- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIJoe
addikt
Had kérdezzem már meg, mennyi egyszerű ezekhez a boxokhoz androidra rámókolni egy USB DVB-T tunert?
Tegnap láttam egy 905as újabb chipes androidos csodát potom pénzért (22$) rá tudnám e venni, hogy PVR- boxként üzemeljen nekem? -
Zsol@
csendes tag
válasz
huliganboy #597 üzenetére
Tudok másolni minden probléma nélkül.
Viszont megnéztem azt is, hogy ha direktbe van rádugva HDD vagy pendrive akkor sem tudok letölteni.
Esetleg kell hozzá valami addont telepíteni vagy simán működnie kellene? -
Zsol@
csendes tag
Elméletileg van. A routerben több felhasználó van beállítva, mindegyik más más mappákat érhet el illetve írhat/olvashat. Az igazság az hogy mikor ki kellet választani a mentés helyét simán elértem az erre szánt mappát a boxról és nem kért felhasználói nevet és jelszót. mondjuk ez még nem feltétlen jelenti hogy írni is tud abba a mappába. De most erre felbuzdulva megpróbálom egy közvetlen a boxra dugott HDD-re beállítani a mentést, hogy oda működik e. Fejleményt írok ha megvagyok. És köszönöm az ötletet.
-
Zsol@
csendes tag
válasz
huliganboy #593 üzenetére
Ott a windowsos verzióra kaptam megoldást de én androidos boxon használom, csak rossz helyre ment a kérdés. Egyébként minden a legfrissebb verzió.
-
Zsol@
csendes tag
Sziasztok!
Olyan segítségre lenne szükségem hogy a MovieShark kiegészítőben lévő letöltés opciót hogyan lehet használni. Addig megvagyok, hogy a kiválasztott filmre, sorozatra jobb klikk vagy menü gomb és letöltés választása, de utána mindig a "Az internetes adatbázishoz való csatlakozás sikertelen!" hibát kapom.
Api key-em van és működik is a filmek infójánál. Egy plussz infó, hogy letöltési célnak a routeremre dugott HDD-t adtam meg. Lehet ez a probléma, vagy valahol máshol keresgéljek?
-
tsilver
aktív tag
válasz
huliganboy #588 üzenetére
Teamviewer jó volt
ez miért nem jutott eszembe
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #589 üzenetére
-
DoItYourself
addikt
válasz
huliganboy #586 üzenetére
Itt egy videó róla. A cnx-en van egy cikk róla, mást nem nagyon lehet találni a neten, még nem jelent meg hivatalosan.
-
tsilver
aktív tag
válasz
huliganboy #582 üzenetére
ezt próbáltam, de Mac-en nem sikerült rábírni, hogy lássa a Droidot.
Én olyan teljesen hagyományos remote desktop progit keresnék amivel mint a "régi" rendszereken az asztalt látom aztán tudok rajta dolgozni úgy hogy nincs a közelbe a gép. Persze azt nem tudom ,hogy egyáltalán lehet-e androidon ezt megcsinálni. -
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #585 üzenetére
A play+ illetve play2-t nem találom még sehol igazán... lehet várok kicsit és azt veszem meg!
-
DoItYourself
addikt
válasz
huliganboy #584 üzenetére
Még csak képen láttam
.
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #583 üzenetére
Szia!
Te használsz ilyet? Első ránézésre szuprnek tünik!
-
DoItYourself
addikt
válasz
huliganboy #580 üzenetére
Wetek Play most vagy kivárhatod a Play+ verziót is (újabb neve Play 2S), de az nem biztos, hogy nyár előtt kapható lesz.
-
huliganboy
addikt
-
tsilver
aktív tag
Androidos boxot szeretném elérni Mac vagy Win gépről remote desktoppal. van erre valami lehetőség?
-
huliganboy
addikt
Sziasztok
DVB-S2 androidos boxot keresek. Van tapasztalata valakinek ilyen boxal? Feltétel az erős hardver+magas android verzió, és nem ártana ha futna rajta a KODI..
Köszönöm
-
DoItYourself
addikt
"de rájöttem, hogy ott offtopic" - Van S905-ös topik, ez oda való.
-
junkpod
veterán
Sziasztok! Megjött végre a S905-ös boxom (Beelink MX64)
eddig az AML802 topicba írogattam a besámolókat, de rájöttem, hogy ott offtopicSzóval működik rendesen, gyors is eléggé, H265-öt is viszi, de azért még vannak benne kihívások:
- KODI 16.0 még nem rendelkezik S905 direkt támogatással, így nem tudja kihasználni a SOC adta lehetőségeket: továbbra sincs HD hang kimenet például.
- openelec-et már találtam MX mini-re, talán erre is jó lehet (?) majd körbejárom a témát
- MX playert egyelőre még nem tudtam rávenni, hogy hangot is kiadjon magából, de ma olvastam, hogy talán a HW+ -ról vissza kell kapcsolni HW -ra a gyorsítást, illetve van valahol egy kapcsoló a passthrougra is, mejd rákeresek
- legjobban zavaró dolog az, hogy KOD lejátszás közben a hang viszonylag rövid időközönként egy tizedmásodpercre elhallgat/megtorpan. Valahol olvastam, hogy S905-ös probléma a Dolby Digital sound dropout, majd még megnézem, hogy ez valóban csak egy hangformátumot jelent-e vagy mindent? Mondjuk mp3 zenehallgatáskor nem észleltem ilyet.Pozitívum, hogy kapott frissítést is OTA-n keresztül a box, amiben tényleg történtek javítások a dbozos verzióhoz képest. Ahogy olvasgatom viszonylag új a SOC és a szoftvereknek még nem volt idejük utolérni magukat. Bízom benne, hogy mind KODI, mind Openelec és FW fronton gyors fejlődés várható.
Itt egy elég részletes teszt, ezeket én is ki akarom próbálni a 105L1-es FW-vel. MX mini review
-
huliganboy
addikt
Üdv srácok!
Valaki nem tudja véletlenül Android 4.0.3-ra hogyan lehet KODI Frodotól nagyobbat felrakni? Lehetséges ez egyébként technikailag?
Köszönöm!
-
kezo0
addikt
Nem tudom, én most rákerestem, és ITT csak annyit írnak, hogy egyeseknek problémájuk van az Android Store-ból történő telepítéssel, de ez orvosolható, ha mondjuk közvetlenül a Kodi oldaláról szedi le az ember az apk-t, és azt telepíti.
Sőt, azt is írják, hogy lesz majd fw-frissítés, amiben már az új Kodi lesz integrálva. -
kezo0
addikt
Pár napja elérhető a végleges 16.0-ás Kodi, ezekkel a fejlesztésekkel:
Kodi 16.0 – Jarvis – Mark XVIAzt írják, csak simán rá lehet telepíteni a korábbi verzióra. Ez vajon igaz a HiMedia Q10-esre is? Csak leszedem az új Kodit, és felültelepítem a meglévő rendszerre? Így minden eddigi beállításom, film- és sorozat-adatbázisom érintetlenül megmarad?
-
bonat
senior tag
sziasztok
a Magyar TV add-on nálatok működik?
mert nálam el sem indul, és hibát ír ki a jobb alsó sarokban....
ezt találtam a log-ban:
15:11:28 T:9660 ERROR: XFILE:Directory::GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.magyartv/
15:11:28 T:9660 ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.video.magyartv/) failed
15:11:28 T:8856 NOTICE: Thread BackgroundLoader start, auto delete: false -
csori23
aktív tag
Sziasztok. A minap vettem észre hogy a Port.hu és a youtube kiegészitő már nem működik. Tud erre valaki valami megoldást?
-
Beni2360
félisten
válasz
yossarian14 #565 üzenetére
Látom választ nem kapsz mert érthetetlen. Már az öt évvel ezelőtti telefonokban is volt wifi. Ezekben a boxokban álltalában mindegyikben van wifi. De van külön androidra gyártott adapter én is vettem 3 éve a stikkemhez mer gyenge volt a wifi vétel és megoldódott. Utána kell olvasni milyen chippszettel kell venni. Ez függ a box hardverétől is talán.
-
yossarian14
tag
Ezekhez az androidos boxokhoz lehet saját wifi adaptert csatlakoztatni és azzal használni, vagy csak a gyárival működik megfelelően?
-
interstate76
addikt
A Kodit ismered? Az OE egy olyan, linux alapú rendszer, amelyen gyakorlatilag csak a Kodi fut, nagyon kis erőforrásigénnyel (ezért elég hozzá 1 GB RAM-mal szerelt eszköz is). Egyébként időközben 35 USD lett a korábban ajánlott mini PC ára (1-2 napja még 30 volt).
-
szonti
aktív tag
válasz
interstate76 #562 üzenetére
Az Openelec egy lejátszóprogram?
-
szonti
aktív tag
válasz
interstate76 #559 üzenetére
Médiaplayernek kell csak, ezért kérdeztem a 24p kadenciahelyes lejátszást képminőséget stb. Igazából egy hálózati lejátszó kellene nekem egy wdtv live vagy asus oplay, csak nem nagyon látok már olyanokat újat, illetve eléggé sokallom az árát. Nem a linkeltet szerettem volna megvenni, csak ezen voltak leírva szépen h mik a specifikációi. Nagyon max 10 ezret szánok rá és a hálózati elérés miatt van rá szükségem mert van media playerem, csak hálózati dugó sajnos nincs rajta, ezért mindig pendriveal kell másolgatnom.
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy lejátszót. Fő feladata az lenne, hogy hálózatról lejátsszon filmeket wifi vagy utp még nem tudom. Ami érdekelne, hogy milyen a lejátszás minősége, 24p filmeket kadenciahelyesen tudja e kezelni és képes e hálózaton nasról vagy külső vinyóról filmek lejátszására. Felirat betűkészlet magyar van e benne.
Ő lenne az: [link]
Segítséget előre is köszönöm!
-
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #556 üzenetére
Ez egy ilyen árú eszköztől kiváló médiaplayeri teljesítmény (ahogy azt már az amlogic cpu-s mini pécék topikjában is érintettük). Ha nem várom meg az S912-es cpu-val szerelt eszközöket, akkor - mihelyst lesz rájuk OE - rögvest rendelek egy S905-ös kütyüt. Bár az az igazság, hogy ahol én most mini pécét használok lejátszásra (hálószoba, 32" képátmérő és egy kis, 2.1-es hangfalszett), ott bőven jó az MXQ S805-ös is (az esetek 90%-ában 720p felbontású sorozatokat nézünk rajta esténként, reggelente pedig valamelyik rádióadó szól rajta, ébresztő gyanánt), szóval leginkább a kipróbálás vágya indokolná a rendelést, nem a szükség.
-
Beni2360
félisten
válasz
envagyok #553 üzenetére
Én telepítettem a KODI mellé a VidonXBMC_V15.2.0. és van D.D. és dts hang még a KODI-ban is.
Pl auto fps switch- nálam sem működik de 24-re állítva akadás nélkül mennek a filmek. és még a sirályok is simán repülnek nem kapcsolnak egy pillanatra sem vissza. Ezek közül csak az első filmmel gyűlt meg a baja. -
válasz
interstate76 #554 üzenetére
+1
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #553 üzenetére
Ez is igaz, de én ennél kicsit alapvetőbb dolgokra gondoltam. Több tucatnyi kínai telefon, tablet és mini PC járt már nálam, és szinte mindegyiket romoltam. Az utolsó kettő esetben egy M8S mini PC-t azért, mert a Play Store szinte minden alkalmazás esetén inkompatibilitást jelzett, egy MXQ S805-öst pedig csak azért, mert OE-t akartam rátenni. De amúgy is minden, általam látogatott telefonos és mini pécés topik legalább részben arról szól, hogy melyik eszközre melyik a legjobb, legstabilabb rom, ill. hogy a gördülékeny és stabil működést biztosító szoftver legalább olyan fontos, mint a vas (hasonló ligában focizó eszközöket összevetve).
-
Beni2360
félisten
válasz
interstate76 #545 üzenetére
Kicsit kifejtenéd bővebben : Mert a gyárival a legritkább esetben használhatóak problémamentesen ezek a kis kütyük mert nekem most van egy K1 plus és mit keressek problémának?
-
interstate76
addikt
-
djherby
tag
válasz
Arolotifar #547 üzenetére
Ja, most néztem utána, Q2 és Q3-ra igérik. Addig tuti nem várok, pedig nagyon ígéretes lesz. Tudja az USB 3.1-et. Persze lehet csak a fullosok. Miért nem lehetett a sima 3.0-át a mostaniakba rakni?
-
djherby
tag
válasz
interstate76 #545 üzenetére
Annak még nem jártam utána. Egyelőre csak az alap hardver legyen meg. Még várnom kell egy kicsit, addig hátha kijön az S912.
-
djherby
tag
válasz
interstate76 #543 üzenetére
Az S812 és az S905 között hezitálok. A 2Gb ram és Gbit LAN alap. Tudom, hogy az S812 szintetikus tesztekben picit ráver a 905-re. De talán Full HD-ban jobb a 905-ös. A 4K egyelőre nem mérvadó.
-
djherby
tag
válasz
interstate76 #541 üzenetére
Akkor bocsi, össze kevertelek vkivel.
-
djherby
tag
Na, mégis lesz box. Tegnap néztem a Phoenix-et, rengeteg rajzfilmet találtunk, és tetszett neki is. Én meg majd csak boldogulok. Úgyhogy jó lesz.
Egyébként pont tegnap láttam én is, hogy ajánlották az Exodust. Majd ránézek arra is.
Inter! Te is tervezel box-ot venni? -
Arolotifar
őstag
válasz
interstate76 #538 üzenetére
Nincs mit
-
interstate76
addikt
válasz
Arolotifar #537 üzenetére
Mindenesetre kösz a mai tippeket (Exodus + trakt.tv)!
-
Arolotifar
őstag
válasz
interstate76 #536 üzenetére
Nem vagy lemaradva, nálam is csak pár hónapja van használatban
Viszont így több addon-ba is be tudom rakni a kedvenceket
-
interstate76
addikt
válasz
Arolotifar #535 üzenetére
Én most, az Exodus MyList menüpontjában olvastam először a trakt.tv-ről (a sorozatfigyelőn vannak beállítva a kedvenc sorozataim) - ezek szerint le vagyok maradva.
Megyek, pótolom a hiányosságokat!
-
Arolotifar
őstag
válasz
interstate76 #534 üzenetére
Nálam be van állítva a trakt.tv, így minden kedvenc sorozatomat betölti, nem kell keresnem
-
interstate76
addikt
válasz
Arolotifar #533 üzenetére
Igen, most már én is egy csomó cuccot beizzítottam rajta, és eddig kivétel nélkül elindult az összes hd és full hd anyag is.
Viszont a MyGenesis-hez hasonló menüpont nagyon hiányzik belőle. Nekem a MyGenesis és a Movieshark Kedvencek is bent van Kodiban a nyitóképernyőn látható Kedvencekben (néhány kedvelt rádióállomás társaságában), Exodusban viszont - egyelőre legalábbis - mindig új keresést kell indítani, ha megnéznék valamit. Remélem, ez a feature is átkerül a Genesisből.
-
Arolotifar
őstag
válasz
interstate76 #531 üzenetére
Elég sok filmet és sorozatot megnéztem, mindegyik elindult HD-ben
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #531 üzenetére
Ugyanaz a szerző (lambda=l*m*d*).
-
interstate76
addikt
válasz
Arolotifar #530 üzenetére
Kösz a tippet! Kipróbáltam pár filmmel, mindegyik gond nélkül elindult, szóval úgy tűnik, hogy itt kevesebb a halott link, mint a Genesisben (a minta nem reprezentatív, csak pár filmmel próbáltam).
Tényleg, nem is néztem: ugyanaz a szerző, vagy kicsit sem titkolt koppintás a Genesisről?
-
interstate76
addikt
A Genesis-es linkek között nekem is vannak olyanok, amelyek nem működnek. Épp a Broadchurch 2. évadát pörgetjük és a HD minőségűek valamiért nem indulnak el (akkor sem, ha semmi más nem fut a hálózaton), pedig a 30 Mb/s-os sávszélesség - elvileg - elég kellene hogy legyen. Feltéve, hogy nem 40 Mb/s-os bitrátájú, full hd tartalmat takar a HD jelzés
, amit azért igen erősen kétlek.
Én régebben néha néztem rajta sportot a SportsDevil-lel, de már régóta csak TV-ben követem a különböző eseményeket (Horizon Go és Digi Online hozzáférésem is van - számomra több, mint elég). Anno gyakorlatilag mindent megtaláltam, ami érdekelt. Még azt is, ami nem.
-
djherby
tag
válasz
interstate76 #527 üzenetére
Szia! Köszi a választ. Ja, tegnap pont próbálgattam a Genesis-t is. Egy-két sorozatot néztem volna meg, próbaképp. Pl. Trónok harca. Rámentem, akkor előjött egy vagon újabb link, rányomtam az egyikre, elkezdte betölteni, aztán semmi. Akkor nálam van a hiba? Kell vmi extra beállítás?
Másik kérdés. Ki néz sportot kodival és hogyan?
-
interstate76
addikt
Amiket én a legtöbbször használok (Genesis, Movieshark, YouTube, TuneIn Radio, Digitally Imported, Plex), azok régóta hiba nélkül mennek PC-n és mini PC-n (OpenELEC alatt) egyaránt. Korábban jóval több kiegészítőt telepítettem, azok közül volt pár, amik verziófrissítés és/vagy hardvercsere után nem mentek, de a fentiek régóta atomstabilan és megbízhatóan futnak.
-
djherby
tag
Sziasztok!
Pár hónapja próbálgatom PC-n a KODI-t. Főleg sport csatornákat szerettem volna nézegetni, (Fox, Nbc, Bein stb.). Egyszer-kétszer bele nézegettem film/sorozat tartalmakba. Már majdnem ott tartottam, hogy box-ot is rendelek. De tegnap eléggé berágtam. Szinte alig ment valami. Lecseréltem az Isengard-ot is Jarvis-ra. Ugyanaz, semmivel se jobb. Azoktól kérdezném, akiknek rendes box-uk van, hogy ott mennek rendesen a beállított add-on-ok? A net sebessége nem lehet gond (60/6).
Köszi!
-
dh66e
veterán
Igen igazad lehet mert más is óva intett tőle.Nem tudom miért van de szerintem lejátszó specifikus is lehet a dolog.Azt nem mondom hogy minden biztos jó,de este belenéztem egy bd iso-ba tökéletesen vitte mkv -t szintén,borítók is a helyükön vannak hellyel közel.MS-on vagy a SB-on szoktam sorozatokat nézni leginkább.
Egyébként a simple iptv kliens állt be nálam a 15.2-en illetve a filmek is néha szenvedtek kodi alatt.Ezzel meg pöpecül megy.
Viszont látom ezt is cefetül fejlesztgetik.
Az igazsághoz hozzátartozik hogy egy Himedia tulaj már ezt is felrakta kínjában,de nála meg több a probléma mint a 15.2-en. -
varmi2
nagyúr
tudnátok egy leírást linkelni, hogy hogy tudom rávenni a kodit, hogy külső lejátszót használjon film lejátszás során. Mpc-hc lenne.
-
dh66e
veterán
Kodi frissítésének mi a menete?
Most 15.2 van rajta. Erre mehet simán a magasabb verziószámú vagy tiszta telepítést érdemes csinálni és veszni hagyni a beállításokat? -
c4
őstag
Például a magyar karaktert tartalmazó feliratok, a hálózatkezelés, a beta Kodi cserélhetősége... (mondjuk a wrapper telepítése után annyira nem fontos) És az az igazság, hogy nem a Q5 klónja, hanem a HiMedia M3 4K3D-é.
Még a gyári FW-hez való wrappert linkeltem is ide emlékeim szerint.
A Himediáé pedig már előtelepített az FW-be. -
dh66e
veterán
A távirányítója hát elég szahar egy dune távja után nagyon pontosan kell ráírányítani a készülékre hogy vegye az adást,de ha van droidos telefon akkor ezzel sem múszály szenvedni.
Ezt csak külföldről szerezhető be.Ez a butított változata a Himedia Q5-nek mind szoftveresen mind hardveresen.A szoftveres része a moddolással megoldódik a hardver meg más tészta.
A moddolt fw-t elsőre elég nehéz felrakni annak aki először szagol ilyesmit,pontosan kell követni az utasításokat a leírásban és akkor kellő türelemmel megoldható.
A 4K részről nem tudok nyilatkozni megjelenítő hiányában.
Mivel hálózatot tökéletesen(100-as Lan) kezeli így maradt kiegészítő lejátszónak(kodi). -
Firpo
tag
Ha csak ennyit jelent, hogy kézzel kell bekapcsolni és a többi vezérlés megy a távirányítóról, azzal együtt tudok élni. Mennyire bonyolult ezt a moddolt fw-t felrakni? A külső hdd-hez a RPI2-nél is kell az aktív USB hub. Hazai forgalmazásban beszerezhető vagy csak külföldről?
-
dh66e
veterán
Amennyiben nem zavar ez a dolog amit említettem( azaz kézzel kell mindig bekapcsolni a lejátszót a moddolt fw felrakását követően),illetve külső hdd-t kizárólag csak rásegítéssel hajlandó kezelni.(azaz külső tápos hubbal 2.5" lemezek esetén).
A gyári fw-vel a ki és be kapcsolás tökéletesen működik a távval,de a hdd kezelés annál is plusz erőforrást igényel
A himedia fw-t kizárólag a képminőség miatt rakjuk fel mert az brutál minőségi változást idéz elő[./OFF]. -
Firpo
tag
Üdv!
Media centernek keresek egy használható eszközt. Elsősorban hd, fullhd (későbbiekben esetleg 3D ha lesz új tv... gondolkodjunk előrelátóan) filmek röccenés mentes lejátszása lenne a cél, elvárás lenne a magyar feliratok, ékezetes betűk helyes megjelenítése, csendes működés, távirányító/okostelefonos vezérlés. A média tartalmakat külső hhd-ről/pendriveról játszanám le. Jó lenne ha nem kellene sokat bütykölni, hogy rendesen működjön, a dobozból kivéve használható legyen és megbízhatóan működjön. A hab az lenne a tortán, ha még torrent is menne rajta és távoli eléréssel lehetne működtetni. (Lehet ehhez már NAS kellene...
) A fő cél a média lejátszás, a torrent nem fontos.
Eddig egy Rasberry Pi 2 jött számításba, de hátha tudtok hasonló árban egy csoda androidos box-ot ajánlani.
Várom az ötleteket! Ehhez mit szóltok? Beelink MX64
-
DoItYourself
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged