date: 03/22/2024
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 34.0 Wh (75.1%) condition: 45.3/62.3 Wh (72.7%)
volts: 15.1 min: 15.2 model: SMP DELL 75X1611 type: Li-poly serial: 239
status: Discharging
CPU:
Info: quad core model: 11th Gen Intel Core i5-1135G7 bits: 64 type: MT MCP
smt: enabled arch: Tiger Lake rev: 1 cache: L1: 320 KiB L2: 5 MiB L3: 8 MiB
Speed (MHz): avg: 820 high: 1234 min/max: 400/4200 cores: 1: 849 2: 1198
3: 400 4: 1234 5: 1112 6: 400 7: 972 8: 400 bogomips: 22118
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Graphics:
Device-1: Intel TigerLake-LP GT2 [Iris Xe Graphics] vendor: Dell
driver: i915 v: kernel ports: active: eDP-1 empty: DP-1,DP-2,HDMI-A-1
bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:9a49 class-ID: 0300
Device-2: Microdia Integrated_Webcam_HD type: USB driver: uvcvideo
bus-ID: 3-6:2 chip-ID: 0c45:6a09 class-ID: 0e02
Display: x11 server: X.Org v: 1.21.1.4 driver: X: loaded: modesetting
unloaded: fbdev,vesa gpu: i915 display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2")
s-diag: 582mm (22.9")
Monitor-1: eDP-1 model: LG res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142
size: 344x194mm (13.5x7.6") diag: 395mm (15.5") modes: 1920x1080
OpenGL: renderer: Mesa Intel Xe Graphics (TGL GT2)
v: 4.6 Mesa 23.2.1-1ubuntu3.1~22.04.2 direct render: Yes
Audio:
Device-1: Intel Tiger Lake-LP Smart Sound Audio vendor: Dell
driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:a0c8
class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k6.5.0-35-generic running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 15.99.1 running: yes
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.48 running: yes
Network:
Device-1: Intel Wi-Fi 6 AX201 driver: iwlwifi v: kernel bus-ID: 00:14.3
chip-ID: 8086:a0f0 class-ID: 0280
IF: wlp0s20f3 state: up mac: e0:2b:e9:f4:6c:d5
Device-2: Intel Ethernet I219-V vendor: Dell driver: e1000e v: kernel
port: N/A bus-ID: 00:1f.6 chip-ID: 8086:15fc class-ID: 0200
IF: enp0s31f6 state: down mac: 34:73:5a:ce:5f:3b
Bluetooth:
Device-1: Intel AX201 Bluetooth type: USB driver: btusb v: 0.8
bus-ID: 3-10:4 chip-ID: 8087:0026 class-ID: e001
Report: hciconfig ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: E0:2B:E9:F4:6C:D9
bt-v: 3.0 lmp-v: 5.2 sub-v: 20ce hci-v: 5.2 rev: 20ce
Drives:
Local Storage: total: 238.47 GiB used: 12.95 GiB (5.4%)
ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: SSSTC model: CL1-3D256-Q11 NVMe SSSTC 256GB
size: 238.47 GiB speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD
serial: TW0TN2CC9DH0011E01QR rev: 22301116 temp: 33.9 C scheme: GPT
Partition:
ID-1: / size: 159.36 GiB used: 12.89 GiB (8.1%) fs: ext4
dev: /dev/nvme0n1p5
ID-2: /boot/efi size: 96 MiB used: 54.3 MiB (56.5%) fs: vfat
dev: /dev/nvme0n1p1
Swap:
ID-1: swap-1 type: file size: 2 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2
file: /swapfile
Sensors:
Info:
Processes: 291 Uptime: 4h 19m wakeups: 46396 Memory: 31.09 GiB
used: 3.66 GiB (11.8%) Init: systemd v: 249 runlevel: 5 Compilers:
gcc: 11.4.0 alt: 11/12 Packages: apt: 2191 Shell: Bash v: 5.1.16
running-in: gnome-terminal inxi: 3.3.13Ez alá kéne még az öreg Dell Precision M4700...szóval ezek már nem bírnak akkora fizikai nyúzást, mint a régi üzleti notik.
-
válasz
I02S3F #95772 üzenetére
Nem. Rájöttem sudo kell elé.
De akkor ne azt írja ki hogy nem található, hanem mint az Ubi figyelmeztet hogy ez csak emelt joggal fog menni.
Hát nem gyerebe, egyre inkább megutálom. Belakni egy kínszenvedés lesz.
rfkill szerintID TYPE DEVICE SOFT HARD
0 bluetooth hci0 unblocked unblocked
vagyis nem is látja a wifi kártyámat ebbe a gépbe.
Egyre jobb. Van ebbe valami drivertelepítő szerűség, vagy a wifi 1 nap guglizás lesz? -
urandom0
senior tag
válasz
I02S3F #95609 üzenetére
Én azután kezdtem el használni a Rustdesket, hogy a Teamviewer 5 percenként eldobta a sessiont. Amúgy tényleg jó, nyílt forráskódú, nagyrészt Rustban és Dartban írták, és alapvető felhasználásra ingyenes.
Ha van közvetlen IP kapcsolat a gépek között, akkor az NX NoMachine is nagyon jó. Én a cégen belül ezt használom, Windowstól kezdve a Fedorán át, még az oldschool Slackware-en is fut, képes zárolni a gépet, ha valaki csatlakozik rá, és dinamikus állítja a képminőséget a hálózat sebességéhez képest, így nagyon gyors tud lenni a képátvitel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
I02S3F #95585 üzenetére
Nem, a proci típusát pontosan látja a virtuális gépen keresztül is. Vannak módok a W11 telepítésére nem támogatott hardverre is, de nem garantált, hogy frissítéseket egyszer csak be nem szüntetik.
Valszeg jobban járnál a 11 helyett a W10 LTSC kiadásával, ráadásul kevesebb erőforrás kell neki és alapból tök üres. -
RaZroX
addikt
válasz
I02S3F #95441 üzenetére
Én sem mert AMD-m van
#95442CPT.Pirk
Néztem a többi opciót is de azoknál megjelent egy sárga felkiáltójel valami hibaüzenettel, nem próbáltam meg.#95444PCProfessor
Ezt nem teljesen értem, M2 Mac Mini alatt (ugyan így VirtualBox) csak bepipáltam a hardveres GPU gyorsítást és onnantól jó volt minden. -
RaZroX
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
I02S3F #95414 üzenetére
Mivel írod ki a telepítőt? Még arra tudok gondolni... Vannak ezek az iso-hybrid megoldások meg van a dd-s 1:1 kiírás, az előbbivel voltak rossz tapasztalataim régebben, azóta mindig csak ilyen 1:1-ben kiírást csinálok.
sh4d0w: oké, de arra kinek van ideje egy asztali gép esetében?
-
urandom0
senior tag
válasz
I02S3F #95377 üzenetére
Szerintem a contributorok számát érdemes inkább nézni a Github oldalukon, ott 315-öt ír.
-
válasz
I02S3F #95374 üzenetére
Linux Mint-et még óvodások is lazán használnak!
Lélekszámát tekintve mekkora a Cinnamon fejlesztő tábora? Csak mert tényleg tök stabil a produktumuk!
Minap láttam az oldalukat, mert amúgy minek mennék fel...elég népes csapatuk van és meg vannak osztva a feladatok és ahogy látom, egyre több támogatást is kapnak. Ez egy tökéletes öngerjesztő folyamat, mert az emberek elégedettek és küldenek pár dollárt, így még inkább lesz elég ember a fejlesztésekre.
Tévedtem, jobban megnézve csak ketten vannak fejlesztők, a többi tester!
https://community.linuxmint.com/iso/team
Épp minap került szóba, mikor jön ki a az Ubuntu 24.04 után a Mint 22...itt is elég lazán kezelik a június-júliust, mivel akkor adják ki, amikor úgy érzik kiadható, nem egy előre megadott napon. Ez kifejezetten jó így.
