Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #59070464

    törölt tag

    Adott egy notebook (nem tudom milyen típusú) SDHC olvasóval. Első blikkre kinéztem a SanDisk Ultra 8GB (up to 40 MB/s read) kártyáját. Csak Live rendszer futna róla read only módban. Az írási sebesség nem érdekel, mert egyszer fogok rá írni (vagy fél évbe kétszer). Adódhat olyan szituáció, hogy bármi gyorsabb lenne egy gyorsabb kártyával? Nyilván itt már csak olvasási sebességre gondolhatok. Ebből következik egy ehhez kapcsolódó kérdés.

    Ha Live használok egy disztrót és már látom a desktop-ot, onnantól kezdve használja még bármi is a CD/pendrive/SD kártyát? Disztró függő (használhatja még a médiát és számít a továbbiakban annak olvasási sebessége) vagy garantáltan minden a RAM-ba kerül (és ha átvészelem a boot időt, akkor az olvasási sebességgel sem kell foglalkoznom)?

    Előfordulhat, hogy többet használnék, így a SanDisk a címkézhetősége végett nagy előnyt élvez, például a másik nagyokkal a témában, a Samsunggal szemben.

    Apropó, pendrive-ot, microSD/SD kártyát mivel lehet ténylegesen törölni? HDD-re ott a zero vagy random dd parancs, SSD-re a secure erase hdparm...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák