- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TechMagneTic #982 üzenetére
Az már tényleg cserés lesz így.
-
válasz
TechMagneTic #980 üzenetére
Három nap az tényleg nem sok, de teljesen reális is lehet, ha naponta mérsz vele edzéseket. Nekem is volt amikor csak egy napig birta, mert túráztunk egész nap és azt mérte (Gulács-Tóti hegy-Csobánc)
-
-
válasz
TechMagneTic #977 üzenetére
Nemrég én is akku döglődésről irtam. Aztán néhányszor úgy töltöttem, hogy rajt hagytam egész éjjel a töltőn és most ismét 7-8 napot bír. Nem biztos, hogy sokáig fogja bírni, de ez még messze nem az az állapot ami elviselhetetlen lenne. Szóval nálam még marad.
Ha ifonyéra váltasz, ajánlom a Huawei Watch Fit3-at. Sok ifonyés dicséri, remekül együtt müködik a telefonnal és még nem is tünsz ki vele az applewaccsosok közül, ha pl. feketét veszel. És legfőképp több évnyi adatod megmarad. -
TechMagneTic
tag
Nos... Az akkum kezdi feladni a Watch Fit-ben. Tudja, hogy 4 éves lett és itt az ideje
A nagy kérdés, hogy mi legyen helyette? Mert időközben a Mate 20 Pro is cserélve lett egy iPhone 12 mini-re. Amivel nincs is probléma, az óra 90%-ban így is tökéletesen működik az iPhone-nal. De 4 év adatai vannak az Egészség app-ban ezért maradnék márkán belül. Illetve nem tudom, hogy a Honor órák külön app-al működnek már? Tanácstalan vagyok. Tetszik a forma meg a méret. SE változat még kapható 27 körül. De jó lenne már egy másik forma, valami újdonság...A Band szériában nincs GPS... Fene tudja mi legyen az utódja -
TechMagneTic
tag
Én annó előrendeltem szóval az elsők között kezdtem el használni de az életben nem bírt nálam szerintem 1 hetet vagy 8 napot
Most úgy töltöm, hogy ha 30% körül van akkor töltöm fel. Ez nálam 3 max 4 nap és vége. Minden létező funkció be van kapcsolva és mindent is mér mindenkor. Nekem a 4-5 nap is tökéletes
-
Ajjajj! Kezdődik, kezdődik, kezdőőödik!
Látványosan lecsökkent az üzemidő. Eddig derekasan birta, 9-10%-ot merült naponta. Ha nem méregettem vele túrázásokat akkor általában hétvégén szoktam tölteni de olyankor még volt benne 20-30%. Aztán egyik héten nem birta ki a hét végéig, pedig csak egy 2 órás Galya szurdok séta volt mérve vele. Aztán nem birta ki a múlt hetet sem és ezt a hetet sem, csak 6 napot bír, kb 15%-ot merül naponta. Arra gyanakszom, hogy én vagyok a hibás, mert pár hete rajt felejtettem a töltőn, és majdnem egy napig rajta volt. Vagy ez intézte el az akkut, vagy csak véletlen egybeesés. Mondjuk ez még mindíg háromszorosa a feleségem Samsung watch5-ös üzemidejének. Nézegettem, hogy lehetne akkut cserélni az órában, de nem érdemes vesződni vele, mert gazdasági totálkár. Hát ez addig fog menni amig birja az akku, és utána megmarad szép emléknek. -
ufonauta
aktív tag
válasz
TechMagneTic #967 üzenetére
Nem lesz baja. Itt ülök Blacéban és nem veszem le az órámat, ha bemegyek a vízbe. A nyíltvizi úszás, ami a programjában is benne van nem a szaros, undorító Szajnára vonatkozik, hanem a tengerre. Hisz a nyíltvizi úszóbólyák is tengerre ajánlottak, nem az édesvizi pocsolyákra.
-
válasz
TechMagneTic #967 üzenetére
Minden okosórára és telefonra azt mondják Ne vidd sós vízbe. Én is lubickolok a Fit-el mindenféle vizben, de a tengervizet nem próbáltam ki.
Feleségem csak leült az Adria partján Szlovéniában a Samsung watch Active2 órájával és kicsit nyulkált a vizben. 5 perc múlva vehettünk másik órát. -
TechMagneTic
tag
Sziasztok! Holnap indulok Görögországba. Eddig a létező összes vízben, folyóban, tóban, uszodában úsztam a Watch Fit-el. Tengerbe mennyire merjek vele bemenni?
-
adrig
csendes tag
válasz
Sántha Lajos #964 üzenetére
Esetleg próbálj egy Resetet nyomni az órának. Hátha segít.
-
Sántha Lajos
aktív tag
Ma több órát kapcsolatban volt az óra a telefonnal , hamar megvolt a gps jel , Nem is irogatok ide többet , tesztelgetem . (lehet megijedt az órám hogy eladom ).
-
Sántha Lajos
aktív tag
folytatás . Ma indítottam egy sétát az órán (telefon nálam volt - Bt , Mobil Adat , helymeghatározás bekapcsolva) . Itthon nézem az egészség alkalmazást , a térképet már meg sem jeleníti , mintha gps nélkül indítottam volna .
-
Sántha Lajos
aktív tag
Sziasztok . 3 éves Watch Fit Elegant gps problémára van valami megoldás , vagy vegyek inkább a watch fit 3 vagy Gt3 párosból valamelyiket , ez egy megoldás lehet . Problémám az hogy a lakóhelyemtől kb. 1 km -re szoktam kocogni . És nem találja perceken keresztül a gps jelet . Ha megtalálja nagy nehezen , hiába mutatja zölden az ikont , össze vissza mér .Példa : én olyan 6 perc körül futok le 1 km-ert , és kiírja 4 és fél perc után hogy egy km-ert megtettem . Másik hogy ugrik egyet 600m , haladok egy keveset már egy km . Egészség alkalmazásban is rosszul mutatja a térképen a futást . Mielőtt írnátok esetleg : Egészség app frissítve van , mielőtt elindulok otthonról telefon-óra párosítva fél órán keresztül . Ha elmegyek biciklizni , telefon nálam , akkor tökéletes minden mert ilyenkor a telefon gps jele van használva . Honor 20 pro a telefonom .(találtam itt hardveraprón egy honor magicwatch 2 42 mm órát , tetszik is , csak nem tudom előrébb lennék e vele . Magyarul nem tudom milyen gps szenzorok vannak benne ) . Még valami volt nálam egy darabig egy amazfit gtr 3 pro , azzal nem volt ilyen gondom . (csak a zepp nekem nem jött be ).
-
adrig
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tapasztalta valaki mostanában, hogy nem érkeznek meg az órára az értesítések? P30-as telefonról van szó. Próbálkoztam már az applikáció újratelepítésével, az óra visszaállításával... de hiába. Működik egy fél óráig, majd újra nem jön értesítés. Mint ha a telefon kilőné a progit. -
GeOg
csendes tag
-
GeOg
csendes tag
Nekem A Fit SE van. Házban szerintem ugyanaz mint a régi. Szoftveresen a HarmonyOS van rajta, legalábbis bekapcsoláskor a HarmonyOS logója jelenik meg. Az óra menüjéből beállítható, hogy felébredjen-e a kijelző az értesítés érkezésekor. Ezen kívül a bejövő értesítések meg is válaszolhatóak az óráról, emodzsival, vagy előre beállított (akár egyedi) válaszüzenetekkel. Ezt nagyon hasznos funkció. A hívás elutasítása esetén is lehet küldeni válaszüzenetet. A síma watch fit és az se között szerintem nem kérdés, hogy az SE-t érdemes venni. Az WatchFit SE a Band 8 és a Watch Fit 2 között van tudásban, méretben és árban. A Band 8-hoz képest van benne GPS, illetve férfi kézen jobban mutat, picit nagyobb. A Fit2 valamivel még az SE-nél is nagyobb, lehet vele telefonálni, meg van NFC fizetés (ami nálunk úgy tudom nem működik).
[ Szerkesztve ]
Samsung S23, Huawei Watch Fit SE
-
geotom
tag
válasz
TechMagneTic #951 üzenetére
Igen ez az én bajom is! Plusz az értesítés kezelés ☹️
-
TechMagneTic
tag
Szia!
Nálam szintén meg van az úszás alatti "bug"... Néha jól mér néha meg össze vissza. Konkrétan olyan, hogy elkezdek úszni és meg van az első 50 méter (Átérek a medence másik végére) és 200 métert ír az óraMajd fordítva is csal.. végén amikor lezárnám az úszást, hogy legyen meg a 2Km akkor 3-4 körön keresztül is mutatja, hogy 1900 méter, közben meg úsztam már 200 métert..
... oké... akkor oldalsó gomb befejezem az edzést 1900m... és a végén az összesítő kiírja, hogy 1750 méter.... úgy, hogy 1900-nál állítottam le és közben meg úsztam vagy 2400 métert
egy fos nálam az a helyzet úszásra
-
Tedd azt!
Viszlát jövőre 😀 (most látom, hogy pont egy évvel ezelőtt is érdeklődtél itt. Akkor se ezt választottad)
Közben javítom magam: a rezgés erőssége állítható, csak a mintája nem. Email kipróbálva: Feladót és levél címet mutat, mást nem, tehát hiába bökök rá az email-re, a levél tartalmát az óra nem fogja mutatni.[ Szerkesztve ]
-
A rezgés nem különösebben erős, de még nem dolgoztam akkora vehemenciával, hogy ne vettem volna észre a rezgést. Mondjuk nem motoros eszközökkel dolgoztam. Egy gyalu, kézi fűrész biztos elnyomja az óra rezgését. Viszont még sosem aludtam el, pedig az óra ébreszt rezgéssel. A rezgés mintája, erőssége nem állítható. Értesítés érkezésekor rezeg, de nem mutat semmit. Akkor mutatja amikor kézmozdulattal megnézem. Email-nél mutatja a küldőt, és a levél címét. Megmondom őszintén sose próbáltam továbbgörgetni, hogy mutasson többet a levélből. Nem az órán olvasom se az üzenetet se a levelet. Szerintem nem mutat belőle többet az óra csak ami az első képernyőre kifér. Ha el akarod olvasni az egészet akkor rá kell kattintani az üzenetre (ergo megnyitni). Akkor görgethető az üzenet és elolvasható az egész. Email ha kapok, kipróbálom, hogy olvasható e végig. Ékezetes karakterek hibátlanok. Üzenetben levő emojit, képet nem mutat. Lépésszámot még régebben ellenőriztem, séta közben teljesen jól mér.
Úszást még nem mértem vele, mert nem szoktam úszni, ezért erről nem tudok mondani semmit A welnesses medencebitorlást bírja. -
geotom
tag
Akkor kérdezek
A rezgés mennyire erős, nap közben mozgás, munka alatt érezhető? A rezgés mintája állítható (Xiaomi,Amazfit,Samsung-ban igen)?
Értesítések érkezésénél bekapcsol a kijelző, hogy vizuálisan is jelezzen. A fentieknél és már a H band 8-nál is igen!
Az e-mail végig olvasható? Az sms, viber igen.
A lépés szám mennyire valid? A samsung közelítőleg sem, a többinél kb. egyforma.
Úszást jól méri és pulzust is mér közben? A H band 8 tökéletes!
Most hirtelen ennyi -
geotom
tag
Neked Fit-ed van?
Kérdezhetnék néhányat? Akár privátban is lehet, bár szerintem leendő Fit tulajoknak is hasznosak lehetnek!
Nem akarok még egy cuccot venni a fióknak (nejem már csúnyán néz rám)
Mindegyiknek van valami bibije a Xiami-k Amazfitek nem jól kezelik az úszást, A Huawei band 7 az értesítéseket H band 8-ba
ígérték, hogy javítják (nem). Most kínomban vettem egy Samsung Fit 3-at ami megint az úszásban hektikusEzek közül még a Huawei a legkevésbé kompromisszumos, ezért gondoltam teszek egy utolsó próbát a Fit se-vel. De kéne infó mielőtt kivág az asszony
-
-
geotom
tag
Igen ezeket a leírásokat olvastam, de az égvilágon semmi érdemi különbséget nem találtam
A Fit-tet próbáltam de amiket a 942-ben leírtam számomra hiányosságok. Pedig sportra (úszás) kiváló de az értesítés kezelés is fontos lenne nekem! Így ez felejtős számomra
[ Szerkesztve ]
-
geotom
tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy mi a különbség a Fit és a Fit SE között? Nem találtam sehol összehasonlító tesztet. -
unravel
őstag
-
unravel
őstag
üdv!
lehet már volt a kérdés:
a watch fit 2 szijak kompatibilisek a sima watch fit órával?
¯\_(ツ)_/¯
-
Neleta
tag
Tudtok olyanról, hogy fel lehet ra rakni app-ot, ami jelzi, hogy állj fel bizonyos időközönként?
Fura, hogy ebben nincs, vagy csak nem találom?Samsung S24 Plus, Huawei Watch Fit
-
unravel
őstag
Tudtok arra magyarázatot, hogy amikor otthon vagyok lekapcsolodik az óra és csak óra újraindítása után kapcsolódik vissza (egy darabig)? Sehol máshol nem jön elő ez a gond , csak otthon. Mar mindent próbáltam: cache törlés, uninstall, factory reset stb.
Páromnak ugyanilyen órája van és fixen tartja a BT kapcsolatot. Ugyanúgy ahogy nekem is jó volt , jó sokáig.
¯\_(ツ)_/¯
-
gya/352
tag
Koszonom a tipet.
A szoftverproblemat azert nem tartom valosnak mert ha ilyen gondot okozna akkor gondolom masnal is lenne es lenne ra visszajelzes ami miatt jott volna ujabb javito frissites. De ez nyilvan a kovetkezo frissitesnel derul majd ki biztosan.
A masik lehetoseg inkabb szoba johet mert regebben mindig csak melluszast vegzett es akkor nem volt ilyen problema. Most valtogatja a mell es hatuszast es talan ezt nem tudja lekezelni az ora(?). Bar az teny hogy az uszasnemet meg felismeri.
Mondtam neki hogy probalja ki ugy hogy csak egyfele uszast vegez es figyelje meg hogy ugy pontos-e.
Vagy csinalja kulon a mell es hatuszast es kulon inditsa mindkettohoz a merest. -
Én két okot tudok elképzelni. Az egyik, hogy az óra korábbi szoftverrel jól mért, de valamikor jött egy olyan frissítés, ami elrontotta ezt a funkciót. Ez miatt az új óra is ugyanúgy bakizik , mert azon már gyárilag rajta van a hibás frissítés.
A másik hiba az asszonyban lehet, akinek megváltozott a karmunkája úszás közben, ami megzavarja az órát a mérésben.
Kell csinálni egy kontroll tesztet. Valakit meg kell kérni, úszkáljon az órában egy fél órát. Ha annál is hibázik a vekker, akkor az első hibaverzió lesz a ludas (elcseszett frissítés).
Nálunk a feleségem Samsung Watch Active2 órája csinál szüneteket edzések mérése közben, mindegy, hogy spinracing vagy túrázás. Nekem a Fit még sose csinált olyat, hogy valamit ne mért volna folyamatosan, akár túrázás, akár kutyaséta, akár bringázás. Viszont vízben nem szoktam vele mérni, mert a wellnesshétvégés medencébenpunnyadás opciót nem találom a választható sportok között[ Szerkesztve ]
-
gya/352
tag
Üdv Mindenkinek!
Feleségemnek van egy ilyen szerkezete. kb 1 éves. Az utóbbi időben van vele gond.
Úszásnál nem méri megfelelően a távolságot. Kb 1 órát szokott úszni (mell és hát) és kb 1200 m jön össze ennyi idő alatt neki. De az óra sokszor csak 400 vagy 750 m-t mér, vagy éppen amennyihez kedve van. És ritkán az is előfordul hogy jól méri.
Ahogy néztem az órában az sporttevékenységhez tartozó adatokat, a pulzus, szívritmusszám grafikon az rendben van, de van még másik két grafikon - nem tudom mi a nevük, az egyik talán a karcsapás(?) - azokban látszik hogy kihagyás van, olyan mintha ott nem érzékelné a mozgást. Volt már korábban reset, meg minden próbálkozás ami csak szóba jöhet, aztán volt szervizben is, nemrég jött visza a Huawei szervizből, komplett kicserélték az órát, de a probléma továbbra is jelentkezik. Az a bosszantó hogy amikor megvettük utána nagyon sokáig semmi gond nem volt vele, megfelelően mérte az úszást.
Van hasonló problémával tapasztalata valakinek? Bármilyen ötlet, tipp jól jönne, mert elég nehéz elhinni hogy a vadi új órával is gond lenne, de az is nehezen hihető hogy a feleségem nem használja megfelelően, mivel sokáig nem volt vele gond. -
Már aktuális volt egy szíjcsere. A szilikon szíjakból elegem van, próbáltam másmilyet keresni, amiben nem izzad a kezem. Szóval valami szövet szíjat gondoltam. Kis keresgéléssel találtam egyet. Megrendeltem. Hát az eddigi pótszíjakhoz képest ez sokkal jobb minőség. A márka: Mybrandz. A szíj rögzítőfüle hajszálpontosan illeszkedik, kicsit szorul is (mindkét oldal egyformán), nem lötyög. A szíjtartó rész kellő szögben megdől a kéz felé, nem áll el távolra az órától, mint a legtöbb hasonló megoldás, amiket pont ezért utáltam. A fonott szövet szíj gumisan rugalmas, nyúlik, a hosszméretet mm pontosan be lehet állítani. Gyorskioldós rugós füllel kapcsolódik, tehát ha egyszer csere lesz, a tokfül része maradhat az órán, és innentől bármilyen 20 mm-es szíjat rá lehet rakni az órára. DE ez a szíj szélesebb, 22 mm, csak a felfogatása 20 mm. De ez a szélesség nem zavaró.
A csat része hajszálpontos, nem nyekereg, nem lötyög. Én maximálisan elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
-
unravel
őstag
válasz
TechMagneTic #911 üzenetére
Ez a funkció régóta benne van? Nem egy frissítés hozta?
Nem rémlik hogy mikor megvettem az órát akkor benne lett volna.Szerk: olyan kéne, hogy ha alszok ne rezegjen.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
Én néha targoncázom, kerékpározok, kocsit vezetek. Sokszor nem hallom meg a telefon jelzését, néha még a telefoncsörgést sem (pl. hangosabb gépek környékén). De az óra rezgését mindíg észreveszem a kezemen. Ránézek, látom az üzenetet, vagy látom ki hív. Ébresztésnek is rezgésre kelek.
-
Sajnos ez a kijelzőidő állítás sose működött jól. Nemcsak a "p"- nek rövidített másodperccel volt gond. Én edzésekhez próbáltam hosszabb aktivitásra bírni a kijelzőt, de nem sikerült. Régebben volt benne egy olyan opció, hogy edzés alatt végig aktív. Már az elején kigyomlálták azt a funkciót. Utána vacakoltam ezzel a max fél perces aktív kijelzős beállítással, de ez se stabil fél perc.
Amire még nem jöttem rá (nem is nagyon nyomoztam), hogy a beállításokban mit állít az "Alvás"? Ott ki tudták írni, hogy "mp" 10-15-20-Automatikus. -
Neleta
tag
Helyesbitek: az uzenet erkezesekor rezeg, es ha akkor rogton magamhoz forditom az orat, akkor felvillan a kijelző az izenettel, most leteszteltem.
A perc valojaban mp, csak rosszul forditottak magyarra. Most beallitottam 20 mp-re, es valoban max. 10 mp-ig van a kijelző. Sztem ez regen nem így működött. Lehet, vmelyik frissitesnel elcsesztek...[ Szerkesztve ]
Samsung S24 Plus, Huawei Watch Fit
-
Neleta
tag
"Hol tudom beállítani azt, hogy mennyi ideig kapcsoljon be a kijelző csuklómozdulat esetén? Illetve arra nincs mód, hogy ha értesítés érkezik, akkor automatikusan bekapcsoljon?"
Órán ezt lehet beállítani:
Beállítások --> Kijelző--> Haladó --> Képernyő be--> x másodpercig világítson (nálam 5p-re van állítva.)
A telefonon ezt lehet beállítani:
Készülékbeállítások --> Felemelés a felébresztéshez --> pipa
Órán szerintem ezt nem lehet, legalábbis én nem találtam meg (ha ti igen, jelezzétek légyszi). Elég idegesítő amúgy, hogy csak itt lehet.
Illetve az órán van ilyen beállítási lehetőség, hogy 5 perc után alvó módba kerül. Nos, ezt gondolom elalvás előtt kéne, de nem szoktam, mert honnan tudjam, alszom-e már akkor, én meg szeretném, ha az alvást rendesen monitorozná. Erre mondjuk kiváncsi vagyok, kinek mi a tapasztalata.
Ha értesítés érkezik, automatikusan rezeg és világít a kijelző.Samsung S24 Plus, Huawei Watch Fit
-
Neleta
tag
"Pl. a rezgés erőssége kritikán aluli a mb.-hez viszonyítva, az üzeneteket nem egészen jeleníti meg a mb. végig görget rajtuk! Azért indultam ezen a vonalon, mert az úszást jobban monitorozza van pulzus mérés is közben."
Rezgés szerintem erős, erre is kelek pl. Ez nagyon ok.
Üzenetek megjelenítése: gmailnél csak a feladót és a tárgy megnevezést látni, chatnél (google, fb) pedig nagyjánól végig. (Sose kaptam nagyon-nagyon hosszú üzeneteket, de amik jöttek, mind láttam.)
Pulzus nálam ok, talán egy 2-3-mal alacsonyabat mér, mint a rendes pulzusmérőm, de ez is rendben van nálam.Samsung S24 Plus, Huawei Watch Fit
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Huawei jól árazott karperece félúton van egy aktivitásmérő és egy sportóra között GPS-szel, tíznapos üzemidővel és tűéles AMOLED panellel