Hirdetés
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapi007
veterán
Hello
Szóval hétvégén veszek egy Globalt.
Az érdekelne hogy vannak külömböző rev-ek?
Fontos lenne hogy a hangkötés az hátul külön kábelen menne. -
kBagyula
senior tag
Sziasztok!
Valaki találkozott -e olyan problémával, hogy a tunerkártyája (TV2000 XP) így viselkedett?
- Csatornaváltáskor automatikusan elnémítja magát és amikor vissza kapcsolom a hangot nem szól egyáltalán.Driverek fenn vannak, látszólag minden rendben ezt kivéve.
SB Audigy a hangkari amihez csatlakoztatva van az Auxilary bemeneten. A windows hangkeverőt és a tv szoftverét figyelve, a kártya kapcsolja le a csatornaváltással egy időben azt a sávot valamiért. -
vASalo
tag
Sziasztok!
Létezik olyan távvezérlő driver, amihez nem kell feltenni a pvr-t vagy a pvr2-t. dscalert használok, de szeretném használni a távvezérlőt. viszont ha felrakom az előbb említett programok valamelyikét, akkot bizonyos gombokhoz, alapból indul a pvr/pvr2.
üdv, vASalo
-
bzoley
veterán
Persze hogy nem, mert rosszul írtam
De nem nehéz kitalálni, hogy hol. Próbáld ezzel. -
wr6golf
csendes tag
köszi a segitséget
-
wr6golf
csendes tag
sziasztok nekem az a problémám hogy meg sérült a telepitö lemez honnan tudnám leszedni mert igy nem tudok tévézni.
-
bzoley
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Köcce
Attól, hogy 64bites Vista, még illik működnie mindennek, de legalább a tévés cuccoknak. -
fz4
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy expert tunert. Tv nézéskor jó a kép és a hang, de a felvett műsor hangja lejátszáskor hol erősödik, hol meg halkul(nem periodikusan). A jelenség leginkább dinamikus zenénél zavaró. A lejátszást WinDVD-vel és Média Player-rel próbáltam. Másik gépbe még nem játszottam le a felvett anyagot, így egyenlőre nem tudom, hogy a felvett hang hibás, vagy csak lejátszáskor "kerül bele".
Ha van valami ötletek, javaslatotok, legyetek szívesek írjátok meg.
Előre is köszi!
Üdv: fz4 -
1010
őstag
hali nekem van egy expert kártyám és a time shift 40 per c után kb mindig le áll
amióta megvan a kari
mi lehet a baj vele
a gépem bir mindent
egyszerüen csak vége lesz
a minőség is független -
Baltafa
csendes tag
Köszi a válaszokat.
Analfabétaként: a sortot; műsorfüzet behívása?
Ezt hol találom, hol törölhető? port-os cookie-kat. -
Jockey007
aktív tag
nekem expertem van. nem tudom miért van az hogy nem tudom távvezérlővel állítani a hangot.
tehát osd-n meg jelenik a skála ás tudom is szabájozni de még sem halkul/hangosodik.
valaki tud segíteni?
-
Baltafa
csendes tag
Sziasztok!
Az XMLTV már egyszer működött, de most nem tudom működtetni, bármit is teszek.
Hozzárendelni nem tudok, mert nem tartalmaz csatornákat.
A grab futtatása esetén connect Unknown error hibaüzenettel futnak a sorok.
Előre is kösz!
-
blackstar
csendes tag
Sziasztok!
Sajna nekem az, hogy IRQ ütközés nem sokat mond...
Saját szakállamra lecseréltem a tápom, mert azt hittem az a gond de nem.
Ugyanaz a szitu.
A tunert beraktam egy másik gépbe, ott tökéletes. Vissza az enyémbe, "eltűnik" a videokártya
5 PCI slotom van abból 3-at tudok az elrendezés miatt használni. Egyikkel sem megy.
Abit IS7-E alaplapom van. A videokártyám egy AGP-s Asus X1650.
A csúnya az, hogy a szervízben sem tudott semmi érdemlegeset mondani senki ahol a tápot cseréltettem.
-
blackstar
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék Tőletek.
Vettem ma egy WinFast TV2000 XP Global kártyát.
Miután beraktam a videokártyám (X1650) elhasalt. Azt írja az eszközkezelő, hogy nincs neki elég erőforrás...
Miután kivettem a TV kártyát, a videokártya működik.
Mi lehet a gond?Köszönöm
-
szki
őstag
válasz
üzenetére
Oké. Tudom, hogy csak nekem újdonság, de pici gyermekeim kevés időt hagynak internetezni

Szóval a PVR2 csak mpeg2-t tud „deinterlacelni”. Míg a többi kodeknél interlaced, azaz váltott sorosan vesz fel. Nekem kell a lejátszó programban szűrőzni, ha monitoron nézem vissza a felvételt, vagy utólag átalakítanom. Pl. Virtualdubban a Deinterlace filterrel.
Persze ha tévén nézném meg egyből a szűrőzés nélküli anyagot, akkor nem zavarna a váltott soros felvétel, hiszen ez a hagyományos TV működése.TV-ről filmet vettem fel 720x576 felbontásban, és a korhatár karika nem kör, hanem fentről nyomott. Jól sejtem, hogy 768x576-ban kellene inkább felvenni a 4/3 arány miatt, ha DVD-re írom ki utána, és asztali lejátszón + TV-n szeretném visszanézni az anyagot?
-
szki
őstag
-
szki
őstag
Nincs időm visszaolvasni...
PVR2-ben megjelenítés módjára mi a legjobb választás?
VMR, VMR 9 v. Overlay Mixer? Jelenleg ez utóbbi van, és nincs vele gond, de nem tudom mit tud a többi.Más:
Szeretem volna MPEG2 helyett tömörítetlen AVI-ba felvenni vagy MJPEG tömörítéssel, de a kép páros és páratlan sorai elcsúsznak, különösen mozgó képnél (focimeccs)
Hogy lehet kiküszöbölni? -
bzoley
veterán
Valószínűleg hibásan töltődött le a műsor. Ajánlott lehet előbb meghívni a parancssort, és azon belül indítania grabbet, így ha hibás is lesz, nem tűnik el az ablak.
Amúgy jól elkínlódtok. Most kb két naponta kerül fel az oldalamra a friss guide, készre gyártva, csak le kell szedni, ami kemény öt-tíz másodperc. Igaz azt ki is kell csomagolni
Azt érdemes tudni, hogy minél többször próbálkoztok, annál rosszabb lesz. A port kitiltja az élősködőket, ezért ritkítottam én is két napra a letöltést. -
jackiejr
csendes tag
Pedig elvileg meg kéne csinálnia. Én mondjuk nem a letöltött batch fájlokkal csináltam, hanem becopyztam a sorokat.
grab.bat: xmltv tv_grab_huro --days 7 --output epgdata.xml
sort.bat: xmltv tv_sort epgdata.xml --output sorted.xmlNem hiszem hogy a fájlok nevén kívül lenne különbség, de ha nincs más ötlet, talán egy próbát megér. A hun.xml -t rendesen megcsinálja? Nekem elég sokáig csinálja (összes csatorna), és kb 5 megás fájl a végeredmény.
-
Neoka
aktív tag
ezt kapom.
-
jackiejr
csendes tag
"1. EPG. Bzoley oldalán található írás alapján megcsináltam a hun.xml filet, de a pvr2-be nem tudom importálni. "
A hun.xml - az lhsite.hu-n lévő batch fájlok alapján - csak az alap .xml fájl, abból kell még csinálni a sort.bat -tal egy javított, hun2.xml fájlt, és ezt kell majd betölteni a Winfast műsorfüzetébe.
-
törölt tag
-
Neoka
aktív tag
válasz
üzenetére
Szia!
köszi!
PVR2 fenn van és működik.
2 gondom van:1. EPG. Bzoley oldalán található írás alapján megcsináltam a hun.xml filet, de a pvr2-be nem tudom importálni.
Vagy jobb a ZguideTV? ezt is meg tudom hívni PVR2-ből?2. a tálcán az óra mellett lévő "R" iconra hiába kattintok a PVR2 nem indul el. Emlékszem réggebben valamit át kellett írni, ha ez most is így van, kérhetnék ebben is segítséget, nem emlékszem már, hogy mit és hol kellett.

-
fradi81
veterán
Van ez a pci audio az újabb PVR2-be, akkor ha aktiválom kihízhatom a kábelt a kártyákból? Az jobb mint a kábeles megoldás?
-
fradi81
veterán
Van egy kis gondom, ha megy a tv, akkor msnbe ha mikrofonon beszélek akkor hallják a tv adását, az egyébként aux-ra van állítva.

-
törölt tag
Csak úgy tudod eltüntetni, hogy levágod. Ahhoz viszont újra kell tömöríteni a stream-et. Persze az igazi megoldás az lenne, ha nem is látnád...
A PVR2 sima megtekintéskor valamelyest megkurtítja a képet. Felvenni, viszont a teljes tartalmat veszi, és felvételkor azt jeleníti meg.
Neoka: Semmit sem kell trükközni, csak driver és PVR2 fel.
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Most húztam újra a gépem, eddig pvr1-es használtam.
Expert karinál kell valami "huncutságot" csinálni a PVR2-höz vagy simán legújabb driver és már működik is? -
szki
őstag
válasz
üzenetére
Kábelhiba és Expert bemenet hiba kizárva. Tényleg a jelekkel van baj.
6 éves Sony kamera HI8 (CCD-TRV78E PAL típus). S-video 1 Vp-p jelszint.
De kipróbáltam még:
1.) asztali VHS videolejátszó (10 éves Sony) jelét megjeleníteni PVR2-n, és ugyanez a jelenség (3-5 mm csík).
2.) asztali DVD lejátszóval (composit jel, RCA csatl.). Itt nem alul, hanem felül jelentkezik alig észrevehetően, de csak egy félsor hibaTehát tényleg a szinkront látom. Valahonnan emlékeztem rá, hogy ez a csík nehezen tűntethető el
Tényleg, eltűntethető a már felvett anyagból?Érdekesség, hogy összedugom, TV-ről valamely videos bemenetre váltok a PVR2-n. Indítom a kamerán a lejátszást, és ekkor még sehol a csík. De ha kattintok a PVR2-n pl nagyobb képre, vagy csak a felvétel gombot nyomom, akkor egyből ott a csík a kép alján...
-
bzoley
veterán
válasz
jackiejr
üzenetére
Noline patch - saját felelőségre
Amit szeretnél, nem megoldható. A mixmode PVR2-vel nem használható.
szki:
Mást nem lehet állítani. Esetleg más felbontást kipróbálni? Nem lehet, hogy maga a kamera ad ki hibás jelet? Vagy a bemenet rossz, esetleg a kábel? -
jackiejr
csendes tag
Hello, két kérdésem lenne. Próbáltam átnézni a topikot, és az lhsite.hu-t, de választ nem találtam.
Az első az #598 -as hozzászólásban említett csík-eltüntetőre vonatkozik. Azt a patchet valahol meg lehet találni még? A link sajnos nem működik, és az lhsite.hu-n se találtam meg.
A másik pedig egy összetettebb probléma, olvasgattam hogy gondok vannak a teletexttel. Nekem működik nagyjából.. bár a mixmode nem. De az lenne a kérdésem, hogy lehet -e valahogy képet és teletext-et is rögzíteni egy időben. Ahhoz kéne, hogy pl. a Tv5 csatorna műsorait, amin van teletextes felirat, fel tudjam venni. Az is jó lenne, ha "ráégetné" a képre, de persze az is ha egy külön fájlban (.srt, .sub, ...) lenne.
előre is köszi a válaszokat
-
szki
őstag
Köszönöm! Letöltöttem.
Most éppen nem tudok frissíteni, mert a Scooby-Doo-t veszem a CN-ről
Más:
Analóg videokameráról vennék fel az Expert s-video bemenetén MPEG-2-be (mpeg-2 codec, 720x576, 6000 kbps, 25 fps). Megy is a felvétel, de a kép alján csíkozás jelentkezik (talán 51 sort oda paszíroz?). Ha kiírom dvd-re, és TV-n lejátszom, akkor is látszik. Ezt hogy lehet kiküszöbölni?Örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot, és a lhsite.hu-t!
TV2000 XP Expert kártyám 2 éve megvan, és szerintem nagyon jó cucc!
Nagyon jó minőségű képet ad. Ha egy műsort fel kell venni TV-ről, akkor mindig ezzel veszem. Persze nem árt izmos vas hozzá (41%-ot fog a teljesítményből: Win32XP, A64 X2 4200+ 1Giga ram). -
bzoley
veterán
Véletlenül letöröltem, de visszaraktam. Itt megtalálod.
-
Darkness
aktív tag
Sziasztok!
lenen egy olyan targyu keresem, kerdesem, hogy a kozeljovoben szeretnek beruhazni egy a topikban emlitett kartya valamelyikebe, de szeretnem elotte kipobalni. itten nem veteli szandekrol van szo, hanem szemelyesen a gepembe egy napig szertnem nyustolni az adott kartyat. elolvastam sok tesztet, de azert jobba ha megtapasztalom. a kerdes, keres. vagyon -e valaki aki merne kolcsonozni nekem egy ilyen kartyat egy napig?koszonom...
-
bzoley
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Először töröld le a drivert, nem hozzá való. Aztán rakt fel ezt.
Ha még mindig nem jó, akkor ellenőrizd a PVR2, vagy hangkártya beállításait. Ha akkor sem jó, akkor dobj ki valamit a kukűába, mert már megint a hanggal van bajod

Egyébként XtremMusic-om van nekem is.
-
fradi81
veterán
X-fi Xtreme music hangkártyám van, belül van összekötve a hangkártyával a tuner AUX-on. Maxra kell rakni a hangerőt hogy halljam, X-fi-sek nálatok is vagy csak nálam?
-
kataiv
csendes tag
Sziasztok
Van egy eladó Winfast 2000 XP Expert TV tuner kártyám, dobozával összes tartozékával, hibátlan állapotban.
Üdv
-
-
SVG
csendes tag
hello
pwr 2-t régebben aszt hiszem Te linkelted,de azóta rengeteg a hozzászólás és én azt keresem, amivel le tudom szedni a drivert és a progit is, majd újratelepíteni mindkettőt. mivel ahogy kiszedek bármit,most épp a másodlagos monitort húztam le, a progi megmarad, csak a kártya driver-ét felejti el a gépem.
Köszi!
svg -
-
Yooha
aktív tag
A Winfast PVR2-m rádiója kb. 30 mp használat után elnémul, és csak a restart segít. Akkor persze megint előjön a probléma. emiatt barátnőmnek felvettem 5 óra néma csendet ma napközben a műsor helyett. Mi lehet a probléma?
üdv: Yooha
-
djtrial
tag
sziasztok!
hallottam egy két dolgot a globalról h az expert sokkal jobb. most akarok venni tunert és nemtom h melyik a jobb. global v expert? -
szagery
csendes tag
Ha kipipálom, akkor sem segít. De nem baj, ez legyen a legnagyobb gondom :-)
Köszi a gyors válaszokat!
Üdv
-
szagery
csendes tag
Helló Bzoley!
Köszi a gyors választ.
Azt tudtam, hogy a fekete rész is a képhez tartozik, de azt gondoltam, hogy kivitelezhető valamilyen módon, hogy ha a "video nyújtását" választom, akkor mindig egy meghatározott arányban levágna a kép alsó és felső részéből (azaz a fekete részekből), majd nyújtana.
De lehet ez túl bonyolut lenne.Más: az "xmltv"-vel kapcsolatban egy olyan észrevételem lenne, hogy az Eurosport esetében az Eurosport2 műsorújságát jeleníti meg. Akkor is, ha az Eurosportot és akkor is ha az Eurosport2-t jelölöm ki a betöltéskor
Nem nagy probléma csak inkább érdekes :-)Üdv
-
bzoley
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Akárki mondta, hülyeséget beszélt. Mindig is működött Vista-n. Ha nincs hangod, dugd át másik bemnetre, és a PVR2-ben is állítsd át, próbálkozz másik hangkártya driverrel, és hasonlók. Az audió alrendszer felújítását nem minden hangkártya gyártó tudta megfelelően követni, a Creative-nak még most sincs normális drivere.
szagery:
Még most sem sugároznak 16:9-ben, a fekete rész is a képhez tartozik. Zoom-ra, overscan-re nincs lehetőség. Nézd Media Player Classic-kal az adott filmet, azzal oda nyújtod a képet ahova neked tetszik.
A PVR2 meg nem driver, hanem alkalmazás. A drivert nem szokás "nézni". -
szagery
csendes tag
Helló mindenkinek!
Nekem is van egy ilyen kártyám (WinFast PVR2 a driverem hozzá), és szélesvásznú monitorom van. Az lenne a kérdésem, hogy a "video nyújtása" esetén meg lehetne-e oldani, hogy ne csak horizontálisan nyújtsa, hanem vertikálisan is. Újabban egyre gyakrabban sugároznak 16:9-es módban (főleg filmeket), de így a látvány elég gáz... Főleg annak tudatában, hogy torzítás nélkül "beteríthetné" az egész képernyőmet...
Üdv
-
Stalker-2572
veterán
Anno valaki azt mondta, hogy Vista alatt nem fog menni a kártya és kukázható... ma megnéztem és láss csodát működik. Szokás szerint hang nélkül, mi lehet a probléma?

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- Eredeti Lenovo 65W USB Type C notebook töltő
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

(Kivéve a vistát, minden baja van, pedig nagyon tetszik
)