Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz fradi81 #27199 üzenetére

    Ez a rackes torrenthelyzet egyre súlyosabb nálam. Kubuntu 14.04-en a csomagkezelőből szabályosan telepített Transmission simán összefossa magát, meg nem jegyzi meg a beállításait, minden indulásnál beleegyező nyilatkozattal indít (normálisan az 1. indításnál szokott csak lenni ilyen). A Vuze el sem érte a racket, pedig rendesen fel volt csatolva.

    Most a Deluge-ot tesztelem, majd az rTorrent jön, ha ezek sem jönnek be, akkor viszont emiatt vissza kell váltanom Windowsra, pedig nagyon nem akarnék. Alapvetően nagyon tetszik a Linux, mindig is tetszett, és mióta váltottam rá kizárólagosan, be is jött. Egy csomó jó dolgot tud a Windows ellenében, és a laptop is fürgébb vele. Linux Mint 16 KDE alatt egyébként nem volt baj a qBittorrenttel, tette rendesen a dolgát.

    A racknek semmi baja, ntfsfix-szel ellenőriztem:
    ntfsfix /dev/sdb1
    Mounting volume... OK
    Processing of $MFT and $MFTMirr completed successfully.
    Checking the alternate boot sector... OK
    NTFS volume version is 3.1.
    NTFS partition /dev/sdb1 was processed successfully.

    Az fsck viszont nem indul:
    fsck -t ntfs /dev/sdb1
    fsck a(z) util-linux 2.20.1 csomagból
    fsck: fsck.ntfs: not found
    fsck: error 2 while executing fsck.ntfs for /dev/sdb1

    Még azon gondolkodom, hogy átkonvertálom a rackket titkosított Ext4-re, már úgyis rég akartam, de nincs 1,5TB helyem. Egy olyan 100 gigát ki tudok menteni a laptop belső HDD-jére. Aztán arra gondoltam, hogy a fennmaradó 1,4TB-nak a felét törlöm. A maradék 700 GB-ot töredezettségmentesítem, és zsugorítom az NTFS partíciót a felére. Mögötte létrehozok egy titkosított, 700GB-os Ext4 partíciót. Majd átmásolom az adatokat az NTFS partícióról az Ext4, ezután törlöm az NTFS partíciót, végül a titkosított Ext4-et kibővítem az egész lemezen, így csak 700GB adatnak kell búcsút intenem, nem 1,5TB-nak. Igen ám, ez eddig szépen hangzik, de lehet ott bukta lesz, hogy a titkosított partíciót vajon át lehet-e méretezni adatvesztés nélkül. A titkosítatlant biztosan, de a titkosítottra nem vennék mérget.

Új hozzászólás Aktív témák