- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
Hali, már párszor jártam itt.
A tervem, hogy szép lassan átszokjak windows-ról linuxra. Sajnos ez eddig elég nyögve nyelősen megy, mert a windwost még jobban ismerem, otthonosabb vagyok benne.
Lenovo z500-as laptopot használok, ami már anno az elején is küzdött fényerő problémával. Ez anno win7-nél jött elő, win8.1-nél nem emlékszem (ezt használok), win10-nél szintén előjött (csak kipróbáltam).
Dual boot van a gépemen, és néha az ubuntu-t is betöltöm, telepítem a frissítéseket... . Múltkor jött egy frissítés az ubuntu szoftver kp-ban (nem a frissítés kezelőben, ott már minden friss volt), volt egy op rendszerhez tartózó frissítés is. Ez aztán elrontotta a fényerőt. (előtte jó volt)
A hiba lényege annyi (ez minden rendszeren így néz ki), hogy egyszer megnyomod a fényerő állító gombot (f11-f12) és akkor leesik a fényerő minimumra és utána úgy marad.
A megoldás lényege az volt, hogy a GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"-ból GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_backlight=vendor" -t kellett csinálni.
Csak azt nem értem, hogy mi köze a grub-nak a driverekhez, fényerőhöz? Hogy tudom a drivereket kezelni ubuntun, mert nekem csak a zárt drivereket (nvidia, broadcom) hozza fel. Ugye erre a window-on ott az eszközkezelő. Tudom, hogy windows logikával gondolkozom, ezért is írtam le ennyire részletesen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan Lenovo T14S WUXGA Touch Ryzen5 Pro 7540U 16GB 256GB Radeon 740M Win11 Pro 3év Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

CPT.Pirk