Ubuntunál is meg lesz ez, csak ott majd a 24.04.1-es számmal jelzik ezt! 08.15-én
(épp most látom, már van 24.04 beta)
-
sicc_innen
tag
válasz
I02S3F #95347 üzenetére
Köszönöm!
Így fogom kipróbálni elsőként.
Előtte még meg kell tanulnom miként lehet kimenetet "csinálni", berakni. Illetve, a program gombot hogyan kell használni.
Eléggé kezdő linuxos vagyok. Igyekszem fejlődni. (Ami nálam már nem megy túl gyorsan a meglett korom miatt.)
"Persze, live módban is működik az inxi -Gxxx kimenet, amit beraktam képet, live-ban csináltam."
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
I02S3F #95276 üzenetére
Én sima Arch-ot sosem használtam. Manjaro KDE-t olyan 2 évig, de azzal akkoriban voltak bajaim pl. lejárt hitelesítési kulcsok miatt.
Aztán váltottam Endeavour-re, szerintem másfél éve használom, de minden happy. Alapból nagyon kevés dolgot telepít, az egész KDE-s telepítés mérete valami 8GB volt mindössze, szóval nem nagyon lehet rá mondani, hogy bloat lenne.
-
urandom0
senior tag
válasz
I02S3F #95273 üzenetére
De miért akarsz bétát használni? Az Ubuntu 23.10-ben szerintem eléggé frissek a csomagok. Ha annál frissebbek kellenek, akkor valóban valami rolling disztrót válassz, Arch, OpenSuse, stb. Vagy esetleg várj egy hetet, mindjárt kijön a Fedora 40, abban is elég friss csomagok lesznek.
Flatpak/snap bármelyik disztróból kiírtható.
-
growler
őstag
válasz
I02S3F #95273 üzenetére
Ha felteszed a Betat, es folyamatosan frissited, ugyanott lesz
mint a vegleges kiadas.
Persze, a vegleges kiadasban is lesznek(lehetnek) meg egy
ideig bogarak. Ezeket is a frissitesek javitjak.Szerk.: Ma neztem meg az Ubuntu Cinnamon 24.04 Betat.
A nyelvi beallitasok hianyoznak belole - a vegleges kiadasban
remelhetoen bent lesz. -
válasz
I02S3F #95023 üzenetére
Talán merek válaszolni...
Exfat gyakorlatilag egy FAT64 rendszer, szinte semmivel nem jobb mint a FAT32.
Exfatnál 555x modernebb az NTFS.
Naplózó fájlrendszer, hibatűrőbb sokkal, metaadatok támogatása, alternatíve data stream, kvótázható, EFS, a fontos adatok pl. leírók redundáns tárolása, könnyű visszaállítás hiba esetén az utolsó konzisztens állapotra (chkdsk) stb. stb.
Ezek miatt nem ajánlott pendrájvra mert eszi de nálam ssd-k vannak használatba.
Minden rendszer kezeli, okostévék is eddig mind kezelték, Android, Linuxok simán. Osix rendszerek csak olvassák, azzal meg 3 szökőévente 1x van dolgom.
Akkor miért ne...?
Hátránya, töredezik. SSD-n ez is értelmét vesztette. -
totron
addikt
válasz
I02S3F #95023 üzenetére
Szét kell tudni választani egyéni célt/preferenciát/berögződést és a lovon egyértelműen fordítva való ülést, linuxnál is, de az élet sok területén. Ambíció és belátás/rendszerbe igazodás egészséges elegye ki szokott azért adni egy tűrhető szájízt. Nála a konokság mintha túlsúlyban lenne, rossz nézni ahogy visszatérően akadályokba ütközik emiatt, cserébe a hajtóerő sem csökken. Ha ezt a környezete megelégeli vagy csak jelzi/mást javasol, akkor ugyanaz a sikertelenségi élményfaktor és az ahhoz kapcsolódó reakciósor játszódik le. Nem lehet így könnyű. Ha Rómában jársz a fájlrendszered is cseréld rómaira.
-
válasz
I02S3F #95023 üzenetére
És growler,
nem merek itt a Linux kezdő topikba válaszolni egy Flatpakos, snapes, Linuxos, videóletöltéssel és fájlrendszerrel kapcsolatos kérdésre mert cigam már leb@szott hogy ez itt offtopik.
Még kivágnak innen, nem kockáztatok egy bant.
Csak akkor azt nem tudom, ha egy kezdő esetleg valamikor olvassa a hsz.-emet, egyből le fogja venni hoy a Snap és a Flatpak jogosultság kezelése eltérő és esetleg segít neki a döntésbe, ez itt bizony nem kívánatos tartalom..
Meg azt se tudom most már hogy bármit egyáltalán szabad-e ide írni.
Csak akkor minek a topik, Kapitány zárd a topikot, itt kuss.
Finomabban, Juhász Gyulát idézve, "A többi néma csend
Hát komolyan félek... -
daninet
veterán
válasz
I02S3F #95002 üzenetére
+1 tumbleweed-re. Ha offline telepítőt szedsz le akkor elsőre tty-ből frissítsd
sudo zypper dup
akkor jó lesz a plasma6-tal. Ha online telepítő akkor nem kell ilyen.
Plasma 5-6 váltásnál volt egy-két apró nyűg azért írom hogy elkerüld. Ezt leszámítva lassan egy éve dolgozik a gépemen. Sok rá a frissítés, 2-3 naponta páz100 csomag, szóval pörög a rolling model. -
válasz
I02S3F #94942 üzenetére
Az nem jó neki, ez a swapFILE leírása.
neki meg swap partíció kéne mert a swapfájlba beállítani a hibernálást, az egy istencsapása.5leteseN,
ne így csinálj swappartíciót hanem egy lemezkezelővel, gparted, disks, gnome-disks hozd létre swap flaggel. Ha kész, a lemezkezelőbe másold ki a part UUID-jét.
Fstabot megnyitod, és beleírod ezt,UUID=19c0ffbb-e092-487a-8f9d-08946926670d swap sw defaults 0 0
az első sor alá, a / bejegyzés alá.
Persz nem ezt!! ez az enyém hanem az UUID-t átírod a saját swap partíciódra.
Majd megnyitod az etc/default/grub fájlt és a GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" sorba beszúrod az uuid-t, így fog kinézni,GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" resume=UUID=idejön_az_uuid-je_a _swapparticiónak
sudo-update-grub, reboot és elvileg már használja, és ebbe képes hibernálni is.
Lekérdezheted reboot után aswapon
paranccsal.A swapfájl használata hibernálásra, [ugye milyen barátságosan könnyű?]
Csak zárójelbe fulloffként, mert még mindig dühöngök at előző miatt, ez Windowson 5 kattintás és kész a hiberfile és máris tud bele hibernálni.
-
5leteseN
senior tag
válasz
I02S3F #94942 üzenetére
Köszönöm! Nézem közben.
Arra még bátortalanul rákérdezek, hogy mivel SATA-SSD van a rendszerben, tehát elég gyorsan tud indulni, nem lehetséges, hogy a Hibernálós 12GB swap-olgatása helyett elég lenne, ha a "nem a felnyitogatós+bekapcs"-ra indulna a "lapos", ha be lehet állítani, hogy az USB-s wireless-billenytűzetre kapcsoljon be(DELL Latitude 7250).
... mint B-terv! Ennek akkor látom értelmét, ha az 5-perc után kikapcs-okat követően maga a Linux-újraindulás gyorsabb, mint a 12GB SATA-SSD-re swap-olt állományból "Ébredés".
Melyik a gyorsabb: rendszer-indulás teljes kikapcs-ból, vagy a 12GB-swap-ból ébredés? Általában Firefox "marad" nyitva. tehát elméletileg nem nagy időveszteség, nem bolonyololut azt a Ff-ot indítani, a nyitott lapokkal indul újra, be van állítva
A link swapfile-ról szól.
Döbbenet: (8GB RAM-hoz 11GB swapfile kell?12Gb RAM van! Akkor kb 16GB-os swap-terület kell?
A korábbiak alapján a swap-partícoó tűnt jobbnak, csináltam is egy 13GB-osat.
Akkor az nem elég? Mekkora kellene? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
I02S3F #94821 üzenetére
Azt hiszem valamelyik anticheat megoldás azt sem tűri el, hogy virtuális környezetben fusson a rendszer.
PCProfessor:
De ez jellemzően a PvP játékoknál van, ahol nem mindegyik anticheat megoldás Linux kompatibilis. PvE és single player játékoknál, különösen Steam-ről jellemzően megy a telepítés és a játék egy kattintásra. -
-
-
-
-
válasz
I02S3F #93106 üzenetére
Újabb érv a Mint mellett a flatpak.
Nem tudom, én mindig ódzkodok az ilyen nagybetűs divatf*sok telepítésétől. Amíg olyan cikkek kerülnek ki az internetre, hogy a flatpak nem biztonságos és erről újra és újra kialakulnak különböző fórumokon viták, úgy én biztos nem raknám fel a gépemre.
Persze én nem értek ehhez abszolút, annyit viszont észreveszek, hogy, ha már egyáltalán a vita létezik arról, hogy egy adott valami biztonságos-e vagy sem, addig teljes nyugalommal nem tudom használni azt.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
I02S3F #92892 üzenetére
Mint korábban írtam, a letörölt V5-öt nem találta meg. Gondolom ugyan az, csak pepitában. Nézelődtem Manjaro böngészős software centerben. Ott megtaláltam az általad javasolt parancsot is. Meg egy installos verzióját is.
Sorban futtatva, leírás ellenére V5 települt.
Remove verziót is futtattam. -
shadow1901
aktív tag
válasz
I02S3F #92892 üzenetére
A flatpak eddig V3 volt. Kicserélték V5-re. (már a leírásokat is javították, a képeken az volt, hogy V3, de letöltötte az 5-öst.)
V5 flatpak megy. Nem kell! Letöröltem. V3 hivatalos oldalról letöltve, kellene, de nem megy.
[kép]
Nekem is az lenne a kényelmesebb, ha fent lenne az 5 mellett a 3, ha már előre mutatunk. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
I02S3F #92441 üzenetére
Én meg azt nem tudom, hogy mit rakjak az új céges Laptopra... Vadi új Ryzenes gép, ddr5 ramokkal. W10-re már nincs kamera meg egyéb driverek hozzá, de a meló miatt Win is kellett rá.
Mivel dualbootos alkalmi használatra kellene, így pl. egy Linux Mint lenne a nyerő rá, de az még az Edge isoval sem kezeli a gép billentyűzetét.
-
válasz
I02S3F #92214 üzenetére
Igen, csak azzal is az a gond, hogy nem szép, kerekded kis ikonokat kapsz, mint pl. a Gnome Softwarenél, hanem nyers csomaglistát még, ha GUI formában is. Én értem, hogy mi a gondja neki, hozzá van szokva ahhoz, hogy lát egy szoftverlistát, ikonokkal, kerek megnevezéssel, valamelyikre katt, majd telepít. Az Android is ilyen. Ez meg nem.
-
-
-
-
Warton
őstag
válasz
I02S3F #91907 üzenetére
Ezesetben használj duckduckgo-t! Azon az első találat. Nem próbáltam, de eléggé bloatnak tűnik.
-
válasz
I02S3F #91599 üzenetére
Azért legalább nyugtass meg, hogy ezután a hsz-ed után csuklottál rendesen!
Épp telón olvasgattam a topikot és gondoltam elolvasom a linkelt oldalt...hát qrvára nem úgy lett, hanem egy nyamvadt Windowsos exe direktlinkjét raktad be és elkezdte letölteni a mobilom...mondjuk a notebookra se nagyon hiányzott volna! Túlélhető nyilván, de ilyenkor valahogy jelöljük már, hogy direkt download link vagy valami, arra már ki se térek, hogy Linuxos topikba Wines exe fájlt direktlinkelni mennyi banánt érhetne!
rustdesk-1.2.3-x86_64.exe
A táltosos topikba valamit azért tuti kitalálok neked ezért!
-
Graphics
Jómunkásember
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Ford topik
- Házimozi belépő szinten
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- World of Tanks - MMO
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Steam topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest