Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
td
senior tag
válasz
üzenetére
Ultra DMA-ban megy (automatikusan amúgy), és a write cache sincs letiltva.
Egyébként nem tudom, mennyiben lehet köze a dologhoz, azaz mennyire figyeli a szoftver az ilyeneket, mivel csak bizonyos verzióknál lesz feldolgozhatatlan a felvétel a kimaradó frame-ek miatt. Az a tavalyi DTV, amit most használok, mint már említettem, ilyen esetekben egy már meglévő képkockát ismétel be a felvételbe néhányszor egymás után, és így a képkockaszám (a névleges 25 fps mellett) pont kijön az audio hosszára.
Azt is néztem, hogy minden 18. kocka I-frame (mpeg2), van közte 17 P-frame, és így néz ki gyakorlatilag az egész felvétel (kettőt néztem, az egyik full ilyen, a másikban előfordult 1-2 B a legelején). Korábban ilyet nem tapasztaltam, vegyesen volt P és B is. Persze most a minőség is láthatóan jobb. De alapvetően nem ezzel van a baj, hisz a korábban használt PVR is rossz (egyébként az a DTV annyiből is intelligensebb, hogy az élő képre nem fordít annyi energiát: ott sokkal jobban akadozik a kép, mint a felvételen ténylegesen, és van, hogy le is marad a hanghoz képest - a PVR-nél mindig egyformán történt).
-
Reszi
tag
válasz
üzenetére
A végén korrekt volt az illető és visszacseréltük
(a nagyker hibázott), csak egy kicsit felhúzott…
Tudom nem illik itt ilyet kérdezni (viszont te úgy látom nagyon értesz hozzá
), de melyik gyártó kártyáját érdemes venni tévézéshez. Semmi mást nem akarok csak tv-t nézni, esetleg néha felvenni ezt-azt.Üdv
-
törölt tag
-
Reszi
tag
Köszi!

Akkor nem én vagyok a hülye. Már viszem is vissza, és asszem az első biznisz volt az utolsó az illetővel.

-
-
Reszi
tag
HELP!
Valamelyik tisztelt fórumozó-bazáros kolléga át akar baszni.
Rendeltem tőle egy ilyet: LEADTEK TV2000XP GlobalTV+FM
És helyette kaptam egy ilyet: WinFast TV2000 XP RMAzt állítja, hogy a két kártya ugyanaz. Én vagyok a hülye vagy át akarnak b…ni???? Sürgős lenne a válasz.
Ha jól gondolom árban és tudásban is jelentős különbség van a két kártya közt.Előre is köszi!
-
td
senior tag
Kicsit kipróbáltam úgy is a felvételt, hogy közben "fülelek". A vinyó kb. pont olyan fél másodpercenként kiad egy olyan jellegzetes hangot, mint amikor egyben egy nagyobb adag adatot kiír, és ezzel egyidőben akad meg a felvétel is. Legalábbis hallomásra ez történik. Ettől függetlenül viszont a proci folyamatosan 100%-on megy.
Egyébként "gyengébb" profiloknál is ilyen (mpeg2 normal, és az erősebb mpeg1 esetében is).
Ebben az az érdekes, hogy defragoltam a jómúltkor, de akkor is csak a fentebb említett 10 perces anyag ment végig rendesen. Miután azt töröltem (Recycle Binből is persze), újra akadozás volt. Mellesleg nem szoktam ilyen hosszú dolgokat felvenni, inkább csak egészen rövideket.
Azért majd még csinálok helyet valamikor a gépen, és defragolok újra, mert jelenleg nincs túl sok szabadon.Gondoltam, leírom, amit tapasztaltam.

-
murphy27
tag
Üdv!
16:10-es kijelzőm van Expert kártyával. Eléggé zavaró ez a videónyújtás mód, mert csak oldalirányba nyújtja a képet. Jobb lenne valami olyan funkció, mint a MediaPlayer Classicban, ahol a numpadon tudom nyújtani a képet minden irányba, vagy legalább rendesen széthúzná a képet a PVR2.
Valamilylen megoldás született erre a problémára?Válaszokat előre is köszönöm.
-
eM'82
addikt
"Line In"-nél nem némítja el a hangot. Úgyhogy ez marad, majd még egy "hibernálásos" tesztet csinálok, s ha bejön, akkor mehet a "kontrollálatlan" felvétel egész héten
. -
eM'82
addikt
csatornaváltás lehet lassú, de én spec. DigiTV-ről nyomom, így nem tudok mit váltogatni
... max a Digi-n.
na azért csak lett gondom: a Mikrofon-bemenetet mindig elnémítja felvétel kezdetekor... hát ez így gáz...
asszem rakom Stereo Mix-re, csak akkor meg minden hangot felvesz... pont ezt szerettem volna elkerülni. -
eM'82
addikt
probléma megszűnt.. !
sorry, hogy két hsz-t fölöslegesen elfoglaltam, de már nem tudtam az előzőt szerkeszteni...
most gond nélkül megy vele minden...
pedig hozzá sem nyúltam... éljen a Leadtek !
-
eM'82
addikt
Sziasztok !
Gondoltam lecserélem az igencsak megviselt Pinnacle PCTV-met egy Leadtek PxPVR2200ra.
A CD-n lévő driver, mivel még ezt a kártyát nem támogatja - ahogy azt írtátok is - hasztalan volt, így a netről - egészen pontosan az lhsite-ról
- leszedtem a legfrissebbet (6.0.1012.25), ill. a PVR-nek pedig a 2.0.2.25-ös változatát. (WinXP Reborn SP2-vel)
/akinek ugye nincs netkapcsolata "meg van lőve".../
Próbáltam Coax-kábelről, ill. próbáltam Composit Video+ L+R audio kábellel felvenni HW-esen... de a hang az első esetben sistergett, második esetben meg vmi borzalom volt.
Úgyh maradok a Pinnacle-nél is bevált módszernél Composit video + Line-In audio rögzítés SW-esen.Egy problémám van ezzel a kártyával, egészen pontosan a távirányítóval.
A távirányító nálam nem működik megfelelően. Bármit lenyomok rajta kilövi a PVR2-t...
Egyébként kikapcsolt állapotból az infra-érzékelőn keresztül be tudja kapcsolni a PC-t! Ez qrvára tetszett/ik
.
Nincs kedvem a Girder-rel szarakodni, de még az is lehet, hogy arra lesz szükségem.
Természetesen a kis Leadtek ikonra rákattintottam jobb egérgombbal és Engedélyeztem a Remote Controller használatát.Szóval erre a távirányítós gond(om)ra várnék javaslatokat... tanácstalan lettem.
Kell még ehhez is vmi driver?... Vagy XP reinstall?
...talán a 2.0.2.28-as PVR2-t kellett volna feltenni?(A Pinnacle TV Tuner is bent van most a gépben...)
üdv.:
eM -
td
senior tag
Köszi a tippeket! Nagyon az az érzésem, hogy a vége Windows-újratelepítés lesz, bár ezt szeretném megúszni. Progikat nem telepítgettem össze-vissza, a worm-okat is kizárom.
Nehezen megy a fejembe, hogy mi lehet a gondja, mivel "alapjáraton" (TV-nézés) ugyanakkora terhelést tesz a procira, mint előtte. A különbség csak annyi, hogy most, ha elindítok egy felvételt, felszökik egyenesen 100%-ra. És ez az, ami nem fér a fejembe, hogy ez mitől változott meg hirtelen. De pl. a hozzáadott Ulead VS7-es sem tud kivágni az mpeg2-őkből úgy (újrafeldolgozás nélkül, tehát smart renderrel), mint korábban (egyszerűen nem csinálja meg, lementi helyette az egész eredetit). Szóval lehet, hogy valami nagyon összekuszálódott azon a gépen.
Első menetben azért talán majd megpróbálok mindent leszedni, "amit csak lehet", tehát drivereket főleg. Ezek hogy csesződhetnek el az idők során?
A régebbi verziós próba az már megvolt.

-
bzoley
veterán
Az, hogy megnézted, egy dolog. Ha valami gebasz van, lehet, hogy pont az segít, ha az alkalmazást érintő szoftverek, meghajtók, aktuális verziói újra vannak telepítve. A tunert elég sok minden érintheti:kép, hang, ram, hdd, odd, dx, stb, mtk, ftc, ute
Ha valamelyik, összetevő nem működik optimálisan, az előidézhet hasonló jelenségeket. De egy féreg is szóba jöhet, egy rezidens program, ami eszi a CPU-t, vagy piszkálj a vinyót, pl. defrag. Esetleg hasznops lehet egy diagnosztikai program, amivel tesztelheted az egyes részegységek működését, és összehasonlíthatod egy hasonlóval. Talán az megmondja, mi nem az igazi. Mivel a géped felvétel szempontjából határeset, főleg a kevés ram miatt, könnyen visszaüthet a felvételen. Esetleg még azt megpróbálhatod, hogy elkezdesz régebbi verziókat próbálgatni. Kevesebb funkció, kisebb erőforrás igény. Hátha. -
td
senior tag
Megnéztem a DX-et, és ez van fent: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Eszembe jutott még pár apróság is. Márciusban feltettem egy SonyEricsson PC Suite-ot, bár nem hinném, hogy ennyi idő elteltével okozna valamit.
Van egy pendrive-om is, amit "nem szeret" elengedni a rendszer, tehát a Safely Remove Hardware esetén. Van, amikor eltűnik, de volt olyan is, hogy csak többedszerre sikerült, vagy még akkor sem (vagy ha igen, képes volt "újra" felismerni kb. 10 mp elteltével). Amióta ezt használom, szokott a kijelenkezés után, leállás előtt egy programleállítási ablak feljönni (Fax Monitor-ra), tehát az az "End now" gombos.
Gyanús, hogy van hozzá köze, de a felvétel azóta is jól ment, amióta megvan ez az USB 2.0-ás pendrive (valamit azt hiszem, automatikusan telepített a Windows, amikor először használtam).
Mellesleg a fényképezővel ilyen nem volt soha, bár az lehet, hogy csak papíron 2.0-ás (HP). -
td
senior tag
Igen, a konfigom az, ami az adatlapon van. De a lényeg ugye az, hogy eddig is ment rajta, és nem hiszem, hogy annyi időn keresztül ez csupán véletlen volt.
Ami a beállításokat illeti, "MPEG2 Good quality"-vel veszek fel, tehát 4000 kbps-el, ugyanúgy, mint eddig. Túl friss VGA drivert nem használok, az is, mint minden, változatlan úgy két és fél éve (leszámítva a PVR-t, ami valamikor tavaly "véletlen" frissítve lett, ahogy azt már írtam). Igazából akkoriban javasolta valaki, hogy felejtsem el az XP-t, és használjak 2000-et. Gondoltam, egy próbát megér a dolog, még akkor is, ha a gyárliag hozzáadott szoftverrel jól ment XP alatt - kb. 4 hónapig, amikor is elkezdte dobálni a frame-eket. Mindegy. A probléma nem oldódott meg, Win2K alatt sem volt jó elsőre minden, aztán egyszercsak összejött egy olyan driver-PVR kombináció, amivel flottul ment a felvétel. Onnantól kezdve nem mertem hozzányúlni.

DX terén a 9-eset tudja a kártyám, és ha minden igaz, a 9.0b van fent, de ezt emlékezetből mondom.
A PVR-ben, amit használtam sokáig, nem emlékszem, hogy lehetett volna overlay-t/VMR-t állítani, mindenesetre én nem állítottam semmit. Most a DTV overlay módban van (persze olvastam is a topikban, meg ki is próbáltam, úgyhogy tudom, hogy a VMR erőforrás-igényesebb
)Remélem, nem hagytam ki semmit.
ui: az előző hsz-ben OFF-ba tettem a második felét; úgy látszik, az új motor ezt még nem támogatja
-
bzoley
veterán
Az adatlapon szereplő konfig megfelel a valóságnak?
Ezen a gépen, ennyi memóriával meg főleg, jól be kell állítani a profilt, hogy jó legyen a felvétel, és nagyban függ az egyéb driverektől is.
Légyszi mégegyszer írd le, milyen formátumban, milyen beállítással próbálkozol.
DX frissítések fenn vannak? Nem használsz túl friss vga drivert?
DTV/PVR/PVR2 overlay, vagy VMR módban van? VMR mód plusz terhelést jelent. -
td
senior tag
Hétvégén volt időm a gépemmel foglalkozni, és kicsit átnéztem az Event Logot. Elég sok bejegyzés volt a tunerrel kapcsolatban, jelenleg ezek a legfrissebbek:
Ez kétszer van indulás után:
The WFIOCTL service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified.
EventID: 7000
Ez minden indulás után szerepel:
The WinFast TV2000/DV2000 WDM Tuner. service failed to start due to the following error:
The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.
(+ TV2000/DV2000 WDM Crossbar és TV2000/DV2000 WDM Video Capture-re is)
Volt olyan állapot is, amikor az előbbi mellett még három szerepelt, csak ott CX2388x WDM Video Capture, Crossbar és TVTuner volt. Az ok egyébként nemcsak a fenti szokott volt lenni, hanem az egyszerűbb ''The system cannot find the file specified.'' is.
Ilyen bejegyzést is találtam (EventID: 64002; Information típusú):
File replacement was attempted on the protected system file c:\winnt\system32\ksclockf.ax. This file was restored to the original version to maintain system stability. The file version of the system file is 5.0.2165.1.
Erre a három file-ra is még:
c:\winnt\system32\ksvpintf.ax
c:\winnt\system32\ksdata.ax
c:\winnt\system32\ksinterf.ax
Szóval itt valami nagyon összekuszálódott, de mondom, jelenleg csak a fentiek vannak (wfioctl - ilyen volt régen is - és a service-esek). És megy rendesen a progi, PVR esetén a rádió is (régi verziónál), és a felvétel is, a baj csak annyi, hogy szaggatva vesz fel (most a korábban említett DTV van fent a legújabb driverrel, és kb. fél másodpercenként leakad a kép).
A poén az, hogy leszedtem mindent, felraktam azt a drivert ill. PVR-t, amivel sokáig jó volt, és rögtön az install után egy próba 10 perces felvétel végigment majdnem tisztán (egyszer kezdett el dobálni, de az még elhanyagolható volt), de az utána következő felvételek már mind rosszak lettek. Ez tényleg érthetetlen.
Mellesleg ezek is voltak korábban:
Application popup: WFCPUUSE.EXE - Application Error : The instruction at ''0x7c51d26d'' referenced memory at ''0x00000000''. The memory could not be ''read''.
Application popup: WFTV.exe - Application Error : The instruction at ''0x0b74b242'' referenced memory at ''0x00097e25''. The memory could not be ''written''.
Click on OK to terminate the program
Click on CANCEL to debug the program
Ez minden FM-indításnál, annál a bizonyos verziónál:
Application popup: WinFast FM: WFFM.exe - Application Error : The instruction at ''0x77e249e4'' referenced memory at ''0x00000014''. The memory could not be ''written''.
Click on OK to terminate the program
Hát ez meg a ráadás, már tényleg nagyon off (ez is warning):
Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address 000000000000. The IP address being used is 169.254.0.0.
EventID: 1007
Nincs is hálókártya a gépben!
-
FRN
tag
válasz
kisdobos
üzenetére
Szia!
Bár én is még csak alig vagyok tulaj, de megkockáztatom, hogy ezért: Intel P4 1.7GHz.
Nekem egy 2,8GHz-es procim van, de egy mpeg2-es render azt is le tudja terhelni vagy 30-40%-al, úgy hogy közben semmit nem futtatok.
Ha nem érkezik az enyémnél használhatóbb válasz, javaslom nézd meg, hogy az alkalmazás processzorhasználatát, és ha túl magas vegyél vissza a beállításokból. (bár nem írtad hogy milyen formátumban, milyen beállítások mellett produkálta)
A kibicnek semmi sem drága!
-
kisdobos
csendes tag
Sziasztok....
Eléggé új felhasználónak számítok a TV tunerek terén, s hát mit ad isten egy Leadtek WinFast TV2000 XP Globalt vettem...
Gondom a következő... Kameráról vettem fel a gépre, s a hang egy durva óra után elkezdett késni! Kérdés MIÉRT???
Már olvasgattam a fórumot de konkrét leírást nem kaptam a problémámra! Ha valaki találkozott a gondommal kérem segítsen... Köszi... -
FRN
tag
Sziasztok!
Kissebb gondokat követően már szinte minden működik az új Global kártyámon, hála a bzoley oldalán talált segítségeknek és programoknak. Viszont a teletext a legrégebbi verzióval is max. elindul és elém tárja a nagy sötétséget. Tudtok esetleg valamilyen megoldást? A fórumban visszaolvasva is csak a filecserét találtam, de úgy tünik az nem működik.
Előre is köszönök minden segítő szándékot!
-
Alpee
aktív tag
Sziasztok.
Tamadt egy kis problemam az XMLTV vel kapcsolatban...Mostanaban csak max 20 oraig szedi le a musorfuzetet minden napra... Mi lehet az oka? Talalkoztatok mar hasonlo problemaval?

-
Zoliboy95
tag
Haliho! Én a tv-tuner kártyámmal bajlódok. Szépen felment a Vista alá a drivere, a programja, csak egy a baj, hogy a tv-adásoknak nincs hangja. A kártyám egyébként egy:
WinFast TV2000XP Expert. Tud vki vmilyen megoldást rá?
Üdv -
attila.86
tag
Hello
XP Expert kártyám van, XP-t használok. Most cseréltem le a hangkártyát Live-ról X-Fi-ra.
Miért lehet, hogy a PVR2 be tudja kapcsolni rendesen az AUX bemenetet, és van is hangja a TV-adásoknak, de a rádió progija nem képes erre?! Pedig ugyanúgy AUX-ra van beállítva. FM-progi bekapcsolásakor még a némítást is leveszi, de mégsem rendesen, mert nincs a rádiónak hangja. Viszontha én veszem le a hangerőszabályzóban a némítást, akkor műxik, de így körülményes minden bekapcsoláskor.
Aki tud valami megoldást, áldjon meg vele...
Üdv -
td
senior tag
A többi a rendszer állapotától, és egyéb összetevőjétől függ, és abból van bőven választék(lassú hdd, sok folyamat, rossz codec, rossz driver, rossz program, akármi)
Épp ez az, amit nem értek, mivel semmit nem változtattam a rendszeren, ugyanazok vannak fent, mint eddig is, amíg a felvétel rendesen történt. Egyébként a CPU használat szökik fel 100%-ig a felvétel megkezdésekor, a vinyó meg alig pislog... (estleg 40-50 mp után, vagy pár perc után, ez verziótól függ)
A mostani telepítgetések során valamiért ''eltűnt'' az egyik mp3-kodek, ami a gépen volt (a VirtualDubban vettem észre). Tehát itt is kavart valami, de nagyon Ráadásul a video-kodekek sorában is bekerült az első helyre egy bejegyzés, amiben ennyi áll: ''1.5.10''. Elég furcsa
(ez egyébként az adott Vdub verziója, de majd megnézem egy másikban is). -
Csapi007
veterán
Hello
Hátul külső kábellel nem lehet összekötni a hangot?
Esztétikusabb lenne a modding miatt.
Illetve belül hogy van ez megoldva? -
bzoley
veterán
Lehet, hogy anno nem szabályosan távolítottad el a cd-s verziót?
Én spec Vista-t használok, ez 07.02.16. óta van fenn. Azóta néhány tuner már járt a gépben, egyszer alaplapot is cseréltem alatta, számtalan PVR2 frissítés tötént oda-vissza, a driverekről nem is beszélve, de azóta is minden kártya úgy működik, ahogy kell.
Semmi extrát nem csinálok, csak kb ami az oldalon is le van írva. Eltávolítom a programot, eltávolítom(kézzel) a drivert, majd takarítás. WinFast mappa törlése, Windows\inf\oem*inf törlése(ha van, akkor cx*.inf törlése), registry takarítása(HKLM\software\Leadtek, HKCU\Software\Leadtek, restart, és kész. De ezek is csak nagytakarítás esetén. Kártyacserekor kb semmi.
A többi a rendszer állapotától, és egyéb összetevőjétől függ, és abból van bőven választék(lassú hdd, sok folyamat, rossz codec, rossz driver, rossz program, akármi)
Egyébként a driverek mellett lévő dolgok(tekintvem hogy azok beta driverek), nem hivatalosak. A driver készítője pakolta bele. -
td
senior tag
De elegem lett ebből a Leadtekből mostanában! Lassan két és fél éve feltettem egy verziót, ami frankón ment azóta, egyszer lett csak ''véletlen'' frissítve (indítottam egy setup.exe-t - amire azt hittem, hogy a fent lévő verzió -, mivel meg akartam nézni a vwerziószámot vagy valami mást, már nem emlékszem). Az is olyan jó egy éve már. Ott csak egy gond volt, hogy a WFFM mindig elszállt valami access violation-nel.
Na szóval ezek után kb. két hete egyszercsak elkezdte dobálni a frame-eket, ugyanúgy, mint anno. Akkoriban az volt, hogy a gyárilag mellékelt verziót feltéve egy idő után előjött ez a hibás működés - mint másoknak is. Egyszerűen nem értem, hogy mi a fene lett vele. Hétvégén cserélgettem a drivereket is, PVR-t, tavalyi DTV-t is kipróbáltam stb., de semmi nem segített. Olyan is volt, hogy ugyanaz a DTV először, bár dobált frame-eket, berakott a helyére már korábban rögzítetteket (ettől ugyan darabos maradt a felvétel, de mégis feldolgozható, tehát nem eredményezett hangcsúszást), de aztán másik telepítés után már az is simán eldobált képkockákat, tehát az eredmény használhatatlan lett. Gondolom, a driver volt más, de azért ''vicces'', mert ez elvileg a progitól kéne, hogy függjön.
Most teljesen tanácstalan vagyok, a kísérletezgetéstől meg elment a kedvem
Egyébként bzoley! Az a driver-eltávolító módszer, amit a rövid txt-ben írtál (vagy más, szóval a driverek mellett a zipben), az biztos, hogy 100%? Én eltüntettem az oem*.* file-okat, de reboot után tudod, honnan akarta venni a drivert? A winnt/tmp/wftvfm-ből, vagy honnan a fenéből, szóval onnan, ahová még a gyári CD-ről való telepítéskor (amikor még a Windowszt raktam fel) másolta a telepítőcsomagot a rendszer (vagy maga a telepítő). És most úgy rémlik, hogy ott is a wf*.*-osokat kereste, bár a cx*.*-eseket végül fel tudtam rakni, csak hát ki tudja...
Gondolom, még a registry-ben is maradt valami, csak nem tudom, hogy mi.
[Szerkesztve] -
dzudzu
tag
köszönöm!

rajta vagyok az ügyön..írok ha van valami
-
bzoley
veterán
Pl.: Virtualdub(mod), ha avi-t szeretnél. És persze hozzá egy codec(XviD, DivX, etc.)
PVR2-nek friss verzióját használod? A régiekben még nem volt használható az ''A'' Hungary-val.
Sky85
Sehogy. Csak úgy, ha megnyitsz egy videót. PIP csak digitális tunerrel lehetséges(PVR2 esetén), de két élő adás csak két tunerrel.
[Szerkesztve] -
dzudzu
tag
hát úgy volt, hogyha Mo-ra állítottam akkor volt vagy 10-15 adó ami állandóan zúgott és hiába nyomkodtam az A-t nem változott semmi.
Ezután átáltam Romániára (ahogy írtad) és ott is megtalálta az adókat szépen viszont a zúgás itt csak ilyen kis szakaszos volt és az A billentyűvel elmúlt és szép, tiszta hang lett.
úgyhogy szépen betápláltam az állomásokat és megy is szépen.
Ja és antennára van állítva a drivert pedig felraktam amit ajánlottál.
Utómunkára miylen programot ajánlotok?
Előre is köszönöm!
Üdv! -
Sky85
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Hogy tudom behozni a PiP képet?
Benyomom a gombot, és kiírja, hogy PiP ON, de nem tudom utánna, hogy kell behozni a másik képet. Az alap progit használom.
Elöre is kösz a segítséget.
[Szerkesztve] -
dzudzu
tag
Ja és annyi gondom lenne még, hogy ahogy rádugom az antennát a kártyára egyből elkezd vibrálni a kép a monitoron..
..ha esetleg tudnátok valami megoldást és nem megyek még az agyatokra akkor megköszönném
Üdv! -
dzudzu
tag
Na, sikerült összehoznom a dolgokat..köszönöm szépen a segítséget!!

Annyit szeretnék még kérdezni, hogy miylen beállításokat ajánlotok a felvételhez, hogy azért normális minőségben lehessen hosszab dolgokat is felvenni de ne vágja egyből tele a winyóm?

Köszi előre is. -
dzudzu
tag
hátez nemigazán segít

ennél szerintebb komoylabb a gond.
faterom azt mondja, hogy a hangot több sávról kell kiválasztani és ez megmaygarázná aztis h pl a discoverynek miért van ahngja uyganakkor a tv2nek miért nincs..
viszotn fogalama sicns h mit-hogy kéne állítani
esetleg még valami ötlet?
előre is köszönöm
-
tellvilmos
csendes tag
válasz
tellvilmos
üzenetére
Az én problémám megoldódott. Meg kellett mozgatni a tvkártya és a kapott csatlakozó''csokor'' illeszkedését.
-
dzudzu
tag
..ja és próbáltam PVR2-vel is illetve Neroval de ugyanaz a gond.

esetleg MSN: fd.89@hotmail.com
Üdv
-
dzudzu
tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy olyan problémám, hogy a minap vásároltam egy WinFast Tv2000 Xp Global kártyát...
Beraktam a kártyát, rádugtam az antennát, az audiókábelt pedig az alaplapba.
A gép rendesen fel is ismerte nemvolt semmi gond.
Aztán mikor elindítottam a PVR-t akkor megtalálta a csatornákat is.
Problémám a következő: a kártya szépen megtalálta az összes adót, viszont nemélyik adónál van hang rendesen, másnál pedig semmi sincs csak zúg az egész. Állítgattam az országot, változott 1-2 dolog de semmi jelentős.
Hálás lennék a segíségetekért

Üdv: Dávid -
tellvilmos
csendes tag
Sziasztok!
Azt írja ki a program, hogy hiba a képalkotás során. Ez akkor történik, amikor az s-video bemenetre rakott kamera képét szeretném megjeleníteni. Tudtok segíteni, hogy mi lehet az ok?
[Szerkesztve] -
ngdr88
tag
Hello! Egy global vásárlása elött állok és érdekelne hogy ez tudja e fogni a hangot egy olyan hangkártyával amit úgy jelenít meg mintha 2 lenne benne (Realtek HD Audio). Msot egy mercurym van amivel ezt sehogyse tudom megoldani.
-
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Nyílván semmi sem lehet tökéletes, de számomra ez még egy bőven elfogadható kompromisszum. Legalábbis én semmi ilyet nem vettem észre a sugárzott anyag és a felvett között. Persze ha kockánként nézném, akkor már lehet hogy más lenne a helyzet. Valószínűleg jövő héten neki esek a vágásnak is, mert rohamosan kezd betelni a vinyóm.
-
adalbert1
veterán
De.

Tényleg olyat csinált már valakinek a pvr2 2.025-ös verziója, hogy elfelejt minden beállítást, és a csatornákat se találja meg? Pedig reggel még minden jól ment rajta, most meg nem. Szerencsére egy reinstall megoldotta a problémát.
Szerk: daa-raa : igen, én is 18-asal vettem fel, itt a felvétel korlátja érzésem szerint már a sugárzás minősége. Előszőr saját kútfőből a sima virtualdubbal próbáltam régi emlékek szerint, de nem ment. A mod-dal már legalább beolvasta a cuccot, majd később ha lesz időm nekiesek a vágásnak is.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
adalbert1
üzenetére
A video capture nem nevezhető memóriaigényesnek. Én anno 96MiB RAM-mal is használtam az Expertet minden probléma nélkül. A felvétel hosszától meg főleg nem függ.
Nem feltétlenül érdemes a max minőséget használni, PICVideo esetén pl 18 és 19 között minőségileg alig van különbség, fileméretben viszont 1,5-2x-ese a 19-es.
Ha csak simán vágni majd áttömöríteni akarsz, akkor VirtualDub(Mod).
A nevezett DVD sw-t nem ismerem, ilyen célokra én TMPGEnc + DVD Author-t használtam. -
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
Sikerült egy 13 perces anyagból 2 gigás felvételt készítnem. Úgy látom lassan gondolkozhatok nagyobb vinyó beszerzésén, ill. annak a sok szemétnek a törlésén, ami a gépemen van.

Hogy a kártyáról is írjak: így egy nap használat után bőven meg vagyok vele elégedve, az árához képest rosszabbra számítottam, meglepően jól mutatnak a csatornák 1680*1050-en is full screenen, legalábis az előzetes elvárásaimhoz képest. A hangja is viszonylag szép, gondolom egy profi hangkártyával és hangfalakkal azért bőven gyenge lenne, de átlag felhasználásra bőven elegendő. -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Ismét csak köszönöm a szakértő segítséget.
Akkor ha jól értem az mjpeg codec tökéletes kompromisszum ha meg akarom vágni az anyagot.
Esetleg egy több órás felvételnél mennyire lehet szempont a csak 2 giga ram? Mármint ha az mjpeg codecet használom, max. minőségi beállítással, a pcm hangot is beleértve?
Tudnál valami jó utómunka szoftvert is ajánlani?
A célom tulajdonképpen az lenne, hogy a felvett anyagot megvágjam, utána két eset lenne lehetséges, a vágott anyagból valami kisebb avi gyártása divx/xvid egyéb codeckel, ez még az egyszerűbb eset, vágás után megoldom, a nagyobb probléma a másik eset lenne, hogy 1 esetleg több műsorból komplett dvd-t készíteni. Gondolom a dvd remake proval meg lehet etetni az így készült anyagot. Megyek a dvd írás/videóvágás/stb. fórumokba informálódni. -
törölt tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Felvételi szint alatt a hangerőt értettem, nem a bitrate-et. Az ugyanis jelszint lett volna, csak rövidítettem.
Ha a legjobb minőség a cél, akkor egyértelműen tömörítetlen avi (full frame avi), szigorúan RGB24 színtérben, PCM wav hang kiséretében. Persze ehhez nem árt egy 1TiB-os vinyó sem. Ha ez túl nagy áldozat, akkor persze lehet egészen jó kompromisszumokat kötni. Pl HuffYUV (gyakorlatilag veszteségmentes videocodec, igazából csak színtérkonverziót végez RGB -> YUV), vagy MJPEG (mondjuk PICVideo, ezzel 18-as minőségi szint mellett képtartalomtól és dinamikától függően 6-9GiB egy órányi video). Mindkét esetben PCM hang. Ha vagdakozni akarsz, akkor ezek a legjobb megoldások. Mindenképpen utómunkát igényelnek.
MPEG2 is jó lehet, de csak 8Mbps felett. Legalábbis ha még akarsz vele bűvészkedni. Ehhez nincs választási lehetőség, MPEG1 Layer II hang. Ha DVD-t akarsz, akkor 48000Hz-es mintavételi frekvenciával. Vágni nem egyszerű, ha nem zárt GOP-os, akkor pedig mindenképpen veszteséges, áttömörítéssel jár (avit lehet veszteségmentesen vágni).
Általános visszanézésre MPEG2 6-8Mbps-mal.
A maximum amit érdemes beállítani az 15Mbps lenne (illetve sw codec-kel határ a csillagos ég, de 25Mbps-nek már nincs értelme, arra ott a DV), de a PVR(2) csak 10Mbps-ig engedi.
Egyébként személyszerint a PICVid + PCM kombót alkalmaztam, amíg meg nem vettem a PVR3k-t. Azóta hw MPEG2 @ 10Mbps. -
montressor
aktív tag
Hali! Egy ismerosomnek van egy Leadtek TV2000XP GLOBAL TV tuner kartyaja. En nem lattam, nem foglalkoztam, nem ismerem a tuner kartyakat. A gond az, hogy amit adtak hozza szofvert (pvr2) a felvetelnel nem igazan mukodik jol. Csak mpeg1 wmf es tomoritetlen aviban hajlando normalisan felvenni, mpeg2 vcd es svcd illeteve dvd formatumnal beszaggatja kb masodpercenkent a kepet. Lejatszani bsplayerrel szokta.
A gepe athlon64 3000+ 1 giga memoriaval. Szerintetek miert szaggatja neki?
koszi -
adalbert1
veterán
Igazad van, most át is mentem megnézni lakótársamhoz, ott is jelentkezik a csík, csak mivel nem síkképcsöves a tv-je így nem nagyon tünik fel rajta.
Képnek MGEP2-t használok, audiónak pedig Mpeg-1 Audio Layer-II-t 44.100 khz-en, sztereó 384 kb/s-ben.
Effektek tudtommal nincsennek, a driveren kívűl az összes Realtekes fost kikapcsoltam.
Néztem az oldalad, nagyon jól sikerült.
Szerk.: daa-raa: akkor lehet, hogy a túl magas minőségi beállítás miatt lett olyan gáz...
Mindjárt megnézem hogy a reteknek van-e másik line-inje, vagy még mit tudok bűvészkedni vele, ha semmit valszeg. megy vissza a Live! és a 32 bites xp.
Tényleg ti milyen codecet használtok felvételhez? Ill. mivel lehet a legjobb minőségre hajtani (van pár műsor amit fel akarok venni és megvagdosni a reklámoktól, stb, itt gondolom egyértelműen az mpeg2 a nyerő)?
Viszont ha csak általánosan visszanézésre? Akkor ha már alapból tömörítve, akkor mi lehet a leginkább nyerő?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Azokkal a csíkokkal nem tudsz mit kezdeni. Ha levágod, akkor át is kell tömörítened az anyagot.
A hang lehet attól is rossz, hogy túl magas felvételi szintet állítottál be és torzít a hangkártya. Esetleg ha van több, akkor másik bemenetet is megpróbálhatsz.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
Nem állítom, hogy teljesen értem, mi a gond. Tévét láttál már, némelyik adásban van csík, ez ellen nem tehetsz semmit, max spéci gépgyilkos codecbeállítással, vagy utólagos szerkesztéssel, de ha levágod a csíkokat, akkor ahhoz, hogy 4:3 maradjon a két szélét is le kell vágnod a videónak.
Ha felvételnél 720*576, vagy 768*576-os felbontás van beállítva, akkor a teljes képet fogod látni 4:3-ban. A fekete csík a kép része.
Esetleg linkelj egy képet, mire gondolsz.
A gyengébb hang lehet beállítás-függő. Milyen codecet használtál, milyen beállítással?
De tűnhet gyengébbnek akkor is, ha a master kimenetet effektezed(X-Fi-nél, pl. crystalizer, EQ, bass, treble) ezek nincsenek hatással a bemenetre, vagyis a felvételen is csak az eredeti hang lesz.
Mondjuk lejátszáskor már rákerül az effekt
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
Na ahogy nézem ez pár csatorna hülyesége a upc kábelén, de hogy pont a national geographicé is... Szóval a fekete csík alul felül úgy tünik, hogy direkt van benne, ezt hogy lehetne 4:3-ra nyomni normálban? Vagy így már valamelyik wide felbontást kellene használnom?
-
adalbert1
veterán
Sziasztok!
Mától én is boldog tulajdonosa vagyok egy Global Fm kártyának daa-raa és bzoley tanácsai alapján.
Az alábbi kérdéseim lennének:
A felvételt be lehet valahogy lőni úgy, hogy 4:3 legyen, de alul-felül ne legyen fekete csík? Mert eddig akárhogy próbálkoztam, nem sikerült úgy belőni, és más 4:3-as anyagokon egyik lejátszó programon sincs ilyen.
A másik pedig, hogy az audió sokkal gyengébb minőség felvétel esetén, mint ha realtime nézem éppen a dolgot. Ennyire szar lenne a ds4 realtek chipjének a line inje? -
törölt tag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Akkor valamit nagyon félreértettél: ''A képek alapján az Expert egy hajszálnyival jobbnak tűnik, bár elenyésző a különbség, és lehet hogy csak a Global magasabb kontrasztja, VGA-tól pár milliméteres távolsága, vagy a kevésbé szerencsésen elosztott kábel a bűnös, lényegében azonban a nullával egyenlő.
Mod: pár napos használat után még szebbnek is tűnik a Global képe.
'' Ráadásul azt a tesztet még mintha korai driverekkel végezte volna bzoley.
És igen, kétféle verzió van, de nem csak nálunk, hanem úgy általánosságban.
Az RF tuner alapvetően tekercsek, kondenzátorok és ellenállások hálózata, ami igen könnyen szed össze zajokat. Ezért is kerül mindig fémházba. Minden esetben komoly hangolást igényel, mielőtt használatra kerül (ez még azelőtt van, hogy egyáltalán kikerülne a gyárból). Mindezek miatt drága. Méretét tekintve nagy, emiatt nagyobb helyet is foglal a PCB-n, ami viszont a kártyát drágítja meg. Gyors csatornaváltásra nem igazán alkalmas. Ja, és öregedik, emiatt a minősége folyamatosan romlik.
A Si tuner egy félvezető szinten megoldott tuner, nem igényel hangolást, nem igazán érzékeny a külső zajokra (azért ezekre is szoktak rakni kupakot). Kis helyet foglal, emiatt kisebb/olcsóbb PCB-t lehet alkalmazni hozzá. Nagyon gyorsan tud csatornátváltani. Nem igazán jellemző rá az öregedés. -
Sz.Miki
őstag
Hogy lehet, hogy nálunk két féle global kártyát lehet kapni? Van amelyikben nincs FM az jó olcs 6900Ft és van olyan Global kártya amiben van az 9000Ft a Leadtek honlapján csak olyan van fent amiben van Fm tuner????
-
Sz.Miki
őstag
válasz
üzenetére
Sorry! Kevertem a PVR 2000 teszjével!!! Egyébként mi a külömbség az RF tuner és a Si tuner között? Olcsóbb az előállítása? ezért olcsóbb a kártya is? A Global kártyánál, hogyan oldották meg az FM tunert, mert nem látok rajta csatlakozót antennának?
Bocsesz a kritizálásért
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Nem tudom melyik tesztekről beszélsz. Egyébként a zaj oka lehet pl a nem megfelelő driver használata. A Global-on levő Si tuner jóval kevesebb zajt szed össze, mint az Expert RF tunere. Egyébként kb ugyan azt hozza a két kártya, csak a Global (jóval) olcsóbb.
Miért lenne kihalt? Ez nem chat. -
Sz.Miki
őstag
Eléggé kihalt ez a Topic

-
Sz.Miki
őstag
válasz
üzenetére
Az jó, főleg a pinnacle szoftwere miatt cserélném a kártyát, ugyanis elég ratyik ezek a Media center progik, meg a kép is eléggé zajos sajnos, miért érdemes a Global kátyát venni, mikor a teszteken az Exeprtnek kevesebb volt a zaja a képeken?
És még 1 kérdés, tegnap kötötték be nálam a kábeltv-t és kb 65Db a jelerősség, ez jó értéknek mondható??
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- OLED TV topic
- Hardcore café
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 5 8400F 32GB DDR5 512GB SSD 1TB HDD RX5700XT 8GB!
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black - Garancia: 2034.10.07 ALZA
- ÚJ Nvidia RTX 2060 super 8GB GDDR6 Ryzen 5 8400F Zen 4 12x4.7Ghz/32GB DDR5/512Gb/1TB M.2 SSD/2ÉV
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
- Rog Ally Z1 Extreme
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(a nagyker hibázott), csak egy kicsit felhúzott…
), de melyik gyártó kártyáját érdemes venni tévézéshez. Semmi mást nem akarok csak tv-t nézni, esetleg néha felvenni ezt-azt.

.jpg.jpg)