- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a fórum bevezető szöveget, de kis segítséget szeretnék kérni. 50"-es TV-t keresnék. Amik szempontok:
- Elég a FullHD, de lehet UHD is ha nincs vele gond ebben a kategóriában
- Nem kell, hogy okos legyen (PC-ről használnám szinte mindig)
- 3D nem kell
- Hajlított ne legyenSzóval a lényeg, hogy szinte egy csupasz buta TV legyen, de a képe a lehető legjobb legyen, még talán legyen PC játékra is ideális valamennyire (nem vagyok hardcore gamer, szóval nem a ms-os lagokat figyelem 0-24ben, csak hétvégi játékos).
Keret: ~150k (nagyon nagyon max: 200k-ig)
Köszönet előre is!
-
vond
MODERÁTOR
válasz #94529552 #76894 üzenetére
Nincs a mozgásmegjelenítéssel semmi gond, szépen dolgozik az automatika. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a kadenciahelyes 24p (23,976 fps) lejátszás is meg van oldva. Teszteltem több oldairányú, különböző sebességű svenkkel és nagyon szép, egyenletes a mozgás. Finomabb, mint az összes eddigi monitoromon és az eddig látott/használt TV készüléken. Időnkénti megugrás abszolút nem tapasztalható, szóval erősen gyanús, hogy működik a dolog.
Ettől függetlenül persze jó lenne legalább a lehetőség, hogy kedvünkre állítgassuk a trumotion-t. Ha minél többen jelezzük az LG-nek, talán meglépik a dolgot.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
puskas1993
tag
Sziasztok!
Sportra és film, sorozatnézésre szeretnék tv-t vásárolni és úgy tudom 120hz környéke ami sportra megfelelő lenne.
Tudnátok ilyen ajánlani, ami ezt tudja és 40"-43" vagy 49"-50" árban pedig 130e vagy 170e a plafon? -
Kácsa
aktív tag
Sziasztok ! Ha valakit érdekel van egy eladó 42lf652v tv-m. MM-es vásárlás ,van még 3 és fél év garancia. Bp.en található. 130 ezer Huf.
ZoLee
-
törölt tag
-
JoeYi
őstag
na végül egy LG 55UH6157 -t rendeltem. Megizzadtam azért azzal is mire kiderítettem mi a külömbség a LG 55UH6157 és a LG 55UH6257 között... Pont ugyanolyan kaotikusak az információforrások mint 5 éve mikor a Samsungos cikkeimet írtam.
Aki ide tévedne: amennyire sikerült kibogarásznom a két típus között csak a talp a külömbség, meg a 6157 1 kilóval könnyebb. Az is zavart, hogy miért 4 számjegyű, de aztán kisakkoztam, hogy a 7 az vmi régiókód lehet, mert UK-ban simán UH615-nek és UH625-nek hívják őket
-
Kleroo
veterán
válasz Beni2360 #76878 üzenetére
Nem, nem természetes.
Az újabb fejlettebb OS egy selling point.Amire jogosult az ember reálisan: Hibajavítások, apró plusz lehetőségek, sebességnövekedés.
Aztán ha jófej a gyártó, akkor a régi tv-kre is kidob új feature-t, amit azután fejlesztett le, hogy te megvetted a tv-t....Hodor. Hodor? Hodooor!
-
törölt tag
-
nagyúr
válasz SkyLine3000 #76648 üzenetére
Ma került be a lakásba egy 55LH630V kezdetben valami hasonló szoftver volt azon is, viszont azonnal megtalálta ezt az újabb 04.30.02-t. Apropó: kellemes meglepetés hogy 5GHz wifi képes a TV
Egész jó az egész infrastruktúra, okostelefonról az LG TV Plus appal egész jól irányítható minden. Valószínűleg nem is fogjuk így megvenni 10ezerért a Magic Motion távirányítót.
Persze a WEBOS kicsit röcögős, főleg egy mai okostelefonhoz hasonlítva, de egyelőre minden tetszik.
1) Akkor ez most a WebOS 3.0 van ezen a TV-n? magyarul a legfrissebb?
2) Esetleg ehhez a modellhez (55LH630V) nincs valami fasza kalibrált beállítás? természetesen nem akarok hasonló eredményt elérni, mint egy hardveres kalibrálással, hanem csak úgy távolról rálőni
3) Másik kérdés: hol lehet beállítani ezt a mozgás simaságát vezérlő módot? azt a marhaságot ami 100Hz-re felkonvertálja a filmeket... meg amúgyis: mit jelent ez a 900HZ panel? hol látok én itt bármikor is 900Hz-et?
4) Érdemesebb esetleg másik régióra állítani a WebOS-t? Hátha máshol többféle app jelenik meg mert ez a port.hu, googlemaps, spotify, youtube kínálat elég szegényesnek tűnik... mondjuk kb ennyi az összes amit használnék de hátha akad valami más
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahhoz még egy 55-ös monitor is megfelelne szerintem. PC-vel nem megy az MR,
pn199 Ha valami akadozik, akkor frissítés, akár 20 perc áramtalanítás, vagy még a tv visszaállítását is meg lehet próbálni, hátha. Csak a csatornalistát mentsd ki penre, ha már sokat mókoltál vele.
kory1987 Mint mondták a 49UH7707, vagy ha sokallod, akkor a 49UH7507.
-
Biga123
addikt
Van arra esetleg valami trükk hogy egy JBL BT fülest párosítsak egy LB670-el vagy LF652-vel??
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
TRob1
veterán
Maximum így. Persze küldhet rájuk 3-ast is, csak éppen én ilyenről nem hallottam. Ezért kérdeztem hogy mondták hogy jön? Mert eleve úgy lett feltéve a kérdés hogy tudja hogy jön, csak azt nem hogy mikor.
(#76878) Beni2360:
Miért, az 1-esre lett 2-es? Nem. Csak hasonló... 1.4 de nem 2.0
Amúgy nem, nem természetes. De lehetne persze. De nem az.
ÉS megint egy felesleges hsz. Mert itt az volt a lényeg hogy mondták vagy sem hogy jön. Mert a kérdés nem az volt hogy jön-e vagy várható-e 3-as vagy bővített/tuningolt 2-es, hanem az hogy MIKOR jön? Tehát ő tudja hogy jön. Én meg még nem tudtam. Eddig. (Meg most se. )[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Inhouse
őstag
Sziasztok!
Egy Refurbished LG 32LF510U-t kellene fali tartóra rakni. Meglepődve tapasztalom, hogy van ugyan kb 200*200mm-nél 4 luk a műanyag hátlapon, de alatta űr és nincs menetes fém. Ez ilyen alapból, vagy ebből kimaradt hátul egy lemezdarab?
Üdv Inhouse
-
Beni2360
félisten
Miért az nem természetes volna mint egy nagy múlttal rendelkező cég mint az LG - aki a telefonjára is küld frissítést - küldene egy 250 K Ft készülékre is? Azért egy TV tovább tartunk meg mint egy telefont.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
TRob1
veterán
-
wolfman-72
csendes tag
Üdv mindenkinek! 55LF652V tv-m van.Tud-e valaki valamit arról hogy ehhez és a többi tavalyi modellhez mikor érkezik a webos 3.0 ?
-
Buda76
senior tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy LG 43UH6207 készüléket.
Eddigi tapasztalataim:pro:
+Kiválló betekintési szög -IPS panel
+Megfelelő hangzás
+Átlátható, elfogadható sebességű OS - webOS 3.0
+Gyors setup
+LG G2-vel való kiválló együtműkés -LG TV Plus appkontra:
-MagicRemote ntámogatás hiánya
-Fekete képeknél enyhe felhősödés -cseppet sem zavaró, de észrevehető
-Reggel pár pixel kihagyott -ez kocogtatásra eltűntHa bármi kérdésetek, észrevételetek lenne a témában, bátran jelezzétek.
Nemsokára egy hosszabb tesztet is írok róla képekkel Logoutra.
-
Beni2360
félisten
Már hogy menne, csak jackon keresztül és még figyelmeztet a hangos hallgatásra és lejjebb veszi a hangerőt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
JoeYi
őstag
sziasztok
becs szó kerestem, de említés szintjén sem találtam semmit az http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/55uh600v-p336471100/ és az UH605V modellekről
Irodába kellene kifejezetten csak képernyő funkcióba, külső eszköz lenne rá kötve képjavítások nélkül. Ajánljátok? Úgy látom ez a legolcsóbb "márkás" TV 4K felbontással 55" méretben.
egy extra kérdés: a magic remote az párosítható számítógéppel,?
-
w333
félisten
Ha már 3.5 Jack kimenetről van szó ...
Ilyenkor a TV hangszóróból és a Jack -ből is megy a hang egyszerre ?
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
ADAM1337
nagyúr
Erről mi az általános vélemény ?
(azt látom, hogy 2009-es model ami kicsit elriaszt de a többi érték spec alapján nem tünik rossznak) -
Beni2360
félisten
válasz huncutka1029 #76858 üzenetére
Ezzel csak az én hsz erősítetted meg.
Vagy nem ez jött le a hsz-ból?
---------------------------------
TRob1 : +1 pont.[ Szerkesztve ]
-
wolfman-72
csendes tag
Üdv mindenkinek! 55LF652V tv-m van.Tud-e valaki valamit arról hogy ehhez és a többi tavalyi modellhez mikor érkezik a webos 3.0 ?
-
huncutka1029
addikt
válasz Beni2360 #76856 üzenetére
Passtrough van a tvben, azaz Optikán a bemenő jelet butítás, konvertálás nélkül engedi át.
PCM, vagy auto módban (digitális hang ki menüben)Ha USB, ről, vagy hálózatról illetve netről streamelt tartalom 5.1 ben van, akkor úgy is megy ki.
a saját hangszóróin nyilván csak sztereoban fog szólni...a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
TRob1
veterán
válasz Beni2360 #76856 üzenetére
Részletkérdésekbe felesleges belemenni, mert ebben az esetben semmi jelentősége.
Természetesen médialejátszásról van szó, de ezt te is tudtad a hsz-ed nélkül is.
Lényeg, hogy a tv-n jön ki a digit 5.1. Nem is értem mi lenne a jelentősége hogy egy antennán, egy set-top boxon, vagy egy usb-n megy be az adott műsor.szerk: De tessék: Dolby Digital 5.1 adások, [link], [link][/L, (L:https://dtvnews.hu/hirek/5-1-hang-az-m1-hd-csatornan)[link](/L)]... stb. (Amúgy passz, mert sosem nézek tv csatornákat)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Beni2360
félisten
Melyik TV csatorna sugároz 5.1 hangbot a film mellé?
Mivel semmi szó nem esett arról, hogy média lejátszásról lenne szó.
Mert akkor csak monitorként szerepel amit jól lehet konfigurálni. A hangot meg úgy engedi át ahogy beállították.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
a.sebi
őstag
Sziaztok ma megvettem az lg 55uh6157 es tv met ehez lehet magic remotot venni? Ami mozgaserzekelos taviranyito?
-
kory1987
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, és ebben szeretnék tőletek segítséget kérni.
Valami ilyesmit: : 1. min 43 col max 49 2. 250K környékén nézelődtem, többet nem szánnék rá.. 3. 3D nem érdekel 4. UHD legyen
Építőjellegű segítségeket, előre köszönöm!
-
gaijin09
csendes tag
külső meghajtóról routeren keresztül valamiért nem hajlandó a film mellé feliratot rakni. file nevek passzolna, eddig nem volt ilyen gond. valami miatt megkavarodott. ötlet valakinek?
-
vond
MODERÁTOR
válasz Intelligencs #76851 üzenetére
Semmi extrát, csak egy ilyet: [link]
-
őstag
-
vond
MODERÁTOR
válasz Intelligencs #76832 üzenetére
Kiegészítésként annyit, hogy keletről 3 ezer forint környékén lehet rendelni billentyűzetes légegereket, amiket elvileg bármihez tudsz használni, így valószínűleg a smart remote nélküli LG tévékhez is. Én biztos, hogy rendelek egyet (egy s905 2/16 Android/LibreElec box mellé). Majd megírom, hogy működik együtt a TV-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Igaz, az én 5.1-emről beszéltünk, de lehet félre értettem, mert úgy mondta hogy a tv is maga 2.0-ás... Furcsáltam is meg mondtam hogy ugye DTS meg stb, ő meg kb hogy "jól hangzó dolgok ezek"... (Én is örülnék ha jól hangzana)
Gondolkodtam hogy valahonnan szerzek hdmi-vel összeköthető dvd-t ami tud 5.1-et, de úgy magába nem nagyon találtam. Hangrendszerem meg van.
Igen, oldmike fején talált aa szöget mert a srác is azt mondta hogy kell egy erősítő és úgy mehet.. Per pill legatyásodtam most picit uh ez jó darabig még nem téma[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz Bali27 #76845 üzenetére
Erre én azt tudom mondani, hogy nekem csak sztereó erősítőm van, arra viszem ki optikán egy D/A konverterrel (csak RCA bemenetem van), tehát nem tudom kipróbálni. Viszont sokatmondó, hogy a tévé beállításai között a digitális audió kimenetet PCM-re kell állítani, hogy sztereóban szóljon, és az AUTO-ra kellene állítani, ha 5.1 a forrás.
Amennyiben valakinek 5.1-es erősítője van, és azt optikán vagy HDMI kábellel köti össze, akkor a tévén (nyilván valamelyik bemenetről) lejátszott műsor megfelelő módon fog szólni.
Természetesen a tévé saját hangszórói sztereóban fognak szólni, és nem fogsz a tévé hátulján sem találni 6 db hangszóró kimenetet .42LM660S
-
TRob1
veterán
-
Bali27
addikt
válasz huncutka1029 #76828 üzenetére
Csak azért kérdeztem emrt LG honlapján pl van Super Ultra HD és Ultra HD..
Amit rendeltem 7507 és a 7707 közt is ilyen különbségeket írt
Most nézegetném az LG oldalát de az elmúlt 5 percben 3X omlott össze[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok. LH630V- tulaj vagyok, de nagyon lassú a youtube, néztem h mikor frissítették 2015be... webos3...a 2es rendszerű webos youtube-ja 100x gyorsabb.. lb670en.... van vmi ötletetek? Elindul a video , hang van kép csak 5másodperc múlva.. utána jó.. köszi.
-
OldMike
őstag
A Scart dugó (a belső kábelezésétől függően) lehet bemenet vagy kimenet, illetve ha van egy váltógomb rajta akkor mindkettő. Ez magyarázhatja a nem működést.
Egy Jack-RCA kábel nem nagy költség, mindenképpen érdemes kipróbálni. A tévé Audió menüjében ne a fejhallgató kimenet legyen kiválasztva. Az erősítőn ki kell próbálni az AUX illetve a TV bemenetet is, de szerintem az előbbi lesz a nyerő.
Megjegyzés: korábbi LG tévéknél panaszkodtak, hogy furcsán működik a fejhallgató aljzat. Azt írták hogy kissé gorombán kell benyomni a dugót, hogy jól működjön.
42LM660S
-
huncutka1029
addikt
Ha scarton viszed ki a hangot, akkor csak az analóg jel megy ki,.
Ráadásul csak a tv tuner hangja. a külső forrásoké nem ( net stream, USB, DLNA)
Optikával és egy DAC átalakítóval már beviheted az összes jelforrás hangját az Erősítőbe.Régen írtam, Netcastos tv-nél még a füles hangereje szabályozható volt tv távpiszkával.
WebOS nál ezek a megoldások játszanak.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
drady
csendes tag
-
vond
MODERÁTOR
válasz Intelligencs #76832 üzenetére
Amikor lejátszás alatt látszódnak a funkciógombok (play/pause, tekerés, előző/következő), akkor ott látható egy idősáv is, hogy épp hol állsz a videó file-ban. (Ha ezek nem látszanak, akkor nyomsz egy OK-t.) Na ott le, vagy fel tudsz menni erre a sávra (attól függ, melyik firmware van fent, mert a frissítés után lentről felkerült), és ezen a sávon balra-jobbra tudsz kb. 5-6 perceket ugrálni, majd egy OK-val odaugrani és indítani/folytatni a lejátszást.
Ha apróbb ugrásokat akarsz, azt meg simán lejátszás alatt a balra/jobbra gombokkal (nem a tekerés, csak a sima kurzorgombok) tudod elérni. Ilyenkor 15 másodpercet ugrik azonnal, így lehet szépen lépdelni előre/hátra.
És emellett van természetesen sima előre/hátra tekerés is. Itt annyival egészíteném ki a hosszú beszámolómat, hogy a 8-szoros és 16-szoros tekerés csak USB-s lejátszásnál elérhető, hálózaton keresztül "csak" kétszeresen és négyszeresen lehet "csévélni". De a fenti parancsok mellett ez is bőven elég.
Az IPS panel meg ki van emelve a termék hivatalos oldalán is, de úgy emlékszem, a dobozon is rajta van (most nincs előttem). Lehet, hogy idővel ezeket a szériákat is elkezdik majd más panellel szerelni. Ki tudja. De egyelőre szerintem az összes IPS. A 2016-os LG-kből azt hiszem, egyedül az UH635-ösök VA panelesek.
[ Szerkesztve ]
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok
Frissitettem egy LG 43LH630V tv webos-et tegnap.
Van a tv mogott egy usb-be dughato led vilagitas, ami a frissites ota bekapcsolas utan villog.
Kihuzas es visszadigas utan rendben van de lekozelebb ugyan ez a helyzet.
Tipp valakinek?
Esetleg van mod az os-t visszaallitani?Koszonom elore is!
[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
válasz #94529552 #76820 üzenetére
Szia ,
Biztos , ami biztos alapon írtam az LG Customer Szerviznek is , és láss csodát .... pár óra múlva jött a pozitív válasz . Igen , jó a tévénkhez a távirányító .
Köszönöm Neked és a többieknek is a segítséget !
További kellemes estét!
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
OldMike
őstag
Kicsit furcsa ez az eszköz. Nem tűnik házimozinak, mert csak rádióantenna csatlakozója van. Látszólag 5.1-es (a hangfal csatlakozások alapján), de nem tudom miből kapna ilyen jelet? A bemenetek egyértelműen sztereóknak látszanak. Ahogy korábban írták ennek az 5.1-nek csak akkor lenne értelme, ha a digitális csatlakozók (optikai és koaxiális) valóban bemenetek lennének, de nem hinném hogy elírták volna.
Régi eszközökre azért tettek digitális kimenetet, mert akkoriban talán voltak digitális felvevő eszközök.
Szerintem ha nincs valahol még elrejtve valamilyen bemenet (azon kívül, amit lefényképeztél), akkor ezen nem jön össze a tévével az 5.1-es hang, legfeljebb sztereó, ahogy korábban írták.
42LM660S
-
őstag
Nagyon pöpec kis összefoglalót írtál. Anyósomnak szeretnénk venni egy LG tévét karácsonyra. Ez a modell nagyon megtetszett a Euronics-ban, szerintem baromi jól néz ki a félköríves talp. Sajnálattal olvastam, hogy nem lehet hozzá használni magic remote-t, még utólag vásárolva sem. Ez kissé aggaszt abból a szempontból, hogy a saját tévémből kiindulva (55UF8507), magic remote nélkül nem lehet precízen beletekerni egy-egy filmbe, nem lehet akárhova pozicionálni a filmben. (Okostelefonos alkalmazás nem játszik. Anyósomnak nincs olyan, és nem is lenne egyszerű neki kezelnie.)
Ezt írtad a pörgetésről: "A pörgetés (2x-4x-8x-16x) és a léptetés (chapter-eken kívül kb. 5-6 perceket lehet ugrálni) a hagyományos távirányítón is jól működik" Ezt az ugrálást hogy kell elképzelni? Ha benyomod a jobbra gombot a kurzorgombon, akkor lép 5 percet előre?
Másik kérdésem, hogy honnan tudod, hogy IPS? Az LG oldalán nem találtam erre vonatkozó infót, csak ezt: "Kijelző LED - LCD panel". Lehetséges, hogy ebből is van VA paneles az IPS mellett mint a tavalyi szériáknál? Én mindenképpen IPS panelest szeretnék. Igazából ebben (LG 49LH630V) és a tavalyi
modellben (LG 49LF630V) gondolkodom. A tavalyinál tudom, hogy lehet VA paneles is, szóval ott csak úgy venném meg, hogy meghatározom az eladó boltnak, hogy csak akkor kérem, ha a megfelelő jelölés van a csomagoláson (ami mutatja, hogy IPS paneles).[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
TRob1
veterán
válasz shteer #76830 üzenetére
A Scart kimenet is a tv-n (nem csak bemenet). Tehát elvileg annak a kábelnek is jónak kellene lennie amit linkelt. Nem csak át kell állítani a menüben a hangkimenetet? scart tv-be, egy piros és egy fehér az erősítő tv in piros és fehérjébe...
Egyébként egy ilyen erősítőn miért kimenet az optikai és koax? És nem bemenet? AZ lenne a normális ha egy digit hangot BE tudunk vinni az erősítőbe hogy kiossza a hangfalakra? Nem? Nálam optikaival van összekötve a tv és az erősítő, de ugye nálam bemenet az optikai ahogy logikus is.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
drady
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szukségem. LG 42LF 652V TVm van, ezen megy a net és filmeket nézek rajta USBrol. Szerertném kivinni a hangot az 5.1 Philips készulékre, amely oregebb darab. Itt a kép a csatlakozókkal a TVrol meg a 5.1rol is . Olyan info kéne, hogy melyik a lejobb megoldás a hangátvitelre szerintetek. Itt a képe a kábelnek is , amellyel rendelkezem és próbíltam, de sehogysem tudtam elocsalni hangot az 5.1bol...Elore is koszi.
-
Bali27
addikt
Amugy mi a különbség az UHD és a Super UHD közt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz prannk #76821 üzenetére
Elvileg igen, de nem feltétlenül, mert látható az LF 630/632V tesztben, hogy a 400 vagy 450 is megfelelő és nincs hátránya a 900-hoz képest. Sokan használnak 200-300-as értékű tévéket, és dettó. Meg biztos van mögötte marketing is, és talán még egyénfüggő is lehet a dolog. Ki is lehet kapcsolni a TruMotion menüben ezt a képjavítást, de nincs mindegyik tévében ez az opció, mint az összefoglalóban huncutka videós UHD tv beszámolójában is látható, és itt írt róla vond, hogy az övében sincs(LH630), de olvasd el inkább magad.
-
szegto
senior tag
Üdv.
Kb 2-3 méterröl néznék tvt és nem tudom melyik méret a megfelelö.
Uhd 49` vagy FHD 55`?
Uhd 55` már nem fér bele a keretbe sajnos.[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz Bali27 #76818 üzenetére
Ha jól látom, akkor a házimozidon csak sztereó bemenet van. Amennyiben tévedek, és van 5.1 bemenet, akkor a megoldás a következő lehetne (áldozni kell rá):
Digitális/Analóg konverter, de 5.1-es változatú, egy optikai kábel (a tévét és a konvertert összekötni), és egy 5.1-es audió kábel (a konverter kimenetet és a házimozit összekötni).
Sztereó bement esetén az ajánlott Jack-RCA kábel kell. Ez esetben a tévéd Audió beállításaiban valószínűleg van valami olyan lehetőség, hogy audió kimenet külső erősítőre. Szerintem egy választási lehetőség lehet, hogy fejhallgatóra vagy erősítőre akarod kiküldeni a hangot. Az utóbbinál egy állandó erősségű jel megy ki, a tévé hangerő szabályozójával nem tudod módosítani, csak a házimozin. A tapasztalatok szerint jobb a hangminőség, mint a fejhallgató kimenet választása esetén.
42LM660S
-
törölt tag
válasz prannk #76816 üzenetére
Mindháromnak jó a képe, és digitális adáshoz valók, és az áruk is jó a kategóriában. De hasonló a tudásuk is. Pmi= képminőségi index, ami a márkán belül leginkáb a mozgásmegjelenítéshez köthető szerintem, de nem ismert a számítási módja. Itteni tesztben ilyen a 632V, de nem panaszkodnak a PMI-re.
ooloo Mivel az UH6500, UH650V, UH6507, és UH6509 csak valamilyen régiós kódban különböznek a számozás végén, ezért szerintem jó a tévédhez az AN-MR650-es Magic Remote.
-
ooloo
őstag
Üdv,
Pár hónapja cseréltük le az alig fél éve vásárolt UHD tévénket , mert középen egy 10 cm es csíkban világosabb képet mutatott . Ahhoz a tévéhez gyárilag volt egy Magic Motion távirányító . Ezt a tévét cseréltük egy LG UHD tévére , aminek a dobozában már nem volt a fentebb említett távirányító . Találtam utólag megvásárolhatót , de nem világos , hogy most jó az új tévéhez , vagy nem a Magic Motion . A hírdetés tetején úgy jelzik , hogy UH65xx és UH63xx ... ez még eléggé egyértelmű . Ha ezt olvasom , akkor jó a tévéhez .
Viszont a specifikációnál már ez áll : Kompatibilis UHD 4K modellek: UH6550, UH6500, UH6350, UH6330, UH6300 . Ebben az esetben viszont nem kompatibilis a tévénkkel a Magic Motion távirányító .Jól gondolom , hogy a belinkelt TV típushoz nem jó a távirányító ?
Kellemes estét!
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
lugomon
tag
LG 55UH8507 ( Euronicsban 362 ezer ft)
Kérdésem, hogy esetleg, akinek ilyen van...tűéles képet ad?
Omega Testamentum
-
prannk
őstag
Igazábol nekem az a lwnyeg hogy minnel szebb kepe legyen a digitalis kabel tv nek
Arra is jobb a 652?De mi ez a pmi amugy?
-
TRob1
veterán
válasz OldMike #76813 üzenetére
Jah, tényleg, hisz a DVD hangját nem kell átvinnie a TV-re. Akkor így még jobb. (Nálam külön van erősítő és dvd lejátszó, és kell a dvd hangja a tv-n, mert család erősítő nélkül nézi - ha nézi. És ebből indultam ki )
(#76814) prannk:
A hülyének magyarul-t odaírtam alá.
Én 652-t venném (és neked is meglenne a 900-as PMI öröm ), mert mi néha nézünk 3D-t.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
OldMike
őstag
válasz Bali27 #76806 üzenetére
Szia!
A DVD lejátszódon van kompozit kimenet és ugyanilyen bemenet van a tévén (kerek piros zöld kék aljzat). Ezzel kapod a legjobb képminőséget a DVD lejátszáskor. Ez esetben a hang marad a lejátszón, csak kérdéses hogy lesz-e szinkronizálási hiba, és korrigálható-e.
42LM660S
-
prannk
őstag
A 43LH6047 nak 900pmi a 630 nak csak 450. Ez mit jelent?
-
TRob1
veterán
válasz prannk #76808 üzenetére
Pont az előbb hasonlítgattam össze. Több a csati lehetőség a "régebbin" (LF630V), több a képarány állítás is és nekem design-ra is jobban tetszik. Jah, meg úgy látom olcsóbb is.
Úgyhogy LF630V.
De inkább elugrottam volna tecsóba egy lf652-ért 129.990,-ért ha még van.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
prannk
őstag
Sziasztok!
Ma van a hétvégi akció utolsó napja valszeg emagon
Szeretnék rendelni tv ét ma estig. Mind a 2 akciós.
LG 43LF630V
LG 43LH6047
Film nézésre és digitális kábelt tv re kellene. Melyik lenne a jobb választás? -
aktív tag
Van valami hír, mikor lesz "webos 2,5" a tavalyi modellekre? Korábban augusztusra tippeltek, de azóta semmi.
-
TRob1
veterán
válasz Bali27 #76804 üzenetére
Igen, lesz folyamatos net kábellel (de akár wifi-n is)
scart/hdmi adapter sztem felesleges hogy dvd-t nézz a tv-n. Olyan meg nincs hogy a kábel egyik fele hdmi, másik scart, mert egyik digitális, másik analóg.
¤ R'n'R ¤
-
Bali27
addikt
Látom van Ethernet csatlakozó. Ha az otthoni Routerből belekötök egy kábelt akkor folyamatos net lesz rajta ezek szerint?
-
TRob1
veterán
válasz Bali27 #76801 üzenetére
Egyértelműen a tv-be menjen az antenna és max annak a hangját vidd ki erre a kütyüre.
És ahogy elnézem, a tv hangját max fejhallgató kimeneten keresztül tudod a házimozidra kivinni. Tv-ből 1 jack, erősítőbe 2 RCA
A DVD hangját meg valami ilyesmi scart/RGB kábellel a tv-re.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Bali27
addikt
válasz #94529552 #76795 üzenetére
a 7507-et rendeltem végül... Van egy régi Samsung dvd-m amivel 5.1-es hangrendszer párosul.
Egész jó hangja van és ezt gondoltam valahogy összekötni.
De ha ebbe jön be az antenna akkor csak scart-hdmi átalakítóval tudom felvinni az adást a tv-re ami gondolom nagyon nem fullHd-s lesz ami olylan csatorna.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Jelszókezelők
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest