- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
-
98bja
senior tag
-
98bja
senior tag
válasz
rainman72 #110827 üzenetére
55-ös.
Nyilván ennyire szélről már nem, de a kanapé két szélén már észrevehető a külünbség. Furcsa is volt, mert a kezdeti beállításkor én pont szemből ültem, de aki a kanapé szélén ült mondta folyamatosan, hogy kicsit adjak rá kontrasztot meg telítettséget, mert nagyon rossz. Azt hittem csak ennyire különbözik az ízlésünk, de nem. -
mike784
tag
-
sityupityu
veterán
válasz
rainman72 #110638 üzenetére
Igen elhagyta.
A samsungnál az utóbbi időben ugye eleve divat lett a számomra szintén elfogadhatatlan puritán távirányítók rendszeresítése (még a jobb modelleknél is).
Ez a légegér dolog meg náluk sem volt hosszú életű, szerintem a visszajelzések alapján is döntöttek úgy, hogy hanyagolják. Anno a samsung topikban akiknek volt ilyen irányítójuk (ugye ez eleve járt bizonyos modellekhez), azoknak a 90 százalékban pár nap alatt a fiókban kötött ki, szinte senki sem használta. Nálam dettó ez lett a sorsa, még mindig van egy. Persze volt olyan akinek bejött, de a többség rövid játszadozás után félredobta. -
sityupityu
veterán
válasz
rainman72 #110590 üzenetére
Miért, mi volt a hangnemmel? Írtam amit írtam, ami egyáltalán nem volt durva. Ráadásul nem személy ellen szólt, hanem a márkának és a kialakult helyzetnek. Úgy gondolom, hogy te vagy túlérzékeny szerintem az én jogos hisztim mellett.
szerk: "Állítsd be újra,egy kis gyakorlás nem árt egy új márkánál,nem halsz bele,mégha elsőre annak tünik is"
Ettől megtudtam, hogy miért történt.
Komolyra fordítva: Én nem nevezném apró dolognak azt, hogy a napok alatt a számomra precízen belőtt beállításaim elmenetek a levesbe egy éjjel alatt, ráadásul a jó ég tudja, hogy miért.
-
sityupityu
veterán
válasz
rainman72 #110587 üzenetére
Igen, mást csináltak az eddigi tévéim is, de ilyet és ehhez hasonló dolgokat nem. És mivel az lg csinálta ezt, ezért írtam ide.
Egyébként ezt úgy írtad most ide nekem, mintha ez abszolút természetes és elfogadható dolog lenne, hogy a létező összes beállításom törlődik egy éjjel alatt.
Valami építő jellegű véleményre/tapasztalatra lenne szükségem, hogy miért történt ez, nem pedig erre amit te ide írtál. De azért köszönöm, okosabb lettem. -
zseko
veterán
válasz
rainman72 #110523 üzenetére
Bocs a késői válaszért, próbáltam személyesen megnézni, csak tegnap sikerült. Valóban nem tévé, de nem is tűnik szimpla monitornak a távirányító miatt. És WebOS van rajta.
PLaci58 Nem usb-ről megy a videó, le is írtam, a tápkábelen kívül semmi nincs rádugva. Amint áramot kap, elindul, a monitorba lett feltöltve a videó.
Közben meglett a cég aki így megcsinálta, így meg lett a reset módja is: egy infra vevőt kell a jack dugón rádugni (el volt bújva a doboz aljában), így már ki lehet jutni a távirányítóval a Settings menübe jelszóval, és itt le lehet resetelni, ezután már simán működik monitorként.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
rainman72 #110509 üzenetére
Koszonom! Sajnos a Sony topikban nem jokat irnak a szervizhatterrol, pedig a X85J is szimpatikus es nem utolso sorban 20%-kal olcsobb. A mai alkatresz inseges idokben pedig hosszu tavra nem merek tervezni, igy szempont a szerviz. Lehet meg kellene neznem egy Samsungot is.
-
sityupityu
veterán
-
válasz
rainman72 #110210 üzenetére
Nekem nagyon bejött,olcsónak viszont nem mondanám. [link]
tonnni7:
Ezeken a csodálatos direkt kijelzőtisztító folyadékokon én évekkel ezelőtt végigmentem,sokfélét próbáltam,egy forintot nem ért egyik sem.Szinte az összes után csíkos maradt a kijelző kisebb/nagyobb mértékben. -
SztiviVander
addikt
válasz
rainman72 #110135 üzenetére
Ezért is él még a reményhal hogy nem minden VA panel egyforma és lesz olyan amivel tudok együtt élni, ami nem romlik ilyen mértékben. Ha az étkező asztaltól is elfogadható minőségben látom, azzal már ki tudok egyezni. Sajna 55"-nál nagyobb nem fér el (nem akarok nappali bútort is cserélni emiatt), kisebbre meg nincs sok értelme váltani a 42-ről. Ez a 753PR meg lehet hogy a kategória legalja és azért ilyen gyalázat panel van benne, passz. Ahogy írtad korábban, panel lottó...
-
#110136junior19
Igen, úgy tűnik ma már így lehet csak tv-t venni. Más kérdés hogy én nem tervezek ebből heti progamot csinálni (még ha nagyon hasznos is másnak az ilyen tapasztalat, pl rainman72 vásárlásai)Viszont úgyis megyek át alzába, ott van elég sok -tcl és lg- tv kirakva (bár legutóbb is már inkább a felső kategóriásak voltak zömében), megpróbálok ott vájt szemmel nézelődni így hogy már tudom nem szabad csak szemből nézegetni, aztán hátha okosabb leszek. Persze, a szokások és igények alapján tudom hogy nekem az OLED lenne az ideális, de abból egy közép kategória ami tud mindent az olyan 4-500e, annyit meg valahogy berzenkednék (és nem anyagi gondok miatt) kiadni egy tv-re.
-
vj0c1
aktív tag
válasz
rainman72 #110108 üzenetére
„Akinek olyan helyre kell ahol széles szögből nézik annak ajánlott,illetve nappali használatra,vagy este nem full sötétben.”
Kb pont ez lesz a helyzet nálunk is, egy nagyon kedves hölgy barátomat szeretném majd meglepni a közeljövőben (próbálom előre körüljárni a témát), és az igények pont ezek, ill ő sem néz éppenséggel minden nap tv-t (csak film, -ill sorozatnézésre lenne használva külső tárolóról), így neki valszeg nem is nagyon tűnne fel a kontraszthiány, szóval emiatt kajtatom ezt az IPS-t egyelőre, de azért sz@rt sem szeretnék neki venni majd éppenséggel, ezért morfondírozom nagyon, hogy ~200k környékén LG fronton mi lenne a best neki.
Anno '15-ben nekem is volt egy 50LB671V-m 250k-ért (még az atomtv-től), gyönyörű képe volt, imádtam is mint állat.. elég nehéz valahol elhinni, hogy mostanra meg már kb ugyanezért az összegért meg kompromisszumot kelljen kötnie az embernek. (főleg ha azt nézem, hogy azért 200 ezer ft is qrva sok pénz)
-
vj0c1
aktív tag
-
Kátai
senior tag
válasz
rainman72 #110063 üzenetére
Szomorú. Az egyszerű ember nem 3 évre vesz TV-t. LG-t többet nem veszek. Régebbi modelljei még most is működnek, ezért vettem megint ilyet. De ez volt az utolsó. Most JCV-t nézegetek, mert elég jó árban vannak. és 42 hó garanciát adnak cserébe egy regisztrációért.
Samsung, Hisense, TLC, javaslatok esetleg? Ezt [link] találtam hirtelenjébe.
Mindenféleképpen VA panelest veszek,ha nem megy a qledes.Pl: [link] . -
vj0c1
aktív tag
válasz
rainman72 #110009 üzenetére
„Eddig az 50" VA volt az 55" IPS.
De tavaly óta van kisebb kavarodások.
Például az 55Nano753 VA lett.”Némi gondolkodás után aranyos tájékoztatást adott ma az EMAG, kíváncsiságból érdeklődtem náluk, hogy az 50-es és az 55-ös Nano803 melyik panellel szerelt.. (tudom, Te 753-at írtál, de a válasz miatt ahhoz is kapcsolódik)
„Minden LG IPS, Samsung VA. 🙂”
-
asdf_
veterán
válasz
rainman72 #109942 üzenetére
Nevezzük annak,a hétköznapi embernek a 2 ugyanaz lesz,az fog lejönni,hogy lassú meg akadozik.
Egy 270ezres tv-hez ez a minőség nagyon kevés sajnosIgen, de a TV árához nem feltétlen van köze, hogy mennyire ócska a SOC benne, hiszen tökugyanazt a panelt rakják szinte mindegyikbe, A legócskább UP7500-ban deka ugyanaz az alaplapi panel van mint a sokszázezres bazinagy nanoban.
Kb. 3-ba lehet vágni, az összes 50 Hz-esben ugyanaz van (A változat) az összes 100 Hz-esben ugyanaz van (B változat), meg a 8K-sok (C változat). És ez a 3 alaplapi panellel kiszolgálják a teljes évi modellkínálatot (az oled valószínű külön történet). -
BendeHuz
csendes tag
válasz
rainman72 #109935 üzenetére
nehéz lefozózni a jelenséget.. a legjobban akkor látszik, ha messziről van fotózva és képkivágok:
aki sport mániás, az ne válassza VA 50-es verziót.. utólag találtam youtube tesztet, ahol ugyanerről a tv-ről beszélnek, hogy ez ilyen.. van aki észreveszi, van akinek fel sem tűnik. Valószínűleg nem mindegyik 753VA pont ilyen és ennyire, de már olvastam itt mást is, aki ugyanerre panaszkodott.. a boltban kiállított TV-n ez nekem fel sem tűnt, csak annyit láttam, hogy milyen szép képe van.. legközelebb már tudom mire is figyeljek még.. 164e vettem tavaly, ahhoz képest, hogy mennyi mindent tud és szép képe van jó dealnek tartom. 240 körül lehetett volna venni "ebben a kategóriában" pl. fényerősebb samsung Q60A-t , de az nem nyújtana annyival többet szerintem, max nincs ekkora DSE. A webos és magic control nekem innovatívabb, jobban begyere. Ezután a TV választásom után már kiadnék többet is TV ért, hogy kizárjam a DSE-t, de erre a jelenségre is írják a panel lottót, úgy meg mégbosszantóbb lehet. -
toompa
őstag
-
AeroDesignhu
csendes tag
válasz
rainman72 #109770 üzenetére
Szia!
#LG 65NANO793PB mizéria folytatása#
Ugyebár megjött a csere tv pár napja. Közben tegnap a kalibrációval megdolgoztam kicsit a tv-t. Minnél kevesebb fényerőt kap a panel annál kevésbé látszik, de amikor eltünik a folt akkor már vagy 30as fényerőnél jár és nem látom a képet. Komoly...Hát öszintén kicsit elkeserítő. Pont ezért vettem életemben először új tvt, mondom ezzel nem lesz gond. Most írtam LG nek meg Aquanak is hogy ez most akkor így normális és ezek ilyenek el kell fogadni azt meglátjuk mi lesz a válasz. Küldenek még egy csere tvt? Imádkozom hogy a következő jó legyen.
Tényleg nem akarok genyózni de azért mégis csak egy 260.000ftos tv és foltos a sarka?
Sziasztok.
---
Ilyen a cseretv backlight bleedje (ennyire nem intenzív de látszik rendesen sötétben) jelenleg:
-
PLaci58
addikt
válasz
rainman72 #109769 üzenetére
Ez élvilágítású? Elég kiábrándító.
Nekem ez a harmadik direct ledes a mostani 43Nano773, de nem latttam egyiken se ilyen foltosodást, kivéve amikor kezdtek kiégni a LED-ek. Mondjuk nálam 50% alatti a háttérvilagítás, mert gyári beállításokkal szétégette a szemünket.
Az viszont látszik, hogy a képminőség annál rosszabb, minél újabb a TV 😀 -
Kaba
veterán
válasz
rainman72 #109727 üzenetére
Az Emag az általában kiszállítja az elárazott emagos forgalmazású terméket.(eddig szinte mindent megkaptam tőlük)
Az edigitál az olyan mint a lottó egyszer kétszer bejön, de a legtöbbször törlik az elárazott terméket (reméljük szerencséd lesz).(nekem már sokszor töröltek, de még mindig jobbak mint az Euronics (ők soha nem szállítanak elárazott terméket). -
cidalain
veterán
válasz
rainman72 #109518 üzenetére
És ez most jó, vagy rossz?
Vessük össze azzal hogy helyet foglalunk a moziban, és elindul a film?
Vagy bekapcsolom a gépet (pc vagy noti, legyen ssd-vel), majd ha felállt a win, akkor indítom a totalcommandert, és kikeresem a filmet, majd elindítom?
Szerintem a durván 1 perc még egész gyors is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest