- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
sityupityu #113974 üzenetére
Igen. Vegyes, illetve megfelelő használatnál nem igen kellene, hogy gond legyen. Pl. normál TV adásnál szerintem érdemes visszavenni a fényerőt.
Nálam egyébként C1 égett be, de a játék hud nem is jelentősen. Inkább úgy mondanám, hogy nem volt egységes a panel azokon a részeken. Ami durvább volt, az az egyik csatorna logója, ami elég sokat ment.
2 évig csak játékra, illetve filmezésre volt használva. Series X, PS5, és Switch, illetve HDR/DV filmek. Addig nem volt vele gond.
Csak aztán jött a beégés, és egy szép kis tinting is. 3 éves kora előtt pár héttel cseréltettem panelt.
-
domerator
veterán
válasz
sityupityu #113963 üzenetére
Bocsbocsbocs... a 42 colos ára ennyi
-
rainman72
nagyúr
válasz
42C4 van annyiért lehet keverte
Kérdés milyen ez a mini led?
Ha tényleg edge led mini led amiről eddig nem is hallottam még akkor elég lutri a dolog plus még drága is jelenleg. -
BreamHunter
tag
válasz
Szerintem sehol.
A 48”-os is 70-el drágább.
Max Telekomtól előfizura jó sok kedvezménnyel talán, de azt is kétlem. -
BreamHunter
tag
válasz
sityupityu #113881 üzenetére
Gyakorlatilag összefoglaltad ami bennem is van ezzel kapcsolatban.
Köszi. -
skroy
senior tag
válasz
sityupityu #113860 üzenetére
A tv böngészőjén az xbox.com/play oldalon bejelentkezve bármilyen tv-n lehet játszani.
-
skroy
senior tag
válasz
sityupityu #113854 üzenetére
Chromecast.
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #113851 üzenetére
lesz CC.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sityupityu #113851 üzenetére
semmiben, részemről, egyedül az Xbox Cloud Gaming app az, ami érdekes, game pass birtokában elég csak a BT kontrollert elővenni a nagyképernyős játékhoz.
-
chris0000
őstag
válasz
sityupityu #113785 üzenetére
hi. nekem is C1 oledem van, és keresek vmi vezeték nélküli fejest a tv-hez.
pikk-pakk felismeri a tv, nem dobálja le, filmekhez is jó, vagy Te mire használod?
jól látom, emagon néztem hirtelen, ez ilyen 40-50e ft-os kategória? thx. üdv. -
Drughi
addikt
válasz
sityupityu #113757 üzenetére
Tökéletesen működik vele.
A MediaMarktba ráadásul akciós is, így jó deal. -
PLaci58
addikt
válasz
sityupityu #113684 üzenetére
Szerintem a 21 a lényeg.
-
PLaci58
addikt
válasz
sityupityu #113679 üzenetére
C1-hez MR21GA kell, C4-hez pedig MR24GA. Nem kompatibilisek. Nekem van MR21GA és az újabb TV nem ismeri fel, vagyis kiírja, hogy nem kompatibilis. Vettem MR24GN-t, azt simán felismeri és kezeli.
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #113669 üzenetére
A C1-hez ez való: LG AN-MR21GC, a 22-esnél frissítés történt és csak az újabb modellekhez, jó.
-
BreamHunter
tag
válasz
sityupityu #113679 üzenetére
Nem pontosan így.
A C1 távjával a légegéren kívül mindent lehet vezérelni a C4-en.
Alapvetően szerintem a távok chipje ami más, mert pl. a hangerő szabályozás feletti gomb amivel be lehet hozni a csatorna menüt az a C1-en 1 rövid gombnyomásra hozza be a szürke hátteres csatornalistát. A C4 távja pedig ugyan azon gomb hosszan tartó nyomásra hozza be. Rövid nyomásra a bal felső sarokban látható éppen aktuálisan nézett csatorna kis méretű képes csatornalistáját hozza be. (Remélem érthető)A C1-es távról már rég lekopott a matrica sajnos, de, ha jól emlékszem GC végű volt.
-
Midway
senior tag
válasz
sityupityu #113674 üzenetére
Nekem 55nanon753 és MR21GA van .
Már alig látható rágta.
[link] itt 9900ft és eredeti.Bár szerintem menne a MR24-el is.
-
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #113673 üzenetére
Megnéztem a távom hátulját is, de már nagyon le van kopva rajta a matrica, de mintha nem GA, hanem MR21GC lenne ráírva.
#113672 Jefedrin A tieden olvasható még a matrica?
-
BreamHunter
tag
válasz
Nekem a C1 távirányítója nem vezérli a légegeret. Elő sem jön C4-en. Fordítva nem tudom, mert C1 már nincs meg csak a távirányítója.
Minden más működik.bolic:
Amikor rendeltem akkor nem volt akciós. Illetve ezt találtam megfelelő árban.
Gari meg nem nagyon foglalkoztat távirányítónál.
Ha most rendelnék biztos azt rendelném amit irtàl. -
válasz
Az a fontos hogy naprakész friss TV szoftver legyen rajta!
-
válasz
sityupityu #113663 üzenetére
Nem tudom mi a különbség, de a LG.com weboldal szerint ismeretlen a GA széria.
-
Cr00py
senior tag
válasz
sityupityu #113656 üzenetére
Biztosan nem. Az auto sw update tiltva van.
Épp sorozatot néztem netflixen. Vége lett. Kiléptem. Ilyenkor auto átváltott a tv adásra. Kimentem inni egy kávét..mire visszaértem már az üzenet fogadott.
Ha jól emlékszem más is járt így itt, és ott is tiltva van az auto sw update.
Egyébként nem akkora probléma ez. Idősebbeknek talán az lehet. Az bosszantóbb, hogy kb semmilyen infót nem találni erről, pedig már hetek óta böngészem az egyéb külföldi fórumokat is. -
Árpi001
senior tag
válasz
sityupityu #113530 üzenetére
A régebbi LGk nél,mint amilyen az enyém is ,(2016) a háttérvilágitas adja meg magát
Kiég,vagy leesik róla a prizma.
Egyszerűen elöregszik a ragsztó.
És nagy fehér fénypacák lesznek a képen.
Ezt cseréltettem inkább.. -
Franky2Ster
senior tag
válasz
sityupityu #113427 üzenetére
Esetleg tudnál adni támpontot, hogy milyen féle fajta kendőt érdemes be szerezni?
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #113429 üzenetére
Az van az Lg honlapján: Képernyő tisztító folyadék, van is pár a neten. Én most kipróbáltam üvegen, egy szép zsíros tenyér nyomot a vadi új mikroszálas sem hoz le teljesen.
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #113427 üzenetére
Az rendben van de például ahol kis gyerek van és megjelenik a képernyőn pár zsíros, csokis nyom. Azt nem fogja lehozni egy száraz törlés.
-
NixonHUN
tag
válasz
sityupityu #113227 üzenetére
VIdéken van, online vásárlás volt, én meg nem ott vagyok. Csak emiatt macerás. Egyébként kb. egy hónapja lett vásárolva, szóval amiatt sem tudnám már visszavinni.
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #113223 üzenetére
Biztos igazad van, nem tudtam kipróbállni. Csak egy tájékoztatót olvastam az LG honlapján, mikor megvettem a Tv t.
-
NixonHUN
tag
válasz
sityupityu #113224 üzenetére
Köszi, sajnos visszavinni nagyon macerás lenne. Akkor megpróbálom az LG szervizt, maximum ha kijönnek és nem garis, kifizetem a kiszállási/bevizsgálási díjat.
-
ndomokos
tag
válasz
sityupityu #113212 üzenetére
Esetemben oledből ezek mind beleférnek a keretembe:
•lg 55C4
•samu 55S90 -ez mondjuk sajnos woled-
•pana 55z85a
•philips 55oled769szerinted?
-
LouiS22
veterán
válasz
sityupityu #113194 üzenetére
nyilván, de inkább leírtam
-
Tikakukac
titán
válasz
sityupityu #113148 üzenetére
48 C1
Volt egy pár marék pixelhiba, panelcsere lett a vége. De ez nem új, mikor vettem is olvastam róla, hogy ez tud gond lenni és gariban cserélik még gari időn túl is bőven.
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #113117 üzenetére
A leírást megtaláltam, át is írtam a pent, de nem műszik az ujjabb Tv ken.
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #113029 üzenetére
Nagyon sok oled ilyen. Enyémek sem voltak ilyenek, de nem egy ilyen példáról olvastam, hogy bizony rendbejött. Egy TV-t megveszel és használod, akkor is ha nem "csíkos", nem kell folyamatosan 2 napig járatni, elég ha használod, első alkalommal a beállítások, próbálgatások, esetleg 1 filmmel együtt összejön 3-4 óra, másnap megint ismerkedsz vele, ez ennyi. Nem kell "járatni", "használni kell".
-
hubber19
junior tag
válasz
sityupityu #112834 üzenetére
igen, valóban, de lassú
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #112816 üzenetére
Igen, szerencsére először volt és remélem utóljára.
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #112812 üzenetére
Sose láttam ilyent, kiváncsi voltam.Ez kertes ház.
-
nattag
csendes tag
válasz
sityupityu #112809 üzenetére
Köszi, a Sennheiser True Momentum Wireless 3 vagy 4 is szimpatikus lenne nekem... előbb kapjam vissza a Bangnek az árát, utána majd kitalálom melyik lesz..anno mondjuk volt TMW2m de gyari hibasan kaptam, nem lehetett párosítani sehogy...
-
Azúr tündér
lelkes újonc
válasz
sityupityu #112712 üzenetére
Megpróbáltam, de sajnos nem jó megoldás.
A guide-ban azonnal elszálltak az ékezetes betűk. A csatornalista másolása pedig látszólag megtörténik, de a pendrive-on mindössze egy 1kB-os INFO állomány jön létre a Smart TV / TN mappában.
A tartalma pedig ennyi:{"INFO":{ \ "returnValue\": true, \"core_os_release\": \"8.3.0-1508\" }{ \"returnValue\": true, \"device_name\": \"o22n\"}"}
Szóval most a módosított ország beállítással próbálkozom, de vannak kétségeim. Azt sejtem, hogy az ékezetes karakterek nyilvánvalóan ott sem lesznek jók.
Ez így elég frusztráló. -
pjen
félisten
válasz
sityupityu #112698 üzenetére
Én eddig minden Tv n autómatára állítottam a frissítést, eddig nem volt gondom. A Tv kiírja, hogy frissűlt. Én pedig megnézem mi változott. Igy derült ki, hogy frissítés után a Samu tévémen jön a VTV. Böngészőből.
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #112691 üzenetére
Nem tudom, lehet.Oled 55 B33LA
WebOS TV verzo
8.3.0-1608(number1-namari)
Bármit is jelentsenek ezek. -
Krissz80
senior tag
válasz
sityupityu #112152 üzenetére
Sziasztok,
Van egy LG 50-es LF652V.
A kérdésem az lenne, hogy volna e értelme lecserélni egy LG QNED813RA típusúra.Elsőre azt gondoltam igen, csak utána olvastam teszteket és írták, hogy gyakorlatilag az is IPS panel és edge megvilágítású (úgy olvastam, hogy az enyém direkt LED), tehát azon kívül, hogy 4K meg UHD nem tudom hogy mennyire lenne képminőségben előrelépés.
Gondolok itt a feketére, meg a kontrasztra. Perszte színekben lehet mérföldekkel jobb.
Ha meg direkt LED-eset nézek az meg árban most annyi mint egy OLED48C31LA, ami nyilván jobb lenne.A Samsung QLED-nek elvileg jobb a kontrasztja a VA panel miatt, de nem támogatja a Dolby Visiont, meg az LG-vel amúgy is meg vagyok elégedve.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv,
Krisztián -
LouiS22
veterán
válasz
sityupityu #111948 üzenetére
Nem vagyok egyformák. Ha nekem elromlik egy garanciális eszközöm, biztosan nem fórumban, FB-on kérdezek, hanem felveszem a kapcsolatot azzal, aki gyártotta/forgalmazza/javítja. Eltölthetek órákat, napokat még pótcselekvéssel, de ha egyértelműen látszik (kollégánál látszott, írta is), hogy ez nem kihúz-bedug, reboot megoldás lesz, akkor más út nem lesz.
-
LouiS22
veterán
válasz
sityupityu #111934 üzenetére
Félmillát írt, de egyébként nem annyi.
-
Uckz
tag
válasz
sityupityu #111555 üzenetére
Ha jól emlékszem, a miénken volt kis matrica rajta a sarkán, hogy azt le kell szedni
amire a kolléga gondol viszont egy kis nagyon becsinált fólia réteg az led tvken, amit le kell erőszakolni, na az szerepel a videón is
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
sityupityu #111538 üzenetére
Elektronikai eszköz, előfordulhat, akkor cumi csak ha gari lejárta után van ilyen.
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #111444 üzenetére
passz.
-
Kartács
aktív tag
válasz
sityupityu #111427 üzenetére
Na most már annyira basztatta az agyam a téma, hogy rákerestem és nem voltam lusta
Google a barátod tényleg, első link, 1 perc alatt úgy néz ki meglett a megoldáshttps://www.youtube.com/watch?v=o0ns36w1JLg
0:35-nél bekapcsoltam ez a funkciót: Elabled One-Touch Play (tehát ha bekapcsolod a PS-t akkor bekapcsolja a TV-t és át is kapcsol arra a HDMI-re még akkor is ha nem azon állva kapcsoltad ki a TV.
Teszteltem és működik is! -
herdsman12
őstag
válasz
sityupityu #111385 üzenetére
Ha már magadnak sem hiszel, akkor mutatok egy friss képet. [kép]
Bal oldalon egy X, jobb oldalon egy Androidos veterán.
Röviden, nem mindegy, hogy milyen telefonnal nézed az infrát. -
herdsman12
őstag
válasz
sityupityu #111383 üzenetére
Sejtettem, hogy szórágás lesz a vége.
Persze, hogy látja, csak ezt nem látni a kijelzőn. -
SkylineGTR76
tag
válasz
sityupityu #111346 üzenetére
Köszi! Keresgettem itt-ott: javasolják hogy a lokációt automatáról fixre kell állítani, a gyors indítást kikapcsolni. Sokat nem segített...
az előző tvmnél ilyen nem volt, ennél sem kéne.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
sityupityu #111300 üzenetére
Nálunk is így van, de kb 1 hétig nem voltam itthon.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
sityupityu #111288 üzenetére
Az a rossz, hogy nem módosítható a kinézete.
-
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #111174 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #111018 üzenetére
Hogy érted? Szerintem a Tv alap felbontása 16/9. A film amit néz valószínű 21/9 vagy hasonló. Nem biztos, hogy levág lehet megnyújtja. Olyan ortopéd lesz mint mikor a 4/3 ból lesz 16/9, csak fordítva. Lehet, hogy inteligensen tölti ki és Neked van igazad.
Nekem volt egy crt tv m az egyszerűen csak megnyújtotta. Mindenkinek tojás feje lett.
-
SztiviVander
addikt
válasz
sityupityu #110901 üzenetére
Pedig utána meg pont le is irtad hogy nem hiába ketelkedtem és az ssdvel semmi baja, hanem ahogy sejteni lehetett a fajlrendszer nem volt oké... De szívesen amúgy.
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #110902 üzenetére
Tulajdonképpen mért nem a Tv vel formáztad meg? Az otthoni irányító pultnál van formázás.
-
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #110901 üzenetére
Egyébként közben már meg is van. Ez a tévé a felvételnél az exfat-ra formázott adattárolókra nem tud felvenni. Ez volt a gond.
-
SztiviVander
addikt
válasz
sityupityu #110898 üzenetére
A 12 éves LG-men utóbbi 3 évben ssd-volt amire a timshift ment folyamatosan meg az időzített felvételek is, úgyhogy erősen kétlem hogy az újabb TV meg ne szeretné. Mondjuk én amikor rádugtam a TV-vel formáztattam meg és azt az ssd-t csak erre használtam, volt hogy rádugtam gépre is, ha jól emlékszem fat32 volt a fájlrendszer rajta. Az hogy olvasásra felismer valamit a TV (pl exfat -os pendrive) még nem jelenti azt hogy írni is tud rá. Valahol biztos le van írva a könyvében hogy mi az elvárása (ha nem a TV formázza hanem Te) a felvételhez. Az mondjuk egész biztos hogy nem linuxos ext
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #110898 üzenetére
nekem egy adata SSD vel megy. felvenni az átirt pennel is lehet, de megállítani nem. (nano793)
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #110896 üzenetére
Az LG elég válogatós, pendriven módosítani kell, ha vissza olvasol megtalálod. Én megpróbálkoznék egy HDD vel
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
sityupityu #110892 üzenetére
Pontosan milyen partíció volt rajtuk?
Általában ext2, ext3, ext4 particóval kell formázni én ext2-t használtam és utána már felismeri de ott újra kell formázni.
Van TV ami kezeli a partíció nélküli adathordozókat, de itthon se a Samsung, se a Philips nem ismeri fel ha nincs rajta valamilyen ext partíció. -
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110857 üzenetére
Az oled fekete és fekete közeli részletek megjelenítése miatt van.
Mig egy lcd-én a fekete szint 0,01 és akár 0,7 nits is lehet, addig az olednél 0. Így ha van egy sötétebb jelenetben egy világos rész, az mindkét megjelenítőn megegyezik, legyen ez 60 nits. Ha kiszámolod a kontraszt értékeket, akkor az Olednél végtelen marad, s minél nagyobb a világos rész értéke, annál dinamikusabbnak érzékeled. Az Lcd-nél pedig ha elosztod a 60-at a fekete szint értékével, akkor, minél kisebb a fekete szint értéke, annál nagyobb lesz a kontraszt arány.
De egy hétköznapibb példát is hozhatok. rakjunk egy megjelenítőre egy 0,5%-os jelet. Ez egy nagyon kicsi jel. Ezt Olednél láthatod, mert körülötte fekete marad minden, így a kontraszt miatt látható. Ha viszont Lcd megjelenítőn nézzük meg ezt a kis jelet, annál kevésbé észrevehető, minél nagyobb a fekete szint a megjelenítőn, hisz már az is szürke, így a kisebb kontraszt miatt kevésbé érzékelhető.
Ezért célszerübb sötét helyiségben, filmnézésre, szemből nézve inkább va paneles tévét választani, mert ezekben a paraméterekben jobb élményt ad, mint egy ips. -
blakey
titán
válasz
sityupityu #110857 üzenetére
Az OLED miatt van.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
sityupityu #110814 üzenetére
Megvan a problèma forrása,köszi srácok a tippeket!
A fiam jött rá,gyenge volt a jelteszt a többi tv-hez kèpest. Egy gagyi antenna kábel keveredett a kábelek közè. Kicserèltem,ès minden megoldódott. -
Tdizsolt
senior tag
válasz
sityupityu #110814 üzenetére
Köszönöm a választ!
A beállításoknál felajánlja az antenna/kábel/műhold opciót. Majd a szolgáltatót,Digi stb.,majd a teljes vagy gyors keresèst. Utána mèg ki lehet zárni,hogy csak digitális szórást keressen,illetve a kódoltak kihagyását. Ezeket nem pipáltam ki. Majd minden esetben a vègeredmèny DTV 69 csatorna,kábel 32 csatorna.
-
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110798 üzenetére
A C2 esetében sincs a menüben a 4 óra utáni pixelfrissítésre beállítás. Ez az Lg oleden automatikusan lefut kikapcsolás után.
Ami a menüben van, az az egy órás pixelfrissítésre vonatkozik.
Szerintem túl gondoljátok ezt az egész történetet.
A Gyors indítást célszerű kikapcsolni, mert csak problémát fog okozni, s kikapcsolt állapotban is meg csinálja a 4 órás pixelfrissítést kikapcsolás után. Előbb lefut a folyamat, s majd csak azután kapcsol ki a tévé. -
blakey
titán
válasz
sityupityu #110798 üzenetére
Nem biztos, hogy megmutatja, mert az elektronika és maga a hardver lehet olyan intelligens, hogy csak a szükséges dolgokat indítja el.
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #110789 üzenetére
Minden OLED esetében van pixelfrissítés, nem közvetlenül a kikapcsolás után történik, hanem jóval később és nem feltétlenül kapcsol be minden perifériát. Ha szervizmenüben megnézed, akkor látni fogod, hogy bizony megtörténik a pixelfrissítés.
-
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110701 üzenetére
A kattanás teljesen normális dolog bekapcsoláskor.
Az Olednél kétféle pixel frissítés van, a menüben indítható, hosszabb idejű, ez korábbi modelleknél kb.2000 óra után fut le, az ujabb modelleknél 500 óra után. Erre figyelmeztet a tévé is felirattal, illetve a menüben is indítható.
Van egy másik, rövidebb művelet, ez 6-7 perces. Ez nem kapcsolható a menüben, figyelmeztetés sincs rá. Ez akkor fut le, ha a kikapcsoláskor már eltelt legalább 4 óra az előző művelet óta. Ezért nem is szabad közvetlenül a kikapcsolás után áramtalanítani az Oledet, mert akkor ez a művelet sosem fut le.
Egyébként az optikai kimeneten is látható kikapcsolás után, vagy egy usb lámpával, vagy olyan hdd-vel, amin van visszajelző. Ezek ha fut ez a rövid karbantartás, még mind áram alatt vannak. Ahogy végzett kikapcsol a készülék, hallható a kattanás, s megszűnik ezen pontok áram ellátása is.
Ez már a 7-es sorozatban is volt, így működött, a mostaniak is így működnek. -
htc07
addikt
válasz
sityupityu #110697 üzenetére
gondolom még nem használódnak annyira a pixelek ennyi idő alatt, lehet két év múlva már tényleg egy óráig "tisztít".
de ez is csak tipp, nem vagyok szakértője az új oled technológiának, egy tíz éves lcd-t váltott nálam, és hihetetlen a különbség
-
htc07
addikt
válasz
sityupityu #110692 üzenetére
bocsi igen az lemaradt, c2-m van
-
htc07
addikt
válasz
sityupityu #110689 üzenetére
gyári beállításon asszem minden 4 óra bekapcsolt időtartam után lefut, ha nem kapcsolod ki (ez összeadódik, ha 3,5 órát megy egy nap, másnap meg még egyet, akkor a másnapi kikapcs után fut)
-
cross56
senior tag
válasz
sityupityu #110685 üzenetére
Ja igen bekapcsoláskor is van egy kis kattanó hang.
De akkor ez normális lesz ezek szerint.
Köszi -
cross56
senior tag
válasz
sityupityu #110683 üzenetére
Minimálisan billeg csak, egyébként stabilnak tűnik. Csak még is fura.
Ez a pukkanó hang olyan, hogy ha keveset volt bekapcsolva a tv akkor kikapcsolás után szinte egyből adja ezt a hangot. Ha szinte egész nap ment akkor pedig kb 10 perc után csinálja. Igazából nem is pukkanó, hanem kattanó hang.
Mintha visszahülés után kattanna egyet vmelyik alkatrésze. -
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110644 üzenetére
Dehogy.
Ha nem beszélünk akkor meg áll a topik
Hogy meg mi volt régen azt hagyjuk -
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110639 üzenetére
Nálam a puritán táv pl pont bejön.
Folytassuk? -
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110636 üzenetére
Ez igy ok!
Viszont a Samu elhagyta.
Az MR se jön be mindenkinek -
PLaci58
addikt
válasz
sityupityu #110585 üzenetére
Valami rémlik ,(lehet rosszul emlékszem) hogy a hangszóró ki gomb többszöri nyomogatása valami kép visszállítást indít el.
-
SztiviVander
addikt
válasz
sityupityu #110591 üzenetére
Ha uzlet modba allt volna azt rogton eszreveszed mert minden maximumon lenne. Gyors indulas be van kapcsolva gondolom, lehet hogy volt egy (akar pillanatnyi) aramszunet ami miatt elfelejtette a beallitasokat.
-
gyugyo79
addikt
válasz
sityupityu #110591 üzenetére
A legtöbb TV-nél ez az első beállításkor kérdés, hogy "otthoni" használat lesz e, de semmi képen nem tudja a TV ezt magától állítani kitalálni. Én kezdeti next-next nyomkodás közbe pont LG-t már simán nyomtam tovább úgy, hogy "üzlei" módba állt...
Igen szerintem is az első ki/be kapcsolásig kéne hogy megjegyezzen beállításokat így, hogyha egy potenciális vásárló elnyomkodja akkor az eladó egy mozdulattal tudja 0-ra állítani. De ha ránézel nem vesztesz semmit. -
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110588 üzenetére
Nekem a hangnem nem tetszett,ahogy előadtad,röviden ennyi.
"Komolyan mondom, az eszem megáll. Mi a franctól lehetett ez?"
Mikor már 100-200 ilyen "nagy" problemával találkozol,megmosolyogtató, hogy ki tudnak kelni az emberek apró dolgokon magukból,és azt milyen hévvel elő tudják adni.
Állítsd be újra,egy kis gyakorlás nem árt egy új márkánál,nem halsz bele,mégha elsőre annak tünik is -
gyugyo79
addikt
válasz
sityupityu #110588 üzenetére
Nem maradt bemutató módban ? Nagyon nem tudom mennyi idő után váltana vissza ha igen, és az miket állít vissza alaphelyzetbe de az tudja ezt produkálni amit írsz a leírása alapján és ez minden TV-ben volt eddig valahol a menüben amiket eddig láttam..
-
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110586 üzenetére
Imádom ezt a másik tv-m nem csinált ilyet sose
Lehet ilyet nem de csinált de mást igen,mert tökéletes tv nincs.
Venni kellett vna akkor olyat.
Am meg nem a világvége sztem a mai világban a mostani problemád. -
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #110585 üzenetére
A beállítások nagy részére emlékeztem szerencsére, mivel nemrég csináltam. Most lettem kész vele. Komolyan mondom, az eszem megáll. Mi a franctól lehetett ez?
A csatornalista nem változott semmit sem szerencsére, csak a személyre szabott beállításaim állítódtak vissza gyárira, de ez is legalább olyan nagy baj. Tegnap este lekapcsoltam a tévét úgy, hogy minden rendben volt, ma meg ez fogadott. Korábban volt 4 samu tévém, de nem hogy nálam soha nem volt ilyen, hanem még fórumon sem olvastam hasonlókat. Vicc.
-
törölt tag
válasz
sityupityu #110558 üzenetére
Valszeg a kor és a konzol együttes hatása lehet...
-
atee_13
őstag
válasz
sityupityu #110548 üzenetére
Az LG MR21 távirányító kompatibilis lehet a LA660s el?
-
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110540 üzenetére
Át kellene másolnia minden bemenetre, így az usb használatára is.
Lehet valami búg a szoftverben, hogy nem másolja át.
Korában is volt olyan, hogy csak a Fehéregyensúly és a színkezelés értékei kerültek átmásolásra, így a fő beállítási paramétereket le kellett ellenőrizni.
De volt/van olyan is, hogy a színkezelés értékei nem másolhatóak, nem volt ilyen opció, amit később egy új sw-ben pótoltak.
Úgyhogy simán lehet búg is a szoftverben, hogy nem mindent másol át, s amit néztél, pont nem. Én ilyen másolás után mindig ellenőrzöm, hogy megegyeznek-e az értékek. -
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110532 üzenetére
Ott a gyorsmenü, vagy mi a neve. A legfelső opció a képmódok, s ott már tudsz lépegetni a képmódok között.
-
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110530 üzenetére
Ha az említett 4 képmódban a paramétereket azonosra állítjuk, nagyon hasonló eredményeket kapunk még méréssel is. Így ha a sötét képmódot beállítod a neked tetszőre, s a Film módban is a paramétereket azonosra állítod, csak az Oledfényerőt változtatod meg, akkor csak a Csúcsfényerőben fognak eltérni.
Azért ezt a 4 képmódot említettem, mert ezek a legpontosabbak a szabványhoz képest, s egymáshoz viszonyítva is nagyon kicsi a különbség. A Világos képmódot is lehetne használni sötét környezetben, a megfelelő beállításokkal. Ennek a négy képmódnak hasonlóak a paraméterezési lehetőségük, így beállíthatóak azonos megjelenítésre.
Míg a játék vagy Élénk képmód már nem enged ilyen szinten sem színhőmérsékletet, sem a gamma menetet állítani, így azokat nehezebb hasonló képmegjelenítésre beállítani. -
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110528 üzenetére
Hali!
Én értettem, hogy mit szeretnél, de az nem valósítható meg. 3 különböző körülmény között szeretnél használni 2 végletre használható beállítást, ami nem valósítható meg kompromisszum nélkül.
Használd a a Film(vagy Színház), esetleg a TechniColor képmódot a borúsabb, kevesebb környezeti fény körülménye esetén, a két véglet közötti Oledfény értékkel. Ez a két képmód is aránylag olyan pontos, mint a Szakértőiek.
Az energia takarékos mód pedig ugyanúgy működik Oled esetén is, mint lcd esetén is. Azzal a különbséggel, hogy lcd-nél ha változtatod a Háttérvilágítás értékét, akkor változik a fekete szint értéke is. Olednél ez nem változik, maximális Oledfény esetén is 0 fekete szint értéke.
Van egy mérésem egy Sony Oled Fényérzékelő működésének a hatásáról Borult, kevés környezeti fény volt a helyiségben.
A gamma változott a leginkább, a színhőmérséklet és az rgb együttfutás nagyon kis eltéréseket mutat. Ez amikor be volt kapcsolva a Fényérzékelő.
Ez pedig amikor Ki volt kapcsolva.
Mérés Fényérzékelő Be állapotban.
Mérés Fényérzékelő ki állapotban.
Szerintem nincs olyan nagy különbség. -
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110526 üzenetére
Hali!
Az azért sokat segített volna, ha leírod a beállításaidat, úgy jobban lehetne tanácsot adni.
Egyébként a Világos képmódban használj 2,2-es gamma értéket, a sötétben pedig 2,4-t. A sötétben kisebb Oledfény beállítást használj, mint a világos képmódban, de ne legyen nagy a különbség. A sötétben 30-35 környékén, a világosban pedig 40-45 között.
Egyébként megszokás kérdése, az enyém 110 nits csúcsfénysűrűségre van állítva, s borús időben is látható a kép, nem változtatok rajta.
Egyébként kipróbálhatod az energiatakarékos módot(nem az ECO képmódot), mert ez is gyakorlatilag azt csinálja, mint az lcd-nél. Annál se működik jól, én még nem láttam legalábbis olyan készüléket, de ha neked tetszett, próbáld ki ezen a készüléken is, hátha tetszik ezen a készüléken is. -
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110513 üzenetére
-
dunc
nagyúr
válasz
sityupityu #110505 üzenetére
Nyugodtan rendeld az Alzától, nekem már sok vásárlásom volt náluk, és volt vásárlástól való elállás is, minden olajozottan ment. A +10K t költsd el másra.
-
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110505 üzenetére
Ha téged megnyugtat a tudat akkor inkább vedd az MM.
Én nem szoktam ezzel foglalkozni. -
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110502 üzenetére
Lehet a második szám sokféle 1 és 9 között,nem csak színt jelöl hanem lokációt és/vagy színt,de azon belül szinte ugyanaz.
Német variánsoknál szokott például dual tuner lenni ha jól emlékszem az országra,ami eltérő lehet esetleg.
A dobozon C1 van de van egy tipus cimke is azon már C11 vagy C12. -
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110499 üzenetére
Igen!
-
rainman72
nagyúr
válasz
sityupityu #110496 üzenetére
C1=C11 vagy C12 itthon.
Fekete/fehér hátsó rész. -
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #110495 üzenetére
Illetve lenne még egy kérdésem. Az lg oled55c11lb és az lg oled55c1 esetében ugyanarról a tévéről beszélünk?
-
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #109409 üzenetére
Rálépsz a hangolásnál az első opcióra, de ne lépj be.
Nyomsz 5 egyest, s feljön egy információs ablak. Elméletileg ott mutatnia kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest