- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr00py
senior tag
Én azt sajnos nem szeretem..semmilyen olyan eszköznél, amin bármit is lehet frissíteni. Majd én eldöntöm, hogy az adott sw-t, appot, bármit frissítek-e. + A későbbi esetleges hibafeltárásban is nagy segítség lehet, ha tudom, hogy mi lett pontosan frissítve.
Jelzi a tv, hogy van elérhető frissítés.. akarom-e telepíteni ( igen / nem ) .. el is kezdi..de egy idő után megáll a folyamat a fentebb említett - nem alkalmazható erre a tv-re - hibaüzenettel. Pont ezért gondoltam, hogy letöltöm, és usb-n telepítem..de sajnos a hivatalos weboldalon képtelenség. Az is lehet, hogy idő közben visszavonták ?!
Egyébként nem akkora probléma ez. Bőven el vagyok nélküle. Az sokkal jobban zavar, hogy a legutóbbi frissítés után bemenet váltása után a "kezdőképernyő" jön be, nem a tv adás. Korábban ez nem így volt. Appletv van rádugva csak. Pont azért szerettem volna frissíteni, hogy hátha ezt a hibát megoldaná-e. -
Cr00py
senior tag
Üdv.
Tv szerint jött frissítés. ( 50NANO763QA ) 04.53.41-s verzió. 2025.04.25-n jelent meg elméletileg.
Hiába letölti, hibaüzenettel végződik a dolog. Nem alkalmazható erre a tv-re..vagy valami hasonló az ok.Próbáltam letölteni az LG hivatalos oldaláról, de ott ha rákattintok a letöltésre, akkor meg ( This page is unavailable.Please check URL. ) fogad.
Ilyenkor mi a teendő?
-
Cr00py
senior tag
válasz
sityupityu #113656 üzenetére
Biztosan nem. Az auto sw update tiltva van.
Épp sorozatot néztem netflixen. Vége lett. Kiléptem. Ilyenkor auto átváltott a tv adásra. Kimentem inni egy kávét..mire visszaértem már az üzenet fogadott.
Ha jól emlékszem más is járt így itt, és ott is tiltva van az auto sw update.
Egyébként nem akkora probléma ez. Idősebbeknek talán az lehet. Az bosszantóbb, hogy kb semmilyen infót nem találni erről, pedig már hetek óta böngészem az egyéb külföldi fórumokat is. -
Cr00py
senior tag
válasz
Gyarmati_ #113640 üzenetére
Az a gond, hogy ez nem egy klasszikus sw update volt. Nekem ki van kapcsolva minden automatikus frissítés, de mivel van internet a tv-n a különböző streaming szolgáltatások miatt, ezért így is frissített. valamilyen aszf változás volt ( Ezek szerint más is ), ha jól láttam. Esélyem se volt elutasítani, mert már csak egy " OK " jelent meg a kijelzőn, ami után restartolt a készülék. nem olvastam el sajnos, hogy pontosan mi volt az, csak ösztönösen nyomtam az "ok" -t
-
Cr00py
senior tag
válasz
Gyarmati_ #113632 üzenetére
Jött valami update nemrég. Itt részleteztem.
Mivel auto történt, sajnos elkerülhetetlen..max, ha nincs internetre csatlakoztatva az eszköz.
Egyelőre nem találtam rá megoldást. Többen jártunk így itt. A képen szereplő kapcsoló nem működik, mert mindegy mi van kiválasztva ( frissítés után ).. sajnos mindig a "homescreen" jelenik meg.
Az említett update előtt rendesen működött, ahogy kell. -
Cr00py
senior tag
válasz
mobilizmo #113591 üzenetére
Alapvetően állítható. Pont ez a "gond".
A frissítés után semmibe veszi a rendszer azt az opciót. Hiába a másik bemenetre van állítva a kezdőképernyő helyett..csak azt mutatja.
Szerintem ez valamilyen programozási hiba lehet..vagy ki tudja.
nem találtam még meg az amlített "aszf" frissítés teljes szövegét, amiből talán ki lehetne deríteni, hogy szándékos módosítás történt-e, vagy csak egy hiba történt ezzel kapcsolatban. -
Cr00py
senior tag
válasz
pusierzsi #113585 üzenetére
Szia. Nemrég többiekkel konzultálva itt a topikban, arra az elhatározásra jutottunk, hogy a pár napja megjelent ( automatikus frissítés ) .. "ASZF" a ludas ebben.
Nálam is, illetve más fórumtársnál is előjött ez a hiba?! Itt részleteztem.
Nekem speciel az tűnt fel, hogy alkalmazásokból ( többnyire netflix/ youtube ) kilépve a homescreen fogad, és nem a tv adás.
Egyelőre én személy szerint nem találtam erre megoldást..de még csak külföldi fórumokat böngészve sem. Elképzelhető, hogy más régióban még nem érhető el az adott frissítés, avagy nem produkálta az alábbi hibát. Ezt sajnos nem tudom. -
Cr00py
senior tag
válasz
skroy #113566 üzenetére
Tehát akkor csak ez az "okosság" lehet az oka.
Bár tény, hogy nem olvastam el..de valami aszt frissítés volt.. fura, hogy annak ilyen hatása van. Ezek szerint nme egyedi " hiba ".
Egyelőre nem találtam rá megoldást. Hátha majd külföldi fórumokon, avagy esetleg itt sikerül valakinek.
Kár érte.
nem is az a +1 interakció zavar ( bár az is ) ..de az sokkal idegesítőbb, hogy gondolnak egyet, és változik ez-az. A beállításokban lévő "kapcsoló" sem reagál semmire, pedig annak pont ez lenne a lényege, hogy ki lehessen választani, hogy mit szeretne látni az ember.
#113567Vasti74 : Valóban baromság az egész.Gondolom az "előző" verziót nem olyan egyszerű visszarakni..főleg, hogy szerintem auto frissített ez a valami. Nálam ki van kapcsolva az auto sw update..de ezt mégis letöltötte, mert már csak egy "ok" volt a kijelzőn, ami után restartolt a tv.
Én plex-t használok a nas-n lévő dolgok lejátszására. Közvetlen a tv-n nem próbáltam.
-
Cr00py
senior tag
Üdv.
Jött valami "aszf" frissítés a tv-re. nem is értem, hogy pontosan mi..lényegtelen.
Azóta viszont ha mondjuk elindítok egy appot, netflix, youtube..és kilépek belőle..a szokásos webos "kezdőlap" jelenik meg a tv adás helyett.
Korábban ez nem így volt.
A beállításokban 2 opció van.
Új bemenet, illetve kezdőlap.
Az új bemeneten van, és volt is.
Próbaképp átraktam a kezdőlapra, majd vissza..de maradt ugyanúgy.
Van erre valami megoldás?
Fogalmam sincs, hogy mi történhetett.
50NANO766QA a tv. -
Cr00py
senior tag
válasz
Midway #112607 üzenetére
Nagy nehezen, videókat nézve megtaláltam, hogy hogyan lehet átrendezni a csatornákat. Holnap majd elmegyek, és megcsinálom nekik.
Távirányító is elvileg megoldódott. Ahogy #112599pjen is írta, Media markt-ban van hozzá való "buta" távirányító. beszéltem velük telefonon, mert sajnos most nincs készleten az itteni üzletben, de péntekre lesz az is. Tehát ez is megoldódni látszik.
Már csak azt kellene kiderítenem, hogy a beállításokat le lehet-e "kódolni" valahogy, hogy ne lehessen elnyomkodni őket.Akár egy 4 jegyű jelszóval, vagy bármivel.
Avagy ha a komplett tv settings-t ki lehet-e exportálni valahogy akár egy pendrive-ra, az is megfelel nekem. ha valamit elnyomkodnának, akkor csak onnan visszatöltöm a "régi" mentést, és kész -
Cr00py
senior tag
Udv.
Lenne par kerdesem.Szuloknek vasaroltam egy 50NANO763QA tipusu keszuleket. Minden mukodik, franko.
1: Gyari tartozek a magic remote, ami picit osszezavarja oket. Mozog a mutato, gorgo is van, minden egyeb
Ha jol tudom, akkor nem minden tipushoz ez a fajta taviranyito van, hanem az egyszerubb, " butabb" verzio. A kerdesem az lenne, hogy ha vasarolnek egy olyat, az is mukodne a tv-vel, ugye?
2: Van esetleg valami "gyerekzar" amivel le lehetne "titlani" a beallitasokban valo matatast? Sajnos hajlamosak arra, hogy -veletlen- elnyomkodnak ezt-azt.
3: A csatornak kozul ( Digi van ) lehet esetleg valamilyen "kedvenc" listat beallitani, hogy az legyen az elsodleges? 5-10 csatornat neznek csak, illetve netflix, youtube, ilyenek. Egyszerubb lenne, ha be tudnam tenni nekik mondjuk 1-10-ig azt a par csatornat, es a taviranyiton levo nyilakkal tudnanak valtani kozottuk, nem kellene "keresgelni"4: Van valami kiprobalt, mukodo settings a kepre, hangra? gyorsan beallitottam nekik, hogy tudjanak nezni valamit, de rohannom kellett. Annyira nem merultem bele. Gondolom minden maradt kibontas utan default.
Koszonom -
Cr00py
senior tag
válasz
junior19 #98823 üzenetére
Megnéztük, nincs hotel módban.
A fentebb leírtak alapján miszerint várni kell egy "kicsit" a menü megnyomása után amíg megjelenik a settings.. nos ez sem vált be. Kereken 2 órát hagytuk úgy, de csak a lila x maradt a jobb felső sarokban, a menüpontok nem jelentek meg.
Lehet ezzel még bármit kezdeni, avagy hívjam inkább fel az üfsz-t, hátha?!
Köszönöm. -
Cr00py
senior tag
válasz
junior19 #98823 üzenetére
Nem hiszem, de rákeresek.
Minden más tökéletesen működik, leszámítva az internetet igénylő appokat, azok a hálózati kapcsolat hiányában nem mutatnak semmit.
De a műsorújság, az adások, mind működnek, a smart funkció nem, ami ugye internetelérést követel.
Költözés előtt tökéletesen működött.
Kb 1,5 éve még én állítottam be nekik szintén az internetelérést a tv-n, de azóta sok idő eltelt.
Nemrég lett kész a nappali az új lakásban, most oda lett berakva ez a tv fel a falra a "látványkandalló" felé.
Kisgyerek is van a családban ( 5 éves ) , ezért elképzelhető, hogy valamit elnyomkodhatott, én pedig nem igazán értek az LG tvhez, nekem samsung van mióta az eszemet tudom, de ilyennel még én sem találkoztam, hogy minden működik, csak a settings nem akar "betölteni" -
Cr00py
senior tag
válasz
julius75 #98819 üzenetére
Kb 5 percet vártam.
Nem hiszem, hogy ez lenne a baj, minden más menüpont azonnal megjelenik. Egyedül a beállításokat vagyok képtelen elővarázsolni.
Néztem videókat, azokon is azonnal bejöttek jobb oldalon függőlegesen az ikonok.
Illetve a home képernyőn, jobb fent lévő input-ra nyomva az is megjelenik azonnal. A fogaskeréknél nem történik semmi. -
Cr00py
senior tag
Üdv.
Ismerős körben adott egy LG WebOS tv. Pontos típust nem tudok perpill, ha szükséges, rákérdezek. Falra van szerele, ezért nem tudják még csak a hátulján lévő matricáról sem leolvasni.
Ami a gond vele.
Próbáltuk az internetre csatlakoztatni, viszont a beállítások menüpont egyszerűen nem jelenik meg.
van dedikált settings gomb a távirányítón, de azt megnyomva, csak a jobb felső sarokban jelenik meg egy lila " X " amivel be lehet zárni. Képeken néztem, elvileg a képernyő jobb szélén függőlegesen kellene megjelennie a menüpontoknak, na az itt nincs.
A kis házikó gombot megnyomva ( HOME ) jelenik meg maga a WebOS felület, itt szintén jobb fent van egy input, illetve egy settings ( fogaskerék )ikon ami lila. Ott kiválasztva sem töltődik be.
Mit lehet ezzel kezdeni?
A tv alján középen van egy joystick, ezzel is kiválasztható a beállítások, de az eredmény ugyanaz.
Bármi ötlet esetleg?
Nincs valami "reset" ezeknél?
Áramtalanítva is lett már, semmi haszna.
Neten próbáltam utánaolvasni, de az első lépés mindig az, hogy lépjek be a beállításokba. ( köszi)
Konkrétan erre a hibára keresve nem találtam semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest