Aktív témák
-
S.Sanya
tag
válasz
---Lasali--- #306 üzenetére
Hi!
Bocs, hogy ilyen későn jelentkezek.
Nos utána néztem. Igaz ezt a típust (ill. rajzát) nem találtam gyűjteményemben, de a SE-610, -710, -810-ekben biztosan nincs kivezetve az s-video jel (mért is lenne?). Megnéztem még pár VHS video rajzot és egyikben sincs. Szóval az egyszerű kommersz VHS VCR-eknél ne keress s-video jelet!
Egyébként az általad - ide a topicba - beszúrt képeken is jól látszik az s-video jel nem léte. Ami fekete-fehér (1. kép) az azért f-f, mert az s-video kábelen keresztül csak a luminance jelet kapja meg a scart kimeneten, de a croma jelet nem.
S-videonál két vezetéken halad a jel:
-luminance (világosság), ez a képtartalom világossága
-croma (szín), ez a képtartalom színvilága (szín összetevője).
Míg alapsávi video (composite, RCA csati) átvitelnél ez a két jel keverve (mondjuk ez egy kicsit egyszerűsített magyarázat!) jelenik meg, ezért színes a 2. kép.
Nos használd az RCA-s átvitelt. VHS rendszernél ez megfelelő, kiindulva az eleve a VHS szalagon rögzíthető minőségből...
Sok sikert!
...és még egyszer kösz a mérést, de hogy én is szolgáljak némi infóval: [link], itt megtalálható a kártya miniDIN aljzatának (és még jónéhány másnak is) a bekötése.
Üdv! -
S.Sanya
tag
válasz
---Lasali--- #297 üzenetére
Írd meg a vidi pontos típusát (azt ami a hátulján van a kis matricán) és utána járok, hogy ki van-e építve az s-video kimenet !
A 298-299 üzit most fogtam fel. Tényleg táp+motorral mérted ki, vagy megtaláltad a multit ?? Műszer nélkül nem semmi meló volt!
[Szerkesztve] -
S.Sanya
tag
válasz
---Lasali--- #300 üzenetére
Örök hálám Téged fog üldözni
Engem meg a barátomé.
Már 1-2 hete vadássza legalább a bekötést, de eddig nem járt sikerrel. Erre itt, eme fórumon nem egészen 1 óra kellett hozzá
Megpróbáljuk megcsinálni és majd jelzem a sikert...
Komolyan köszönöm !!
/Majd bevasalok a részedre 1-2 sört/ -
S.Sanya
tag
T. Idelátogatók!
Ismerősöm szerzet (kapott) egy PVR2000-et és szeretne vele digizni, csak nem kapott hozzá illesztő/átalakító kábelt (olyat amit a miniDIN csatiba bedugva a másik végén RCA és s-video csati van).
Nos, egy ilyenre lenne szüksége. Meg is venné, ha van vkinek eladó, de ha valaki a pontos bekötését elárulná már akkor is ''happy'' lenne. ...esetleg pár napra kölcsön? ...
Minden megoldás érdekel jeligére -
S.Sanya
tag
válasz
---Lasali--- #294 üzenetére
Hi !
Ez így van. VHS videótól ne várj s-video kimenetet !! Hacsak nem valami ''profi'' a cucc.
Ezek csak composit (sima video) kimettel rendelkeznek. Egyébként utána nézhetsz a video gépkönyvében (használati útm.-ban), hogy milyen csatlakozásokkal rendelkezik.
Az, hogy van rajta SCART (EURO-AV) csati nem azt jelenti, hogy ki is van használva minden lehetséges funkciója.
Aktív témák
Hirdetés
- Monitor Audio silver rx6 eladó.
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 5 5600 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest